Szijjártó: Hongarije en Servië worden vanwege ondersteuning van vrede in de Oekraïne aangevallen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto), verklaarde dat Hongarije en Servië door de internationale links-liberale mainstream aangevallen worden, omdat deze landen vrede in de Oekraïne willen. Volgens hem verdedigen zij slechts hun nationale belangen.

Hongarije en Servië worden door links-liberale krachten aangevallen, omdat de landen vrede in de Oekraïne willen en hun nationale belangen verdedigen. Dit beklaagde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, in het kader van een bijeenkomst ter ondersteuning van de Servische regeringspartij in Belgrado, berichtte de krant “Magyar Nemzet”.

Boedapest en Belgrado, aldus Szijjártó, zouden door de “internationale links-liberale mainstream” aan gevallen worden. Hij zei:

Waarom vallen ze ons aan? Omdat wij, Hongaren en Serviërs, voor onszelf en onze nationale belangen opkomen, en dat kunnen we doen, omdat we sterke leiders hebben. Ze vallen ons aan, omdat we vrede in de Oekraïne willen. Ze vallen ons aan, omdat we aan de waarden van onze familie vasthouden en weigeren om ons aan buitenstaanders te onderwerpen.”

Hongarije heeft in het begin van de Russische speciale militaire operatie in de Oekraïne herhaaldelijk geweigerd om de Europese sancties tegen Moskou te ondersteunen. In het bijzonder wees Boedapest eind mei beperkingen tegen de Russische kernenergie af. Het land zou geen sancties op dit gebied accepteren, omdat dit de zekerheid van de Hongaarse energievoorziening in gevaar zou brengen, zei Szijjártó. Tegelijkertijd sloot de minister van Buitenlandse Zaken niet uit dat de EU desondanks druk op Hongarije zal uitoefenen om het aannemen van nieuwe sancties mogelijk te maken en een toetreding van de Oekraïne tot de EU niet in gevaar te brengen.

Servië heeft na het begin van de speciale militaire operatie geen sancties tegen Rusland opgelegd. Zoals de Servische president Aleksandar Vučić benadrukte, is de vraag of Servië zich aansluit bij de internationale sancties tegen Rusland een belangrijk thema voor westelijke vertegenwoordigers die de republiek bezoeken. Ze verlangen constant dat Belgrado sancties tegen Moskou zou moeten opleggen, aldus het Servische staatshoofd.

Vučić heeft steeds opnieuw openlijk betwijfeld dat Servië in staat is om voor lange tijd sancties tegen Rusland op te leggen. Vanwege deze houding zou Belgrado bondgenoten kwijtgeraakt en ertoe gedwongen geweest zijn om het optreden van Rusland in de Oekraïne bij de VN te veroordelen. Tegelijkertijd benadrukte Vučić dat hij niet van mening zou zijn dat Servië Rusland iets schuldig zou zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Szijjártó: Hongarije en Servië worden vanwege ondersteuning van vrede in de Oekraïne aangevallen

  1. Saeftinghe zegt:

    SLECHTS DE EIGEN LANDSBELANGEN DIENEN.

    Is dat niet precies wat een overheid dient te doen????

    Andere overheden behoren zich totaal niet te bemoeien met belangen van welk land dan ook.

    Mijn mening is dat de wereld blij mag zijn met een veldheer als Putin aan de macht in de sterkste nucleaire ter wereld.
    Die man heeft een leiderschap waar de rest van de wereld van kan leren.

    Hij heeft vele malen tot vredesbesprekingen uitgenodigd, steeds onmogelijk gemaakt door USA en EU.
    Er wordt zoveel als maar mogelijk gepoogd om burgerslachtofers te voorkomen.

    Terwijl de Britten radioactieve munitie levert aan het nazi regiem dat een burgervliegtuig neerhaalt en Russisch sprekende provincies in Ucraine beschiet.

    Hulde voor die twee landen die doen wat ze behoren te doen.

    Weg met de EU en de NATO zal de wereld een stuk vreedzamer maken.

    Herkent dan bijna niemand een herhaling van hoe het 90 jaar geleden begon?

    Geliked door 3 people

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Misschien zou het voor de Heer Szijjártó duidelijke zijn als hij de werkelijke stromingen noemt dus met name de links liberale krachten.
    Dan ben je namelijk een stuk korter bij de waarheid.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie