Expert: Het komende decennium al zal de Chinese yuan de Amerikaanse dollar als reservevaluta vervangen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse dollar aflossen: de yuan zou het komende decennium al de belangrijkste globale reservevaluta kunnen worden, aldus de president van de Russische VTB Bank. Hij pleit voor een volledige en snelle afwending ook van andere “toxische” valuta in het betalingsverkeer.

De Chinese yuan zou de belangrijkste reservevaluta van de wereld kunnen worden en de Amerikaanse dollar het komende decennium al kunnen verdringen. Dat zei Andrei Kostin, de president van de Russische VTB Ban, op het Russisch/Chinese Economisch Forum. Hij gaf aan dat de Bank van Rusland al in de Chinese yuan investeert en dat meer dan 70% van de Russisch-Chinese handel met de yuan of de roebel wordt afgewikkeld. Kostin benadrukte:

China is op dit moment de op een na grootste economie ter wereld, en in de nabije toekomst zal het de grootste zijn. Er is alle reden om aan te nemen dat de Chinese yuan het komende decennium al in staat zal zijn om de Amerikaanse dollar als belangrijkste reserve- en afrekeningsvaluta van de wereld af te lossen.”

De president van de VTB Bank eiste ook een volledige afwending van de Amerikaanse dollar en andere “toxische” valuta in het betalingsverkeer, aldus het persbureau TASS.

“Hoe eerder China een dollarvrij model voor betalingen en afrekeningen met zo´n belangrijke economische en handelspartner als Rusland op poten zet, des te meer beschermd en stabieler zal zijn financieel systeem in elk scenario zijn”, zei hij.

Zoals de Britse krant “Financial Times” daarvoor berichtte, is het aandeel van de wereldwijde afrekeningen in de Chinese valuta vorig jaar meer dan verdubbeld. In februari van het jaar 2022 bedroeg deze 2% en in februari van het jaar 2023 al 4,5% (ter vergelijking: het aandeel van de euro bedraagt 6%). Tegelijkertijd is het aandeel van de Amerikaanse dollar aan de wereldhandel met exact hetzelfde percentage – 2,5% – afgenomen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Expert: Het komende decennium al zal de Chinese yuan de Amerikaanse dollar als reservevaluta vervangen

  1. ronjaspers zegt:

    Ik hoop niet dat die chinese communistische dictatuur de “nieuwe” wereldmacht wordt.De NWO agenda is gebaseerd op het communisme,die nazi/rotschild,psychopaat en bilderberger klauSS schwab.Is een fan van communistisch china,en gaat er regelmatig op bezoek.

    Geliked door 1 persoon

  2. Beschimmeld Kaasje zegt:

    China zal USA nooit bijten aangezien China bijna de helft van de staatsschuld bezit van de USA dus in feite eigenaar van de USA.
    En USA vind dat prima, die Chinezen moeten maar zien hoe Ze de poet terug krijgen.
    Militair is USA toch niet te verslaan met hun nukes.

    Like

    • bobzelf zegt:

      Beschimmeld Kaasje zegt:

      SOMS HE. DAN KRIJG IK ZO’N BRAINWAVE HIER
      EN LEES EEN REACTIE … WHAHAHAHAH

      EN DAN VRAAG IK ME AF.. ??

      HOE HOOG WAS DAT KLIMREK WAAR JE VROEGER UITGEPLEURD BENT IN DE SPEELTUIN . MET JE HOOFD OP
      DIE KEIHARDE BETONTEGELS ??

      KWAM ZOMAAR BIJ ME OP . WHAHA

      EN NA DEZE GING HET LICHT UIT . .

      Militair is USA toch niet te verslaan met hun nukes.

      ????????????????????????????????????????????????????

      ONDER WELKE STEEN LEEF JE DAN SINDS 2000 ??

      EERLIJK ZEGGEN WHAHAHAHAH .. TERINGGGGGG

      BOBBIEEEE

      Like

Plaats een reactie