Oskar Lafontaine: “Europese vazallen” hebben de redenen voor de Oekraïne-oorlog nog steeds niet begrepen

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige politicus van de Duitse partij “Die Linke”, Oskar Lafontaine (foto), heeft zich op Facebook geuit over de toezegging van de G7 om gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne te willen leveren. Lafontaine bekritiseerde in het bijzonder de naïviteit van Europese politici en journalisten, die de redenen voor de Oekraïne-oorlog nog steeds niet zouden begrijpen en zich zouden laten beetnemen door “bekende oorlogshitsers van de VS”.

De voormalige voorzitter van de partij “Die Linke”, Oskar Lafontaine, heeft zich in een bijdrage op Facebook uitgelaten over de toezegging van de G7-landen op hun laatste topontmoeting in het Japanse Hiroshima om gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne te willen leveren. Daar zou “de in de Oekraïense oligarchie corruptie verstrikte Amerikaanse president Joe Biden een hartenwens vervuld hebben van de eveneens in de Oekraïense oligarchie corruptie verstrikte Oekraïense president Zelensky”, aldus Lafontaine.

De Amerikaanse president zou daarmee “ook aan de wens van Duitse oorlogshitsers zoals de CDU-politicus Roderich Kiesewetter en de Groene tankdeskundige Anton Hofreiter” hebben voldaan, aldus Lafontaine verder. Deze hadden daarvoor Biden hierom in een “pijnlijke brief” verzocht en als motivering aangevoerd dar er “geen reden zou bestaan om een voortzetting van de oorlog langer dan 2023 uit te sluiten”.

De voormalige partijvoorzitter van “Die Linke” bekritiseerde in zijn bijdrage in het bijzonder de naïviteit van Europese politici en journalisten en beriep zich daarbij o.a. op de uitspraken van “bekende oorlogshitsers van de VS” zoals de veiligheidsexpert van het American Enterprise Institute Kori Schake. Schake had in een interview met de tv-zender CNN gezegd dat het Oekraïense leger “voor 5% van het Amerikaanse defensiebudget en nul Amerikaanse slachtoffers het Russische leger zou verwoesten”, wat op zijn beurt “absoluut in het belang van de VS” zou zijn. Lafontaine daar over:

De veiligheidsexpert zou er met het oog op zulke briefschrijvers zoals Kieswetter en Hofreiter en het ageren van Europese staatslieden op de G7 aan hebben kunnen toevoegen: ´En weldra schuiven we de Europeanen voor de lopen van de kanonnen en laten hen voor ons het vuile werk opknappen´.”

De “VS-propaganda” zou echter succesvol zijn. Lafontaine verklaart:

De Europese politici en journalisten geloven nog steeds dat de Oekraïne-oorlog een door Poetin zonder reden uit Groot-Russisch nationalisme ontketende oorlog zou zijn. Ze hebben nog steeds niet begrepen dat deze oorlog met de uitbreiding van de NAVO naar het oosten en de door Biden en Victoria Nuland geënsceneerde Maidan-putsch in 2014 begon, die gevolgd werd door de oorlog van de presidenten Porosjenko en Zelensky tegen de Oost-Oekraïne met 14.000 slachtoffers. De voorwaarde voor volgzaam en overtuigd vazal-zijn is aan blindheid grenzende domheid.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Oskar Lafontaine: “Europese vazallen” hebben de redenen voor de Oekraïne-oorlog nog steeds niet begrepen

 1. Henk der Niederländer zegt:

  De voorwaarde voor volgzaam en overtuigd vazal-zijn is aan blindheid grenzende domheid.
  Dat stuit me nogal tegen de borst.
  Het is namelijk geen domheid maar eenvoudig het financieren van de oorlogsindustrie.
  Vraag Ik me dan bij af welke rol Oskar Lafontaine speelt in het geheel.
  Politiek nietwaar die je zeker geen 1% vertrouwen toe kunt bedelen

  Geliked door 3 people

 2. Olie bol zegt:

  Geliked door 3 people

 3. Boike zegt:

  En Oskar Lafontaine heeft niet smiezen, dat het merendeel van de huidige politieke leiders in de Europese vazallen satanische dombo’s zijn, die hun ziel en zaligheid aan de duivel hebben verkocht en als marionetten door het WEF als infiltranten zijn aangesteld en dat de Amerikaanse Cabal aan de touwtjes trekt.
  Maar dat is wellicht ook een beetje teveel van het gedoe voor een voormalige politicus van de Duitse “linke”, om het grote plaatje in zijn geheel te kunnen bevatten.
  Links heeft de neiging om slechts fragmentarisch te kijken en te handelen. Ze zien wel een paar bomen, maar niet het bos. En ze hebben er geen benul van, dat het geheel meer is, dan de som van de delen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Belozersky zegt:

  Als burgers geloof hechten , dat Rusland zonder oorzaak Oekraine is binnengevallen(Rutte) , zou je kunnen zeggen, Poetin wil een groot Russisch Rijk stichten. Maar zo ligt het niet. Er is iets anders aan de hand. Op de buis is het verboden daarover te praten. Lafontaine legt het uit waar het omdraait. Man spreekt de waarheid.

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Zo langzaam aan begint het belachelijk te worden met de beschuldigingen van verdachte sterfgevallen in Rusland, mensen gaan ook nog wel eens gewoon dood.
  Ook dit word weer opgeklopt als je het mij vraagt.

  De familie van de man zegt dat het zijn hartconditie was die zijn dus veroorzaakte, maar een journalist weet er weer het ‘fijne’ van….

  Ik geloof de familie eerder dan de journalist

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1314199152/russische-viceminister-die-zich-al-eens-kritisch-over-oorlog-uitliet-wordt-plots-onwel-in-vliegtuig-en-overlijdt

  Like

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 25-5-2023 om 08.52 u.
   Ik vind ’t eigenlijk nog véél meer verdacht dat veel van de door een groot deel van de bevolking verguisde personen, zoals Rutte, Quag, Ollonkreng, Paternotte, Sjoerdsma, Timmermans, Macron en meer van dat gespuis, nóóit een “verdachte dood” sterven.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s