Razzia in Brussels kantoor van Maximilian Krah (AfD): “Het verbaast me dat het zo lang heeft geduurd”

(Vertaling: E.J. Bron)

Een zuiver geval van intimidatie – en dat enkele weken voor de Europese verkiezingen: in het Brusselse kantoor van de AfD-top-kandidaat Maximilian Krah vond vorige week dinsdagmorgen een omvangrijke razzia door de politie plaats. De maatregel zou verband houden met de spionagebeschuldigingen tegen de oorspronkelijk uit China afkomstige ex-medewerker van Krah, zei men. Deze medewerker wordt door de procureur-generaal beschuldigd van “agentactiviteiten voor een buitenlandse geheime dienst in een bijzonder zwaar geval.”

Krah zelf is in het kader van het onderzoek noch getuige noch beschuldigde. De AfD-topman neemt de inval eerder gelaten op en becommentarieerde op X/Twitter: “Vandaag werd het kantoor van mijn ex-medewerker in Brussel doorzocht. Dat was na zijn arrestatie te verwachten en is daarom absoluut geen verrassing. Het is hoogstens opmerkelijk dat het het zo lang heeft geduurd voordat men hiertoe overging. Het gaat noch om mij noch om andere medewerkers.”

De razzia vond op de vijfde etage van het Altiero-Spinelli-gebouw in Brussel plaats. De ex-medewerker van Krah wordt ervan beschuldigd dat hij Chinese dissidenten in Duitsland bespioneerd en informatie uit het Europees Parlement aan een Chinese geheime dienst doorgegeven zou hebben.

Uit de media kon het publiek inmiddels vernemen dat de Duitse onderzoekers al in januari 2024 wisten dat de medewerker van Krah tot dat moment o.a. herhaaldelijk informatie over onderhandelingen en beslissingen in het Europees Parlement aan zijn opdrachtgever van de geheime dienst had doorgegeven, waaronder ook interne informatie over resoluties. Waarom de binnenlandse veiligheidsdienst Krah daarover niet al lang geïnformeerd en hem gewaarschuwd heeft, is een raadsel en er hooguit mee te verklaren dat de top-kandidaat van de AfD vlak voor de Europese verkiezingen in een kwaad daglicht geplaatst moest worden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Razzia in Brussels kantoor van Maximilian Krah (AfD): “Het verbaast me dat het zo lang heeft geduurd”

  1. adbos15460 zegt:

    man man man ! WAT een klucht.

    Geliked door 1 persoon

  2. Snappie zegt:

    vieze vuile politieke spelletjes, je kunt deze strijd alleen maar winnen door massaal in verzet te komen. Jaja verkiezingen is een beschaafde manier van het woord om te stemmen.

    nou dan de laatste hoop inzetten op 6 juni daarna mag de burgeroorlog hier uit breken. Alles stinkt in de EU omdat er stinkdieren aan het roer staan.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie