Tunesische regering zet in op remigratie: “Tunesië zal geen vestigingsgebied voor migranten zijn”

(Vertaling: E.J. Bron)

Remigratie, het massale terugsturen van buitenlanders naar hun landen van herkomst, is ook een onderwerp in Tunesië. Hoewel het land onlangs nog een duur coöperatieakkoord met de EU heeft gesloten, dat voorziet in het terugnemen van illegale migranten die op de kusten van de Europese Unie zijn geland, wil ook Tunesië zelf het liefst af van illegalen. Het land lijdt al jarenlang onder de massa-immigratie uit landen ten zuiden van de Sahara.

Nu pakt de regering onder president Saied door: vrijdag werden een serie “wilde” vestigingen in de buurt van de hoofdstad Tunis ontruimd en de bewoners naar de Algerijnse grens gebracht. Daarvoor al startte Saied maatregelen voor de remigratie om grip te krijgen op het probleem van de illegale immigratie.

Op dit moment houden zich ongeveer een miljoen zwarte Afrikanen uit landen ten zuiden van de Sahara in het Noord-Afrikaanse land op. In Tunis ziet men het gevaar van een verandering van de bevolkingsstructuur, wat met het oog op het geringe bevolkingsaantal van ongeveer 12 miljoen mensen een terechte zorg is. Om de migratiestroom te stoppen, dient Tunesië als het aan de regering onder president Saied ligt ook niet langer het uitgangspunt voor illegale grensoverschrijdingen naar Europa te zijn. In 2023 verhinderden de Tunesische autoriteiten de overtocht naar Italië van bijna 70.000 migranten. Tot nu toe waren dit er in 2024 opnieuw ongeveer 21.000 die onderschept konden worden.

In de vissersplaats El Amra, ongeveer 30 kilometer verwijderd van de havenstad Sfax, kwam het zaterdag tot protesten van de inwoners tegen Afrikaanse transitmigranten. Ongeveer 80.000 van hen houden zich in de regio op. Steeds opnieuw komt het tot spanningen. “De situatie kan zo niet blijven en Tunesië zal geen vestigingsgebied voor migranten zijn”, kondigde Saied nu aan – een duidelijke mededeling.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tunesische regering zet in op remigratie: “Tunesië zal geen vestigingsgebied voor migranten zijn”

  1. jantjeuitnl zegt:

    ik geloof er geen snsrs van.

    Geen kluchtelingen in Tunesië, betekent maar een ding: zo snel mogelijk door transporteren en, natuurlijk het geld daarvoor opstrijken.

    Ook natuurlijk de miljarden van de naïve/corrupte EU opstrijken.

    Like

  2. Ravian zegt:

    Het woord “illegaal” impliceert dat de wet overtreden is, oftewel dat er een misdrijf gepleegd is.

    Het belangrijkste wat dan vervolgens dient te gebeuren dat is dat de criminelen in kwestie van hun op criminele wijze verkregen buit ontdaan worden, een buit die in dit geval uit hun verblijf op een plek waar zij niet thuis horen bestaat.

    Wat dus bij dit soort criminaliteit, het illegaal overschrijden van een grens, het allerbelangrijkste is dat is dat je de betreffende criminelen met gezwinde spoed terug die illegaal overschreden grens over schopt.

    En de enige hierbij geoorloofde vertraging is de tijd die nodig is voor het opmaken van een proces verbaal, en het eventueel voorzien van een vette bekeuring.

    Landen die vervolgens niet meewerken aan het terugschoppen van criminelen naar hun grondgebied zijn VIJANDELIJKE staten, en dienen dus ook als zodanig behandelt te worden.

    En als de betreffende criminelen ook illegaal op hun grondgebied verbleven dan is het hun taak deze criminelen hun grens over te schoppen naar waar zij vandaan gekomen zijn.

    En als iedereen nu dus eens gewoon de wet handhaaft, dan eindigt dit tuig weer gewoon daar waar het ooit vandaan is gekomen, en als daar dan eenmaal bekend wordt dat de misdaad NIET loont dan houd deze misdaad vervolgens gewoon op te bestaan.

    Like

Plaats een reactie