“Geen stapje dichterbij de vrede”

(Door: Rainer Ackermann – Vertaling: E.J. Bron)

“De EU-diplomaten reageren op de kritieke situatie in de Oekraïne alsof ze een wereldoorlog zouden willen beginnen.” Deze indruk kreeg de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, van de bijeenkomst met zijn collega´s maandag in Luxemburg.

“Men put zich uit in een strategie van wapenleveringen, die al twee jaar volledig mislukt is.” Bijna zonder uitzondering wordt er van steeds nieuwe wapens gesproken, de voorraden uit de depots zouden wanhopig “bijeengeschraapt” worden. Szijjártó maakte eens temeer duidelijk: “Al die wapenleveringen hebben de Oekraïne niet dichterbij de vrede gebracht. Integendeel. Daarmee werd de oorlog alleen maar verlengd, om maar helemaal te zwijgen van het risico van een escalatie tot een wereldoorlog.” Hij veroordeelde “veilingsfeer”, volgens welke de EU probeert de aankondigingen van de NAVO en de VS over de Oekraïne-bijstand nog te overtreffen.

Szijártó: “Iedereen moet aan tafel gaan zitten!”

“Om steeds nieuwe slachtoffers en verwoestingen te vermijden, moet de diplomatie eindelijk de leidende rol overnemen.” Hongarije zou bereid zijn om over elk willekeurig vredesplan te discussiëren. Tegelijkertijd waarschuwde de minister van Buitenlandse Zaken dat vredesconferenties alleen vooruitzicht op succes zouden hebben “wanneer iedereen aan tafel gaat zitten die bij de Oekraïne-oorlog betrokken is.” Daarmee verwees Szijjártó zeer waarschijnlijk naar de voor juni geplande vredesconferentie in Zwitserland, waarvoor Rusland niet werd uitgenodigd.

Szijjártó: “Het is niet te begrijpen waarom men in Brussel en veel andere EU-hoofdsteden denkt dat dit ´onze´ oorlog zou zijn. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar ook fout, want er werd geen EU- en geen NAVO-lidstaat aangevallen.”

Kievs “heksenjacht tegen Hongaarse ondernemingen”

Hongarije blokkeert nog steeds gelden uit het zogenaamde EU-vredesfonds. Dat zou net zo lang gelden tot de Oekraïense autoriteiten hun heksenjacht tegen Hongaarse ondernemingen stoppen. Nadat de OTP-bank lange tijd als “ondersteuner van de oorlog” op een zwarte lijst was gezet, zouden er op dit moment inspanningen plaatsvinden om aan het farmaceutische concern Richter de toestemming voor de verkoop van een serie medicamenten te onttrekken.

De minister van Buitenlandse Zaken protesteerde tegen de discriminatie van Hongaarse firma´s en wees op de omstandigheid dat er geen sancties op het gebied van de farmaceutische industrie zouden bestaan. Daarom zou het er bij de haren bijgesleept zijn dat Kiev zich zou storen aan zakelijke activiteiten van Richter in Rusland.

Overeenstemming over Iran

Over de situatie in het Midden-Oosten merkte de Hongaarse chef-diplomaat op dat zich nu overeenstemming in de EU zou beginnen af te tekenen met betrekking tot een uitbreiding van de sancties tegen Iran. Szijjártó prees tegelijk het verantwoordingsbewuste gedrag van de Arabische landen en sprak zich er voor uit om iedere escalatie in het conflict te vermijden en de stabiliteit van de regio te bewaren.

Bron:
budapester.hu
Door: Rainer Ackermann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Geen stapje dichterbij de vrede”

  1. bobzelf zegt:

    “De EU-diplomaten reageren op de kritieke situatie in de Oekraïne alsof ze een wereldoorlog zouden willen beginnen.”

    ?????????????????????????????????????????????????????

    EN DAN DEZE ???????????????????????????????????????

    “Al die wapenleveringen hebben de Oekraïne niet dichterbij de vrede gebracht.

    ???????????????????????????????????????????????????

    om maar helemaal te zwijgen van het risico van een escalatie tot een wereldoorlog.

    ???????????????????????????????????????????????????????

    JE BENT GODVERDOMME MET DIE GUY TANDENFEE EN DIE VOLGEVRETEN

    VVD er DE DOOIE HANSIE VAN BAALEN . DE AANSTICHTERS VAN DIT HELE GEBEUREN 

    DIE DOOR DE USA VERZONNEN WERD . SINDS 2005

    ER WAS 8 JAAR LANG GEEN RUS TE BEKENNEN . IN DE OORLOG 

    DIE DOODGEZWEGEN WERD DOOR ALLE NIEUWSBLADEN 

    HEBBEN AL DEZE KLOOTVIOLEN ALLEMAAL BOTER OP HUN HOOFD DAN ??

    WERKELIJK ONGELOFELIJK 

    I REST MY CASE 

    IK HOOP DAT VLADIMIR ZE ALLEMAAL NAAR ALLAH EN MANITOU GOOIT 

    DE ANDERE EIKEL . DIE ALTIJD KOMT REDDEN IS 

    GEWOON AL 4996 JAAR HARSTIKKE DOOD 

    UITGEGLEDEN OP DE SINAI GOK IK .. IN DAT KUTWEER

    WHHAHAHAHAHAH BOBBIE TOCH  

    Geliked door 7 people

    • Harry zegt:

      Inderdaad , je moet toch wel een gigantische blokkade in je hersenen hebben , wil je nog steeds in een god geloven , die je komt helpen .

      De term “ psychische aandoening “ is nog een eufemisme .

      Denk dat er ook sprake is van een soort labiliteit , zonder hopman zijn ze stuurloos !

      De bijbel is een instructieboek , zonder dat , zijn ze kennelijk verloren .  Ze zeggen soms dat ze blij zijn met de bijbel WANT DAN HOEF JE ZELF NIET OVERAL ZO OVER NA TE DENKEN ! Dus ook nog gemakszucht in boekvorm . Na 2000 jaar is dat boek nóg relevant ?

      In mijn refo omgeving zijn er lui die je willen verbieden om vragen over hun religie te stellen , je moet het maar klakkeloos aannemen . Daar mag je niet over praten , werd me vaak toegebeten !

      Er bestaat geen enkel instructieboek dat na zoveel jaren nog gehanteerd wordt .

      Sprak gisteren nog een man uit de Alblasserwaard , die vertelde dat een zwaar gereformeerde vader zijn eigen drie dochters misbruikte en zijn drie zoons OOK NOG VERPLICHTTE OM DATZELFDE TE DOEN !     Wellicht om de risico’s te spreiden ! Als er één drachtig wordt geef je een ander de schuld !

      En dat soort zie ik hier iedere woensdagavond en zondagmorgen en -middag voorbij marcheren met hun uitgestreken smoelen ! Want een héle week wachten op de volgende zondag voor een preek over hel en verdoemenis is te lang !

      Geliked door 3 people

      • delamontagne zegt:

        Soms denk ik weleens bij je “Chr”–beschouwingen je hebt ’t over jaren ’50.
        Niet dat ik je niet geleuf, integendeel het komt me héél bekend voor.
        Maar toen was ik jong en herinner me de feitjes o.a die met vader meemaakte bij fam.& kenissen.
        Je had toen nog een beetje de z.g.n. zwart-handel.
        Begreep als kind nauwelijks wat was.
        Maar op Zondag-fam. bezoek zat ook zo’n “tiep” bij die jij vaak beschrijft.
        Had ’n mooi [zwart]-handeltje, MAAR…………vandaag niet want Zondag.
        Wat ik uiteraard ’t meeste van herinner,…………m’n vader.
        WOEDEND, hij vloog zowat die kerel aan om zoveel gehuichel.
        Mijn vader heeft begin vorige eeuw de bouw/explotatie olie-industry Venuzuela / Curaçao meegemaakt en al als jong persoon dat “benauwde” achter zich gelaten.
        Buiten je land zijnde, maak je wel andere “dingetjes”mee.

        Like

  2. delamontagne zegt:

    Iedereen die de “déblokage”[ het vrijgeven van ] van de Amerikaanse hulp ter waarde van 61 miljard dollar toejuichen, zijn idioten en criminelen.
    Ze zijn medeplichtig aan de eindeloze slachting die Ukra|ïne laat bloeden uitsluitend voor de belangen van de Amerikaanse olie- en wapenlobby’s..
    Het grootste deel van ’t geld zal ten goede komen aan Kiev.
    En de Am. wapen en olie-industrie ?,…die  zal goeie contracten binnenhalen.
    Europa betaalt een hoge prijs voor het Amerikaans vloeibare gas, terwijl Amerikaanse wapenfabrieken op volle capaciteit draaien.
    Wat de soldaten van Ukraïne betreft, die sterven in de ijskoude loopgraven en honderdduizenden weduwen en wezen in nood achter-latend.

    Wat is de huid van een soldaat uit Ukraïne nog waard als de Zelensky-kliek vrolijk een deel van de fondsen verduistert en Amerika zichzelf massaal verrijkt ten koste van Europa?
    Volgens de CIA zijn honderden miljoenen als een woestijn fata morgana verdwenen. Maar Biden knijpt een oogje toe zolang Zelenskyk zijn volk laat bloeden tot aan de Amerikaanse verkiezingen.
    En de EU-lijers? Rutte en consorten in NL, in Fr. Macaron.
    Ze liegen allemaal ten eigen voordele.
    Als je ze hoort oreren krijgt men révulse-neigingen.
    Steunen een maffia-achtig, corrupt en nazistisch regime dat Bandera aanbidt.

    Terwijl Zelensky in villa’s van 20 miljoen dollar handelt en zijn vrouw de grote Parijse en New Yorkse juweliers klandizeert, bloedt het volk.
    En dit allemaal dankzij de hulp van westerse “goeden”! ! !

    Nooit-en-te-nimmer zullen de Russen de oorlog verliezen.
    Washington kan nog zoveel dollars bijdrukken als het wil, maar de 500.000 soldaten die Ukraïne nodig heeft om de oorlog voort te zetten, blijven een onvervulde wens.

    Als Parijs en Berlijn zich aan de accorden van Minsk zouden hebben gehouden inplaats van Poutin te bedonderen, dan zou er helemaal geen oorlog zijn geweest.
    En als Washoington eens de vele, vele verzoeken van Poutin, die garanties wilde hebben voor veiligheid voor z’n land, serieus had genomen inplaats van hem te minachten, Dan………zou er helemaal geen oorlog zijn geweest.
    En als Kiev geen groot geweld tegen de Russische bevolking van de Donbass had gemaakt, dan was Poutin niet de separatistische republieken te hulp gekomen.
    Maar de massacre gaat door omdat Biden,Zelensky, Macron en al hun medeplichtigen het zo willen.
    Auteur:
    Jacques Guillemain, gepensioneerd luchtmacht officer Fr.

    Geliked door 6 people

    • Marijke zegt:

      Zo is het. Een vergeet onze eigen oorlogshitser rutte niet. Rutte die het Nederlandse volk liet beledigen door erdogan maar bij hem zoete broodjes gaat bakken nu het om zijn mooie nieuwe baantje gaat.

      Geliked door 1 persoon

  3. Snappie zegt:

    ja sinds 24 februari 22 is het elke dag hemelvaartsdag. Eu en diplomatie is sinds de weffers een overbodig ambt, zij raadplegen liever de AI oorlogsmachine. En voeren de escalatie voortdurend op. Het zijn geïndoctrineerde war hoofden die in de waan van overwinning geloven. Breek Rusland en plunder het leeg. Dat is de diplomatie van de westerse globalistische egotrippers. Dat zij mogen verrekken.

    Geliked door 4 people

  4. Ravian zegt:

    Vredesverdragen zijn enkel te realiseren als er vertrouwen bestaat tussen de deelnemende partijen, en zowel het Westen als Oekraïne hebben dus gewoon herhaaldelijk bewezen absoluut niet te vertrouwen te zijn.

    Al dat gepraat over een vredesverdrag is dus gewoon luchtfietserij.

    De Russen gaan nu gewoon de klus klaren, Oekraïne gaat capituleren, en het Westen gaat dan proberen om die totale nederlaag als een ‘vredesverdrag’ te verkopen, om het gezicht te redden..

    Geliked door 5 people

Plaats een reactie