19.000 “nieuwe” vulkanen, maar klimaat-sekte ontkent gigantische hoeveelheden CO2 door uitbarstingen

Sonaropname van de onderzeese Pao Pao Seamount in de zuidelijke Stille Oceaan.

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)


Dit jaar werden er al meerdere behoorlijke vulkaanuitbarstingen gemeld. Maar dat is slechts het spreekwoordelijke “topje van de ijsberg”. In werkelijkheid breken er veel meer vulkanen uit dan aan de aardoppervlakte te zien zijn. Onlangs kwam de melding dat men met satellieten een ongelooflijk aantal van 19.000 vulkanen onder de zeebodem heeft ontdekt. Elke vulkaan stoot enorme hoeveelheden van het zogenaamd problematische klimaatgas CO2 uit – in werkelijkheid wordt daarmee plantaardig leven mogelijk gemaakt.

Op het onderstaande kaartje staan alle bekende onderzee-vulkanen ingetekend. Het totale aantal is onduidelijk, want tot nu toe werd pas een vierde deel van de wereldzeeën nauwkeurig met sonar in kaart gebracht. In totaal is er in dit bericht sprake van 43.000 tot nu toe bekende “Seamounts”, waarbij men er van uitgaat dat het om zowel actieve als inactieve vulkanen gaat. Ter vergelijking: aan het aardoppervlak zijn slechts 1900 vulkanen bekend. Daarvan zouden 1500 actief, dus in de afgelopen 10.000 jaar uitgebroken zijn.

Een internationaal onderzoeksteam beoordeelde metingen, die o.a. met nieuwe CryoSat-2-satellieten van het Europees Ruimteagentschap (ESA) en met de SARAL-aarde-observatiesatellieten van de Indiase en Franse ruimteagentschappen werden gemaakt. Met hulp van de metingen konden onderwater vulkanen opgespoord worden, die minstens 1100 meter boven de zeebodem oprijzen. Omgekeerd zegt dat echter ook dat er nog talloze kleinere Seamounts onontdekt zijn gebleven.” (citaat van “vulkane.net”).

Wie wel eens een vulkaanuitbarsting heeft gezien en zich ook maar een beetje met dit natuurfenomeen heeft bezig gehouden, weet dat daarbij gigantische hoeveelheden gassen en magma aan het aardoppervlak en in de atmosfeer komen.

Daarbij is het zeker behulpzaam dat de meeste van deze vulkanen onder de zee verborgen zijn – anders zou men zich eens serieus moeten afvragen hoeveel CO2 de som van deze vulkanen waarschijnlijk elk jaar in de atmosfeer blazen. Met het oog op de ongelooflijke hoeveelheid nieuw ontdekte vulkanen ligt de conclusie voor de hand dat de uitgestoten gassen een veelvoud zijn van wat de mensen ooit kunnen besparen. Omdat het vulkanisme niet beheersbaar of veranderbaar is, kunnen we dus getroost zeggen dat alle inspanningen van de mensen om meer of minder CO2 volledig zinloos zijn – en niets anders dan een bedrog om veel belastinggeld buit te maken.

In werkelijkheid bestaat er nergens serieus te nemen onderzoekingen en resultaten voor wat betreft de dimensies van de CO2-uitstoot van maar één enkele vulkaan, om dit daarna dan om te rekenen. Er bestaat echter een fake-onderzoeksstation op een actieve vulkaan, de Mauna Loa. Uitgerekend daar bevindt zich een CO2-meetstation, dat echter officieel niet de lokale data levert, maar over de internationale CO2-situatie moet informeren – een brutale bespotting van het publiek. In werkelijkheid kwam het daar ook tot een aanzienlijke verhoging van de CO2-concentratie – wat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan ligt dat de vulkaan onlangs is uitgebarsten.

Een feit is dat “de wetenschap” geen enkel idee heeft hoe veel CO2 een vulkaan uitstoot. Omdat het om een belangrijk tegenargument tegen de klimaatpaniek gaat, bestaan er natuurlijk “vermoedens” van het “Umweltbundesamt”, die in hun formulering wijst op schattingen uit de losse hand, evenals op feitenchecks waar dezelfde aanname is te lezen. De argumentatie van de klimaat paniekzaaiers gaar zover, dat de CO2-concentratie in de afgelopen 10.000 jaar gelijk gebleven zou zijn, zodat vulkanen daar geen zinvolle bijdrage aan zouden leveren. Daar wordt gefantaseerd dat de uitstoot van vulkanen “minstens honderd maal kleiner” zouden zijn dan die van de mens – in die tijd waren de nog maar in een vierde deel van de wereldzeeën gevonden 19.000 “nieuwe vulkanen nog helemaal niet ontdekt. Overigens weerlegt zelfs het links-liberale Wikipedia de beweringen, ook al toont men daar aan het einde nog altijd de als nep ontmaskerde hockeystick.

Een informatief artikel uit de “Welt” uit het jaar 2017 draagt de titel: “Elke vulkaanuitbarsting is erger dan miljoenen dieselvoertuigen”. Let wel, niet alle vulkanen van de wereld samen – aan de hand van de nieuwe data kan hier gemakkelijk van 100.000 of meer uitgegaan worden –, maar van één enkele vulkaan. Maar misschien wordt de situatie immers beter als we insecten eten en de landen, die zich in de nabijheid van de meeste vulkanen bevinden, met miljarden belastinggeld CO2-certificaten kopen.

Bron:
report24.news
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op 19.000 “nieuwe” vulkanen, maar klimaat-sekte ontkent gigantische hoeveelheden CO2 door uitbarstingen

  1. Julia zegt:

    Die doorgeslagen geïndoctrineerde klimaat activisten vergeten zeker hoeveel uitstoot de wapens die Nederland levert aan het corrupte NAZI land de Oekraïne voor een enorme CO2 uitstoot veroorzaakt. Ben dit klimaat gezanik helemaal zat het gaat ons alleen geheel failliet maken. https://www.nu.nl/economie/6265464/onderzoek-ecb-klimaatverandering-kan-inflatie-aanjagen.html Kortom een miljarden verdienmodel dat de rijke rijker maken en de bevolking straatarm. Klimaat kun je niet veranderen.https://klimaatveranda.nl/2016/10/06/de-temperatuur-op-aarde-tijdens-de-afgelopen-2-miljoen-jaar/

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Jah natuurlijk ontkent de klimaatsekte een en ander, want dan zouden enerzijds zo maar de subsidies op kunnen drogen en aan de andere kant worden dan de leugens van Politie en het IPCC geopenbaart.
    Maar gelukkig mag Jan lul uit de schiettent wel blijven betalen voor dit soort leugens en onzin.

    Geliked door 1 persoon

  3. wim bierman zegt:

    Gaat ook niet om CO2, gaat om uw poen, uw werk, om door hun daar gratis van te genieten, van uw angst en desinformatie. U betaald toch. En zij genieten meer. Er veranderd niets, u mag alleen harder werken als slaaf.

    Geliked door 1 persoon

  4. loekie zegt:

    deze wijsheid is al zo oud als de mensheid maar in 2023 zijn het vooral de intelligentia die er willens en wetens in stinken;

    Geliked door 1 persoon

  5. Realist zegt:

    Mooie natuur in Hawaii he’ Vulkanisch he’ CO2, goed voor flora en fauna!

    Geliked door 1 persoon

  6. Julia zegt:

    Rot nu maar op met die zogenoemde CO2 uitstoot reed vandaag door Nederland ik heb Nederland nog nooit zo mooi en groen gezien zelfs langs de snelwegen doet het groen het weelderig. Maar ja we hebben Groen Links gek Klaver. Nederland haalt de klimaatdoelen niet en daarom drukt Jesse Klaver weer eens op de alarmknop. Want anders “verandert de aarde in een onbewoonbare planeet”. Klaver is net als zijn nieuwe PvdA-partner Attje Kuiken in de ban van doemvoorspellingen.Hij kent de feiten over poolijs, ijsberen, koraal, orkanen, bosbranden, klimaatrampen en de vergroening van onze planeet niet. Evenmin realiseert het linkse duo zich niet dat onze klimaatinspanningen zinloos zijn op wereldschaal.

    Geliked door 1 persoon

  7. LUCIA zegt:

    Ik ben er een jaar of 12 geleden in gedoken in de hele CO2 materie, wat blijkt er is zeer weinig onderzoek gedaan naar CO2, Over de grote vraagstukken daar in; hoe het exact wordt opgeslagen, hoeveel en onder welke omstandigheden, vind opslag plaats, is er een preferente manier van moeder natuur van opslag, hoe zit het met de afgifte ervan na opslag, hoe zit het met oceanen en wateren die onder het oppervlak zitten er schijnen giga onderaardse zeeën te zijn i.i.g. grote waterstromingen en hoe zit het met opslag daarin.

    Normaliter… in de echte wetenschap, voordat deze overgenomen werd door dombo-links, was het altijd zo dat als iets een mogelijk groot gevaar was c.q. zou kunnen vormen/zijn, dan werd er zeer degelijk en snoeihard onderzoek op los gelaten..Tsja totdat we de generaties kregen die noch lezen , noch rekenen kunnen.. laat staan een onderzoek doen ..blijkbaar is het enige belangrijke groene gegeven dat het volk tot armoe gebracht moet worden, door oa het MKB te vernietigen… de overheidsrol buiten proporties uit te vergroten en alle groene investeringen worden bij gebrek aan een echt, “probleem zoekt geld gegeven” …wordt het een vergelijking ” geld zoekt diepe zakken gegeven”, daarbij vind een preferente afslag plaats naar links-globalistische narcisten

    Geliked door 1 persoon

  8. Ravian zegt:

    “niets anders dan een bedrog om veel belastinggeld buit te maken”

    Het hele “door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde” verhaal in een notendop…

    Geliked door 1 persoon

  9. ronjaspers zegt:

    Die klimaathoax agenda heeft helemaal niets met het klimaat te maken.Het is de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030 op de wereldbevolking.

    Like

  10. Republikein zegt:

    https://www.succesboeken.nl/book/9789492665621/Onzichtbare-neprampen-en-verzonnen-onheil

    Wat je o.a. kunt leren uit dit boek:

    • Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de aanname dat de mens verantwoordelijk is voor de wereldwijde klimaatverandering.
    • Er is geen bewijs voor de herhaalde suggestie dat we in een klimaatcrisis zitten. Het gaat juist heel goed met de aarde.
    • Er zijn meer ijsberen dan ooit tevoren! David Attenborough en de BBC misleiden de onwetende kijker in hun serie ‘Our Planet’, waar veel beweringen, zoals ‘de ijsbeer is aan het uitsterven’, op geen enkele manier wetenschappelijk onderlegd zijn.
    • Er is geen correlatie tussen CO2-gehalten en de gemiddelde temperatuur op aarde. Al Gore had het fout.
    • ‘Groene stroom’ is helemaal niet groen, maar vormt een enorme belasting voor het milieu. Fossiele brandstoffen, kernenergie, afvalverbranding en hout zijn veel betere alternatieven dan de onbetrouwbare wind- en zonne-energie.
    • De huidige stijging van het CO2-gehalte is bijzonder goed nieuws voor planten en dieren en zorgt al tientallen jaren voor een wereldwijde vergroening. CO2 moet gevierd worden, niet gevreesd.
    • De vuilnisbelt in de Grote Oceaan is een hoax.
    • Er is een grotere verscheidenheid aan dier- en plantensoorten op aarde dan ooit eerder gemeten is.
    • Het Great Barrier Reef en andere koraalriffen op aarde zijn niet dood of stervende. Integendeel!

    Geliked door 1 persoon

  11. Die enorme hoeveelheden CO2 bij vulkaanuitbarstingen klopt wel.
    In mijn boek komt dit onderwerp ook aan bod.

    Like

Plaats een reactie