Nieuw onderzoek: AfD nu de populairste partij bij jonge mensen onder de 30 jaar!

(Vertaling: E.J. Bron)

Klimaathysterie, gender-waanzin, massa-immigratie: steeds meer jonge mensen onder de 30 moeten niets meer hebben van woke linksgroene thema´s en verkassen steeds meer naar de AfD!

Al meer dan een vijfde deel in de leeftijdscategorie tot 30 jaar (22%) zou op de AfD stemmen wanneer er de komende zondag parlementsverkiezingen zouden plaatsvinden. Dat zijn er meer dan tweemaal zo veel als twee jaar geleden, zoals blijkt uit een dinsdag (23 april) gepresenteerde representatieve peiling voor de studie “Jeugd in Duitsland 2024”. In 2022 hadden zich nog 9% voor de AfD uitgesproken, vorig jaar waren het al 12%.

Uit de peiling blijkt ook: de instemming van jonge mensen met de opname van zogenaamde vluchtelingen is drastisch afgenomen. De angst voor de “klimaatverandering” neemt af, de geldzorgen van jonge kiezers nemen toe.

Voor de studie van de jeugdonderzoekers Simon Schnetzer, Klaus Hurrelmann evenals de politicoloog Kilian Hampel werden in januari en februari ongeveer 2000 jonge mensen in de leeftijd tussen 14 en 29 jaar geënquêteerd. “Terwijl de partijen van de ´stoplicht´-regering steeds verder dalen in de gunst, heeft de AfD een bijzonder grote toeloop”, zei Hurrelmann.

Nog maar 18% van de jongeren en jonge volwassenen zouden volgens de studie op de Groenen stemmen. In 2022 waren dat nog 27%. De SPD verloor 2% van 14% naar 12%. De CDU verbeterde zich volgens de peiling bij jonge mensen van 16% naar 20% en staat dus 2% onder de AfD.

Bron:
deutschlandkurier.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nieuw onderzoek: AfD nu de populairste partij bij jonge mensen onder de 30 jaar!

  1. Tukker24 zegt:

    De jeugd wordt kennelijk wakker. Maar het land is al naar de klote aan het gaan. Ken je hem nog: “Wir schaffen das”?

    Geliked door 1 persoon

  2. nemo zegt:

    Wat voor soort jongeren zijn dat, waar komen ze vandaan, welke opleiding volgen ze? Het is niet in detail onderzocht, maar dit is wel bekend: middelbaar onderwijs, velen volgen of hebben een opleiding in de handel, verpleging, administratie maar ook bij de politie. Aanzienlijk meer mannen dan vrouwen. Verrassend veel zijn van de derde generatie voormalige migranten. Ze praten niet over hun AfD-sympathieën omdat dat het einde van hun carrière zou betekenen.

    Like

Plaats een reactie