Ze spelen Russische roulette; het Westen zet zijn leven op het spel…

Screenshot_21

(Door: Salem Ben Ammar – Vertaling: “delamontagne”)

Het Westen is hard  op weg om de veiligheid en het voortbestaan van zijn burgers te verspelen met zijn duistere en smerige patronen van geostrategische en geopolitieke invloeden in Syrië. Eerder dan dat het een samenwerking aangaat met de Russen om de “pest”, die ISIS is, uit te wissen, en verder, waarom ook niet, zich te ontdoen van de twee haarden van het terrorisme in de wereld; Qatar en Saoedi-Arabië. Nee, het speelt liever de “ISIS-kaart” tegen Assad. Bashar al-Assad is niet het probleem. Dat zijn Obama, Hollande en Erdoğan en de rest. Het Westen heeft nog nooit lessen getrokken uit zijn vroegere nederlagen.

Het heeft zich ontdaan van de sjah van Perzië ten gunste van de radicale islamieten van Khomeiny, die hierna zelf het heft in handen nam. Terwijl het zocht naar een manier om zich van Assad te ontdoen, die volgens sommigen een obstakel is in de normalisering van de “diplomatieke betrekkingen tussen de Golfstaten en Israël, is de werkelijkheid  totaal anders, zoals de kwestie van de Golan-hoogten. Maar ondertussen oogst het Westen wat ze zelf gezaaid heeft met de massieve invasie op hun grondgebied  van vluchtelingen uit alle windstreken.

Naar, maar  waar

Dit boemerangeffect van zijn zelfmoordpolitiek had men niet verwacht. De binnenlandse “vrede” [in de Europese landen ] opofferen voor een hypothetische, duurzame  vrede tussen Israël en de Golfstaten, die strategisch gezien niet zwaarder wegen dan Egypte, en aan de andere kant kan niets worden gedaan zonder een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit. Maar deze is ver, zeer ver verwijderd, zelfs in de logica van vrede.

Het Westen begrijpt er niets van, tenzij het de realiteit ontkent omwille van handelsbelangen met de moslimlanden, die, corrupt als ze  zijn , een veelheid aan “soennitische eigenschappen” vertonen als de kansen zich voordoen. Vandaag ben ik je vriend….totdat de kansen  keren en ik je een mes  in de rug steek.

Bashar al-Assad is de enige garantie voor het voortbestaan van een  multi-confessioneel  en multi-etnisch Syrië. Hij zou zelfs een niet onbetekenende bondgenoot voor het Westen kunnen zijn, maar dat zet zijn kaarten liever op de bloeddorstige en criminele wolven, die slechts van één ding dromen: de verwoesting van Israël. Onze veiligheid en die van Israël zijn gebaat bij het behoud van Assad.

Het Westen, waarvan de wapens al in handen zijn van Boko Haram, Ansar Sharia etc., is ook geen onbekende als het de creatie van de Taliban ,FIS, Al-Qaida, ISIS betreft en sympathiseert met het Wahabisme van Saoedi-Arabië om zodoende in de hele” islamitisch-Arabische wereld” chaos te scheppen.

Het Westen moet alles nog maar eens  goed overzien voor het te laat is. Elke keer weer dat het het vuur aanwakkert, dat nooit echt gedoofd is, in het Midden-Oosten, zit het zelf in de rook. Frankrijk zelf heeft al de prijs betaald tijdens de jaren van de oorlog in Algerije en later in Libanon. Het zou voor het Westen veel beter zijn als het “verlichte despoten” zou steunen in plaats van theocratische bondgenoten te hebben, die er alleen op uit zijn de mensheid te vernietigen uit naam van hun religie.

Bron:
http://ripostelaique.com
Auteur: Salem Ben Ammar

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islam-collaboratie, Westen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ze spelen Russische roulette; het Westen zet zijn leven op het spel…

  1. dgneree zegt:

    Klopt als een bus. Ik heb het jaren geleden al gezegd: Hoe kun je in hemelsnaam denken dat je ergens oorlog kunt uitlokken en voeren en denken dat je zelf buiten schot blijft?

    Like

  2. Drs.P. zegt:

    Dit zegt alles, nog geen 1% komt uit Syrie, de rest zijn allemaal smerige booslimratten die hier komen parasiteren en de boel overnemen!!!
    http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Eerste-groepen-Allahu-Akbar-migranten-trekken-met-stokken-Duitse-steden-in
    http://depatriotten.weebly.com

    Like

  3. edjan zegt:

    En hoewel de Russen in Syrië en Irak de rebellen en IS bombarderen, kunnen de troepen van Assad niet oprukken want IS blijkt opeens over een heel efficiënte (SSM) afweerraket te beschikken. Geleverd via een “geheim netwerk in Turkije”.
    Dus waarschijnlijk Amerikaanse raketten, betaald door Saoedi-Arabië en gedistribueerd door onze grote vriend en redder in de nood Erdogan.

    Like

  4. Hendrik M. zegt:

    Help de Russen de brand te blussen!
    Kunnen al die hoog opgeleide Syriërs terug….

    Like

Plaats een reactie