72% van alle gevangen zittende criminelen in Zwitserland zijn buitenlanders

(Vertaling: E.J. Bron)

Zwitserse staatsburgers vormen slechts ongeveer een vierde deel van de gevangenen in het eigen land. Terwijl het aandeel genaturaliseerde criminelen onduidelijk is: wie eenmaal in het bezit is van een paspoort, wordt bij criminaliteit tot de autochtone bevolking gerekend. De Zwitserse criminaliteitsstatistiek van de politie schets eenzelfde beeld als in Duitsland en Oostenrijk – maar ook hier wordt geen gebruik gemaakt van de eenvoudigste oplossing.

Het Zwitserse Bureau voor de Statistiek publiceerde onlangs het officiële rapport over criminaliteit in Zwitserland. Vanwege de Zwitserse bevolkingsexplosie moeten de gevangeniscapaciteiten constant uitgebreid worden: van 6.632 plaatsen in het jaar 2001 naar 7.251 in het jaar 2024. Op 31 januari van dit jaar zaten er 7% meer personen gevangen dan op dezelfde teldatum vorig jaar.

Import van buitenlandse misdadigers

De Zwitserse gevangenissen zitten vol met buitenlandse criminelen. Volgens de officiële cijfers hebben 72,3% van de gevangenen niet eens een Zwitsers paspoort. Bij de overige 27,7% is het onduidelijk in welke verhouding het om autochtone of genaturaliseerde Zwitsers gaat. Bij personen in voor- en veiligheidsarrest is de kloof nog duidelijker: 87,3% zijn buitenlanders. Alleen al asieleisers vormen 6,9% van alle gevangenen in voorarrest.

Overbelasting van het justitieapparaat

De aanhoudende toestroom van vervangingsmigranten uit het globale zuiden en de ontbrekende politieke wil om te handelen, veroorzaken immense kosten in het justitiewezen. Er moeten extra gevangenissen gebouwd of bestaande uitgebreid worden om iedereen te kunnen onderbrengen. Daar komen nog de enorme kosten voor verzorging, processen en het daarachter zittende apparaat van overheidsambtenaren evenals maatschappelijk werkers voor de “resocialisatie” van buitenlandse criminelen bij. Dit zou gewoon niet nodig een de straten aanzienlijk veiliger zijn wanneer men bij de grenspolitiek en in migratiekwesties de duimschroeven steviger zou aandraaien.

2000% crimineler: expert eist registratie naar landen van herkomst

En dat zag ook de forensisch expert Frank Urbaniok in en eist openlijk dat de landen van de herkomst van de daders gepubliceerd moeten worden. Eveneens zouden er desbetreffende restricties nodig zijn om delicten effectiever te voorkomen. In een interview wees hij op de harde realiteit van de geïmporteerde criminaliteit: “De criminaliteitsquota van personen uit bepaalde herkomstlanden zijn met 500, 1000, 1500, 2000% en meer gestegen.” Voor hem is de slotsom duidelijk: Urbaniok eist de registratie en publicatie naar landen van herkomst om bij bekende probleemgroepen vroegtijdig maatregelen te nemen.

Hetzelfde beeld in Duitsland en Oostenrijk

De situatie in de gevangenissen van Zwitserland verschilt nauwelijks van die in Duitse en Oostenrijkse gevangenissen. Maar ook hier wordt het aandeel alleen maar naar staatsburgerschap vastgesteld en zo ten nadele van de autochtone bevolking door naturalisaties kunstmatig de hoogte ingedreven. De publicatie van de criminaliteitsstatistiek in Duitsland zorgde voor flinke ophef, aangezien deze een duidelijke tendens laat zien: buitenlanders zijn gemiddeld wezenlijk crimineler. Ook in Oostenrijk zijn bijna de helft van alle verdachten buitenlanders.

De-escalatie door grensbewaking en remigratie

Het bericht van de binnenlandse veiligheidsdienst maakt duidelijk dat de situatie in vergelijking met de voorgaande jaren verder verslechterd is. Zonder tegenmaatregelen zal de ontwikkeling aanhouden. Al lang noodzakelijke middelen zoals grensbewaking en afwijzing van migranten, die sowieso geen aanspraak kunnen maken op asielrecht, zouden uitzettingen en afwijzingen effectieve middelen zijn om de gevangenissen te ontlasten en de samenleving te beschermen. Juist op het gebied van de jeugdcriminaliteit zouden bijzonder wrede misdaden effectief bestreden kunnen worden, wanneer men de repatriëring van probleemgroepen migranten en hun parallelsamenlevingen actief bevordert en ondersteunt. Zulke remigratieprogramma´s worden in Zwitserland al door Caritas bedreven.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op 72% van alle gevangen zittende criminelen in Zwitserland zijn buitenlanders

  1. bobzelf zegt:

    GEK HE. DAT VERWACHT JE TOCH NIET ?? WHAHAHAHAHAHA

    IN 1980 LIEPEN DE MOCROOS AL HEERLIJK TE STELEN IN ROTTERDAM 

    DUS NU PAS IN ZWITSERLAND 

    ZE SMELTEN DE KAZENNNNNNNNNNNNN

    WHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  2. koosv8 zegt:

    NOU, dan gaan ze maar staan, dan kunnen er nog VEEL meer in. 😈😈🙃

    Like

  3. addievanburen zegt:

    Gelukkig is dat hier in onze fijne democratische rechtstaat niet zo; ze geven buitenlandse criminelen gewoon het Nederlandse staatsburgerschap met bijbehorend paspoort. Dan zijn het gewoon géén buitenlanders meer; probleem opgelost!! Zolang je haar juridisch maar goed zit. Om klachten over de service te voorkomen, geven wij gewoon geen service meer.

    Like

Plaats een reactie