Oekraïense strijdkrachten zetten vanwege Russische drones geen Abrams-tanks meer in

Een in de buurt van Awdejewka verwoeste Amerikaanse Abrams-tank.

(Vertaling: E.J. Bron)

Kiev is gestopt met het gebruik van de VS geleverde Abrams-tanks, omdat deze door Russische drones op het slagveld te kwetsbaar geworden zijn. Dit bericht “Associated Press” onder verwijzing naar Amerikaanse militaire functionarissen.

In het artikel staat dat admiraal Christopher Grady, de vicevoorzitter van de verenigde generale staf, zou verklaard hebben dat “eerst de tanks uit de frontlinie zouden worden teruggetrokken en dat de VS met de Oekraïners samenwerken om de tactiek te veranderen”. Een functionaris van het ministerie van Defensie zou de maatregel op voorwaarde van anonimiteit bevestigd hebben.

De wijdverbreide inzet van drones op het slagveld zou betekenen “dat er geen open terrein bestaat waar men doorheen zou kunnen rijden zonder bang te zijn om ontdekt te worden”, zou een andere niet nader genoemde hoge functionaris van het Pentagon hebben verklaard.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oekraïense strijdkrachten zetten vanwege Russische drones geen Abrams-tanks meer in

  1. karton zegt:

    Wát een geouwehoer over die oorlog ! Wat heeft clowntje Zelensky wat anderen niet hebben ? En de idiote westerse “leiders” blijven maar geld & goederen sturen naar die doorgesnoven dictator in Oekieland, óns geld, want de één of andere volkomen krankzinnige psychopaat uit NL durft te zeggen : “Het is ook onze oorlog”. Hoe gek ben je dan ? Alleen volkomen idioten kunnen dergelijke waanzin uitkramen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    De M1 Abrams is begin zeventiger jaren ontworpen, en destijds leek het slim om voor een gasturbine als aandrijving te kiezen, dat zoop wel brandstof, maar de Amerikanen waren wel wat gewend wat brandstofverbruik betreft zal ik maar zeggen.

    Addertje onder het gras was hier dat veel brandstofverbruik ook veel uitgestoten warmte betekend, oftewel een hele hoop infrarood emissie.

    In de zeventiger jaren was dat nog niet zo’n groot probleem, maar inmiddels is het dat wel, omdat de infrarood technologie de afgelopen HALVE EEUW nogal verbeterd is, waarbij de Russen ook nog eens het veld aanvoeren, en met een ruime voorsprong.

    Het “addertje onder het gras” is dus inmiddels “gegroeid” en lijkt inmiddels meer op een kruising tussen een gigantische Boa constrictor en een Cobra.

    Zodra een M1 Abrams zijn gasturbine inschakelt produceert het ding een wolk heet (uitlaat) gas die op geen enkele IR sensor te missen gaat wezen.

    En gezien moderne MBT’s vol elektronica zitten, wat stroom zuipt, stroom die middels een aan de motor gekoppelde generator geproduceerd wordt, moet die gasturbine ook draaien als de tank niet rijd.

    Resultaat is dus dat een M1 Abrams op het moderne slagveld gewoon niet te verstoppen is, en een ware magneet voor anti-tankwapens is, zoals drones.

    En dat wist deze domme boerenlul dus al vóór de Amerikanen die dingen op de boot naar Oekraïne gezet hebben, maar de mensen met de vijfcijferige salarissen die er voor betaald worden om zulke dingen te weten die wisten dat dus blijkbaar niet.

    Het sleutelwoord hier is “incompetentie”, en wel incompetentie van een werkelijk adembenemend (en crimineel) niveau…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie