Victoria Nuland: VS hebben Oekraïens tegenoffensief “sinds maanden” voorbereid

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse staatssecretaris voor politieke aangelegenheden Victoria Nuland, ook bekend als “vroedvrouw van de Maidan” en berucht om haar “Fuck the EU”-telefoongesprek uit 2014, bevestigde op het Veiligheidsforum in Kiev de rol van Washington in het conflict in de Oekraïne.

De Amerikaanse staatssecretaris voor politieke aangelegenheden Victoria Nuland (foto) verklaarde donderdag dat Washington sinds bijna een half jaar bij de planning van het Oekraïense “tegenoffensief” tegen Rusland betrokken zou zijn. Nuland zei op het Veiligheidsforum in Kiev via een videoverbinding vanuit het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken:

Nog terwijl u het tegenoffensief plant, waaraan wij sinds ongeveer vier tot vijf maanden met u werken, beginnen wij al met onze gesprekken met de Oekraïense regering en met vrienden in Kiev – zowel burgers als militairen – over de lange termijn toekomst van de Oekraïne.”

Ze voegde er aan toe dat de aanval “waarschijnlijk tegelijk met gebeurtenissen zoals de NAVO-top in Litouwen, die voor 11 juli gepland staat, zal beginnen en plaatsvinden.”

Volgens Nuland plannen de VS ook voor de toekomstige militaire ondersteuning van de Oekraïne, om Rusland af te schrikken, zodat “waar en hoe dit ook eindigt – over een jaar, zes jaar, zestien jaar – we dat niet nog een tweede keer hoeven doen.” Ze schetste ook een rooskleurig beeld van een toekomst, waarin de Oekraïne de “motor van het doen helreven van Europa” en “een democratisch voorbeeld voor de hele wereld” zou zijn.

Het Veiligheidsforum werd georganiseerd door de “Open Ukraine Foundation”, die door de voormalige Oekraïense minister-president Arseni Jatsenjoek werd opgericht. Die modereerde het panel, waarop Nuland sprak. Een ander panel werd gesponsord door de “Atlantic Council”, waarvan de deelnemers argumenteerden dat “trans-Atlantische eenheid en robuuste ondersteuning van de Oekraïne kunnen helpen om Rusland te overwinnen en de Europese veiligheid te vernieuwen.”

De regering in Kiev had al sinds maanden een groot “tegenoffensief” aangekondigd. President Volodymyr Zelensky en andere Oekraïense functionarissen hadden geargumenteerd dat ze niet over voldoende wapens, munitie en uitrusting zouden beschikken en het Westen nodig zouden hebben om meer te leveren. Donderdag gaven twee van Zelensky´s adviseurs openbare verklaringen af, waarin zij aanduidden dat het offensief nog niet begonnen zou zijn, terwijl een derde er op stond dat ze langs de 1500 kilometer lange frontlinie al aan de gang zou zijn.

Nuland reisde naar Kiev om de Maidan-protesten in december 2013 te ondersteunen, en deelde daar koekjes aan de deelnemers van de demonstraties uit, die een pact met de EU eisten. In een telefoongesprek in februari 2014 besprak ze met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev, Geoffrey Pyatt, de samenstelling van de toekomstige Oekraïense regering. Drie weken later namen de nationalisten met geweld de macht van president Viktor Janoekovytsj over en veroorzaakten gebeurtenissen, die ertoe leidden dat de Krim zich weer bij Rusland aansloot en het tot botsingen in de Donbass kwam.

Toen Nuland in 2021 als deel van de regering van Joe Biden op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken terugkeerde, werd ze opnieuw belast met de Okeraïne-politiek. Bij een bijeenkomst van Carnegie-stichting in februari zei ze dat de verovering van de Krim en een regimewisseling in Moskou de ideale afloop van het actuele conflict zou zijn. Haar schoonzuster Kimberly Kagan leidt het Institute for the Study of War (ISW), een lobbygroep uit Washington, die vaak door westelijke media over de situatie aan het Oekraïense front geciteerd wordt.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Victoria Nuland: VS hebben Oekraïens tegenoffensief “sinds maanden” voorbereid

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Helaas voor deze zeepert is het zo langzaamaan duidelijk geworden dat de beloofde wapenleveranties niet waar gemaakt kunnen worden en Oekraine steeds verder met de rug tegen de muur komt te staan.

  Daar kunnen conferenties geen ene flikker aan veranderen en het gevolg zal zijn dat er ontzettend veel mensen gaan sterven waarmee gezinnen in de armoede gestort gaan worden en Oekraine over blijft als een totaal Faillietie staat die alleen maar kan overleven met westerse hulp.
  Wat verder betekend dat de westerse belastingbetaler verder uitgekleed dient te worden.
  Is dit iets wat lijkt op een hegemon die de westerse samenleving dient ??
  Dacht het niet echt.

  Geliked door 4 people

 2. Ravian zegt:

  “Nog terwijl u het tegenoffensief plant, waaraan wij sinds ongeveer vier tot vijf maanden met u werken, beginnen wij al met onze gesprekken met de Oekraïense regering en met vrienden in Kiev – zowel burgers als militairen – over de lange termijn toekomst van de Oekraïne.”

  Ik voorspel een onaangenaam ontwaken voor deze hardleerse linkse dromers…

  In de echte wereld is Oekraïne een aflopende zaak, enkel de erfenis moet nog verdeelt worden.

  En het ziet er naar uit dat Ome Putin minimaal het veruit grootste stuk van de taart gaat krijgen, en als het een beetje meezit dan gaan er voor de andere gegadigden slechts kruimels overblijven…

  Geliked door 4 people

 3. BosscheBol zegt:

  Ik ben een ongelovige. Maar voor deze gelegenheid maak ik een uitzondering. Ik hoop, nee, ik bid, dat dit wijf samen met haar Oekraïense “vrienden” naar de hel mag lopen. Waar ze thuis horen.

  Geliked door 2 people

 4. Léon van Duren zegt:

  De oorlog in Oekraïne werd uitgelokt – en waarom dat van belang is om vrede te bereiken
  23 uur geleden Patrick Savalle
  Door te erkennen dat de vraag naar uitbreiding van de NAVO centraal staat in deze oorlog, begrijpen we waarom Amerikaanse wapens deze oorlog niet zullen beëindigen. Alleen diplomatieke inspanningen kunnen dat doen.
  Door JEFFREY D. SACHS

  George Orwell schreef in 1984 dat “Wie het verleden controleert, beheerst de toekomst: wie het heden controleert, beheerst het verleden”. Regeringen werken onophoudelijk om de publieke perceptie van het verleden te vervormen. Over de Oorlog in Oekraïne heeft de regering-Biden herhaaldelijk en ten onrechte beweerd dat de Oorlog in Oekraïne begon met een ongeprovoceerde aanval van Rusland op Oekraïne op 24 februari 2022. In werkelijkheid werd de oorlog uitgelokt door de VS op manieren die toonaangevende Amerikaanse diplomaten al tientallen jaren voorafgaand aan de oorlog hadden voorzien, wat betekent dat de oorlog vermeden had kunnen worden en nu moet worden gestopt door onderhandelingen.

  Erkennen dat de oorlog uitgelokt was helpt ons te begrijpen hoe we hem kunnen stoppen. Het rechtvaardigt niet de invasie van Rusland. Een veel betere aanpak voor Rusland zou wellicht geweest zijn om de diplomatie met Europa en de niet-westerse wereld op te voeren om het Amerikaanse militarisme en unilateralisme uit te leggen en tegen te gaan. In feite is de onophoudelijke Amerikaanse druk om de NAVO uit te breiden overal ter wereld wijdverbreid tegenstand. Russische diplomatie in plaats van oorlog zou dus waarschijnlijk effectief zijn geweest.

  Het Biden-team gebruikt het woord “ongeprovoceerd” voortdurend, meest recentelijk in Biden’s grote toespraak op de eerste verjaardag van de oorlog, in een recente NAVO-verklaring en in de meest recente G7-verklaring. Mainstream media die sympathiseren met Biden herhalen simpelweg wat het Witte Huis zegt. The New York Times is de grootste schuldige, en omschreef de invasie niet minder dan 26 keer als “ongeprovoceerd”, in vijf redactionele stukken, 14 opiniestukken van NYT-schrijvers en zeven gastop-eds!

  Er waren in feite twee belangrijke provocaties van de VS. De eerste was de Amerikaanse intentie om de NAVO uit te breiden naar Oekraïne en Georgië om Rusland in de Zwarte Zeeregio te omringen met NAVO-landen (Oekraïne, Roemenië, Bulgarije, Turkije en Georgië, in tegenwijzerzin). De tweede was de rol van de VS bij het installeren van een Russophobe regime in Oekraïne door de gew

  elddadige omverwerping van Oekraïnes pro-Russische president, Viktor Yanukovych, in februari 2014. De schietoorlog in Oekraïne begon met Yanukovych’s omverwerping negen jaar geleden, niet in februari 2022 zoals de Amerikaanse regering, de NAVO en de G7-leiders ons willen doen geloven.

  De sleutel tot vrede in Oekraïne is door onderhandelingen gebaseerd op Oekraïnes neutraliteit en geen uitbreiding van de NAVO.
  Biden en zijn buitenlandbeleidsteam weigeren deze wortels van de oorlog te bespreken. Ze te erkennen zou de regering op drie manieren ondermijnen. Ten eerste, het zou aantonen dat de oorlog vermeden had kunnen worden, of vroeg gestopt, waardoor Oekraïne zijn huidige verwoesting en de VS meer dan 100 miljard dollar aan uitgaven tot nu toe had kunnen besparen. Ten tweede, het zou de persoonlijke rol van president Biden in de oorlog blootleggen als deelnemer aan de omverwerping van Yanukovych, en daarvoor als fervent aanhanger van het militair-industrieel complex en zeer vroege voorstander van NAVO-uitbreiding. Ten derde, het zou Biden naar de onderhandelingstafel dwingen, waardoor de voortdurende drang van de regering voor NAVO-uitbreiding ondermijnd zou worden.

  De archieven tonen onweerlegbaar aan dat de Amerikaanse en Duitse regeringen herhaaldelijk beloofden aan Sovjet-president Mikhail Gorbachev dat de NAVO niet “één inch oostwaarts” zou bewegen toen de Sovjet-Unie het Warschaupact militaire alliantie ontbond. Desondanks begon de Amerikaanse planning voor NAVO-uitbreiding vroeg in de jaren 90, ruim voordat Vladimir Poetin president van Rusland was. In 1997 beschreef nationale veiligheidsexpert Zbigniew Brzezinski de NAVO-uitbreidingstijdlijn met opmerkelijke precisie.

  Amerikaanse diplomaten en Oekraïnes eigen leiders wisten heel goed dat NAVO-uitbreiding tot oorlog kon leiden. De grote Amerikaanse geleerde-staatsman George Kennan noemde NAVO-uitbreiding een “noodlottige fout”, schrijvend in de New York Times dat, “Een dergelijk besluit mag worden verwacht om de nationalistische, anti-westerse en militaristische neigingen in de Russische opinie te ontvlammen; een negatief effect te hebben op de ontwikkeling van de Russische democratie; de atmosfeer van de Koude Oorlog te herstellen in Oost-West relaties, en om het Russische buitenlands beleid in richtingen te sturen die beslist niet naar onze zin zijn.”

  President Bill Clinton’s minister van Defensie William Perry overwoog ontslag te nemen uit protest tegen NAVO-uitbreiding. Terugdenkend aan dit cruciale moment in het midden van de jaren 90, zei Perry het volgende in

  2016: “Onze eerste actie die ons echt in een slechte richting zette, was toen de NAVO begon uit te breiden, oost-Europese landen opnemend, sommigen van hen grenzend aan Rusland. Op dat moment werkten we nauw samen met Rusland en begonnen ze te wennen aan het idee dat de NAVO een vriend kon zijn in plaats van een vijand… maar ze waren erg oncomfortabel over het hebben van de NAVO direct aan hun grens en ze deden een sterk beroep op ons om daar niet mee door te gaan.”

  In 2008 waarschuwde de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Rusland, en nu CIA-directeur, William Burns, Washington in een uitgebreid bericht over de ernstige risico’s van NAVO-uitbreiding: “Oekraïne en Georgië’s NAVO-aspiraties raken niet alleen een gevoelige snaar in Rusland, ze wekken serieuze zorgen op over de gevolgen voor de stabiliteit in de regio. Rusland neemt niet alleen omsingeling waar, en pogingen om de Russische invloed in de regio te ondermijnen, maar het vreest ook onvoorspelbare en ongecontroleerde gevolgen die de Russische veiligheidsbelangen ernstig zouden kunnen aantasten. Deskundigen vertellen ons dat Rusland in het bijzonder bezorgd is dat de sterke verdeeldheid in Oekraïne over NAVO-lidmaatschap, met een groot deel van de etnisch-Russische gemeenschap tegen lidmaatschap, zou kunnen leiden tot een grote splitsing, met geweld of in het ergste geval, burgeroorlog. In dat geval zou Rusland moeten beslissen of het zou ingrijpen; een beslissing die Rusland niet wil hoeven nemen.”

  Oekraïne’s leiders wisten duidelijk dat aandringen op NAVO-uitbreiding naar Oekraïne oorlog zou betekenen. Voormalig Zelensky-adviseur Oleksiy Arestovych verklaarde in een interview in 2019 “dat onze prijs voor toetreding tot de NAVO een grote oorlog met Rusland is.”

  Tijdens 2010-2013 zette Yanukovych in op neutraliteit, in lijn met de Oekraïense publieke opinie. De VS werkte heimelijk om Yanukovych omver te werpen, zoals levendig vastgelegd in de tape van toenmalig Amerikaans onderstaatssecretaris van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en Amerikaans ambassadeur Geoffrey Pyatt die de post-Yanukovych regering planden weken voor de gewelddadige omverwerping van Yanukovych. Nuland maakt duidelijk in het gesprek dat ze nauw samenwerkte met toenmalig vicepresident Biden en zijn nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan, hetzelfde Biden-Nuland-Sullivan-team dat nu centraal staat in het Amerikaanse beleid ten aanzien van Oekraïne.

  Na Yanukovych’s omverwerping brak de oorlog uit in de Donbas, terwijl Rusland de Krim annexeerde, waar het zijn Zwarte Zee-vloot al decennialang had gestationeerd.

  Nu is het tijd om te stoppen met de oorlog. De sleutel tot vrede is onderhandelingen gebaseerd op Oekraïne’s neutraliteit en geen uitbreiding van de NAVO. Dit betekent de terugtrekking van de Russische troepen, de beëindiging van de Amerikaanse wapenleveranties en de terugkeer naar de diplomatie. Het is tijd om de oorlog te stoppen, niet om deze te escaleren.

  Het oorspronkelijke artikel met links en referenties (creative commons)

  Deel dit artikel
  FacebookWhatsAppTwitterEmailTelegramDeel
  Logo
  Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!

  Al vanaf €10 p/m
  Reacties
  Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.
  Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.
  Abonneer
  Inloggen
  Log in om een reactie te geven
  De motor van Café Weltschmerz draait op uw donatie. Vecht met ons mee voor een vrije samenleving.

  € 100,- € 50,- € 25,- € 10,- € 5,- Anders

  DONEER MET CRYPTO

  MEEST GELEZEN
  Dr. John Campbell: Onnodig en gevaarlijk – mRNA-griepvaccin in aantocht
  Dr. John Campbell: Onnodig en gevaarlijk – mRNA-griepvaccin in aantocht
  1
  Maarten Oversier geeft succesvolle eerste lezing in uitverkocht auditorium
  Maarten Oversier geeft succesvolle eerste lezing in uitverkocht auditorium
  2
  De oorlog in Oekraïne werd uitgelokt – en waarom dat van belang is om vrede te bereiken
  De oorlog in Oekraïne werd uitgelokt – en waarom dat van belang is om vrede te bereiken
  3
  De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.

  Of volg ons:

  Moet gelezen worden van café weltschmerz!!

  Ook het oorlogshitsende corrupte WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi kabinet van de pathologische beroepsleugenaar Mark R,en z’n zeer vele medeplichtige onbetrouwbare trawanten moeten stoppen met het bewust laten escaleren van deze mensonterende bloedige onnodige Oekraïne oorlog !

  Geliked door 1 persoon

 5. SNM zegt:

  Wat nadere info over Victoria Nuland (Nudelman), zij is van Oekraïnische Joodse afkomst. Vermoedelijk het brein achter de MH17 aanslag om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/war/beware-of-isw/

  Geliked door 1 persoon

 6. Niek zegt:

  Victoria Nuland altijd in turquoise, een vreselijk mens dat dood en verderf zaait over de hele wereld met een grote bek van een Amerikaanse die een grote zak geld achter zich heeft staan om uit te delen aan wie er maar wil samen werken aan haar agenda, ze is meedogenloos. Die tegen aanval zal er vast komen en hoeveel doden zullen er opnieuw te betreuren zijn? Zag gisteren Roger Waters veroordeeld worden aan Nazi aanhanger en dat gingen ze onderzoeken….. volgens mij heb je dan niet begrepen wat en waar hij over zingt en dat is nu juist het exacte probleem in deze wereld, het facisme wat is teruggekeerd als anti-facisme.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Well the Ukraine girls really knock me out
  They leave the West behind
  And Moscow girls make me sing and shout
  That Georgia’s always on my mind
  Oh, come on
  Hu Hey Hu, hey, ah, yeah
  yeah, yeah, yeah
  I’m back in the U.S.S.R.
  You don’t know how lucky you are, boys
  Back in the U.S.S.R.

  Like

 8. Lot zegt:

  May may, even in oekraine komen in 2013 en praten hoe de toekomstige regering eruitzal zien. Dan praten over oekraine een baken zijn van democratie voor de wereld. De toekomst is (uiteindelijk) nietvoor de dommen. Ze hangen aan het systeem zolang dat er is. In 2021 praten over een regimechange in moscow net als oekraine in 2014.
  Over
  Op de begraafplaats van mensen zal dir volk een duizend jarig vredesrijk krijgen van 2300-3300. Dan zal deze homo homobilius, deze apensoort gemaakt in india van voor de vloed, beseffen dat de human/homosoort niet eeuwig zal leven. Ze hebben al onze beren en wolven gedood in jaar 900 en doen dat nog steeds. Sarah palin bijv.en gang. Blijven schieten he, dom leeg hoofdig volk dat niet plannen kan. Wij de kinderen van de godende elohim die de toekomst kunnen zien triple kruis gemaakt in aksum ethiopia in graniet, wat zij vandaag niet kunnen maken met machines. Het enige wat wij moeten doen is dit te overleven de komende twee duizend jaar 1000+1000 en de aarde is weer van ons. Weg van het parasietenvolk met rijk betaalde baantjes. Ik zou zeggen dus niet oekraine waar de grond vergiftigd is en hopelijk ook gmo niet meer kan groeien. Kan niet eeuwig duren daar. Er zijn maar een paar opties. Zuid afrika na de opruiming en anders rusland karelia /baltische staten. En dan nog nieuw zeeland ofscandinavie. Ik zeg de eerste twee. In de profetie wat er met europa gebeurd bevestigt dit. Berkenboom duitsland. Tweede platbomming ruhr. Nederlan onder water. Ook danul was voorspeld de hoogste verrader van ons volk. Den Uil is danul. Komt uit zuid duitsland ongeveer en kennen namen hier niet. Ja van democratie weten zij alles wat dat id, dom volk, zels liberitas begrepen de lege nieuwe grieken niet, die niet weten waar zij vandaan meer kwamen. Een slavisch communistisch volk. En wij het vrije volk van de dromerige homerus. Zij de sky people erg exact dogmatisch volk en wij het kabbelende water volk. Lees de odysee, want troye ligt in engeland. Alle zeven grote rivieren van engeland met zee stromen van hier zijn genoemd in de odysee en rivieren zijn er bijna niet in griekenland. Waar eens troje lag, een boekvan iman wilkes. Dus in engeland, zoals de troy ounce daar nog steeds bestaat. Die nieuwegrieken konden hiernietkomen en begrepen er niets van van die oude verhalen. Peru lijkt op zimbabwe op aksum ethipoie en op india. Zelfde bouwstenen. Geliefde nariuurdieren op de stenen. Dat slinkse volk houdt nergens van. Zij dromen niet en zij ontwikkelen niets. Of op zijn best ‘namaken’ is wat zij kunnen in azie. Daarom hangen ze zo aan ons. En houden niet van ons, want als ze hier zijn dan willen ze mij vernederen. Frank raymond enige indische man die wel onderzoek doet. En (s)linksen willen onze geschiedenis afpakken. Die hebben wij niet want zij weten ook niet waar zij vandaan komen, ik wel, namelijk uit siberie, daarom de uitspraak ga terug naar siberie, als wij hen herkennen zeggen wij dat. Wat is gebruikelijke reactie van hen: ga jij het land maar uit. Ze draaien altijd alles om. Wij zeiden deze bolsjewieken slavischen hebben geen ziel van binnen zij zijn leeg. Wat zeggen ze nu van oorspronkelijke rood blondharige nederlanders dat wij geen ziel hebben. Dat volk van moeder theresa, die zelf zegt alles is zwart van binnen, ze heeft nooit wat gezien gehoord gevoeld van god of iets. Dat volk is hopeloos. Het zijn parasieten. En de afgelopen 900 jaar kwamen zij in het net ontwikkelde lage land binnen, waar wij zout en zoet water scheiden. En met planten het land vruchtbaar hadden gemaakt. Dat volk kwam uit duitsland maar eigenlijk siberie en oost en zuid oost europa. Die nieuwe turken in mesopotamie die ui de bergen van elam uit iran ons kwamen moorden. Wij weg trokken. En zij dat zout en zoet water niet meer konden scheiden. Een systeem van sluizen en kanalen waar zij niets van begrepen. Het gevolg is de groene delta daar is geheel verdwenen, zie maps.google.nl in de sateliet stand. En dan trekt de parasiet verder. En wij moeten elke keer opnieuw beginnen ergens anders. Maar hopelijk gaat de rus een raket afschieten op de dijk hier en dan laten wij het duizend jaar in water wegrotten en eens bouwen we het weer op. Nou groetjes.
  Veel plezier met slinksen aan te nemen. Hoe meer van hun hoe gelukkiger jij bent. Ik zal je laten met hen.

  Like

 9. R Thomasson zegt:

  Steeds meer mensen uiten hun twijfels over besluitvorming van bovenaf die ontbreekt iedere vorm van logica. Dat er in hoge kringen ideeën worden geopperd, zonder gebruik van gezond verstand. Wij hebben de neiging te reageren met woorden: ZIJ zouden het wel beter weten; dus laat maar! Gisteren werd, op RTL Z, het schrikbarend verhaal van Michael Jackson uitgezonden. https://www.rtl.nl/gemist?videoId=6a06ee4e-655d-49a6-aed9-6168131f35aa De video onthulde, indirect, veel meer dan de horror waarin Michael Jackson in leefde. Het ging vooral over de wereld om hem heen. De gevaarlijke wereld van geld piranha’s, die dodelijker zijn dan de roofdieren in de jungles van de Amazone. Ook celebrity’s lopen daar gevaar; al baadden ze – net als Michael Jackson – in geld en roem. Zij moeten iedere dag opnieuw voor hun plaats aan de top vechten. Om zich staande te houden, gebruiken ze steeds meer drugs en alle mogelijke pillen die ze krijgen van gretige artsen. Hun credo is: het verdiend lekker. Fuck de patiënten. https://www.nieuwsblad.be/cnt/g7nl0o3h. Niet enkel celebritys moeten iedere dag opnieuw voor hun plaats aan de top vechten. Dat geldt evenveel voor CEO’s, leden Raad van Bestuur van multinationals en grote beursgenoteerde bedrijven, en ook voor politici. Zij leven in een grimmige wereld waar het gevaar loert van alle kanten. Vrienden van vandaag, zijn de roofdieren van morgen. M.a.w. Europa en Oekraine zijn in handen van ARROGANTE DRUGSVERSLAAFDEN die de Europeanen zien als laboratoriumratten, waarmee kan worden geëxperimenteerd. Zij worden geassisteerd door kruiperige lokale leiders, die van dezelfde bron drinken. https://www.euronews.com/next/2023/03/28/kicking-europes-cocaine-habit-which-countries-in-the-eu-are-the-worst-hit-by-addiction. In dit perspectief moeten wij de rooskleurige toekomstschets van dat Nuland wijf over Oekraine zien, “die een democratisch voorbeeld voor de hele wereld zal worden”. Dat geldt ook voor de Fabeltjeskrant over energietransitie (naar wat?) en klimaat. Zij laten Europa volproppen met stront uit Derdewereldlanden en kletsen wat in de ronde. Drugsverslaafden kunnen niet logisch denken.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s