Zweden wijzen cashloze agenda af

(Door: Peter Imanuelsen – Vertaling: E.J. Bron)

Uit een nieuwe peiling blijkt dat de grote meerderheid van de Zweden cash geld wil houden. Zegge en schrijve 83% van de mensen willen ook in de toekomst met cash geld betalen – een nieuw record!

Het lijkt alsof de mensen langzaam inzien dat de cash loze samenleving toch niet datgene is wat we willen. 51% van de geënquêteerden noemen als belangrijkste reden voor het vasthouden aan contant geld de oudedagvoorziening. Voor 29% van de geënquêteerden is echter de keuzevrijheid de belangrijkste reden voor het houden van contant geld en 19% noemden de integratie als reden.

VRIJHEID is dus een belangrijke reden waarom de mensen contant geld willen houden.

Zoals we allemaal weten, zou het bij een betalingsverkeer zonder contant geld heel eenvoudig zijn voor de staat om alles te controleren wat de mensen doen. Andersdenkenden zouden gemakkelijk van kopen en verkopen uitgesloten kunnen worden.

Zweden is al vele jaren een van de vooraanstaande landen die zich voor een cash loze samenleving inzet. Meer dan 6000 mensen hebben al een microchip in hun hand laten implanteren om cash loos te kunnen betalen. Veel winkels in Zweden werken inmiddels zonder contant geld. Vorig jaar heb ik o.a. een “Burger King” bezocht, die trots een bord met het opschrift “geen contant geld” droeg.

Maar de dingen lijken te veranderen. De nieuwe burgerlijke regering zoekt naar manieren om het gebruik van contant geld te versterken door o.a. winkels ertoe te dwingen contant geld aan te nemen. Het buurland Noorwegen gaat dezelfde kant op.

En nu stellen we vast dat een grote meerderheid van de mensen wil vasthouden aan contant geld. Het lijkt alsof de dystopie zonder contant geld is verschoven!

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
petersweden.substack.com
Door: Peter Imanuelsen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Zweden wijzen cashloze agenda af

  1. skippy zegt:

    een cash loze samenleving is hetzelfde als slavernij via de creditcard…straffen en uitsluiting is het gevolg zoals in Canada al drie jaar gelden is gedaan tijdens de chauffeurs stakingen.

    voorstanders van cash loos zijn hen die over anderen controle willen en zover gaan hen tot slaaf te maken. De redenen die men aangeeft zijn in hun voordeel, niet in die van ons.

    Geliked door 9 people

  2. ronjaspers zegt:

    In de communistische dictatuur china hebben ze al jaren een cashloze maatschappij.Dit noemen ze het social credit system (slavernij) ook hebben ze overal camera,s voor gezichtsherkenning.Die bilderberger klauSS schwab gaat regelmatig op visite naar china.Hij is een fan van het communistische slavensysteem in china.

    Geliked door 3 people

  3. hannah zegt:

    Onze Argentijnse majesteit vindt dat we alles digitaal moeten doen. Dat wil zeggen dat we onder toezicht staan en willen ze weten waar de centen blijven. Mij niet gezien … Ook in Duitsland kun je nog overal met cash betalen …

    Geliked door 4 people

  4. scherpschutter1943 zegt:

    Wantrouw de staat want de staat is je ergste vijand. De staat zegt van niet maar ze zijn het wel. Denk alleen maar eens aan de veranderde pensioenwet die er met allemaal leugens en foute aannames is doorgedrukt. De gepensioneerden komen daarmee op hun oude dag aan de bedelstaf. Dat is het plan van Klaas Knot van de nederlandse bank. Pure opzet om het WEFbeleid de bevolking door de strot te drukken en hen te ontdoen van spaargeld en andere vermogensdelen in particuliere handen. Alles moet van de staat worden. Diegenen die dat nog steeds niet zien of willen zien zijn horende doof en ziende blind. Diegenen die deze plannen verdedigen zijn alle linkse partijen die andere goedgelovigen, zoals het cda, voor hun karretje spannen. Vergeet nooit dat de communisten zijn ondergedoken bij groenlinks en vanuit die ondergrondse positie in het geniep de meest smerige dingen doen om de bevolking te onderwerpen. Kijk eens naar Paul Rosemuller, een gestaalde maoist die nu lid is van de raad van state, ons hoogste bestuursorgaan. Zo zijn er veel meer te noemen. Voor een beeld hoe we door de staat naar de bliksem worden geholpen is het verhelderend om het boek van Peter Siebelt te lezen. titel “De vierde Wereldoorlog”.

    Geliked door 4 people

  5. Svalbard zegt:

    Van een cashloze maatschappij is de stap naar de digitale Euron niet zo groot meer. De digitale munt als betaalmiddel kan echter door de overheid gemanipuleerd worden. Er kan, om de mensen tot meer uitgaven te dwingen, een vervaldatum aan worden gekoppeld. Je moet het dan voor die datum uitgeven, omdat het anders vervalt. Maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kan er een persoonlijk CO² budget aan worden verbonden. Als je dan de door de overheid gewenste hoeveelheid CO² overschrijdt, dan kan je geen vliegticket meer boeken, of je kan niet meer tanken. Hier kan de overheid dus weer van alles verzinnen om macht over jou te hebben. Het komt er op neer, dat je vrijheid ingeperkt wordt. De overheid kan een Social Credit systeem invoeren, zoals dat nu al gebeurt in China. Heb je een aantal negatieve punten verzameld, mag je niet meer reizen, of je mag niet meer naar een restaurant. Dat moeten we niet willen, want als de overheid gaat bepalen hoe en waaraan je je geld wil uitgeven, dan is dat de dood in de pot, omdat de overheid de regels steeds meer zal gaan aanscherpen.

    Daarom heb ik ook weinig sympathie voor koningin Maxima, omdat die teveel verweven is met het World Economic Forum van Klaus Schwab. Zij is een groot voorstander van die digitale Euro.

    Geliked door 2 people

  6. wim zegt:

    Ik erger me enorm aan de types die heel jarig contactloos (cash-loos in het kwadraat) betalen. Zo van “Kijk mij eens vooruitstrevend zijn”. Maar probeer mensen maar eens te overtuigen hoe gevaarlijk ze bezig zijn met dat afstappen van contante betalingen… Onbegonnen werk.

    Geliked door 2 people

  7. Peter. zegt:

    Van elke transaktie die u doet met een betaalpas neemt de bank er procenten van ,betaal altijd cash en de 100 euro blijft 100 euro al wordt die bij 1000 x gebruikt ,Centraalbanken willen maar 1 ding u geld en u leven.

    Centraal banken weg en het normale leven kan weer beginnen .

    Like

Plaats een reactie