DeSantis neemt de handschoen op

(Vertaling: E.J. Bron)

We mogen niet toestaan dat de gekken de baas van de inrichting zijn”

Topt nu toe luisterden 2,4 miljoen mensen op Twitter naar de aankondiging van de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (foto), om in 2024 voor het presidentschap te willen kandideren. DeSantis accentueerde zijn succesvolle leiding van de op twee na grootste Amerikaanse staat en zijn succesvolle corona-openingspolitiek. Met geen woord noemde hij zijn grootste concurrent, Donald Trump, of de oorlog in de Oekraïne.

“Ik kandideer voor het presidentschap om de comeback van de VS aan te voeren”, zei DeSantis in de livestream met Twitter-eigenaar Elon Musk en presentator David Sacks op 24 mei 2023. “We weten dat ons land de verkeerde richting is ingeslagen. We zien dat met onze ogen en voelen he tin onze botten. Onze zuidelijke grens is gevallen, drugs stromen het land binnen, onze steden worden door een golf van criminaliteit ondermijnd, de federale regering maakt het normale burgers steeds moeilijker om een normaal burgerlijk leven te betalen, en onze president ontbreekt het aan energie. Hij komt hulpeloos over en laat zich leiden door de ´woke´ meute aansturen.”

De neergang van het land zou niet onafwendbaar zijn, aldus DeSantis, maar gebaseerd zijn op een mislukte politiek. “We moeten de toerekeningsvatbaarheid van ons land herstellen, ermee ophouden door inflatie en tomeloze uitgaven de burgers van hun bestaan te beroven, en de energieonafhankelijkheid van ons land herstellen.”

Tegen het “woke gedachtevirus”

Het zou er om gaan om het “woke gedachtevirus” door “feiten, realiteit en blijvende waarden” te vervangen: “Prestatie moet boven identiteitspolitiek staan.” In het openbare leven zou de normaliteit weer hersteld moeten worden.

“De grenzen moeten bewaakt worden”, aldus DeSantis. “Het kan niet dat miljoenen illegale buitenlanders ons land binnenstromen en drugskartels de mensen met Fentanyl vergiftigen. In onze steden moet recht en orde hersteld worden. We mogen niet toestaan dat de gekken de baas van de inrichting zijn.” Aanvallen op politieagenten dienen afgewezen te worden, aldus DeSantis.

De integriteit van instituties zoals het Amerikaanse leger zou hersteld moeten worden, aldus de veteraan van de Navy DeSantis, die in Irak gediend heeft. “Wanneer de zuilen van onze staat zich bezighouden met onbeduidende thema´s zoals klimaatopwarming of genderideologie en gendersterretjes, lijdt het moreel in het leger en de rekrutering.”

Ongekozen bureaucraten zouden niet langer de belangrijkste beslissingen mogen nemen, aldus DeSantis, maar gekozen afgevaardigden. De beslissingsmacht zou aan het kiezersvolk teruggegeven moeten worden. Er zouden geen inspanningen tot enorme sociale omwentelingen aan de kiezers voorbij mogen worden ondernomen. “De waarheid moet het fundament zijn”, het gezonde mensenverstand zou niet langer de uitzondering mogen zijn.

Feiten boven angst”

Florida zou met zijn op wetenschap gebaseerde corona-politiek “feiten boven angst, onderwijs boven indoctrinatie, en recht en orde in plaats van gewelddadige onlusten” tijdens de BLM- en Antifa-rellen hebben gezet, aldus DeSantis. “Daarom bloeit Florida nu. We zijn de snelst groeiende staat wat betreft immigratie, de oprichting van nieuwe bedrijven en wat betreft onderwijs.” De criminaliteit zou in Florida zo laag zijn als in 50 jaar niet meer, de schuld per hoofd van de bevolking zou tot de laagste in de VS behoren.

Bij het regeringswerk zou het niet om amusementswaarde of reclamewerk gaan, maar om het leveren van resultaten. Als president zou hij een einde maken aan de rampzalige inflatiepolitiek van de Biden-regering en een economie creëren, waarin hard werkende Amerikanen zouden kunnen floreren. Hij zou de grenzen sluiten, een muur aan de grens bouwen en de drugskartels terechtwijzen.

Hij zou een einde maken aan ongrondwettelijke vaccinatieplichten en corona-maatregelen, “opdat de vrijheid nooit meer op zo´n manier met voeten wordt getreden.” Hij zou nooit voor de “woke meute” buigen, aldus DeSantis, maar de “woke ideologie op de vuilnisbelt van de geschiedenis gooien.”

Joe Biden zou het bestuursapparaat als politiek wapen geïnstrumentaliseerd hebben, aldus DeSantis, die een terugkeer naar de democratie volgens de grondwet beloofde. Daartoe zou men echter een “cultuur van de mislukking” moeten beëindigen, die de Republikeinse Partij zou aandrijven, aldus DeSantis in een nauwelijks verholen steek onder water naar zijn grootste tegenstander, Donald Trump. “We moeten naar voren kijken, niet achterom. We hebben moed om te leiden en kracht voor de overwinning nodig.”

Wat we in de corona-pandemie meegemaakt hebben, had ik niet voor mogelijk gehouden”

“Als u mij nomineert”, zei DeSantis, “dan zal ik op 25-01-2025 om 12.00 uur aan de westelijke kant van het Witte Huis mijn ambtseed afleggen.” De voorgaande jaren zouden hem “nieuw respect voor de kwetsbaarheid van onze vrijheden” gegeven hebben, aldus DeSantis.

“Wat we in de corona-pandemie meegemaakt hebben, had ik niet voor mogelijk gehouden, maar onze wetgevende oprichters waren zich heel goed bewust van de kwetsbaarheid van de vrijheid.” Zij hadden allemaal eerdere republieken en democratische experimenten bestudeerd, die allemaal mislukt waren. “Het was dus aan de VS om te bewijzen dat een staat door het volk geregeerd zou kunnen worden, dat de rechten van de burgers niet door de staat, maar door de Schepper gehandhaafd werden, en dat rechtsstatelijkheid boven de willekeur van het individu gaat.”

“Zij wisten dat het aan iedere nieuwe generatie lag om de vrijheid te beschermen, en dat is ook nu onze taak. We hebben veel te doen om dit land weer in het goede spoort te krijgen”, zei DeSantis.

De Republikeinse voorverkiezingen beginnen op 22-01-2024 in Iowa. De verkiezingspartijdag van de Republikeinen vindt van 15-18 juli 2024 in Milwaukee, Wisconsin, plaats. Er wordt gekozen op 05-11-2024.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op DeSantis neemt de handschoen op

 1. de barbaar zegt:

  De santis….mwwhhh.gediend in irak!. waarvoor…en voor wie…en voor wat?
  Geld/roem/status/carriere?
  Irak was een gore leugen …een smerig spel…net als libie, en vergeten we nooit servie…een smerig navo geheel waar die stink amerikanen een smerig spel gespeeld hebben….WEET JIJ HIER WAT VAN de SANTIS?

  Geliked door 1 persoon

  • Skarsgärd zegt:

   Wat een debiel commentaar weer, en nergens wat vanaf weten. DeSantis was maar leutenantje bij de navy. Beoordeel hem op wat hij gedaan heeft. Hij heeft de Woke en kinder-genderindoctrinatie in Florida bestreden, heeft illegale vluchtelingen naar de democratische oostkust gestuurd, vooral naar de rijklinkse gebieden, heeft tijdens covid alle verplichtingen van maskertjes, inentingsdwang, lockdowns en al dat gestopt, Florida heeft de laagste inkomstenbelasting van de VS en de laagste overheidstekorten. Hij gaat te keer als een terriër tegen wokeachtig links. Let maar eens op: links zal nog veel harder tegen hem tekeer gaan dan tegen Trump, want deze man kan hun hele structuur neerhalen en is daarmee in Florida goed bezig, de ene na de andere wet daartegen, iedere maand een nieuwe en hij is pas begin 40 en kan nog even mee). Áls hij het haalt, ze zullen alles inzetten om dat te tegen te gaan. Links haat hem nog meer dan Trump, het zou me niet verbazen als ze hem afschieten.

   Geliked door 4 people

  • Boike zegt:

   @ de barbaar 25 mei 2023 om 22:20

   Ron DeSantis is zekerlijk een van de betere kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap.
   Wat hij in Florida heeft klaar gekregen is niet niks.
   Hij is daar volop bezig om met de grove bezem schoon schip te maken.
   Donald Trump, Ron DeSantis en Robert Kennedy jr. zijn drie geweldige kandidaten.

   Like

 2. Sobieski zegt:

  Correctie an Freiewelt.de: Milwaukee ligt niet in Ohio maar in Wisconsin.
  Belangrijk, omdat Ohio historisch een veel conservatievere staat is, waar de Republikeinen dus gemakkelijker een succescolle start zouden kunnen maken.
  Het traditioneel linksere Wisconsin is niet echt een ideale staat om een campagne te beginnen.

  Wat DeSantis zegt en tot nu toe als governeur van Florida gedaan heeft is allemaal erg aantrekkelijk. Wat betreft zijn verzet tegen de corona dictatuur heeft hij het duidelijk beter gedaan dan Trump, die daar helaas overstag is gegaan in 2020, maar DeSantis kon natuurlijk zijn standpunt wat dat thema betreft met de kennis van 2021 onderbouwen, toen het voor iedereen duidelijk was geworden dat het corona virus niet meer was dan een opgehypte griep.
  Voor Trump kwam deze openbaring helaas te laat, want op dat moment was hij al president-af als gevolg van Democratisch (met hoofdletter “D”) gestuurde verkiezingsfraude.
  Graag zou ik echter zijn standpunten willen weten wat betreft de oorlog in Ukraine en herstel van de samenwerking met Rusland, wat op dit moment voor ons in Europa thema nr. 1 is.
  Van Trump weten we op dat punt in ieder geval zeker dat hij zijn best zal doen de oorlog zo snel mogelijk te willen beeindigen en de diplomatieke banden met Rusland te herstellen.
  Zo lang er op dat punt geen duidelijkheid is van DeSantis kunnen we in Europa beter op een comeback van Trump blijven hopen.

  Geliked door 2 people

  • De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, leek woensdag verbijsterd toen een anders zo vriendelijke Fox News-presentator hem vroeg om te zeggen hoe hij zou helpen de niet-uitgelokte oorlog van Rusland tegen Oekraïne tot een einde te brengen als hij tot president van de Verenigde Staten wordt gekozen.

   DeSantis, die zijn desastreuze campagne-uitrol op Twitter opvolgde door op het rechtse netwerk te verschijnen met ex-congreslid Trey Gowdy uit South Carolina, kreeg eerder dit jaar hoon en kritiek toen hij de oorlog een “territoriaal geschil” noemde.

   Leden van zijn eigen partij hekelden zijn karakterisering van de oorlog, die kwam in een antwoord op een vragenlijst die was verzonden door de toenmalige Fox-presentator Tucker Carlson.

   De gouverneur van Florida leek geen standpunt te hebben ingenomen over de oorlog en bood er geen aan toen Gowdy hem vroeg hoe hij “de voortdurende oorlog in Oost-Europa tussen Rusland en Oekraïne zou aanpakken op de eerste dag van een presidentschap van Ron DeSantis”. ( dit wist ik er van te vinden in Amerikaanse dagbladen )

   Like

  • Het standpunt was van DeSantis dat deze oorlog een territorium oorlog was ( interview Fox News ). Dit standpunt heeft hij inmiddels herroepen onder grote druk ( van links ). Inmiddels is het niet echt meer duidelijk hoe hij er precies over denkt. Ik denk dat hij geen zin heeft om te eindigen als Trump, constant nagejaagd door hysterisch links en zich nu een beetje op de vlakte houd. Trump ging mee met de covid injectie gekte, vergeet dat niet. Ron DeSantis was fel tegen deze hoax. Bovendien is hij nog geen 50, weer een oude man als president? Niet echt verstandig.

   Like

  • Dewaere zegt:

   Het zou niet vreemd zijn dat als Trump de kandidatuur wint hij DeSantis vraagt om runner-up te worden en dus vice-president, hij laat hem dan het werk doen, eenmaal verkozen, dat is al eerder gebeurd toen Bush jr. president was. Trump trekt zijn achterban dan en DeSantis veel uit het zuiden én de meeste latino’s, die na de blanken intussen de grootste bevolkingsgroep in de VS vormen.
   Maar mócht dat allemaal uitkomen en niet weer gesjoemeld worden dan is de inauguratie daarvan pas in januari 2025 geloof ik.

   Like

 3. J.v.d.Heijden zegt:

  Ik weet bijna zeker dat DeSantis geen kans maakt, zeker niet als het
  om abortus gaat, want dat wil hij net als Trump verbieden.
  De overheid heeft niks te zeggen over het lichaam van mensen
  dus ook niet dat van vrouwen. Punt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s