Regeringsvorming in Italië tussen gezworen aartsvijanden gelukt

Screenshot_315.png

In Italië is de vorming van een nieuwe coalitie tussen de [links-populistische!] anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging en de linkse Democratische Partij (PD) gelukt. President Mattarella heeft ingestemd met de ministersploeg van de regering-Conte II. Morgenochtend om 10.00 uur wordt het kabinet beëdigd.

In het nieuwe kabinet blijft de partijloze Giuseppe Conte premier. De invloedrijke Europarlementariër Roberto Gualtieri (PD) wordt minister van Economie en Financiën. De post van minister van Buitenlandse Zaken gaat naar partijleider Luigi Di Maio van de Vijfsterrenbeweging.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Communisme, Italië, Linkse Kerk, Marxisme, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Regeringsvorming in Italië tussen gezworen aartsvijanden gelukt

  1. Jean zegt:

    Ik geef die club max 1 maand…

    Geliked door 1 persoon

  2. andre zegt:

    Gaat m ook niet worden ik geef ze nog geen 6 maanden want je kan het volk niet meer passeren de anschluss is al een feit met Rusland en China. Italie met een rijke cultuur en toch best vriendelijke mensen zijn door de EU de grond in getrapt, hun poen afgepakt en naar de klote geholpen. In Azie kwam ik wonderbaarlijk veel Italianen tegen en allemaal correct met een visie waar de EU kennelijk geen invulling aan kon geven. De wil van het (Italiaanse) volk is verkracht en uitgekotst in Europa. Salvini gaat dit oppakken om Italie weer daar te brengen waar ze recht op heeft. Hetzelfde als in het VK! Er is een referendum gehouden en dan zijn er altijd politici die vinden dat het toch maar anders moet want de heren en dames poltici vinden hun mening en wil belangrijker dan de wil van het volk. We gaan een nieuwe tijd in en dat doet zeer bij de elite.

    Geliked door 1 persoon

  3. Oeps zegt:

    Dames en Heren.

    Hoe lang zal een monsterverbond tussen aartsvijanden stand kunnen houden ??? Salvini hoeft alleen maar heftige oppositie te voeren en het vuurtje een beetje op te stoken. Er is al een grote demonstratie gepland. Ontevreden heethoofdige Italianen, die de straat op gaan. Dat zou zo maar oproer kunnen worden. En daar zijn de aartsvijanden nooit tegen bestand.

    Like

  4. Rensk. zegt:

    Als ze de grenzen weer opengooien dat gaan we zien hoe lang dat gepikt word door de Italianen.

    Geliked door 1 persoon

  5. henk verhoef zegt:

    begrijp nu eens is– politici zitten er niet voor het land of de burgers maar alleen voor eigen gewin
    OOK in nederland en heel europa brussel
    Kijk eens naar de nede;landse politiek– wat ga ik zeggen zodat het DOMME stemvee mij weer kiest of Londen

    MAAR de grote schuldige van all die ellende– die kiezer

    Like

Plaats een reactie