Boodschap van aartsbisschop Viganò aan het Internationale Congres van Russofielen

(Door: Marco Tosatti – Vertaling: “Malpaso”)

De huidige crisis toont ons de ineenstorting van een corrupt Westen, waarin geen paus Leo de Grote is om zijn lot te redden, maar dat nog steeds een bestemming heeft, als het zijn voorzienige missie kan herwinnen en erkent wat het verenigt met de missie van Rusland. Recente gebeurtenissen hebben ons laten zien dat het materialistische atheïsme, dat het Russische rijk en de wereld sinds 1917 verwoestte, zich vandaag heeft aangesloten bij het liberalisme in de globalistische ideologie die ten grondslag ligt aan het uitzinnige project van de Nieuwe Wereld Orde. Een hels project, zoals president Vladimir Vladimirovič Poetin in een recente toespraak terecht opmerkte, waarin haat tegen de christelijke beschaving een maatschappij van slaven wil creëren die ondergeschikt is aan de Davos-elite.

Een dystopische samenleving, zonder verleden en zonder toekomst, zonder geloof en zonder idealen, zonder cultuur en zonder kunst, zonder vaders en moeders, zonder familie en spiritualiteit, zonder leraren en spirituele gidsen, zonder respect voor ouderen of hoop voor onze kinderen. Het kan ons niet verbazen dat deze elite, na de ontkerstening van de westerse wereld, Rusland beschouwt als een vijand die omvergeworpen moet worden.

De Russische Federatie is onmiskenbaar het laatste bastion van de beschaving tegen de barbaarsheid en verzamelt daaromheen al die naties die niet van plan zijn zich te onderwerpen aan de kolonisatie van de NAVO, de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, de Wereldbank, het Internationaal Monetair Fonds, en die massa organisaties die als doel hebben de massa te indoctrineren, informatie te manipuleren, “gekleurde bronnen” te creëren om legitiem gekozen regeringen te destabiliseren en chaos, oorlogen en ellende te zaaien als instrumentum regni (instrumenten om te heersen).

De recente pandemische farce – uitgevoerd met criminele methoden die ik sinds begin 2020 niet aarzelde om aan de kaak te stellen – is gevolgd door nieuwe noodsituaties – waaronder de Oekraïense crisis – die opzettelijk is uitgelokt met als doel het sociale en economische weefsel van naties en de wereldbevolking te vernietigen; de controle concentrerend in de handen van een oligarchie die niemand heeft gekozen en die een echte wereldstaatsgreep heeft gepleegd, waarvoor ze zich vroeg of laat zal moeten verantwoorden voor de wereld.

De theoretici van deze staatsgreep hebben namen en gezichten, te beginnen met George Soros, Klaus Schwab en Bill Gates. Degenen die vandaag verklaren dat Rusland een vijand is, beschouwen Europeanen, Amerikanen, Australiërs en Canadezen als vijanden en behandelen hen als zodanig. Maar terwijl afgezanten van het World Economic Forum in westerse regeringen wetgeving uitvaardigen die tegen het welzijn van hun eigen burgers ingaat en wereldleiders in de palm van hun hand kunnen houden, stopt de regimeverandering, die in andere landen succesvol was, aan de Russische grenzen. Aan de andere kant was de verkiezingsfraude van 2020 in de Verenigde Staten van Amerika ook onmisbaar om de bevestiging van president Donald Trump te voorkomen, net zoals in 2013 de ‘deep state’ en de ‘deep church’ erin slaagden paus Benedictus XVI tot aftreden te bewegen en een persoon die de Nieuwe Wereldorde behaagt te kiezen, de jezuïet Jorge Mario Bergoglio.

Uw inzet moet zeker de vriendschappelijke betrekkingen van Rusland met alle volkeren bevorderen, volgens het principe van multipolariteit, die, in een verstandige politieke visie op lange termijn, de beste manier is om globalistische monopolariteit te bestrijden. Maar deze vriendschap, deze betrekkingen van eensgezindheid en wederzijdse samenwerking kunnen niet voorbijgaan aan de veroordeling van de staatsgreep die tegen de mensheid is gepleegd door gevaarlijke subversieven waarvan het verklaarde doel is het vestigen van een helse tirannie, waarin zowel haat tegen God als mensenhaat heerst, die ziekte, armoede, dood, onwetendheid, geweld, egoïsme en corruptie brengt.

Het is het koninkrijk van de Antichrist.

Deze Leviathan moet worden geïdentificeerd en bestreden, met een actie waarbij alle vrije volkeren betrokken zijn, in de eerste plaats door de programmatische punten van de Agenda 2030 en de Grote Reset te verwerpen met gedeelde initiatieven. We hebben een anti-globalistische alliantie nodig die de burgers de macht teruggeeft die hen is ontnomen, en de soevereiniteit die is uitgehold en afgestaan ​​aan de Davos-lobby aan naties. De Russische Federatie zal een beslissende rol spelen in deze inspanning, net als de boodschap die de Internationale Beweging van Russofielen zal brengen aan de volkeren van het Westen, die weer trots moeten zijn op hun geloof en trots op hun beschaving. We voeren een baanbrekende strijd: we zullen onder de mantel blijven van de Allerheiligste Maagd, de glorieuze Nikopèia, samen met de aartsengel Sint-Michael. De overwinning behoort toe aan Christus, en aan degenen die ervoor kiezen om zich te scharen onder de heilige banier van het Kruis.

Carlo Maria Viganò, aartsbisschop, 14 maart 2023

(Het volledige verslag van de toespraak is te lezen op: Marcotosatti.com)

Bron:
marcotosatti.com

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Boodschap van aartsbisschop Viganò aan het Internationale Congres van Russofielen

 1. Alphons Mantel zegt:

  veel beter betoog dan al die onzin van Rutte en Kaag

  Geliked door 8 people

 2. Boike zegt:

  Chapeau !!!
  Eindelijk een hoge prelaat van het Vaticaan, die van zich laat horen en geen blad voor de mond neemt.

  Er is dit jaar overduidelijk iets gaande en aan het broeien in de wereld. Het duidt op een heftig verzet tegen de duivelse Nieuwe WereldOrde.
  De satanische elites worden meer en meer genoemd en ontmaskerd. Het kon wel eens een hete en interessante zomer gaan worden.
  Het zou inderdaad wel eens een grote reset kunnen worden. Maar dan wel anders, dan “ze greet rezet” die de lul in Davos voor ogen heeft. Terug naar een “democratisch normaal”.

  Geliked door 3 people

 3. Dewaere zegt:

  Wel een goede speech, hij vat in het kort samen wat er speelt, ook dat de liberalen partij zijn en dus geen liberaal meer zijn heeft hij goed gezien.
  Rechts op dat scherm zie ik volgens mij ook Steven Seagal zitten, zal wel geen rollen meer krijgen nu. Vigano trekt de parallel met paus Leo de Grote. Hij verwijst daarmee naar de invallen van de Hunnen rond het jaar 400. Die Leo de Grote stopte toen de invasie van Attila tijdens een gesprek in zijn kamp. Dat is een feit, wát er gezegd is en hoe dat kwam weet niemand. De ‘Hunnen’ bedreigen ons dus nu weer. Wel een treffende vergelijking.

  Geliked door 2 people

 4. Hovawart zegt:

  Blindelings vertrouwen in de Linksche Looney Brigade en geloven dat men tezamen met de socialisten een welvarend en vredelievend Europa kunnen regeren…………think again……zo’n vijfentachtig jaren geleden.
  (elke generatie leert uit het verleden, maakt z’n fouten, maar toch niet weer dezelfde?)

  Geliked door 1 persoon

 5. jantjeuitnl zegt:

  De kardinaal heeft gelijk. Alleen is het veel te laat.
  Ze hadden vanaf de jaren ’60 al veel meer tegengas moeten geven. Ook tegen de club van Rome, nota bene hun buren.
  Putin alhoewel hij heult met het Christendom, is ook een keiharde dictator die een moord meer of minder niet uit de weg gaat.

  Like

  • Boike zegt:

   @ jantjeuitnl 25 mei 2023 om 13:17

   Toen Poetin Jeltsin, de marionet van de CIA, opvolgde, zat Rusland helemaal aan de grond en was zo goed als failliet.
   Oligarchen hadden zich schandalig verrijkt en Rusland in de uitverkoop gegooid. Amerikaanse bedrijven overspoelden de Russische markt en kochten wat nog resteerde van de Russische economie op om het te ontmantelen. De Russische bevolking werd met de dag armer.
   Poetin heeft met een harde hand orde op zaken gesteld. Hij zette Rusland weer groots op de kaart. De Russische bevolking heeft het nog nooit zo goed gehad als onder Poetin. Hij mag dan wel wat dictatoriale trekjes hebben, maar hij is er wel voor zijn volk, de Russen.
   De Russen mogen blij zijn met zo’n staatshoofd. Daar kan menig staatshoofd uit te “democratische vrije Westen” nog veel van leren.

   Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  Geweldig betoog van die aartsbisschop vigano en een held.Het is levensgevaarlijk om jezelf uit te spreken in dat satanische rattennest.Wat zichzelf het “vaticaan” noemt.

  Geliked door 2 people

 7. Blaffertje zegt:

  Zal het dan toch uitkomen dat huidige zwarte paus de laatste word?
  Dat zou een schok zijn.

  Geliked door 2 people

 8. karton zegt:

  Een zg. aartsbisschop is toch een kerkelijk figuur die niets met politiek te maken heeft, of zie ik ’t helemaal verkeerd ?
  Waarom begeeft deze aartsbisschop Vlaginà zich eigenlijk op ’t politieke vlak ?

  Like

  • Skarsgärd zegt:

   Die Vigano ging nog veel harder te keer tijdens covid, er zijn verschillende filmpjes van hem op youtube in omloop, met toen al honderdduizenden hits. Als je bovenstaande toespraak leest dan zie je dat ie in een adem verwijst naar het communisme in het stukje ” dat het Russische rijk en de wereld sinds 1917 verwoestte”, 1917 was de communistische revolutie in Rusland en een stuk later het liberalisme dat zich daarbij aangesloten heeft, in onze tijd dus. Het ís een taak van iedere kerk om op te komen voor dit soort dingen, maar de meesten zijn daarvoor te laf. Ik herinner me nog die Nl. dominee die tijdens covid ook een toespraak in die geest hield. Die trok zijn keutel in, bang voor zijn mooie baantje.

   Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ karton 25 mei 2023 om 16:13

   Aartsbisschop Vigano doet, wat de paus had moeten doen. Hij legt zijn vinger op de zere plek en wijst de weg naar God. De paus heeft dat niet gedaan, want de paus is zelf de zere plek.
   Die Vigano is waarlijk een heel moedig man, om zo vanuit het hol van de leeuw, het Vaticaan, de waarheid naar buiten te durven brengen.

   Geliked door 4 people

 9. koosv8 zegt:

  Hij ziet het goed, dat is al een dingetje voor een Aartsbisschop. Maar de kliek om die verrader Franciscus, zal wel niet misselijk zijn.

  Geliked door 3 people

 10. de barbaar zegt:

  Alles wat met religie/kerk/vaticaan/politiek/banken te maken heeft is bij voorbaat al rijp voor een tribunaal…en dan kan je pas het kaf van het koren scheiden….

  Geliked door 1 persoon

  • Dewaere zegt:

   Je moet individuen beoordelen op wat ze dóen en niet bij voorbaat al zeggen dat iemand fout is. Al is het wel zo dat bij veel groeperingen vrijwel iedereen fout is. En wat betreft kerken, politiek of wat dat ook, alleen even dit: de vijand van mijn vijand is mijn vriend.

   Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Zal alles en iedereen binnen de religie/kerk/politiek slecht zijn??
   Dan kunnen we niets meer, niemand is 100% maar als we gemakshalve iedereen over de klink jagen, dan is het eind zoek, en wie zijn wij dan nog. Oke, de kat is dood en doodziek, maar ik ”geloof toch” dat er mensen zijn binnen al die organisaties die dit ook niet willen. Misschien een utopische gedachte……Maar toch.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s