Lavrov: “West-Europa is voor minstens een generatie geen partner voor Rusland”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov (foto), gelooft niet dat de relatie met het Westen in afzienbare tijd weer zal normaliseren. Het zou niet te overzien zijn wanneer de op dit moment lopende “acute fase van de militair-politieke confrontatie met het Westen” ten einde zou komen.

Ruslands minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov voorspelt dat Moskou de West-Europese landen “minstens een generatie lang” niet meer als partners zou beschouwen, omdat Moskou en het Westen in een confrontatie verwikkeld zouden zijn, waarvan het einde niet afzienbaar zou zijn.

Hoge Russische vertegenwoordigers, waaronder ook president Vladimir Poetin, hebben het aanhoudende militaire conflict tussen Moskou en Kiev herhaaldelijk een proxy-oorlog genoemd, die door de NAVO tegen Rusland gevoerd zou worden. Een bewijs daarvoor is volgens het Kremlin de omvangrijke militaire ondersteuning van de Oekraïne, inclusief wapenleveringen, opleiding van soldaten en informatie van geheime diensten, die de VS en veel Europese landen aan Kiev ter beschikking stellen.

In zijn toespraak gisteren citeerde Lavrov uit een artikel van de Russische politicoloog Dmitri Trenin, die schreef dat “Europa als partner voor ons minstens een generatie lang niet relevant is.” De minister zei dat hij “het daar alleen maar mee eens kan zijn” en dat Moskou “dit in de praktijk bijna dagelijks merkt”. De topdiplomaat verklaarde bovendien, zonder hierop nader in te gaan, dat “veel feiten voor zo´n prognose spreken”.

“De acute fase van de militair-politieke confrontatie met het Westen houdt aan en is volop aan de gang”, zei Lavrov, en verwees daarbij naar het op dit moment in het Westen overheersende narratief.

In een interview met persbureau TASS vergeleek de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken, Sergej Rjabkov, de Westerse elites met criminele jongeren en provocateurs, die er op uit zouden zijn de spanningen tot aan de rand van een “catastrofale ineenstorting” te escaleren, zonder zich voor de gevolgen te interesseren.

Met betrekking tot het werk van de Russische diplomaten in het Westen verklaarde Rjabkov dat zij zich “in een crisismanagement modus bevinden, die erop gericht is een escalatie naar een werkelijk enorm conflict te verhinderen.”

De NAVO zou “een groep zijn die we absoluut niet vertrouwen en die in Moskou politieke en zelfs emotionele afwijzing teweegbrengt”, aldus de functionaris.

Onafhankelijk van wie als winnaar uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november tevoorschijn zou komen, zou er met het oog op de fundamentele anti-Russische consensus binnen de Amerikaanse elites “geen kans op een verbetering van de situatie te herkennen zijn”, aldus Rjabkov.

Bij zijn ambtsaanvaarding afgelopen dinsdag verzekerde Vladimir Poetin echter dat Moskou “de dialoog met de Westerse staten niet afwijst.”

Die zouden “de keuze” hebben, aldus de president, die daarop de vraag stelde:

Willen ze blijven proberen om de ontwikkeling van Rusland te belemmeren, de politiek van agressie en onverbiddelijke druk voort te zetten, die ze al jaren volgen, of een manier van samenwerking en van vrede zoeken?”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Lavrov: “West-Europa is voor minstens een generatie geen partner voor Rusland”

  1. stradivotsi zegt:

    Zie en lees de conflict WW1 . met wie eerst in mobiliserend oorlogsmaterieel gaat na een aanslag bewust gemaakt op de Oostenrijkse monarch Frans Ferdinant, door via toenmalig Russisch en Servisch om een oorlog uit te lokken. De britten toen nog een ziende zoekende, waarbij de fransen met de russen en samenspel zochten, De driehoek Duitsland Hongarije, Oostenrijk in het midden als blok.

    de Elzas Lotharingen, voormalig groot Duitse rijk, landjepik. de Fransen zijn en met de Britten geen lievertjes als wel. Zie Kolonialisme. Waar heeft de Duitser zijn Kolonies meer als voorgenoemden Fransen en Britten vooral??

    Men was bang voor Duitsland als een emperium te laten groeien. de toenmalige heersers zagen dat als gevaar….. En nu nog. Want je schopt een Duitser niet zo even onder de grond totdat het fluitje einde wedstrijd fluit.

    Like

    • stradivotsi zegt:

      de helft vergeten te schrijven

      wat ik hiermee zeggen wil, dat het truukje ongeveer op dezelfde manier word uitgehaald als destijds. Men plege een coup, aanslag of moord om iets uit te lokken. Alleen nu is het dus Rusland die ze graag zien vergaan bij door Fransen, Britten, Duitsers, Amerikanen, Nederlander

      Maar wat niet zal slagen

      Like

  2. bobzelf zegt:

    GOODBYE MY LOVE GOOGBYE .

    ZONG DEMIS ROUSSOS AL LANG GELEDEN

    EEN LAND DAT MET EEN 25 MILJOEN DODEN DE DUITSERS

    VERSLOEG. EN BERLIJN BINNEN STORMDE

    HEEFT U DOOD LATEN VALEN

    KUNT U MIJ OME BOB OOK MAAR IETS NOEMEN

    DAT DEZE VRESELIJKE RUSSEN U AANGEDAAN HEBBEN ??

    ZE WILDEN ZELFS BIJ DE NAVO

    EN NU ??

    NU KREEG U EEN

    JOHNNY GOODBYE “” LETTER

    EN HEBBEN ZE VOOR DE KOMENDE 25 JAAR

    AFSCHEID VN U GENOMEN

    DUS LLES WQT U KON GEBRUIKEN EN NODIG HAD.

    HEBBEN ZE IN DAT ”’ VRESELIJKE ” RUSLAND

    EN U BEN T TROTS STRAKS OP UW NEDERLANDSE NAVO LEIDER

    ?????????????????????????????????????????????????

    U BENT DE LUL . ZE ZIJN PLEITEN

    MET DE BRICS MET VOLLE BUSSEN NIEUWE AANMELDINGEN

    EN GEWOON MET UW DOMME GELUL DOORGAAN

    UW BULTRUG HOMO PEDOFIEL MET AAMBEIEN !!!!!!!!!!!!

    HAD HET OVER ??????????????? EEN LUGUBER PRAATGROEPJE ???

    Geliked door 1 persoon

  3. Harry zegt:

    De huidige politieke generatie heeft een betaalbare samenleving voor ons ouderen onmogelijk gemaakt !

    Alle prima banden met Rusland doorgesneden zodat wij de rest van ons bestaan ons blauw zullen moeten betalen aan energiekosten !

    Wat hebben die Russen ons ooit aangedaan ? NIKS GODVERDOMME !

    Rusland vaart er wél bij en wij gaan er aan onderdoor .

    En India lacht zich suf

    Stelletje stomme tactloze kortzichtige rot mongolen !

    Geliked door 2 people

  4. Ravian zegt:

    Rusland gaat pas weer een partner van West Europa worden als West Europa zich van haar Russofobe politieke ‘elite’ bevrijd heeft.

    En totdat het zover is gaat West Europa economisch bezien niets te lachen hebben, omdat West Europa Rusland nodig heeft om op de wereldmarkt concurrerend te kunnen wezen.

    Maar de beurs en de koelkast moeten blijkbaar eerst echt leeg zijn voordat dit tot de domme West Europese kudde door gaat dringen.

    Geliked door 2 people

    • 007lucia zegt:

      ik weet dat jullie hier grotendeels voor de PVV zijn

      maar die zijn anti-Putin

      en zaten ook in de applausmachine van zelenski

      en gaan ook vrolijk ons geld

      naar die vaselinewolk van een zeiklenski toesturen

      zowel agema als wilders maken mij te rare sprongen

      Like

      • Ravian zegt:

        Zo’n beetje heel Nederland krijgt, dankzij de linkse media, woedeaanvallen zodra de naam Putin valt.

        Als je als politieke partij niet tegen Putin bent dan ga je dus momenteel in dit land hooguit drie zetels scoren.

        En als de PVV dat gedaan had dan hadden we nu al een half jaar een Frans Timmerzwijn regering gehad.

        Had je dat liever gehad?

        Like

  5. 007lucia zegt:

    NEE RAVVI ….MAAR TUSSEN VOETJE VRIJEN MET PUTIN EN APPLAUDISEREN VOOR ZELENSKI HADDEN ZE NOG WAT KUNNEN BEDENKEN

    Like

Plaats een reactie