Oekraïense opperbevelhebber kennelijk zwaargewond

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de Russische krant “RIA Novosti” zou Valerij Zaloezjnyj (foto) begin mei bij een Russische raketaanval op een commandopost in de buurt van Cherson zwaar hoofdletsel en verwondingen van granaatscherven hebben opgelopen. Vanwege een schedelbasisbreuk zou hij sindsdien niet in staat zijn om dienst te doen.

Deze bewering wordt ook ondersteund door het feit dat Zaloezjnyj op 10 mei niet aan de vergadering van de militaire commissie van de NAVO op het niveau van generaalstafchefs zou hebben deelgenomen. Destijds deden al geruchten de ronde dat hij gewond geraakt of zelfs gedood zou zijn. Zijn plaatsvervangster, Anna Malyar, stond er echter op dat de chef nog steeds zijn taken zou uitvoeren.

Volgens informatie van de hackersgroep “Jokers van de DVR” (onder verwijzing naar bronnen in de Oekraïense strijdkrachten) zou Zaloezjnnyj meerdere zware operaties hebben ondergaan en weldra om gezondheidsredenen weldra zou aftreden.

Censuur

Op aandringen van westelijke curators werd alles tot nu toe gecensureerd, en wel om de strijdlust niet te ondermijnen, die al door het verlies van Bachmoet gedemoraliseerd was.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oekraïense opperbevelhebber kennelijk zwaargewond

  1. Olie bol zegt:

    Is deze man te vertrouwen???

    Baas huurlingengroep Wagner waarschuwt voor Russische nederlaag in Oekraïne
    Jevgeni Prigozjin, de baas van de Wagner-huurlingengroep, heeft gewaarschuwd voor een Russische nederlaag in Oekraïne. Als Moskou niet wil verliezen, moet het volgens hem nog meer inzetten op mobilisatie en de productie van munitie. “Iedereen zou alleen voor de oorlog moeten werken”, zei de Wagner-baas in een interview met de pro-Kremlin blogger Konstantin Dolgov. “We moeten ons op een zeer zware strijd voorbereiden”.
    Prigozjin prees ook de Oekraïense strijdkrachten. Het doel van de Russische operatie was om Oekraïne te demilitariseren, maar dat land heeft nu veel meer wapens en strijdkrachten dan voor de oorlog. Rusland heeft het land gemilitariseerd, klonk het, en het leger van Oekraïne is één van de beste ter wereld. “Ze hebben een hoog niveau van organisatie, een hoog niveau van training, een hoog niveau van intelligentie, ze hebben verschillende wapens. Ze werken met alle systemen – Sovjet of NAVO – even succesvol.”
    Daarentegen had de Wagner-baas opnieuw kritiek op de Russische Defensie, omdat die zijn huurlingenleger niet van voldoende munitie en personeel heeft voorzien. Volgens hem kon de Donbass al volledig veroverd zijn indien hij de 200.000 soldaten als versterking zou hebben gekregen. De Wagner-groep beschikt over 6.000 mannen die een compagnie kunnen leiden, klonk het.
    Prigozjin gaf ook toe dat bij de slag om Bachmoet zo’n 20.000 van zijn strijders zijn omgekomen, van wie de helft gerekruteerde gevangenen. Maar experts schatten dat aantal hoger in. Dit weekend claimde Rusland de volledige controle over Bachmoet, hoewel Kiev zegt nog steeds soldaten in het gebied te hebben. De Wagner-baas belooft dat zijn troepen hun posities tegen 1 juni zullen overlaten aan het Russische leger.

    Like

    • Olie bol zegt:

      Twee Amerikaanse bommenwerpers onderschept boven Baltische Zee

      Rusland heeft een gevechtsvliegtuig laten opstijgen om twee Amerikaanse bommenwerpers boven de Oostzee te onderscheppen die te dicht bij de Russische grens kwamen.

      Volgens het Russische ministerie van Defensie werden dinsdag twee “luchtdoelen” opgemerkt die de Russische grens naderden. Om te voorkomen dat de staatsgrens geschonden zou worden, werd een “Su-27 jager van de luchtverdedigingstroepen van de Baltische Vloot” uitgestuurd. De bemanning identificeerde “twee strategische bommenwerpers B-1B van de Amerikaanse luchtmacht”.

      Het is niet duidelijk hoe dicht de toestellen bij het Russische luchtruim waren gekomen. De grens werd niet overschreden, klinkt het.

      “Na de verwijdering van de buitenlandse gevechtsvliegtuigen van de Russische grens, keerde de Russische jager zonder incidenten terug naar zijn thuishaven”, aldus het ministerie op Telegram.

      Het Pentagon bevestigt dat het incident met twee B-1 bommenwerpers gebeurde tijdens een al lang geplande oefening in Europa. De interactie met de bemanning van het Russische vliegtuig verliep “veilig en professioneel”, zegt een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie. “Er is niets significants over te melden.”

      Like

    • bobzelf zegt:

      Olie bol zegt:
      24 mei 2023 om 20:08

      WHAHAHAHAHAH MIJN VRIEND OLIE BOL ..

      ZIT HET AD TE LEZEN WHAHAHAHAHAH

      WHAHAHAHAHAHHA WHAHAHAHAHAH

      U WEET WEL DIE HARINGINPAK..KRANT

      MET “”HET IS EN WAS EEN BUKRAKET “”

      WHAHAHAHAH WHAHAHAHAHAHAH

      BOLLETJE BOLLETJE TOCH WHAHAHAHAHAHAH

      Like

      • Olie bol zegt:

        Liegen is tegenwoordig ook al een vak geworden.

        Kiev: tegenoffensief is al dagen bezig

        Het langverwachte en veelbesproken Oekraïense tegenoffensief in de strijd tegen de Russen is volgens Kiev begonnen. Mychajlo Podoljak, de adviseur van president Volodimir Zelenski, zegt dat het zelfs al dagen bezig is. Hij benadrukt in een interview met de Italiaanse televisie dat het offensief niet “een losse gebeurtenis” is, maar dat het gaat om tientallen verschillende acties.
        “Dit is een intensieve oorlog langs een frontlijn van 1500 kilometer”, aldus Podoljak. Hij zegt dat militairen bezig zijn met operaties in verschillende richtingen om de Russische bezetting te beëindigen.
        Oekraïne heeft er geen geheim van gemaakt dat het voorbereidingen trof voor een offensief, maar laat weinig los over hoe en waar de aanval zou worden ingezet. De verwachtingen zijn internationaal hooggespannen, maar Zelenski zei twee weken geleden dat zijn strijdkrachten nog meer tijd nodig hadden om zich voor te bereiden. De grootschalige invasie van Rusland heeft aan beide kanten (tien)duizenden levens gekost, sinds februari vorig jaar.
        De adviseur van Zelenski meldde verder dat Oekraïne niet uit is op Russisch grondgebied en dat Kiev dus niets te maken heeft met de onrust langs de grens in Belgorod deze week. Wel laat het geweld daar volgens Podoljak zien dat Moskou niet eens in staat is om zijn eigen land te verdedigen. “Dit zal leiden tot het einde van Poetin.”

        Like

  2. Sabeltant zegt:

    Ik zeg niets, maar heb een grijns van oor tot oor…

    Like

  3. Hans Modderman zegt:

    Wij hebben hier ook iemand met hersenletsel en hij heet Rutler.

    Like

  4. ronjaspers zegt:

    Ik had liever gelezen dat die nazi rat dood was.

    Like

Plaats een reactie