Ontmoeting Orbán-Xi Jinping: Internationale pers reageert met erkenning

Viktor Orbán en Xi Jinping.

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de “New York Times” zou Viktor Orbán Brussel en Peking in werkelijkheid dichter bij elkaar gebracht hebben. Hoewel Hongarije slechts een station tijdens de Europareis van de Chinese president is, lijkt geen van deze stations meer indruk op de internationale pers gemaakt te hebben dan het Hongaarse. “Magyar Nemzet” stelde een verzameling internationale persstemmen samen.

Financial Times”

De Chinese president Xi Jinping begroette Hongarije als een van de belangrijkste strategische partners van Peking en prees het land onder leiding van minister-president Viktor Orbán”, schreef de Britse financiële krant. Bijgevolg zou het de bedoeling van China zijn om Hongarije als een soort brug tussen de grootmacht van het Verre Oosten en de EU te beschouwen. Daar zou de versterking van de -Chinese betrekkingen achter kunnen zitten.

New York Times”

De “New York Times”-journalist Andrew Higgins schreef dat “de Chinese president Xi Jinping nog een veiligheidszone heeft geconcipieerd” samen met Hongarije. En dat de Hongaars-Chinese betrekkingen vanuit het oogpunt van de internationale politiek bijzonder belangrijk zouden zijn. Theresa Fallon van een Brusselse denktank wordt geciteerd: “Viktor Orbán heeft Brussel en Peking daadwerkelijk dichter bij elkaar gebracht.”

De “New York Times” noemt ook een in “Magyar Nemzet” gepubliceerd commentaar van de Chinese president. Hierin had Xi Jinping de Hongaars-Chinese betrekkingen geprezen. DE “New York Times” citeerde ook de Hongaarse politicoloog Zoltán Kiszelly, volgens welke zich beide staten voor de ondersteuning van familiewaarden, anti-immigratie en vrede inzetten.

Bloomberg”

Het Amerikaanse medium schreef op zijn website: “De ontmoeting in Boedapest zal zich concentreren op de vergroting van de economische voetafdruk van China.” Bovendien zou het geen toeval zijn dat het bezoek van Xi Jinping plaatsvindt op een moment, waarin de spanningen tussen de EU en China toegenomen zijn. Want: “Veel West-Europese staats- en regeringschefs zijn niet blij met de stroom goedkope Chinese producten.”

Desondanks prijst het artikel de successen van de Hongaars-Chinese betrekkingen. Dat bijvoorbeeld het Chinese auto- en accumulatorconcern “BYD” Hongarije als eerste Europese vestigingsplaats gekozen zou hebben. En dat ondanks persberichten, volgens welke Frankrijk en Duitsland blij geweest zouden zijn met de investering.

Reuters”

Het internationale persbureau verwees er naar dat Hongarije onder Viktor Orbán een van de belangrijkste Chinese handels- en investeringspartners is geworden. Viktor Orbán zou immers al sinds 2010 in een langdurig proces bewust geprobeerd hebben China en Hongarije nader tot elkaar te brengen. “Ongeveer tien jaar later veranderden hartelijke politieke betrekkingen in investeringen”, voegde de auteur er aan toe.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ontmoeting Orbán-Xi Jinping: Internationale pers reageert met erkenning

  1. Elst zegt:

    Ondanks dat ik regelmatig mijn bedenkingen heb bij Orban moet ik hem dit keer feliciteren met de koers die hij vaart met Hongarije. Hij gedraagt zich in ieder geval als leider van een soevereine staat. Hij laat zich niet leiden door de EUSSR. Chapeau.

    Geliked door 1 persoon

  2. Andre zegt:

    Hongarije en Servie gaan het nieuwe hart van Europa worden. Boot cascos komen allemaal uit Servie en worden afgebouwd in Nederland. Duitsland telt niet eens meer mee. Net als de US daar zijn ze niet eens meer in staat een tanker te bouwen.

    Like

  3. bobzelf zegt:

    WAAROM NOU WEER ZO’N ARMOEDIGE EN GOEDKOPE REACTIE ??

    ORBAN IS EEN KANJER MET EEN RUGGEGRAAT VAN STAAL . PUNT

    DUS WAATOM DAN WEER ZO’N ???? KUT VAAG GELUID ZOALS ???

    ONDANKS DAT IK REGELMATIG MIJN BEDENKINGEN HEB BIJ ORBAN ???

    DUS LEG DAT DAN UIT . DAN KUNNEN WIJ JE EVEN HARD UITLACHEN

    PUTIN DID IT ?? WAT DAN ??

    IK STEM NIET OP GEERT WILDERS ?? MAAR HIJ HEEFT WEL GELIJK

    ENZ. ENZ .ENZ .

    DUS LEG UIT OF ZEG.

    ORBAN IS EEN KANJER !! PUNT . FINITO . DT WAS HET

    OOM SOCHI BOB

    Like

Plaats een reactie