“Russen en Chinezen zijn voor altijd broeders”: Poetin en Xi Jinping benadrukken tijdens hun ontmoeting in Peking hun partnerschap als tegenwicht tegenover het Westen

Xi Jinping en Vladimir Poetin

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland en China intensiveren hun partnerschap als tegenwicht tegenover de “unilaterale hegemonie” van het Westen. Dit blijkt uit de ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese staatschef Xi Jinping. De staatshoofden ontmoetten elkaar in Peking ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen de beide buurlanden.

Poetin verklaarde dat de vriendschap tussen Rusland en China gebaseerd zou zijn op de principes van de multipolaire wereldorde en van het volkerenrecht. Hij verwees daarbij naar een lied uit de jaren ´40, dat de broederlijke relatie van de beide naties zou bezingen: “Russen en Chinezen zijn voor altijd broeders”.

Xi Jinping benadrukte in zijn toespraak dat China en Rusland goede buren, goede vrienden en goede partners wilden blijven. De betrekkingen tussen de beide landen zouden een stabiliserende factor in de regio en wereldwijd zijn. Xi Jinping accentueerde dat China en Rusland gezamenlijk vaart zouden zetten achter de ontwikkeling van hun landen en zich zouden willen inzetten voor fairness en rechtvaardigheid in de wereld. Hij bekritiseerde de “Koude Oorlogsmentaliteit” en de “hegemoniale machtsspelletjes” van het Westen. Dit zou een bedreiging voor de veiligheid van alle landen vormen.

Met betrekking tot het Oekraïne sprak Xi Jinping de hoop uit op een spoedig herstel van de vrede in Europa. Hij onderstreepte dat China bereid zou zijn om een constructieve rol in het vredesproces te blijven spelen. In een gezamenlijke verklaring veroordeelden de beide landen de Westerse sancties. Ze zouden de vrijhandel belemmeren en de globale productie- en leveringsketens negatief beïnvloeden. Poetin prees de inspanningen van Rusland en China om de Amerikaanse dollar in de bilaterale handel te omzeilen: “Op dit moment worden 90% van alle betalingen in roebel en yuan afgewikkeld”, aldus de chef van het Kremlin.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Russen en Chinezen zijn voor altijd broeders”: Poetin en Xi Jinping benadrukken tijdens hun ontmoeting in Peking hun partnerschap als tegenwicht tegenover het Westen

  1. Peter. zegt:

    Bij de Russen ligt een grote markt open voor handel ,en daar de EU plots giga belasting gaat heffen op de Chineese produkten ,gaan ze de handel toch lekker daar leveren .

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    EN WIE IS DE LUL . NU ??

    NOU U DUS ..

    U WEET WEL . DIE MENEER DIE RIEP DAT HET OOK ONZE OORLOG WAS ?????

    EN

    INEENS ALS WAANZINNIGE MILJARDEN OVER GING MAKEN

    AAN DE VEROORZAKERS VAN DE OORLOG IN 2014 -2022

    TOEN BESLOOT . OM DE F..16 TOESTELLEN GRATIS WEG TE GEVEN …

    DAN WORDEN DIE BINNEN 3 MINUTEN ALS SITTING DUCKS

    UIT DE LUCHT GESCHOTEN

    EN KAN U BETALEN VOOR DE DOOR DE USA GELEVERDE NIEUWE F..35 OFZO

    EN

    DANKZIJ DIT MONGOOLTJE MET BULTRUG ,

    KOPEN WE NU PEPERDURE OLIE EN GAZZZ ..

    IS NEDERLAND VOLLEDIG NAAR DE KLOTEN

    MOGEN WE NIET AANMELDEN BIJ ”DE BRICS :”””

    VOLGENS DE ZEIKRUG PEDOFIELE HOMO EEN “”LUGUBER PRAATCLUBJE ???

    EN STAAN ER EEN 5 KERNRAKETTEN OP U GERICHT

    EN ??

    BLIJ MEE DENK IK ??

    VOLKSTRIBUNAAL EN VUURPELETON

    I REST MY CASE

    BOB UIT ATHENE

    Geliked door 3 people

  3. bobzelf zegt:

    JA EN VOOR DE ZEKERHEID ZET HEM OOK NOG EVEN IN ZIJN ACHTERUIT

    DE OPENBARINGEN EN OPLOSSINGEN VN BOBZELLUF

    EXODUS 12 ..

    HIJ KOMT WEER NIET ???

    Geliked door 2 people

  4. drieboertjes zegt:

    Muzikaal update’tje, like it, love it, hate it. All good, It is what it is, the Word is always worth your good time, and our whiles.

    Geneuzelarij

    Like

  5. Ravian zegt:

    “Xi Jinping accentueerde dat China en Rusland gezamenlijk vaart zouden zetten achter de ontwikkeling van hun landen en zich zouden willen inzetten voor fairness en rechtvaardigheid in de wereld.”

    Ach kijk, China stopt dus met het koloniseren van Afrika?

    En stoppen ze dan ook met het overtreden van de internationale handelswetten?

    En gaan ze dan vanaf nu ook intellectueel eigendom respecteren?

    En stoppen ze met industriële spionage?

    En het Chinese landjepik spel, of beter gezegd economische zone pik spel, in de Zuid Chinese zee komt dan ook tot een einde, en China gaat dan weer gewoon de territoriale rechten van alle aan die Zuid Chinese zee grenzende landen respecteren?

    En hoe zit het met het erkennen van Taiwan, en de bezetting van Tibet?

    Xi Jinping is gewoon een grote vette leugenaar, die de door de achterlijke VS Democrats/Deep State georganiseerde geopolitieke situatie maximaal uitbuit.

    Geliked door 2 people

  6. mooinique zegt:

    Ze gaan hun zin krijgen. Amerika is van binnen uit kapot gemaakt. Alles moet en zal communistisch worden. Europesche volk laat alles gebeuren. Afrika telt niet mee op het oorlogstoneel. Dus…

    Geliked door 1 persoon

  7. Snappie zegt:

    lol

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie