Terreur en geweld tegen Joden in Frankrijk

Al meer dan 30 jaar lang is de joodse gemeenschap in Frankrijk steeds opnieuw het doelwit van aanvallen. Brandaanslagen op synagogen en scholen, gelovigen en scholieren die worden aangevallen… De afgelopen jaren werden in Frankrijk meerdere joodse instellingen het doelwit van aanvallen:

19 maart 2012: Voor de Ozar-Hatorah-school in Toulouse  opent een scooterrijder het vuur – 4 doden, waaronder 3 kinderen, 1 zwaargewonde.

8 september 2009: Er wordt een brandbom in de joodse school in het 10e district van Marseille gegooid. Er ontstaat materiële schade.

5 januari 2009: Tegen het hek van een synagoge in Toulouse wordt een personenauto gereden en in brand gestoken.

19 april 2007: De rabbijn van een gemeente in Nord-Pas-de-Calais, Elie Dahan, wordt op het treinstation in het noorden van Parijs brutaal in elkaar geslagen door een jonge man.

25 mei 2005: Twee jongelui gooien drie flessen zoutzuur tegen een school in het 18e district van Parijs.

15 november 2003: Een joodse school in Gagny (Seine-Saint-Denise) wordt volledig door brand verwoest.

17 oktober 2003: De rabbijn Michel Serfaty wordt in Ris-Orangis (Essonne) in het gezicht geslagen.

8 juli 2003: Leerlingen van Beth Loubavitsch worden met ijzeren stangen aangevallen.

22 maart 2003: In het 3e Parijse district worden twee leden van de Hachomer Hatzair Beweging aangevallen.

10 april 2002: In de Piatstraat in Parijs wordt een schoolbus met stenen bekogeld, een leerlinge raakt gewond.

1 april 2002: De Or Aviv synagoge in Marseille wordt tijdens een brand verwoest. Later wordt vastgesteld dat het brandstichting was – in die tijd vond er een golf van aanvallen met Molotovcocktails op synagogen plaats.

31 december 2001: Een klaslokaal van de Ozar-Hatorah school Créteil wordt bij een brandaanslag verwoest.

8 september 1995: Voor de joodse school Lyon Villeurbanne (Rhône) explodeert een autobom – 14 gewonden.

29 maart 1985: In Parijs ontploft tijdens het joodse filmfestival in de Le Rivoli Beaubourg bioscoop een bom – 18 gewonden.

17 september 1982: In Parijs raakt een Israëlische diplomaat zwaargewond door een autobom . De Bewapende Libanese Revolutionaire Cellen eisen de verantwoordelijk op voor de aanslag in de Cardinetstraat in het 17e district.

9 augustus 1982: De aanslag in de Rue de Rosier in het 4e Parijse district. Een commando van vijf mannen opent het vuur en gooit granaten in het restaurant Goldenberg: 6 doden en 22 gewonden. Het gaat om de zwaarste antisemitische aanslag in Frankrijk sinds de bevrijding.

3 april 1982: De Israëlische diplomaat Yacov Barsimantov wordt in zijn woonhuis in de Copernicusstraat in het 6e district van Parijs vermoord.

27 maart 1979: Een dag na de ondertekening van het Israëlisch-Egyptische vredesakkoord veroorzaakt een explosie in een Israëlisch tehuis in de Medicistraat in het 6e Parijse district 33 gewonden.

20 mei 1978: Op het vliegveld Orly schieten drie mannen in de hal van El Al om zich heen. Het komt tot 4 doden en 5 gewonden. Een onbekende Libanese organisatie met de naam “zonen van Libanon” eist de verantwoordelijkheid voor de aanslag op.

Bron:

http://haolam.de/index.php?site=artikeldetail&id=8337

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Frankrijk, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

15 reacties op Terreur en geweld tegen Joden in Frankrijk

  1. Dorith zegt:

    Niet te vergeten de gruwelijke mishandeling en moord op Ilan Chalimi in februari 2006.

    Like

  2. vederso zegt:

    Meer nieuws op Tundra Tabloids. Ik vind het opvallend hoe het op DDS, AP, A7 en ook hier de toetsenborden in beweging brengt. En terecht. Nep-Minister v. Buitenlandse Zaken Ashton van de EU heeft de vergelijking van Toulouse met Gaza gemaakt. Hoe haalt ze het in haar hoofd!

    http://tundratabloids.com/2012/03/islamic-terrorist-mohammed-mera-planned-to-post-his-murders-online.html

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Ziehier de verrijking waar de EEG/EU ons mee heeft opgezadeld. Overal waar de Islam is binnengehaald begint de ellende. Kotsmisselijk wordt je ervan. Maar ja volgens onze politiek correcte politici zijn dat slechts incidenten. De Islam is toch zeker vreedzaam?

    Like

  4. kezer zegt:

    ik wil niet lastig doen maar de kans is groot dat wat eergisteren gebeurt is op dat schooltje heel waarscheinlijk door een ras echte fransman is gebeurt (denk ik he) want die zelfde shutter heeft vorige week 2 franse soldaten van noord afrikaanse origine ook vermoord

    Like

  5. seculiere zegt:

    oei verkeerde nick,tis seculiere he

    Like

  6. E.J. Bron zegt:

    @kezer

    Je doet helemaal niet lastig. Alleen, helaas voor u,…de dader is inmiddels bekend. Al-Qaida sympathisant uit Algerije. Islam = vrede!!!!

    Like

    • seculiere zegt:

      ah ze hebben hem gepakt?kheb het gemist,maar niet helaas voor mij hoor ik ben zeer blij dat ze hem gepakt hebben,ze mogen hem van mij 100 jaar in een kelder steken

      dus die soldaten zouden dan ook algerijen geweest zijn misschien en hij zag dat als landveraad ofzo en daarmee hun vermoord

      Like

  7. likoednederland zegt:

    De aanslagen in Toulouse laten zien dat het verspreiden van Jodenhaat via antisemitische stereotypen altijd geweld tot gevolg heeft.

    Dat weten Joden al 2.000 jaar.

    Nu nog media als de VPRO nog.

    Like

  8. treintrien zegt:

    @ Kezer:
    Als U het mij vraagt was deze moslim niet zo blij met het feit dat deze ‘mede-moslims’ voor de vijandelijke ongelovigen gingen vechten.

    Livebeelden van ‘het beleg van Toulouse’

    http://rt.com/on-air/toulouse-siege-live-coverage/

    Nu om 2:13 erg veel commotie, in elk geval.

    Like

  9. toetssteen zegt:

    ach koppen omlaag, gewoon opbrengen voor de heren der schepping en uw vrouwen afstaan, nou zeg dat is toch simpel! Dat kunnen we gewoon doen lui, eigenlijk doen we dat halverwege a, Nu die meiden nog…Nee, niet zeuren daar hebben ze gewoon recht op, staat gewoon te lezen.
    Ik bedoel dus uw geld dhimmy, uw dochters…. raar, welnee we deden het eeuwen al :

    http://www.flex.com/~jai/satyamevajayate/index.html

    Like

  10. G.Deckzeijl zegt:

    Laatste nieuws(staat ook bij 1e artikel): Algerijnse terrorist Mo Merah naar z’n 72 maagden geschoten door de politie. Op pi-news.net staat een soortgelijke aanhef.

    Like

  11. seculiere zegt:

    goed,moeten ze geen belasting betalen voor zijn 5 sterren gevangenis dan
    en hopelijk zijn het 72 mannenlijke maagden,want in de koran staat nergens vermeld dat het vrouwlijke zijn,veel aars plezier…

    Like

  12. G.Deckzeijl zegt:

    Advocaat van Mo Merah heeft het over ontmenselijking van zijn cliënt… Guttegutnogantoe, weer één die er geen donder van heeft begrepen. Die verdomde KORAN, dát is de oorzaak van alle ellende in deze wereld met allahschreeuwers, daarin staat zwart op wit wat iedere goedgelovige sufferd weten moet wat “ze” met ons van plan zijn.
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/11766436/___Politie_schuld_aan_dood_Merah___.html
    Verder raad ik iedereen aan de film Un Prophète te bekijken. Sarko wil o.a. de rekrutering van terroristen in gevangenissen tegengaan, maar of dat meteen resultaat heeft waag ik te betwijfelen. Quote van de hoofdrolspeler uit die film: als ze niet eeuwenlang met hun zak gedacht hadden, zouden ze nu beter geëvolueerd zijn.

    Like

  13. Pingback: Overzicht recemte antisemitische moslimterreur in Frankrijk: niets nieuws onder de zon | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Plaats een reactie