Linksen haten Ron DeSantis: NGO´s spreken “reiswaarschuwing” tegen Florida uit

(Vertaling: E.J. Bron)

Linkse lobby-organisaties hitsen op tegen Florida. De conservatieve politiek van de Republikeinse gouverneur (en mogelijke presidentskandidaat) Ron DeSantis is hen een doorn in het oog. De desbetreffende NAACP (“National Association for the Advancement of Colored People”) heeft daarom een “reiswaarschuwing” tegen de Amerikaanse staat opgelegd.

“Florida is openlijk vijandig tegenover Afro-Amerikanen, People of Colour en LGBTQ+-personen”, deelde de NAACP afgelopen weekend mee. Wie in Florida vakantie zou willen houden, zou zich er van tevoren van bewust moeten zijn dat de regering daar “agressief” tegen minderheden zou ageren. Kort daarvoor hadden al twee andere organisaties zulke waarschuwingen gepubliceerd.

De waarschuwing zou een directe reactie op pogingen van gouverneur Ron DeSantis zijn om “zwarte geschiedenis uit te wissen en verscheidenheid, gelijkberechtiging en inclusie in Florida´s scholen te beperken”, zei men verder. DeSantis is in zijn rol als gouverneur een ultraconservatieve weg ingeslagen – en is daarom juist ook bij de stamkiezers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump steeds populairder.

Florida is de zuidelijkste staat op het Amerikaanse vasteland en een populair reisdoel voor vakantiegangers. Een groot deel van het bbp is afkomstig uit de toerismebranche.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbronwordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Linksen haten Ron DeSantis: NGO´s spreken “reiswaarschuwing” tegen Florida uit

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Tjah: Knakkers als Soros met zijn maatjes hebben nou eenmaal niet veel op met alles wat een beetje of wat meer aan de rechterkant van het politieke spectrum beweegt dus worden de nodige koekwauzen bij elkaar getrommelt om het nodige zand in de raderen te strooien.
  Of het zin heeft valt te betwijfelen.

  Geliked door 2 people

 2. Lee zegt:

  ‘NAACP (“National Association for the Advancement of Colored People”’
  Als een blanke de NAAWP zou oprichten zouden alle kranten er schande van spreken en de organisatie waarschijnlijk verboden worden. Nu het omgekeerd is, geen probleem uiteraard. Misselijkmakend.

  Geliked door 2 people

 3. bobzelf zegt:

  IK HEB ZO’N DONKER BRUIN VERMOEDEN …

  DAT ER VEEL MET DEUREN WORDT GEGOOID

  IN WASHINGTON a.k.a. ASHOLE CITY WHAHAHAHAH

  POLITIEK HEEFT RUSLAND DE OORLOG GEWONNEN.

  HET WESTEN STAAT GEÏSOLEERD.

  De Monroe-doctrine, die de VS in de jaren 1830 uitvaardigden, is nog steeds van toepassing op de VS. Het stelde vast dat beide Amerikaanse continenten het interessegebied van de VS zijn, zijn “achtertuin”. De VS willen daar de toon zetten en hebben daar sindsdien talloze staatsgrepen en oorlogen gepleegd toen landen “het lef hadden” om beleid te voeren dat de VS niet aanstond of wanneer landen niet bereid waren om door Amerikaanse bedrijven te worden uitgebuit.

  In Latijns-Amerika, waar de kreet “Yankee go home!” nog steeds op bijna ieders lippen klinkt, wordt het Russische verzet tegen de VS met veel sympathie en belangstelling bekeken.

  Het feit dat alle economische, diplomatieke en mediadruk vanuit de VS Rusland koud laat en de Russische economie niet significant heeft geschaad, moedigt landen altijd aan, niet alleen in Afrika maar ook in de “achtertuin van de VS”.

  Dat toonde het bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken aan de regio maar weer eens aan, want Lavrov werd daar niet alleen door de regering, maar ook door de mensen met open armen ontvangen. De Russische TV berichtte hierover in hun wekelijkse nieuwsoverzicht en ik vertaalde de Russische reportage .

  Hoe Rusland Latijns-Amerika helpt
  Rusland breidt zijn vriendenkring over de hele wereld uit.

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov bezocht deze week Latijns-Amerika als onderdeel van een grote tournee. De ontvangst was goed.

  In Noord-Amerika was men er echter boos over.

  Een verslag van onze correspondent.
  Ter verduidelijking lieten ze een kaart zien op de Amerikaanse tv. Deze regio wordt door Amerikanen gewoonlijk minachtend hun ‘achtertuin’ genoemd. Sergey Lavrov zei dat Latijns-Amerika waardevol is voor Moskou. Van de vijf dagen van de reis bracht hij meer dan 50 uur door in de lucht. Zijn vliegtuig legde zo’n 35.000 kilometer af, omdat het om Europa heen moest vliegen en boven Noord-Afrika vloog.

  De ontvangst in Brazilië was plechtig: een militaire kapel, een erewacht.

  De hele wereld keek naar Lavrovs reis, en dat is niet overdreven.

  Verslaggevers van over de hele wereld woonden de gesprekken in Brazilië bij. Voor hen herinnerde de Russische minister nogmaals aan het standpunt van Moskou over Oekraïne: “We zijn geïnteresseerd in het zo snel mogelijk beëindigen van het Oekraïense conflict.

  We zijn onze Braziliaanse vrienden dankbaar voor hun juiste begrip van hoe deze situatie is ontstaan ​​en voor hun wens om bij te dragen aan het vinden van mogelijke oplossingen.”

  De Russische minister werd ontvangen door de Braziliaanse president. Lula da Silva zoekt actief naar een uitweg uit de Oekraïense crisis.

  Voordat hij Lavrov ontmoette, bezocht hij China en was hij in de Verenigde Arabische Emiraten. “Ik heb met de sjeik over de oorlog gesproken. Ik sprak met Xi Jinping over de oorlog. En ik denk dat we mensen ontmoeten die liever over vrede praten dan over oorlog. Dus ik denk dat we succesvol zullen zijn”, zei Lula da Silva.

  Braziliaanse president zegt dat VS oorlog in Oekraïne bevordert

  In plaats van wapenleveranties tegen te houden, brengen ze tonnen granaten het land binnen.

  Het Witte Huis was beledigd: “Het is buitengewoon problematisch hoe Brazilië deze kwestie heeft benaderd door de indruk te wekken dat de VS en Europa op de een of andere manier niet geïnteresseerd zijn in vrede of dat wij verantwoordelijk zijn voor de oorlog.

  Eerlijk gezegd is Brazilië in dit geval Russische en Chinese propaganda aan het napraten.”

  Vorig jaar bereikte de handel tussen Rusland en Brazilië een record van $ 10 miljard.

  We verkopen elkaar bijvoorbeeld boodschappen. We halen fruit, koffie en vlees uit Brazilië en we sturen graan uit Rusland.

  Vorig jaar was er een recordimport van tarwe van 360.000 ton. Dus het Braziliaanse brood is erg Russisch.

  In Brazilië is er de enige buitenlandse balletschool van het Bolshoi Theater. Ze is beroemd in heel Latijns-Amerika.

  Rosatom helpt duizenden Brazilianen.
  Het levert niet alleen brandstof voor de kerncentrale van Angra, de enige in het land, maar levert ook wekelijks isotopen om medicijnen te maken voor de behandeling van kanker.

  In buurland Venezuela redt Rusland letterlijk levens. Toen westerse bedrijven zich vanwege de sancties terugtrokken van de Venezolaanse markt en geen insuline meer leverden aan diabetici, moest die voor drie keer de prijs op de zwarte markt worden gekocht. Vier jaar geleden is echter begonnen met de directe levering van het medicijn vanuit ons land en volgend jaar zal Rusland beginnen met de lokale productie.

  Een stevige handdruk van Nicolás Maduro voor Lavrov. In elk van de vier landen werd Sergei Lavrov niet alleen ontvangen door zijn collega-ministers, maar ook door de staatshoofden.

  “Dit is een bezoek op het juiste moment, een reis op het juiste moment en ook een zeer noodzakelijke. Ik volg je altijd vliegen rond de wereld. Je staat altijd aan de kant van de waarheid”, legt Maduro uit.

  “Ik wil graag een aangename missie vervullen en u een bericht brengen van de Russische president Vladimir Poetin. Je hebt zijn uitnodiging om de Russische Federatie te bezoeken wanneer het je uitkomt’, zei Lavrov.
  Voor zijn diplomatieke reis zei Sergei Lavrov dat pragmatisme, niet ideologie, de basis van relaties was.

  Niet zoals de Amerikanen.

  Toen de Amerikaanse benzineprijzen omhoogschoten, boog Washington voor Caracas. Ze sloten een deal en Chevron kon brandstof produceren, maar onmiddellijk begonnen de Amerikanen voorwaarden te dicteren. Als je met de Amerikanen wilt blijven samenwerken, moet je onderhandelen met de oppositie.
  “Iedereen weet heel goed dat de VS op elk moment vals kunnen spelen. Ze zullen veel eerder vals spelen dan hun eigen beloften en suggesties nakomen. We zullen ons best doen om de Venezolaanse economie steeds onafhankelijker te maken van de grillen en geopolitieke spelletjes van de VS en andere westerse kampspelers. Ik weet zeker dat onze ervaring onze Venezolaanse vrienden ten goede zal komen, want we zijn nu wereldkampioen wat betreft het aantal sancties”, zei Lavrov.

  Bij een kiosk langs de weg kun je zelfs zien wat de sancties met de economie van Venezuela hebben gedaan. De verkoper houdt een indrukwekkende stapel lokaal geld vast en zegt: ‘Dat zijn 200.000 bolivars. Wat kun je ervoor kopen? Een hamburger bijvoorbeeld.”
  Om geen tas met geld te hoeven sjouwen, kun je in dollars betalen, want de prijzen van eten op straat zijn alleen in dollars.

  Ook is er de mogelijkheid om cashless te betalen. Kaarten worden geaccepteerd, maar nog niet allemaal.
  “Wat zijn de vooruitzichten voor de Mir-kaart in het land?”, vroegen journalisten aan de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken. ( Noot van de vertaler: de Mir-kaart is de Russische creditcard die sinds de sancties westerse creditcards in Rusland heeft vervangen. )

  “We zijn geïnteresseerd in een overgang naar een systeem dat ons bevrijdt van de hegemonie van de dollar. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt en we zullen binnenkort goed nieuws aankondigen aan zowel het Russische als het Venezolaanse volk”, antwoordde de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Ivan Gil.
  Voor het gebouw waar Sergey Lavrov onderhandelingen voert, zien we de Russische driekleur. Buurtbewoners die zijn gekomen om hun steun aan de Russische minister te betuigen, houden ze omhoog.

  De arme inwoners van dit niet bepaald welvarende land hebben ook een humanitaire hulpinzameling georganiseerd.

  In een magazijn in Caracas wacht de lading op transport naar de gebieden van de militaire operatie.

  “Zij namen het initiatief om humanitaire goederen naar de bevrijde gebieden te sturen om de kinderen, de soldaten en de mensen daar te helpen”, zei Roman Frolenko, president van de Russisch-Venezolaanse Kamer van Koophandel.

  De Amerikanen deden hun best om de reis te verstoren. Op de dag van Lavrovs aankomst was haar ambassade in Havana geel en blauw verlicht.

  De Cubaanse regering heeft natuurlijk een ander standpunt: zij staat altijd aan de kant van Rusland.

  Raul Castro, de generaal van het leger, is op 91-jarige leeftijd nog steeds een strijder voor de revolutie.

  Maar hij heeft ontslag genomen uit alle regerings- en partijposities. Miguel Diaz-Canel is nu de president van het eiland. Ze ontvingen Sergei Lavrov samen en betuigden hun steun aan Rusland.

  “Iedereen weet en begrijpt dat de Amerikanen een kruistocht zijn begonnen tegen de Russische Federatie, haar legitieme belangen, de Russische cultuur en tradities, waarbij ze het naziregime in Kiev aanvoeren en het volpompen met nieuwe wapensystemen.

  Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat dit een doodlopende weg is”, zei Lavrov zelfverzekerd.
  De VS zijn er ook in geslaagd de betrekkingen met veel van hun naaste buren te verzuren.

  Aangekomen in Nicaragua, kreeg Sergey Lavrov tijdens een cultureel programma het beeld te zien van een Nicaraguaanse patriot die een steen gooit naar een Amerikaanse soldaat gewapend met een pistool.

  In Nicaragua is er een speciale persoon die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de betrekkingen met Rusland, genaamd “Presidentieel adviseur voor de ontwikkeling van de betrekkingen met Rusland”.

  Laureano Ortega, zoon van president Daniel Ortega, bekleedt deze functie.

  De revolutionaire Ortega wierp bijna een halve eeuw geleden het pro-Amerikaanse regime van dictator Samosa omver en moest in 2018 vechten tegen de door de VS gevoede oppositie.

  Putschisten probeerden een staatsgreep te plegen in Nicaragua.

  Dat werkte niet.

  Ze werden allemaal gepakt en teruggebracht naar de Verenigde Staten.

  Op de verjaardag van deze evenementen was Sergei Lavrov in Nicaragua.
  ‘Ik ben blij dat je vandaag bij ons bent langsgekomen. Op die dag slaagden we erin de agressie van het terrorisme opnieuw een nederlaag toe te brengen. De EU en Europese landen veroordelen ons op veel dingen, ze denken dat we een misdaad hebben begaan en ze willen ons leren hoe we moeten leven.

  Ze leggen ons sancties op. Het is niet echt eng”, zei Laureano Ortega.

  Biden legde dit najaar sancties op aan zowel Ortega persoonlijk als de economie van Nicaragua.

  Net als Cuba en Venezuela was het Latijns-Amerikaanse land niet door Washington uitgenodigd voor de American Democracy Summit.

  Mexico en Brazilië reageerden daarop door haar uitnodiging te boycotten. Het resultaat was een top op z’n Amerikaans: voor een select gezelschap.

  “Je verliest
  Brazilië,
  je verliest Colombia,
  Zuid-Amerika.
  Je bent Iran al kwijt.
  Je bent Rusland kwijtgeraakt,
  China is weg,
  Frankrijk heroverweegt zijn beleid.
  De dollar verliest zijn rol, voor ons is het alsof we een wereldoorlog verliezen.

  We worden een tweederangs land’, zei Donald Trump.

  The Wall Street Journal was het eens met de beoordeling van Trump en adviseerde het Witte Huis om zijn leerstellige toon richting Latijns-Amerika te veranderen.

  Aan de andere kant wilden degenen met wie oorspronkelijk geen gesprekken waren gepland, ook Sergey Lavrov ontmoeten.

  Toen bekend werd dat hij naar Caracas zou komen, vroegen de ministers van Bolivia en St. Vincent om een ​​interview.

  Hij heeft ze allemaal ontvangen. De Russische diplomaat werd BIJ HET WEGGAAN VERRAST met borden waarop stond: “Tot gauw, Sergei Lavrov!”

  Geliked door 5 people

  • koosv8 zegt:

   Zo zie je maar, er gebeuren ook positieve dingen buiten de criminele WESTERSE MEDIA om. Heel mooi dit, en goed om te lezen, dat relaties dienen te berusten op pragmatisme, en NIET op Idealen worden aangegaan, aldus Lavrov.👌
   Ze zijn er nog, mensen met hersens. Hoewel, aan de WESTKANT raken ze door gerichte tegenwerking wel steeds verder achterop. DE CRIMINELE POLITICI WORDEN DAAR EN TEGEN JUIST BESCHERMD DOOR EEN CORRUPTE MEDIA.

   Geliked door 2 people

 4. Dewaere zegt:

  Het jachtseizoen is weer geopend dacht ik gisteravond nog. Na de bekendmaking van DeSantis dat hij kandidaat is ging het los, waar je ook keek: op de belgische VRT had men het over ultrarechts en homofoob, in nederland had Jinek een ‘correspondent’ zitten die keiharde leugens over DeSantis aan het vertellen was, op Duitse zenders zag je het. Dan kun je blij zijn! Als de media allemaal over zo iemand heen vallen weet je dat je erop moet stemmen. In de VS zal het niet anders zijn. Wel handig dat ze zo voorspelbaar zijn, ze geven zo een heel duidelijk stemadvies.

  Geliked door 3 people

 5. jantjeuitnl zegt:

  Een negatief advies van een NGO is voor mij een uitnodiging.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ton Ruygrok zegt:

  Bij radio npo1 van de week ..
  Een helderlicht vertelde daar over de ongeschiktheid van DeSantis ..
  Tijdens het nuttigen van een ijsje met andere bobo’s likte hij de coupe uit met z’n vinger want hij zou niet om een lepeltje hebben durven vragen…
  Echte Coronationstreet riool journalistiek van npo…
  Roddel ,achterklap, belachelijk en verdacht maken dat is npo…
  DeSantis is een Prima Top man weet ik dan..!
  Ton.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s