G7-top: de “impopulairen” bejubelden zichzelf

(vertaling: E.J. Bron)

De G7-top in het Japanse Hiroshima werd een “feest van de impopulairen” in eigen kring. Geen van de G7-leden is in zijn “vaderland” geliefd, zodoende bood de topontmoeting rijkelijk gelegenheid om te klagen bij “lotgenoten”, bericht de Amerikaanse krant “The New York Times”en noemt het de “Lonely Hearts Club”.

Gemeenschappelijke kenmerken – dezelfde agenda, dezelfde impopulariteit

“Ze komen uit de meest verschillende delen van de wereld, spreken verschillende talen, dekken het hele ideologische spectrum af en zijn tussen de 43 en 80 jaar oud. Maar één ding hebben president Biden en de andere staats- en regeringschefs van de G7-groep, die afgelopen weekend in Japan bijeenkwamen, gemeen. Ze zijn thuis niet bijzonder geliefd”.

Daarmee begint het artikel in de Amerikaanse krant “The New York Times”.

De G7-top in Hiroshima zou veranderd zijn in een “Club van de eenzame harten”, waarin elke staats- en regeringschef over de moeilijke situatie van de geringe ondersteuning door zijn medeburgers zou kunnen klagen, zegt de columnist van “The New York Times”.

Hij verklaart: “Voor Biden en zijn collega´s uit de vooraanstaande industriemachten van de wereld is het een tijdperk van de democratische ontevredenheid, waarin de kiezers schijnbaar ontevreden zijn met de door hen gekozen presidenten en ministers-presidenten.”

Kliek van staatshoofden in de “klem”

“Elk staatshoofd zit om vele redenen in de klem, maar hun gezamenlijke gevechten verduidelijken de broosheid van vrije samenlevingen in een tijd van diepe politieke en culturele splijtingen.”

“Dat heeft van de topontmoeting dit jaar in het Japanse Hiroshima een soort ´Club van de eenzame harten´ gemaakt”, zoals een vakman het uitdrukte, waar impopulaire staatshoofden over hun binnenlandse politieke problemen jammeren en ideeën kunnen uitwisselen hoe ze de gunst van hun kiezers weer kunnen terugwinnen.

Een paar dagen weg van huis om gelijkgezinden op het wereldtoneel te ontmoeten, kan voor aangeslagen staatshoofden een welkome opluchting zijn, een kans om te paraderen en te poseren en de rol van een staatsman te spelen, die mede vormgeeft aan de geschiedenis.”

De journalist van “The New York Times” beroept zich op de Morning-Consult-peiling, waaruit blijkt dat geen van de staats- en regeringschefs van de G7 de ondersteuning van de meerderheid van de bevolking van zijn eigen land kan winnen.

De nieuw gekozen Italiaanse minister-president Giorgia Meloni “deed het volgens de Morning Consult nog het beste met 49% instemming, gevolgd door Biden met 42%, de Canadese premier Trudeau met 39%, de Duitse bondskanselier Scholz met 34%, de Britse premier Rishi Sunak met 33% en de Japanse minister-president Fumio Kishida met 31%”, aldus de krant.

Het slechtst deed de Franse president Emmanual Macron het – hij heeft slechts 25% ondersteuning.

De “New York Times” onthult ook dat, volgens de peilingen van Morning Consult, slechts vier staatschefs “van de 22 onderzochte grote landen” instemmingspercentages van meer dan 50% hebben.

Dat zijn Narendra Modi (India), Alain Berset (Zwitserland), Andrés Manuel López Obrador (Mexico) en Anthony Albanese (Australië).

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op G7-top: de “impopulairen” bejubelden zichzelf

 1. Hovawart zegt:

  Politiek zonder draagvlak is een onderdrukking………….meer niet.

  Geliked door 4 people

 2. J.v.d.Heijden zegt:

  Nog gèkker: wéér zo’n linkse gedachtekronkel…zonkracht…
  (alsof de zon ieder jaar dichter bij de aarde komt, wat natuurlijk
  gelul is)
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1206204169/donderdag-voor-het-eerst-in-2023-sprake-van-zonkracht-7-groot-risico-op-verbranden
  Hoorde je in de vorige eeuw helemaal niks over

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Er zijn twee oude bijbelse gezegdes over grootheidswaanzin die ongeveer zo luiden:

  1. “Laat je prijzen door anderen en niet door je eigen mond!” (Koning Salomo)

  2. “Wie zichzelf verhoogd zal vernederd worden maar wie zich vernederd zal verhoogd worden!” (Jezus Christus)

  Want mensen met geld, status, macht enz. denken vaak dat zij heel wat zijn terwijl zij zonder hulp van anderen en moderne middelen eigenlijk helemaal niets zijn, gelijk aan dat een arrogante vorst bijvoorbeeld zichzelf in een woestijn zal bevinden en deze gewoon niets voorstelt in een dergelijke zandvlakte!

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Satanisch globalistisch uitschot,met hun NWO agenda ze plegen de grootste misdaad ooit tegen de mensheid.

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Dat ze zichzelf bejubelen heeft ook een voordeel als je het zo mag benoemen.
  Het heeft namelijk voor dit soort idioten het gevoel dat ze een reusachtige veer in hun eigen reet gestoken hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s