Ondanks rechtse winst blijft het voor de EU gewoon business as usual

(Door: Pieter Cleppe)

Winnaars genegeerd bij verdeling topfuncties

De Europese verkiezingen betekenden een verlies voor de zittende macht, maar blijkbaar is dat tot henzelf nog niet echt doorgedrongen. Als vanouds verdeelden ze vervolgens onderling de topfuncties en negeerden de rechtse winnaars. Maar wellicht wordt toch het beleid inhoudelijk bijgesteld, bijvoorbeeld over ontbossing en natuur? De manier waarop op de valreep alsnog de omstreden Natuurherstelwet werd aangenomen, belooft niet veel goeds. Groen liet eigen doelstellingen prevaleren boven de spelregels. Wie komt nog op voor Europese democratie?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Ondanks rechtse winst blijft het voor de EU gewoon business as usual

  1. Ravian zegt:

    Zo lang ze nog een meerderheid bij elkaar weten te schrapen gaat er gewoon niets veranderen.

    Dat ze terrein aan het verliezen zijn dat zet ze enkel tot meer haast aan om hun linkse plannen nog gerealiseerd te krijgen voordat ze de meerderheid kwijt raken.

    Daarna is de democratie dan gewoon die tram waar je afstapt als je het dictatuur doel bereikt hebt.

    Geliked door 2 people

  2. BigLJohn zegt:

    Ze namen de natuurherstelwet aan terwijl er helemaal niets mis is met de natuur. Diezelfde – natuur – die het zwaar te verduren krijgt doordat de toevoer van stikstof en CO2 afgevangen moet worden. Dat is hetzelfde als aan een arme verklaren; je mag van ons in een luxe restaurant gaan eten op een voorwaarde, dat jezelf alles gaat betalen….En dan rechts dat gewonnen heeft in Brussel. Maar alle topbanen gaan naar de EVP van von der Leijen. Brussel is net den Haag; het maakt niet uit wie de verkiezingen gewonnen hebben, links blijft altijd de touwtjes in handen houden. Vooruit, toe, nog harder gaan lopen naar het stemlokaal als het feest van de democratie weer is aangebroken !

    Like

  3. Julia zegt:

    Smerige corrupte bende die algehele EU Nog voor de EU-top stond al vast wie de topbanen krijgen

    Rutte donderdag bij aanvang van de EU-top in Brussel.Beeld ANP / EPA

    Zes regeringsleiders, onder wie Mark Rutte, hebben afgelopen week de EU-topbanen verdeeld. De Italiaanse premier Meloni is woedend, omdat de opkomende rechtse nationalisten buiten het overleg zijn gehouden. Uiteraard stond onze volksverlakker en landverrader voorop. Maar ja dat zal een onderdeel zijn geweest van deal om zijn navo baantje te scoren. Hebben wij het nog over democratie????????????????????????????????/

    Geliked door 2 people

  4. Julia zegt:

    Ik vraag mij toch werkelijk af welk dom schaap nog gelooft in het systeem van schijn verkiezingen. Afschaffen het heeft geen enkele zin we zien het resultaat van onze laatste verkiezingen Linkse Piet wil niet met rechtse Jan samenwerken ondanks het volk er voor gekozen heeft. Niet voor niets was de wolf in schaapskleren in het leven geroepen om zijn WEF zin door te drammen en we zien het ook aan Wilders die meer water bij de wijn heeft gedaan zodat er druppel wijn is overgebleven. Het is toch een grote dictatoriale bende die blijkbaar het woord en de betekenis van democratie uit hun woordenboek hebben geschrapt. U dient slaaf te zijn van de totalitaire staat in wording volgens Agenda 2030 een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt.. Dream on maar geniet vooral van alle spelletjes zoals voetbal het oude geheim van de Romeinen geef het volk brood en spelen om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften te lenigen, namelijk eten en vermaak. Ondertussen!!!!!!!!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    en een nekschot VOOR RUTTE

    Geliked door 5 people

    • memaxq zegt:

      Aan de andere kant zijn er groepen die rennen als ze maar een varken zien, horen of ruiken………. Men noemt ze veelal MOSLIMS…………

      Like

    • Julia zegt:

      De staatskrant De Telegraaf denkt er toch blijkbaar anders over https://www.telegraaf.nl/nieuws/549859401/vriend-en-vijand-over-mark-rutte-staatsman-in-een-stink-saab-we-gaan-hem-allemaal-missen-maar-dat-durven-we-nu-nog-niet-te-erkennen waarin ook staat dat men met Rutte veel lol kunnen hebben. Is dit niet om kotsmisselijk van te worden als riooljournalisten van deze staatskrant dit durven te publiceren. Wat zullen al die ouders van de schandelijke toeslagen affaire veel lol hebben, wat zullen de mensen in Groningen die nog wachten op schadevergoedingen veel lol hebben, wat hebben al die werkenden die de beloofde 1000 euro een lol gehad die zij niet hebben gekregen, wat heeft het klootjesvolks een lol die amper nog rond komen door de torenhoge vaste lasten en overige kosten, wat zullen veel manschappen lol hebben in de loopgraven in de Oekraïne waar Rutte groot mede schuldig aan is door het blijven leveren van wapentuig en schenken van miljarden. Dan ben je toch werkelijk zwaar geestesziek om een dergelijk artikel te durven publiceren. Er heeft er maar één lol dat is de landverrader Rutte die door veel deals te slaan en smeergeld te betalen zijn functie heeft veroverd waar hij flink zijn zakken kan vullen belastingvrij en gratis mag wonen in een miljardenwijkje. Inderdaad die lolbroek verdient een levenslange gevangenisstraf die loltrapper heeft ons land verraden en naar de gallemiezen geholpen wat een lol. Dit soort misselijkmakende kranten daar steek je toch het vuur mee aan in plaats van er maar één letter van te lezen

      Geliked door 4 people

  6. BosscheBol zegt:

    Zolang links ook maar één zetel meer heeft dan rechts zullen ze ALLE baantjes onder elkaar verdelen en zullen ze hun programma tot de laatste jota uitvoeren.

    En ze hebben de media in hun zak dus ze kunnen hun dikke shit van propaganda 24/7 over ons uitschijten. En ze hebben de rechterlijke macht in hun zak dus ze kunnen ons voor de rechter slepen met allerlei verzinsels. En het zou mij allang niet meer verbazen als ze af en toe de verzeikingsuitslagen een beetje meehelpen door dikke stapels verzeikingsbiljetten ongeldig te maken door bijv. een tweede bolletje rood te maken.

    HET GAAT NIET OVER, NIET VANZELF.

    Geliked door 2 people

  7. bobzelf zegt:

    WELKE EUROPESE DEMOCRATIE ??

    DIE IS ER NOG NOOIT GEWEREST.

    VANAF DAG 1 NIET ..

    VOOR DEMOCRATIE MOET U TERUG NAAR 480 ONGEVEER VOOR

    CHRISTUS !!!!

    HET WAS . ECHT EVEN GEWELDIG . DUS ER WERD EEN ZEG MAAR REGERING

    GEKOZEN

    EN DIE DEDEN DAN WAT DE MEERDERHEID VAN HET VOLK WILDE

    IN ATHENE STAAT IN HET MUSEUM ZELFS EEN STEMMACHINE

    UIT DIE TIJD

    EN DAAR WAS NIET MEE TE FRAUDEREN

    ZO

    ZO DAARNA WORDT ER WEL GEROEPEN EN GEBRULD …..

    “””DEMOCRATIE “”””

    DIE BESTAAT AL 2700 JAAR NIET MEER.

    DE STEM VAN HET VOLK WERKT NU ALLEEN

    MET EEN KALASHNIKOV ONDER JE ARM

    HUGGIE FUCKING ASSHOLES

    Geliked door 2 people

  8. joojootje zegt:

    Er bestaat geen EU Democratie dat is nu juist het punt, wie oplet zal gemerkt hebben dat de EU constructie systematisch is ontworpen, het moet de Europese bevolking, de Burger buiten de deur houden.

    Geliked door 1 persoon

  9. joojootje zegt:

    De EU wenst geen inmenging van de bevolking, dat heet met een duur woord Fascisme.

    Geliked door 2 people

  10. joojootje zegt:

    Het Fascisme is de EU niet overkomen, het is met dat doel voor ogen ontworpen, door bekende mensen, Ruud Lubbers, Wim Kok, Balkellende, zij alle waren hier van bewust en wordt nu in stand gehouden door hun nazaten, Volt, Groenlinks, D66, Vvd, enz.

    Het is geen wonder dat Frans Timmermans zich gedraagt als een arrogant vet gemest over het paard getild varken.

    Geliked door 4 people

  11. joojootje zegt:

    Als ik het lijntje doortrek naar het derde rijk dan lijkt onze Frans met zijn gedrag en postuur het meest op Herman Goering, net zo vet, net zo pronkzuchtig, net zo gemeen, doortrapt en achterbaks.

    Geliked door 3 people

    • karton zegt:

      @ joojootje op 29-6-2024 om 20.30 u.

      Nu je ‘t zegt …… ik denk dat Vette Fransje een onwettig kind is van Hermann Göring, Hij. Fransje, bralt nét als z’n “onwettige” vader.

      Like

  12. Ardbeg zegt:

    een hoop gelul en verder verandert er weinig. Van poltieke zaken heb ik geen verstand maar voel aan dat dat een misslijk spel is, waar ik mij niet voor laat vangen.

    Het word beslist door diegenen die de touwtjes in handen hebben.

    Ontbossing, natuur herstel wetten? Wat is dat voor een flauwekul. Dus je jaagt de natuur in een hoekje voor eigen gewin en profijt, en tegenlijkertijd ga je de diezelfde waan en met allen consumenten, de les lezen, van wij moeten dit en dat.

    Zij voeren immers veel palmolie uit naar Europa

    Kijk dat is al 10 tallen jaren zo, bossen worden gekapt voor monocultuur aanbouw.

    Alles voor in ons verwerkte gemaakte voedsel, cosmetica en wat nog. Worden Hectaren pér dag aan oerwouden an vernietigd. Hee in het nieuws… Hevige bosbranden.

    Ja en dan oorzaak, gewoon droogte hitte? Hoe zit het met bewust aangestoken vuren ten bate van aanbouwgrond?

    Ach men word s’ochtens wakker, lekker lotion op je smoel, de friture in de middag, of de voedsel aanbod in de supermarkt, en ik rij met de elektrische fukking fiets. Lekker he.

    Dus “Business as usual?”…………….. Yep it is.

    Like

  13. Snappie zegt:

    De linkse politiek leeft in een bubbel en ze zijn oh zo dubbel.

    Ze stellen zich op met een schijnheilig smoel als woke deugers, rechtvaardigheid humanitaire hulp

    Maar in hun doen en laten zijn het geharde witteboorden criminelen die de machtcoup over de eu en de lidstaten pleegt.

    De politieke top zijn als wolven in schaapskleren. Maw ze houden iedereen voor de gek en sluiten andersdenkende uit in hun zgn nep democratie die eindigt in een dictatuur , ja die sekteleden houden zelf zichzelf voor de gek.

    behalve dan de wakkeren onder ons die weten hoe de steel in de vork zit.

    Like

  14. hubert zegt:

    De Europese democratie is verleden tijd.

    De EU in Brussel beslist.

    Dus zit er voor Nederland maar een

    ding op, ze snel mogelijk deze tiran

    verlaten.

    Like

  15. Hovawart zegt:

    Dronkaards en kinderen spreken meestal de waarheid,…..

    Het citaat van Jean-Claude Juncker als ultieme antidemocraat,

    ‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.’

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie