Mislukte Bürgenstock-top: Biden-adviseur heeft een dilemma

(Door: Elena Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Jake Sullivan (foto) staat voor een puinhoop. De belangrijkste adviseur van president Biden voor nationale veiligheid maakt een uitermate zwaar jaar mee. In de zomer van 2023 ontwikkelde Sullivan het idee van de “vredesconferenties” over de Oekraïne om de landen van het globale zuiden naar zijn kant te trekken. Maar dit plan mislukte.

De topconferentie in Zwitserland eindigde voor Sullivan in een compleet fiasco. Veel landen bleven weg en belangrijke deelnemers zoals India weigerden het slotcommuniqué te ondertekenen. Deze eisen nu om de volgende topconferentie in de herfst onder deelname van Rusland te houden.

Na het terugtrekken van India spoedde Sullivan zich direct naar New Delhi. Hij moet een overeenkomst met India zien te sluiten, omdat het land voor de VS in het kader van de handelsconflicten met China van grote betekenis is en fabrieken daar naartoe verplaatst worden. Maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. De Indiërs manoeuvreren handig tussen de VS, Rusland en China om van de actuele geopolitieke situatie en de problemen van het Westen te profiteren.

Ook de pogingen om in Oman met Iran over de situatie met de Houthi´s te onderhandelen, mislukten. Eveneens weinig succesvol waren tot nu toe de gesprekken met Saoedi-Arabië over een nieuw veiligheidsakkoord in ruil voor een de-escalatie in de betrekkingen met Israël.

Voor Biden, die ondertussen een “lamme eend” is, word thet steeds moeilijker om internationale crises te beïnvloeden, die zijn resultaten in de peilingen verder laten dalen. Vicepresident Kamala Harris zou gouverneur van Californië gemaakt kunnen worden, Sullivan en minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken daarentegen zullen waarschijnlijk op universiteiten terechtkomen, waar ze zullen proberen hun huidige hoon en smaad snel te vergeten.

Bron:
pi-news.net
Door: Elena Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mislukte Bürgenstock-top: Biden-adviseur heeft een dilemma

  1. nemo zegt:

    We zijn niet dichter bij vrede gekomen. Hier zijn een paar zinnen van de Italiaanse onderzoeksjournalist Manlio Dinucci:

    De Verenigde Staten hebben een tienjarig militair pact met Oekraïne ondertekend en de G7 heeft een lening van 50 miljard dollar verstrekt om het land te helpen meer wapens te kopen. Een lening zal worden terugbetaald met behulp van de rente die is opgebouwd op 300 miljard dollar aan Russische activa die grotendeels bij Europese banken zijn gedeponeerd en bevroren. De ministers van Defensie van de zes G7-landen die tot de NAVO behoren, hebben tegelijkertijd besloten Oekraïne nog meer aanzienlijke militaire hulp te verlenen en 43 miljard dollar per jaar uit te trekken om de oorlog in het hart van Europa te blijven aanwakkeren.

    In het vizier van de G7 is er niet alleen Rusland, maar de hele BRICS-organisatie, dit jaar onder Russisch voorzitterschap, die is uitgebreid van 5 naar 10 leden en zich verder ontwikkelt: er zijn meer dan 30 landen die zich daarbij willen aansluiten. Vandaag de dag overtreft het bruto binnenlands product van de BRICS al dat van de G7 en de voorspellingen voor 2024-2029 wijzen op een economische groei van de BRICS, met name China, van 44% vergeleken met 21% van de G7. Omdat ze de ontwikkeling van de BRICS niet met economische instrumenten kunnen tegenhouden, probeert de G7 haar dominantie met militaire instrumenten te behouden.

    https://www.globalresearch.ca/g7-decline-west/5860237

    Like

  2. Henk der Niederländer zegt:

    En plotseling kwam het idee naar voren omRusland te “dekoloniseren” want er zijn minderheden die allemaal een andere taal of dialect spreken dus die minderheden moeten een eigen staat uitroepen volgens de oorlog hitsers.

    Toen Luhansk en Donetsk een eigen staat uitriepen en zich aan wilden sluiten bij Rusland werdt dat niet geaccepteerd door het westen.

    Praten over een stel hypocrieten is hier nog maar een understatement.

    https://rumble.com/v527228-talks-to-disintegrate-russia-at-swiss-peace-summit-for-ukraine-nato-nations.html

    Like

Plaats een reactie