Ondanks EU-verbod op verbrandingsmotoren: Mercedes neemt afscheid van “Electric only”-strategie

Mercedes-Benz lijdt verlies met zijn elektrische auto´s en keert brouwvol terug naar de verbrandingsmotor.

(Vertaling: E.J. Bron)

Al lang voordat de Europese Unie besloten heeft dat er vanaf 2035 geen nieuwe diesel- en benzineauto´s meer mogen worden toegelaten, hebben Europese autoproducenten in vooruitsnellende gehoorzaamheid hun strategie veranderd.

Flop: helft van de omzet met elektrische auto´s

Ook Mercedes-Benz. Daar volgde men tot de laatste algemene vergadering de “Electric only”-strategie: weldra moesten er alleen nog maar elektrisch aangedreven Mercedessen verkocht worden. Al na een jaar wilde het concern de helft van zijn omzet met elektrische auto´s en Plug-in-Hybride verdienen.

Ingehaald door de realiteit

Maar dat wordt niks. Op grind van de zwakke vraag naar elektrische auto´s – vooral ook op de Chinese markt – verklaarde de bestuursvoorzitter Ola Källenius begin mij dit voornemen weliswaar nog niet voor beëindigd, wel echter voor tweederangs: De transformatie zou echter langer kunnen duren dan gedacht.

Uiteindelijk zou de klant beslissen, aldus de chef van het concern. En die wil geen elektrische auto´s. Het concern buigt daarmee voor de realiteit en zal vanaf nu de productie van auto´s met verbrandingsmotoren niet verder verwaarlozen.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ondanks EU-verbod op verbrandingsmotoren: Mercedes neemt afscheid van “Electric only”-strategie

  1. stradivotsi zegt:

    Elekrtisch rijden is voor de domme dwazen die niks begrijpen van wat het inhoud en teweeg brengt. De lulkoek klimaat maar bijzijds de lucractieve bron van inkomsten ten voordele van niks aan natuur anders dan wél diegene die er profijt van een sproookjes………..lulverhaal verdienen, en zijnde zelve de dwaze consument die er steeds weer in trapt.

    Geen Dank, U had het kunnen weten

    Like

  2. Alice zegt:

    De volgende die afhaakt. Gaat lekker 😂😂😂.

    Geliked door 2 people

  3. casparfrans zegt:

    Het werd tijd!!!

    Geliked door 1 persoon

  4. memaxq zegt:

    Verbod op verbrandingsmotoren. Hoe zit het dan met de waterstofmotoren. Dat zijn, hoe je het ook wend of keert ook verbrandingsmotoren !!!

    Geliked door 1 persoon

  5. Jules van Rooyen zegt:

    Een kind zag dit al aankomen, ze reden op subsidie. Kunt U nagaan, beste heer Bron, wat voor sukkels er in de top zitten van zo’n prestigieus auto concern. Bij andere bedrijven zal dat niet anders zijn, Shell, Unilever, ze zaten lange tijd vast aan de Groene Khmer sekte. Enkel te verklaren uit het gegeven dat psychopaten en een kwart van dat soort besturen uitmaken, veelal gelinkt aan de vrijmetselaar sekte.

    Geliked door 1 persoon

  6. Olie bol zegt:

    de EV en de zonnepanelen zijn de flop van deze Eeuw.

    Geliked door 2 people

  7. Svalbard zegt:

    Het verbieden van auto’s met verbrandingsmotor is absurd. Niet de EU moet dat willen doordrammen. Want als elektrische auto’s zo verschrikkelijk goed zouden zijn, dan zou de markt daar zelf over moeten beslissen, de consument dus. De autofabrikanten kunnen beter doorgaan met het verder verbeteren van hybride voertuigen. Want een hybride biedt het beste van twee werelden. Het verbruik is een stuk lager dan dat van een gewone benzineauto. En, met de grondstoffen die nodig zijn voor de accu van één elektrische auto, kunnen er ook wel minstens 10 hybrides gemaakt worden.

    Like

    • afco61 zegt:

      Ook hybride auto’s zijn onzinnige ondingen, alleen het extra gewicht al. Het beste voor het milieu zijn moderne dieselauto’s, met een betrekkelijk kleine cilinderinhoud, turbo en intercooling.

      Like

  8. bobzelf zegt:

    TOCH MOOI OP TIJD MIJN MOOI AUDI OP BENZINE AANGESCHAFT

    JAAAA

    BOBOZELLUF IS EEN ZIENER ……..

    DE GRIEKEN OOK TROUWENS …..

    IK HOORDE DAT SVALLY EEN AUTO MET EEN ELECTRISCHE STOEL HAD AANGESCHAFT . ??

    DAT IS NOU EENS EEN PERFECTE AANKOOP ..

    OOM BUCHENWALT

    Like

  9. 007lucia zegt:

    Uiteindelijk zullen alleen de betaalde usefull idiots
    domme beslissingen blijven uitvoeren….
    omdat het schuift en aan het eind van de rit,
    wacht wel ergens in een ongekozen perfide instelling
    ….een beloningsbaantje
    recentelijk gezien toch??

    Like

  10. BigLJohn zegt:

    Ze moesten bij Mercedes Benz toch beter geweten hebben. Een bedrijf zal altijd kapot gaan als dat probeert te draaien via die doldwaze socialistische principes.

    Like

Plaats een reactie