Alleen al 21 brandaanslagen: “Linkse terreur is alledaags in Duitsland”

(Vertaling: E.J. Bron)

De massamedia en politici mobiliseren hardnekkig tegen “rechts”. Maar de veel agressievere bedreiging voor de binnenlandse vrede is het geweld van links.

Alleen al sinds het begin van dit jaar heeft de politie in totaal 21 links-extreme brandaanslagen geregistreerd. Dat blijkt uit het antwoord van de Duitse regering op parlementaire vragen van de AfD-parlementariër Jan Wenzel Schmidt. Statistisch gezien is dat meer dan een aanslag per week. “Linkse terreur is alledaags in Duitsland, waarover niemand spreekt”, merkt Schmidt daar over op.

Daarbij beperkt het linkse geweld zich geenszins tot brandaanslagen. Enkele weken geleden pleegde een groep van zes linkse extremisten in Berlijn een brutale overval op een lid van de kleine partij “III. Weg”. Door diens vastberaden tegenstand konden twee van de vermeende daders gepakt worden. Eentje daarvan is afkomstig uit Leipzig, zodat waarnemers uitgaan van een verbinding met de beruchte links-terroristische “Hamerbende”.

Het totale beeld, dat samengesteld kan worden uit de antwoorden van de Duitse regering op vragen van de AfD, is duidelijk: linkse extremisten treden wezenlijk vaker met geweld tegen rechtsen op dan omgekeerd. Terwijl er tussen 2019 en 2023 in totaal 1,602 geweldsdelicten van “links tegen rechts” gepleegd werden, waren dat in dezelfde periode omgekeerd 447 delicten – dus nog niet eens een derde deel.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Alleen al 21 brandaanslagen: “Linkse terreur is alledaags in Duitsland”

  1. nemo zegt:

    De massamedia en politici mobiliseren hardnekkig tegen ‘rechts’.

    Vandaag heeft de administratieve rechtbank in tweede instantie in Münster bevestigd dat de AfD in de gaten kan blijven worden gehouden door de binnenlandse inlichtingendienst. Ze wordt verdacht van rechts-extremisme.

    De AfD had een rechtszaak aangespannen en ook in eerste instantie verloren. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser zei dat de rechtbanken en de geheime dienst volledig onafhankelijk zijn en dat de democratie heeft gewonnen. Niemand had het haar hierover gevraagd, interessante reactie.

    Het hoofd van de binnenlandse geheime dienst, Haldenwang, zei heel onafhankelijk dat de zon vandaag boven Münster lacht.
    Hier is het WELT-artikel. Binnen een paar uur waren er meer dan 1000 lezersreacties, bijna allemaal negatief en verontwaardigd.

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article251485308/AfD-Gericht-bestaetigt-Einstufung-als-Verdachtsfall-Haldenwang-Die-Sonne-lacht.html

    Like

  2. ronjaspers zegt:

    Het extreem linkse nageboorte bestaat al sinds de jaren 70.Extreem rechts bestaat niet,zoals de nazi (socialist) minister van propaganda joseph goebbels al zei: Als je een leugen lang genoeg blijft herhalen,dan gaan de mensen er vanzelf in geloven.

    Like

  3. Elst zegt:

    Duitsland heeft het verdiend.

    Like

  4. Ravian zegt:

    Tsja, geweld komt nu eenmaal altijd van links.

    En van islamieten natuurlijk.

    Das net zo’n ziekte…

    Like

Plaats een reactie