Krokodillentranen bij de Duitse media: Honderden Duitse staatsambtenaren moeten Rusland verlaten

(Vertaling: E.J. Bron)

Als reactie op de uitzetting van 30 Russische diplomaten door het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken had Rusland al in april besloten alleen nog maar een gelijk aantal Duitse staatsambtenaren in Moskou te dulden. Nu het tijdstip van vertrek voor het overtollige personeel dichterbij komt, spelen de Duitse media het “onschuldige slachtoffer”.

Al in april had Rusland op de uitzetting van 30 Russische diplomaten uit Duitsland gereageerd en als tegenmaatregel het aantal van de in Moskou geaccrediteerde Duitse staatsambtenaren beperkt. Het “overtollige” personeel kreeg tot 31 mei de gelegenheid om te vertrekken. Die datum komt er nu aan.

Zaterdagavond warmden enkele Duitse massamedia, waaronder de “Süddeutsche Zeitung”, de “Tagesschau” en de “Welt”, het nieuws weer op en vergoten krokodillentranen:

Honderden Duitse staatsambtenaren moeten deze dagen Rusland verlaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde tegenover de ARD-studio in Berlijn een desbetreffend bericht van de ´Süddeutsche Zeitung´. Derhalve gaat het om diplomaten, maar vooral echter om cultuurbemiddelaars zoals leerkrachten van de Duitse school in Moskou en een aanzienlijk aantal medewerkers van het Goethe-instituut. In totaal gaat het om honderden mensen”, schrijft de “Tagesschau”.

Rusland zou de Duitse regering volgens het bericht van de “Süddeutsche Zeitung” hebben voorgehouden ongeveer tweemaal zo veel ambtenaren en employés naar Rusland gestuurd te hebben als omgekeerd. Volgens de informatie zouden er ongeveer 350 personen mogen blijven. Alle pogingen om het ministerie van Buitenlandse Zaken van het plan af te brengen, zouden mislukt zijn, deelde krant onder verwijzing naar Duitse regeringskringen mee.

Ondanks de Russische argumenten en het feit dat Duitsland met alle confrontatie stappen in de Duits-Russische relatie altijd vooropgegaan is en het initiatief heeft genomen voor elke verdere ronde van escalatie, noemden functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken de Russische beslissing om nog maar een gelijk aantal Duitse staatsambtenaren in het eigen land toe te laten een “eenzijdig, niet gerechtvaardigde en niet te begrijpen beslissing”.

De “Tagesschau” jammert afsluitend:

Duitsland en Rusland hadden in het kader van hun zware spanningen in het verleden steeds weer elkaars diplomaten uitgewezen. Nu al zijn de vertegenwoordigingen sterk uitgedund, de dienstverleningen voor Duitse staatsburgers zijn gereduceerd of verbonden met lange wachttijden bij bijvoorbeeld de afgifte van documenten. De situatie is met het begin van de Russische oorlog tegen de Oekraïne duidelijk verscherpt.”

Wie de neerwaartse spiraal in de bilaterale betrekkingen steeds verder heeft aangedreven, wie de “zware spanningen” door eenzijdig partij kiezen in een conflict, dat Duitsland objectief bekeken niks aangaat, heeft veroorzaakt, noemt de “Tagesschau” nergens.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Krokodillentranen bij de Duitse media: Honderden Duitse staatsambtenaren moeten Rusland verlaten

  1. Harry zegt:

    Linkse idioten hebben het gedachtenpatroon van een kleuter .
    Ze zien alleen hun eigen kant en zijn niet in staat om ook maar enigszins objectief te denken .

    Geliked door 3 people

  2. Jules Vismale zegt:

    En dat nog te bedenken dat er vroeger in Rusland decennia’s lang vele miljoenen Volksduitsers woonden die dat land zo groot maakten met hun ambachten en cultuur! Erg veel dank kregen zij daar overigens niet voor en sommigen historische tsarina’s waren meestal van Duitse komaf!

    Like

    • kruisridder zegt:

      De (Volks) Duitsers hebben in dat land ook aardig huisgehouden. De Russen hebben geen leuke herinneringen aan de Duitsers……

      Like

      • Jules Vismale zegt:

        De Russen hebben trouwens eeuwenlang ook vreselijk onder elkaar huisgehouden omdat ze daar geregeld de verkeerde tsaren en dictators aan de macht brachten!

        Like

  3. hw.rademaker zegt:

    voortschrijdend wapen gekletter de verstandhoudingen worden steeds slechter america als voorloper van het geschil heeft de toestemming gekregen om nog meer geld te drukken of te lenen dus de geld ontwaarding gaat door ik zie nog de bankbiljetten van duitsland die aan 1 kant bedrukt waren de dollar de gouden standdaart munt staat al enorm onder druk
    de bricks landen willen van de dollar af de tegen macht
    de lachende derde die gretig gebruikt maakt van door verkopen van de russische grondstoffen hoe lang denken de amerikaanse vampiers nog door te kunnen gaan met hun zoveelste oorlog het zinlose bloedbad
    door hun aggressie sollisiteren ze op een kern aanval
    dus al die mileu kook woke klimaat activisten zitten op het verkeerde spoor
    richt je op het direct stoppen van deze waanzinnige oorlog.
    wat je dan verder gaat doen zal mij aan de kont roesten leeg hoofden

    Like

Plaats een reactie