Westen is bezorgd over dalende instemmingspercentages van de Oekraïense leiding

(Vertaling: E.J. Bron)

De Westerse landen zouden zich grote zorgen maken over het afnemende aanzien van de Oekraïense leiding, meldt de Russische buitenlandse geheime dienst. De instemmingspercentages voor de Oekraïense president zouden tot 17% zijn afgenomen.

Volgens informatie van de Russische buitenlandse geheime dienst maken de Westerse autoriteiten zich zorgen over de “catastrofale daling van de instemmingspercentages voor de Oekraïense leiding”. Derhalve zou de ondersteuning voor Volodymyr Zelensky naar 17% zijn gedaald. In de Oekraïense strijdkrachten zou zijn populariteit niet meer dan 20% bedragen.

Bovendien vertrouwen volgens informatie van de geheime dienst meer dan 70% van de bevolking de Oekraïense massamedia niet, ongeveer 90% van de Oekraïners zouden het land graag verlaten.

De autoriteit beroept zich op “sociologische peilingen” in de VS en Europa en verwijst naar “grootscheepse zuiveringen” in het Oekraïense leger evenals naar veranderingen in de regering. Zelensky zou zich onzeker voelen en proberen “onbetrouwbare personen” voor het einde van zijn ambtsperiode kwijt te raken, aldus de geheime dienst. Bovendien zou er een campagne zijn gestart om de Oekraïense burgers met “onvermijdelijke massale repressies” te intimideren, mocht Kiev de oorlog verliezen.

Derhalve zouden de VS en hun bondgenoten Zelensky adviseren om “een sfeer van angst onder de burgerbevolking te blijven scheppen en de doelen van de Russische militaire operatie grof te verdraaien”.

“Zoals uit de hele geschiedenis van de mensheid blijkt, werden pogingen om jezelf door leugens en intimidatie aan de macht te houden nog nooit met succes bekroond. Dat zal ook in de Oekraïne het geval zijn”, staat er in de verklaring van de Russische buitenlandse geheime dienst.

Vandaag eindigt de ambtstermijn van Volodymyr Zelensky als gekozen president. De nieuwe presidentsverkiezingen zouden op 31 maart 2024 plaatsvinden, de installatie van het staatshoofd zou dan in mei hebben moeten plaatsvinden. De Oekraïense autoriteiten zegden de verkiezingen echter onder verwijzing naar het oorlogsrecht en de mobilisatie af.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Westen is bezorgd over dalende instemmingspercentages van de Oekraïense leiding

  1. ELst zegt:

    je vrienden willen van je af Zelensky. Het feest is over voor je. Het is nog maar de vraag of je blijft leven. De burgers kunnen blij zijn. De oproep van alle burgers zijn misschien van de baan.

    Geliked door 2 people

  2. Peter . zegt:

    Corrupte zooitje ,moordenaars van de toekomst ,alle jonge jongens de dood injagen ,en zelf samen lachend met Rutte op de foto, al dat tuig in Brussel voor een tribunaal ,het uitschot zit daar en niet in Rusland .

    Geliked door 2 people

  3. 007lucia zegt:

    HOPELIJK ZIJN DAAR EEN AANTAL ZWEVENDE KIEZERS TYPE SNIPER DAN ZIJN WE EINDELIJK VAN DIE JAMMERENDE PAALDANSENDE NICHT AF

    Geliked door 2 people

  4. Tukker24 zegt:

    Als Trump weer aan de macht komt dan is zelensky, hopp ik, spoedig van het politieke toneel verdwenen. Hoop dat er dan weer kan worden onderhandeld en dat de gehaktmolen wordt stopgezet.

    Geliked door 2 people

  5. Harry zegt:

    Stop maar met geld en wapens sturen , het loopt gelukkig op een eind in Oekraïne .

    En zet die f16 ’s ook maar weer in de stalling .

    Allemaal weggegooid geld ! Ieder wapen richt een boel schade aan , dat mogen we straks ook allemaal weer financieren !

    Wat een achterlijke wereld !

    Like

Plaats een reactie