Orbán op de CPAC Hungary: “We hebben een nieuwe wereldgeest nodig”

(Door: Rainer Ackermann – Vertaling: E.J. Bron)

Heel Europa wordt door een ´progressief-liberale´ oceaan overspoeld, alleen het volk van de Magyaren houdt stand op een klein eiland van de conservatieven.” Met dit beeld verklaarde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán de grote internationale belangstelling in de conservatieve conferentie CPAC Hungary.

Hongarije zou zich teweerstellen tegen de “liberale vloed” uit Brussel, Berlijn en Washington. Conservatieve bijeenkomsten kunnen nog vrij in Boedapest worden gehouden, hier worden noch de organisatoren noch hun families bedreigd, en niemand belt de politie, zoals dat onlangs bij de NatCon-conferentie in Brussel het geval was, herinnerde Orbán.

Hier hebben we een rechtsstaat”

“Bij ons gaat het anders, wij hebben hier een rechtsstaat, waar iedereen kan zeggen wat hij wil.” In tegenstelling tot de Belgische minister-president zou hij geen instructies aan rechtbanken kunnen geven. Over de ontwikkeling in Brussel, het “paradijs van de Europese liberalen”, schoot Orbán de oude grap te binnen: “Vertel eens, is dat al het communisme of wordt het nog erger?!”

Onder de gasten in Boedapest verwelkomde de minister-president speciaal de voormalige minister-president van Australië, Tony Abbott: “Hij was onze held toen hij de eerste golven van de ongecontroleerde immigratie stopte, want hij liet ons zien hoe men dat moet aanpakken. Sindsdien is het voorbeeld een vriend geworden.”

Belasterd en tot zwijgen gebracht

Omdat de liberalen nu wereldwijd moeten vrezen hun macht kwijt te raken, grijpen ze naar politieke represailles zoals ooit de communisten. Orbán beschreef uitvoerig hun recept, omdat dit in het Westen nog grotendeels onbekend zou zijn. Zo zouden begrippen anders uitgelegd worden, vrij naar Orwell zou oorlog nu heel normaal zijn in plaats van vrede, en illegale immigranten gelden als bronnen.

De nieuwe “normaliteit” zou met alle middelen van de staat aan de samenleving “bijgebracht” worden. Ongemakkelijke personen worden door “hoeders van de democratie” als radicaal belasterd en door een leger activisten tot zwijgen gebracht. Wie nog steeds geen toontje lager zingt, wordt door de staatsorganen in de mangel genomen.

Exact deze methode zou Brussel tegen Hongarije toepassen, of de liberalen in de VS wanneer Donald Trump gerechtelijk van de stembiljetten moet verdwijnen. Orbán sprak zijn hoop uit dat de verkiezingen dit jaar een einde mogen brengen aan deze omgekeerde wereld, waarin democratieën oorlog voeren en onbekwame elites de mensen willen leiden.

Orbán: “Het volk is de ware soeverein”

“We hebben een nieuwe wereldgeest nodig, een soevereinistische wereldorde, zonder globale ideologieën. De nationale belangen moeten weet maatgevend zijn, en het volk moet weer als de ware soeverein optreden.” In de plaats van de “open samenlevingen” volgens het Soros-scenario zouden “beschermde” samenlevingen moeten komen.

De economie zou zich moeten laten leiden door wederzijdse voordelen, de landen zouden zich via netwerken van betrekkingen tegen eenzijdige afhankelijkheden moeten beschermen.

Bron:
budapester.hu
Door: Rainer Ackermann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Orbán op de CPAC Hungary: “We hebben een nieuwe wereldgeest nodig”

  1. Olie bol zegt:

    maar wie

    Like

  2. Elst zegt:

    “We hebben een nieuwe wereldgeest nodig, een soevereinistische wereldorde, zonder globale ideologieën”.

    Heer Orban die wereldgeest is er al. De Brics landen zijn allemaal soeverein, maar doen vrijwillig zaken met elkaar. De EU en USA streven geen soevereiniteit na. De USA en de EU zijn in principe dictatoriale regiems. Dus als u soeverein wilt blijven vergeet dan de zakken met geld uit de EU en sluit u al samenwerkend aan bij de Brics landen. Veel succes met een soeverein Hongarije. Ik zou willen dat Nederland al zo ver was.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Dat hele “Liberalen” is al net zo’n grote leugen als dat “Socialisten” en “Democraten”.

    Het staat in werkelijkheid voor “Vrijheidsberovers”, “Asocialen”, en “Dictators”.

    En de algemene deler, hetgeen ze allemaal gemeen hebben, is dat ze allemaal “Links zijn”.

    Wat ze werkelijk vertegenwoordigen hebben we in de geschiedenis al eerder gezien, onder klinkende namen als “Stalin”, “Hitler”, “Mao”, en “Pol Pot”, om er maar eens een paar te noemen.

    Die waren namelijk ook allemaal “Links”, en wat een aanwinsten voor de bevolking van de aarde waren dat.

    Wat de geschiedenis ons dus verteld is dat we al die “Liberalen”, “Socialisten”, en “Democraten” op moeten ruimen VOORDAT de kerkhoven weer eens helemaal vol liggen met hun slachtoffers, en dat waren er zo’n TWEEHONDERD MILJOEN de afgelopen eeuw.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie