Documenten bewijzen financiering van Hamas door Iran

(Door: Wolf M. Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Het Israëlische leger heeft brisante documenten in de Gazastrook ontdekt: twee brieven onthullen regelmatige Iraanse betalingen aan Hamas, die in de honderden miljoenen lopen. De Iraanse betalingen gingen jarenlang door tot minstens 7 oktober 2023. Dat blijkt uit een bericht van de Britse krant “The Times” (betaalmuur) de nieuwsdienst “JNS” en de internetkrant “Mena-Watch”.

Eerste brief

De eerste brief uit het jaar 2020, die door “The Times” bekend werd, is gericht aan Abu Ibrahim – bekend als Yahya Sinwar (foto), de Hamas-leider in de Gazastrook. Hier in staat: “In de bijlage vindt u een tabel met de betalingen uit Iran tussen 2014 en 2020.”

Alleen al in deze periode werden er $ 154 miljoen overgemaakt. De tabel openbaart maandelijkse betalingen uit Iran vanaf juli 2014, en wel onder de naam “Operation Protective Edge”: een oorlog tussen Hamas en de staat Israël.

Uit de brief blijkt dat het geld rechtstreeks naar Sinwar en in een geval naar ene Abu al-Abed ging, bij wie het vermoedelijk gaat om Ismail Haniyeh, het hoofd van het politbureau van Hamas.

Tweede brief

De tweede brief van november 2020 werd door Marwan Issah – het plaatsvervangend hoofd van de militaire vleugel van Hamas – met de hand geschreven; deze brief werd “Abu al-Baraa” genoemd.

Volgens “The Times” openbaren beide brieven verschillende betalingen ter waarde van minstens $ 222 miljoen uit Iran. Men vermoedt dat Marwan Issa in maart bij een Israëlische luchtaanval werd gedood.

De in de tweede brief genoemde betalingen lijken te correleren met de “Operation Guardian of the Walls”van mei 2021, de Arabische aanvalshandelingen werden door Hamas “Operation Sword of Jerusalem” genoemd: na deze oorlog maakte Iran $ 58 miljoen over – het grootste aparte bedrag dus. In de brief wordt ook genoemd dat er twee andere bedragen van meer dan $ 5 miljoen zijn binnengekomen en dat er nog meer betalingen verwacht worden.

Deze brief beschrijft hoe

  • het grootste deel van het geld aan het “apparaat” werd overgedragen (daarmee wordt kennelijk de militaire vleugel van Hamas bedoeld)
  • een kleiner bedrag aan de politieke vleugel van Hamas
  • en $ 2 miljoen rechtstreeks aan Sinwar.

De financiële bron

De toename van de betalingen na de 12-daagse oorlog in het jaar 2021 duidt op Iraanse waardering en aanmoediging. De Israëlische geheime dienst gaat er van uit dat de betalingen minstens tot de aanval op 7 oktober 2023 aanhielden en er aan bijdroegen het raket- en wapenarsenaal te financieren, dat bij deze aanval werd ingezet, schrijft “The Times”. Het geld kwam cash van Iran naar Beiroet, hier werd het geld door officieren van de Islamitische Revolutionaire Gardes aan Hamas overhandigd.

In de brieven wordt Saeed Izadi – genaamd Haj Ramadan – als financiële bron genoemd. Hij is het hoofd van het bureau van de Palestijnse afdeling van de Iraanse Quds Force, een van de vijf afdelingen van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Gardes, die bij een luchtaanval in Damascus werd gedood.

Deze Israëlische aanval was de vermeende reden voor de Iraanse aanval op Israël ruim een week geleden. Daarmee wordt duidelijk: Iran subsidieerde Hamas jarenlang met aanzienlijke bedragen om haar wapenarsenaal uit te breiden.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolf M. Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Documenten bewijzen financiering van Hamas door Iran

  1. skippy zegt:

    ….blijft knap dat organisaties zoals Hamas en de Oekraïense regering die giften krijgen leiders hebben die honderden miljoenen en zelfs miljarden prive “bezitten”….en zonder probleem miljoenen en miljarden meer krijgen van “onze” politici….kan enkel zware corruptie zijn waarbij beide partijen hun zakken vullen, zij het via verschillende wegen….

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    maakt mij geen flikker uit hoor !!!!!!!!!!!!!!!

    MAAR LAGEN DIE ”BRIEVEN ”

    GEHEEL NETJES ONGESCHONDEN ?

    NAAST DIE SAOEDISCHE PASPOORTEN MET 9/11 ?? 

    DE UK HEEFT TOCH GEEN RECHT MEER OM TE SPREKEN

    OF OOK MAAR IETS TEVINDEN ???

    NA DE WAR WAR WAR KRETEN VAN BORIS IN 2022

    WAT 661.000 DODEN OPLEVERDE . EN ER NOG ZEKER 150.000 BIJKOMEN ..

    NA PRECIES HETZELFDE WAT DE USA NU DOET 

    DUS DONDERSTRAAL EFFE OP . MET JE LULKOEK

    EN DAN ZULKE UITLEG ???

    (daarmee wordt kennelijk ?????????????????????? de militaire vleugel van Hamas bedoeld)

    ROT TOCH OP MET DAT GELUL ALLEMAAL 

    HEEL WEST EUROPA STUURT GELD. WAPENS . TANKS F. 16 ’s

    naar MASSAMOORDENAARS VAN DE SS. AZOV. BANDERA IN UKRAINE

    EN HULDE HULDE HULDE VOOR ZELENSKI 

    EN ALS ER DAN EEN ???? VERMOEDEN IS DAT IRAN ??? IETS DOET 

    STAAT DE WERELD OP TILT 

    SORRY MET DAT GELUL DOE IN NIET MEE. NOOIT GEDAAN OOK

    EN SINDS 2014 KAN ALLES IN DAT HELE PLEURIS WESTEN 

    VAN MIJ OME BOB DE HONDENZIEKTE KRIJGEN 

    IK GROET U 

    OOM VLADIBOB

    Geliked door 3 people

  3. Elst zegt:

    Wie ondersteunt Hamas niet financieel. Zelfs de EU en met name Nederland. Is dat allemaal minder erg dan Iraan??? Vreemd dat Iraan zo in het licht gezet wordt. Framing noemen we dat. Israel krijgt toch ook geld en materiaal van de grootste moordenaar ter wereld!

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    Dat Iran de hoofdsponsor is van zo’n beetje alle terrorisme in de wereld is al jarenlang bekend.

    Het Sjiitische (Shia) Iran voert in feite twee grote proxy oorlogen, één tegen de Joden, en één tegen de Soennieten (Sunni).

    En dankzij de door de VS gevoerde proxy oorlog tegen Rusland heeft Iran nu meer geld en macht dan ooit.

    Dat uit zich dan in toenemende agressie tegen Israël, en meer ‘rotzooi’ in die delen van de Islamitische wereld waar zich veel Sjiieten(Shia) bevinden.

    Sjiieten = Iran = oorlog & terrorisme.

    En het uitvoerende apparaat daarbij is het Iraanse Revolutionaire Garde Corps (IRGC), wat een soortement kruising tussen de SS en de Gestapo is…

    Geliked door 2 people

  5. Svalbard zegt:

    Iran is de grootste terreurstaat ter wereld, en het is goed bevriend met terreurstaat Noord-Korea. De banden met Rusland zijn ook steeds hechter. Zo ontstaat er een groot machtsblok, waar overigens China ook bij behoort. We dachten dat de Tweede Wereldoorlog de ergste oorlog uit de geschiedenis was, maar we stevenen nu af op een oorlog die erger zal zijn dan de Tweede Wereldoorlog.

    Iran, China, Noord-Korea en Rusland vormen de nieuwe as van het kwaad. Al deze landen zijn dictaturen, waar mensenrechten niets waard zijn. Iran, daar wordt de bevolking zwaar onderdrukt. Hetzelfde geldt voor de andere hier genoemde landen.

    Israël is een democratie, maar het wordt steeds meer in een hoek geduwd. Overal zien we het antisemitisme de kop opsteken, juist ook in het Westen. Hoe gaat onze dodenherdenking op 4 mei straks verlopen? Nu al zien we berichten dat demonstranten die willen gaan verstoren om de aandacht op Gaza te vestigen.

    Hoe kan het zover komen? Het antwoord is niet ver te zoeken. We hebben gezien hoe de opening van het Holocaustmuseum in Amsterdam werd verstoord, en wel op zodanige manier, dat dit voor Nederland een historische schanddaad is geworden. Hier had keihard tegen moeten worden opgetreden, maar dat gebeurde niet, waardoor het hek van de dam is! Nu gaan we dit soort misstanden steeds vaker zien, want de overheid is zwak. Je kan gerust Joden treiteren, uitschelden en molesteren, de overheid kijkt vanaf de zijkant toe. Maar waag het niet om een paar kilometer te snel te rijden want dan kan die overheid opeens heel goed optreden!

    Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die pro-Rusland zijn of pro-Hamas. Rusland steunt de terreur, het heeft al meerdere keren kopstukken van de Hamas in Moskou ontvangen. Tijdens die vergaderingen werd echt het weer niet besproken! Putin kiest de zijde van de terreurstaat Iran en de terroristen van Hamas. Dat maakt Putin net zo’ n gewetenloze dictator als Stalin of Hitler, en dus een loopjongen van de satan.

    Like

    • bobzelf zegt:

      WHAHAHAHA … ONZE HUIS HERSENDODE SVALBARD 

      VIEL NET WEER ALS LOBOTOMY PATIENT BINNEN 

      WHAHAHAHAHAHA  WAT EEN ZELDZAME PAARDENLUL 

      SVALBARD …. !!!  Dat maakt Putin net zo’ n gewetenloze dictator als Stalin of Hitler, en dus een loopjongen van de satan.

      ???????????????????????????????????????????

      NOU JOUW GOD DOET OOK GEEN FLIKKER TOCH IN ISRAEL ??

      ALWEER NIET ZOU IK ZEGGEN 

      DIE GEWETENLOZE DICTATOR PUTIN KWAM TENMINSTE ZIJN EIGEN VOLK REDDEN 

      EN TOEN VRIEND ASSAD UIT SYRIE VROEG KUNT U ONS HELPEN TEGEN ISIS DIE BINNEN SUISDE . DEED HIJ DAT DIRECT

      IS JOU DICTTOR NOG NOOIT GELUKT . HIJ KOMT HIJ KOMT ??

      WANNER DAN HEILSOLDAAT MET AAMBEIEN ??

      LAAT JE EENS NAKIJKEN GRAFZERK

      WANNEER WAS ZIJN LAATSTE OPTREDEN ?? IN EGYPTE 

      OF OP DE SINAI  . KLOOTVIOOL ???

      KIJK DAT JE UIT EEN HEEL HOOG KLIMREK BENT GEFLIKKERD 

      MIS;UKT KEPPELTJE . MET JE HOOFD OP EEN BETON TEGEL 

      IS JOUW PROBLEEM 

      DUS PUTIN DID IT ?? KLOOTZAK 

      EEN MAN DIE NU 34 JAAR BEZIG IS GEEN OORL.OG TE VEROORZAKEN 

      34 HELE JAREN ,, 

      EN DAN DEZE !!! Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die pro-Rusland zijn

      JA  HEEL VEEL REAGEERDERS HIER BIJ E.J. BRON 

      OMDAT DIE HET LICHT GEZIEN HEBBEN BESTE IQ 11.7.

      DAT JIJ ALS KLOOTVIOOL EN WAANZINNIGE HIER NOG ROND MAG LOPEN EN JE GELUL EN ONZIN MAG PLAATSEN 

      IEDERE KEER WEER. 

      MOET JE BERT MAAR VOOR BEDANKEN 

      ALS IK IN IRAN ZOU WONEN . EN IK HAD GEZIEN WAT DE USA NA 9/11 IN IRAN HEEFT UITGEVRETEN WERD IN OOK VRIEND VAN NOORD KOREA EN RUSLAND 

      LUL MET VINGERS. 

      JE HEBT WERKELIJK GEEN IDEE WAT ER GEBEURD 

      TOT NU TO HEEFT DIE ”VRESELIJKE ’ PUTIN ER VOOR GEZORGD 

      DAT JIJ NOG LEEFT. EIKEL TEVENS GRAFZERK 

      DUS NOG EFFE EN DAN ZOU IK MAAR GOED NAAR BUITEN KIJKEN WHAHAHAHAHAHA

      OF DAAR GEEN OUWE LADA UIT 1964 STAAT . MET 4 KERELS IN BONTJASSEN EN BONTMUTSEN OP 

      MET EEN VERDIKKING ONDER HUN RECHTER ARM 

      WHAHAHAHAHAHA 

      SODEMIETER OP MET JE EINDELOZE LULKOEK

      GEEN DANK .

      REAGEREN HEB JE OOK NOG NOOIT VAN GEHOORD. 

      JA DAT IS NIKS VOOR MISLUKTE PERSONEN NET ALS JIJ 

      HEET JE BROER SOMS TYL UYLENSPIEGEL UIT DE GELEEN STRAAT

      IN DEN HAAG ?? 

      WELTERUSTEN  JE VRIEND BOBOBOBOB

      Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      “Putin kiest de zijde van de terreurstaat Iran en de terroristen van Hamas. Dat maakt Putin net zo’ n gewetenloze dictator als Stalin of Hitler, en dus een loopjongen van de satan.”

      Putin heeft helemaal niets gekozen, deze keuze heeft het Westen voor hem gemaakt, door een oorlog tegen de Russische Federatie te beginnen, met het openlijk geventileerde voornemen de Russische Federatie te vernietigen.

      In zo’n situatie zijn de vijanden van je vijanden gewoon je vrienden, om het even wat voor gore klootzakken dat zijn.

      Als je geen benul van geopolitiek hebt dan kun je over dit soort zaken beter je mond houden…

      Geliked door 2 people

      • bobzelf zegt:

        dank je wel vriend , ik wordt er soms zo moe van 

        KIJK EEN VERKEERDE DENKWIJZE. KAN 

        MAAR EINDELOOS DAT DOMME GELUL VAN DIE JEZUS EIKEL !!

        DT ZIJN ISRAEL EN ZIJN GOD. EEN SPONSOR HEBBEN DE USA. DIE HONDERDEN MILJOENEN DODEN OP HUN GEWETEN HEBBEN ??

        ALS DE BINNEN ONDER KLOPPEN USA

        DAT WIST DE LUL NIET ??? 

        NEE PUTIN DID IT ??? NOGMAALS DANK JE WEL 

        BOBZELF

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie