Blamage voor de VS: Rusland grijpt in Syrië in

Screenshot_27

Russisch gevechtsvliegtuig SU-27

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

“De Verenigde Staten hebben in vier dagen Irak ingenomen, 600.000 mensen gedood en het hele Irakese leger tot staan gebracht! En nu zijn ze niet in staat een horde moordenaars, drugsverslaafden en pedofielen, die zichzelf ´ISIS´ noemt, uit te schakelen?” (Vladimir Poetin)

De IS is een soennitische gevechtsorganisatie, aan het hoofd waarvan – zoals we nu weten – voormalige generaals en officieren van Saddam Hussein staan. De IS wordt militair en financieel door Arabische landen ondersteund. Met voorop Saoedi-Arabië. Een van de doelen van IS is een herschikking van de landen in het Midden-Oosten, die, zoals bekend, kunstmatige constructies zijn. Geschapen door Britten na de ondergang van het Ottomaanse rijk door middel van willekeurig met de liniaal getrokken landsgrenzen.

De soennitische islam is van plan om het hele Midden-Oosten te veranderen in één groot soennitisch rijk – en de lastige en als “ongelovig” beschouwde sjiieten uit Syrië, Libanon en aangrenzende gebieden te verdrijven. Bovendien moeten alle andere religies geëlimineerd worden, zoals bevolen door de koran en Mohammed (bijvoorbeeld Jezidi´s en Alavieten). Deze etnisch-religieuze zuivering wordt in onze media zo goed als niet genoemd. Turkije heeft weliswaar militairen langs zijn grens opgesteld, maar Erdoğan speelt heel duidelijk onder één hoedje met de soennitische geloofsbroeders – en ondersteunt stiekem hun strijders door terugtrekkingsgebieden en verzorging in ziekenhuizen in het Turkse grensgebied met Syrië aan te bieden. Zijn belangrijkste doel is niet IS, maar de Koerden, die zich verzetten tegen IS en al grote Koerdische gebieden uit handen van deze barbaren konden heroveren. De coalitie bestaande uit Turkije, de VS, de Koerden en het leger van Assad heeft tot nu toe nog geen beslissend militair succes tegen IS geboekt. Van de kant van de VS schijnt hiertoe de vastberaden politieke wil te ontbreken. Dat zal nu veranderen. Want Rusland, een traditionele bondgenoot van Syrië, heeft nu blijkbaar het besluit genomen om zich militair te mengen in dit crisisgebied en de IS militair te bestrijden. Een blamage voor Obama, die nu de invloed van de VS in het Midden-Oosten ziet verminderen.

Lees eveneens:

www.gegenfrage.com

www.info-direkt.at

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Bron:
http://michael-mannheimer.net
Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Obama, Poetin, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

37 reacties op Blamage voor de VS: Rusland grijpt in Syrië in

  1. Ad de Koning zegt:

    Ik had het nooit gedacht maar kan me steeds meer vinden in het optreden van Poetin, de rest is maar een slappe hap.

    Like

  2. Driek zegt:

    Ik lees op de site van PowNed:

    Moskeegangers in de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn vandaag het slachtoffer geworden van een bloedige aanslag. Tientallen mensen kwamen om het leven. Ook raakten volgens staatsmedia zeker 75 mensen gewond.

    Bij de moskee gingen meerdere explosieven af. Eerst zou een zelfmoordterrorist zichzelf in het gebedshuis hebben opgeblazen. Later ontplofte buiten de moskee een autobom, die mogelijk gericht was tegen hulpverleners.

    De aanslag is opgeëist door de Jemenitische tak van terreurgroep Islamitische Staat. De soennitische extremisten zien sjiitische Houthi’s in Sanaa als ketters.

    Over het dodental bestaat nog onduidelijkheid. Volgens gezondheidsautoriteiten kwamen zeker twintig mensen om het leven. Staatsmedia spreken over ten minste 28 slachtoffers. (ANP)

    Like

  3. Elvi zegt:

    Ik blijf hopen dat íemand deze afschuwelijke ontwikkelingen stop. De destructie van Europa, ook al lijkt dat het doel van de EU te zijn. Importeren van een geloof dat alleen maar destructief blijkt te zijn (zou mooi zijn als de Koran inderdaad geschreven was voor de komst van Mohammed), enzovoorts…..

    Als Poetin dat is, dan vind ik dat helemaal goed! Het lijkt erop dat de EU een afschuwelijk verborgen agenda heeft. Rutte en Pechtold weten er overduidelijk meer van.
    En we hebben nee gezegd…. dat schijnen we vaak te vergeten.

    Like

  4. jantjeuitnl zegt:

    Eens met het hele stuk, behalve de laatste zin. Het is geen blamage van Obama, maar precies wat hij gewild heeft.
    Putin heeft met zijn uitspraak gelijk, natuurlijk. Dit zaakje stinkt aan alle kanten.

    Like

  5. Charles Martel zegt:

    Mr Mannheimer heeft er blijkbaar van gehoord dat heel af en toe ook wel eens een christen ritueel wordt geslacht of gekruisigd.

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      @Charles Martel

      Dat u Michael Mannheimer als fervent islambestrijder de maat DURFT te nemen over de vervolging van en moord op christenen vind ik een enorme faux pas!! Het spijt me, maar hij en Michael Stürzenberger zijn, samen met Udo Ulfkotte, diegenen die in Duitsland dagelijks hun nek uitsteken voor het behoud van de Europese beschaving en tegen de islamisering.

      Webmaster

      Like

  6. Marc zegt:

    Het bericht geeft niet aan hoe Rusland zich militair zal mengen in de strijd. Twee weken terug was te lezen dat Poetin zes gevechtsvliegtuigen aan Assad zou leveren. Bedoeld bovenstaand artikel dit?

    Verder is het zo dat isis juist niet door Saoedi-Arabië wordt gesteund: dit land is feitelijk het echte doel van isis. S-A vreest isis juist sterk en bewapend juist alles wat deze groep bestrijden wil.

    Like

  7. Luchtpint zegt:

    De vraag is volgens mij of de VSA en het VK eigenlijk wel WILLEN dat IS van het toneel verdwijnt. Wie zegt dat beide landen niet in samenwerking met Saoedi Arabië de IS zelf hebben opgeleid, in de dwaze veronderstelling dat ze in Syrië de zgn. Arabische Lente kracht moesten bijzetten door een proxy-leger op te leiden dat de val van Assad moest bespoedigen ?

    Dat Obama zo snel was om destijds het regime van Assad te dreigen met maatregelen lijkt volgens mij in die richting te wijzen: “Laat de Arabische Lente onder het gewone volk begaan, of er zwaait wat !” Volgens mij was de opleiding van Salafistische strijders door de CIA en de MI6 toen al lang afgerond. Het kan toch geen toeval zijn dat ze zo kort erna al helemaal waren gemobiliseerd ? Plus dat ze ook zo snel op het terrein in Syrië zelf konden beginnen vechten ? Het kan toch bijna niet anders of die tiepen zijn in een veilig land opgeleid en daarna gemakkelijk de grens overgestoken ? Volgens mij werden ze in Jordanië opgeleid.

    Stel nu eens dat de uiteindelijke oorzaak van die oorlog plus het ontstaan van IS door een onderzoeksjournalist wordt onderzocht, en die zou binnen een paar jaar die conclusie concreet kunnen trekken uit de feiten zelf, dat moet Europa ernstig zijn allianties met de VS gaan herzien. Want dan is het door de Amerikanen dat we nu tweemaal met een migratieramp zitten opgescheept ! Als ze Libië om zeep wilden helpen, waarom zouden ze dan niet met Syrië hetzelfde hebben gedaan ?

    Like

    • beatsme zegt:

      Iran, Iraq, Koeweit, VAE, Saudi Arabie, Qatar en Bahrein zit de helft van de momenteel bekende makkelijk en goedkoop winbare wereld olie en gas reserves. Dan heb je het over alleen al ongeveer 800 miljard vaten olie meen ik. Dat levert aan toekomstige opbrengt (huidige prijs 50$/pvat) 4.000 miljard, en was (100$p/vat) 8.000 miljard. Neem voor gasreserves een equivalent bedrag. Olie+gas levert tegen een reële prijs een huidige waarde in totaal van 8.000 tot 16.000 miljard.
      Voor de rentestand op nul was, was de beurswaarde van de NYSE 16.000 miljard, een kwart van de totale wereldwijde beurswaarde. Dat industriële complex is in het bezit van pensioenfondsen, beleggingsfondsen, sommige rijkaards, enzovoort.
      Die genoemde enorme olie- en gas reserves (bij tot voor kort 100$/vat) was de waarde ook 16.000 miljard van, gelijk de waarde van alle bedrijven op de NYSE. Die reserves
      zijn voornamelijk in handen van een paar families in de golfstaten, een paar puinhopen (Iraq, Libië) en enkele Komeini’s (Iran). Die absurdistische machtsconcentratie laveren andere machten tussendoor, zoals de westerse maar nu ook concurrerende BRIC-energiemultinationals.
      Een soennitisch fascistoïde genocidebewind kan voor partijen best uitkomen? “Mensenrechten!!” roepen, en “Arabische lente” krijsen, is een “feel good” showtje natuurlijk: de agenda achter de schermen zal echt wel anders zijn.
      Geef wel toe dat die jokers in de EU in Brussel er weinig van bakken, maar ik vermoed dat men, juist omdat het heel aaibare jokers zijn, ze op die plekken heeft neergezet (niet vergeten: het zijn nooit gekozen ambtenaren).

      Like

    • Niek Verheyen zegt:

      Luchtpint je zit zeer warm. Ik denk dat we rustig en zonder meer kunnen stellen dat we de huidige ellende te danken hebben aan het MO-beleid van de de grote misleider Obama. En vergeet een aantal Europese landen niet die als een schoothondje kwispelstaartend achter deze stiekeme moslim aan lopen.

      Like

  8. Buma is dus duidelijk te laat met zijn praatje voor de bühne want hij wist tevoren dat de NAVO, te verdeeld en te zwak is om duidelijk orde op zaken te stellen in Syrië. Nu gaat Poetin dit serieus aanpakken en staat Buma in zijn hemd !

    Like

  9. Tom Hendrix zegt:

    Tja, een moslim als president in het “Witte Huis”, dan verwondert mij de hele gang van zaken niet. En wat de rest betreft, Putin is geen “koorknaap”, en heeft natuurlijk voor zich en Rusland ook zijn belangen. En mensenrechten, och, daar hebben machthebbers en duistere krachten, maling aan.
    En zo is dat altijd geweest in deze wereld. Het gaat uiteindelijk om de volgende zaken: MACHT,GRONDSTOFFEN,GELD.

    Like

    • Henricus zegt:

      Hmm tja grondstoffen = geld = macht hier kun je zoveel theorie op loslaten . Feit is wel dat alleen de onschuldige peops eronder lijden . Obama zelf is trouwens geen machthebber maar n marionette, dus zijn religie is niet van belang , ben geen poetin fan maar laat m deze aub ff lekker tackelen zeg . Wat een leed heeft zich daar al niet voorgedaan . 😦

      Like

  10. Riskeert Obama opnieuw WO-3?

    De ontwikkelingen in Syrië gaan dus totaal anders dan de Verenigde Staten hadden gepland. Mocht Obama, die op zijn zoveelste buitenlandse blamage afstevent, proberen met militaire middelen het tij te keren, dan riskeert hij daarmee een directe confrontatie met Rusland en mogelijk de Derde Wereldoorlog.

    In september 2013 scheelde het een haartje of die gevreesde oorlog was al uitgebroken. Een Russische vloot hield toen in de Middellandse Zee een Amerikaans-Britse aanvalsvloot tegen, en dreigde alles wat er richting Syrië zou worden gelanceerd uit de lucht te schieten. Dankzij briljant diplomatiek optreden van Putin kon Obama op het nippertje worden afgehouden van het veroorzaken van een nieuwe wereldbrand.

    Amerikaanse politici blijven feiten verdraaien

    Israëlische defensie specialisten bevestigen dat het beëindigen van de Syrische burgeroorlog ISIS niet zal kunnen stoppen (6). Amerikaanse politici draaien de feiten echter nog steeds om, en houden op bizarre wijze vol dat ISIS pas kan worden verslagen zodra president Assad is afgezet (2), en dat terwijl die van meet af aan nu juist een van de belangrijkste krachten tégen ISIS is geweest. Hetzelfde geldt voor de Koerden, die met Amerikaanse instemming door de Turken worden platgebombardeerd – waarbij en passant ook doelbewust dorpen met veel gevluchte christenen worden geraakt (7).

    Bron
    Xander

    Like

  11. Daan zegt:

    Eindelijk Rusland komt in actie, die zullen het is even laten zien hoe het echt moet. Zet hem op rusland roei ze maar allemaal uit.

    Like

  12. Thoth zegt:

    (..)maar Erdoğan speelt heel duidelijk onder één hoedje met de soennitische geloofsbroeders – en ondersteunt stiekem hun strijders door terugtrekkingsgebieden en verzorging in ziekenhuizen in het Turkse grensgebied met Syrië aan te bieden.(..)

    Nog wat erger, volgens Hürriyet is Saoedi-Arabië ook het meest geliefde land onder de bevolking…

    Like

  13. Jan zegt:

    Report: ISIS Executes 112 Of Its Own Fighters For Plotting “Coup” Against Al-Baghdadi…

    Like

  14. Harold zegt:

    Hopelijk kan Poetin een snelle einde aan deze IS gedoe bewerkstelligen, door hun bulkra ketten ook te gebruiken die alles verwoestend is.

    Like

  15. Jan zegt:

    Putain dreigt Israëlische vliegtuigen neer te schieten als zij in actie komen tegen hezbollah.

    ‘Coordinating’ with the Russians over Syria doesn’t seem to be so much fun after all. According to this story (translated from an Arabic original here), the Russians have, in essence, threatened to shoot down any IAF jets targeting weapons convoys moving from Assad forces in Syria to Hezbullah in Lebanon.

    http://israelmatzav.blogspot.nl/2015/09/coordination-russia-threatens-to-shoot.html

    Na het afschieten van de MH17 kan dit er ook nog wel bij moet de psychopaat denken.

    Like

  16. Jan zegt:

    Het koppensnellersland laat weer eens van zich horen:

    Saudi-Arabien ruft Heiligen Krieg gegen Russland aus

    Weil Russland in Syrien einen „christlichen Kreuzzug“ durchführt, rufen dutzende bekannte saudi-arabische Geistlicher zum Heiligen Krieg gegen das Land auf. Die Gruppe der Kleriker richtet sich vor allem an die sunnitischen Extremisten, „jede moralische, materielle, politische und militärische“ Unterstützung für den „Heiligen Krieg“ und somit gegen die syrische Regierung und ihre Verbündeten aus dem Iran und Russland, wie Reuters aus dem Pamphlet zitiert.

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/08/saudi-arabien-ruft-heiligen-krieg-gegen-russland-aus/

    SA moddert nogal aan in Jemen. Meer dode burgers dan terroristen: 5:1

    Like

  17. Jan zegt:

    Kom, denkt de Gek in het Witte Huis, laat ik de rotzooi groter maken:

    Amerikaanse luchtmacht gooit 50 ton munitie uit boven Syrië bestemd voor terroristen die tegen Assad vechten

    Obama wirft 50 Tonnen Munition für Dschihadisten ab, die gegen Russland und die syrische Armee kämpfen

    Amerikanische Regierungsvertreter bestätigen, die Regierung Obama habe aus der Luft 112 Paletten Munition für dschihadistische Kämpfer in Syrien abgeworfen.

    http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/kurt-nimmo/obama-wirft-5-tonnen-munition-fuer-dschihadisten-ab-die-gegen-russland-und-die-syrische-armee-kaem.html

    Like

Plaats een reactie