Juncker over Poetin: de voormalige EU-chef zegt over de Russische president dat die altijd in een vreedzaam Europa geloofd zou hebben. Waarom het anders liep, zou ook aan het “Westen” liggen

Vladimir Poetin en Jean-Claude Juncker.

(Door: Wolfgang Koydl – Vertaling: E.J. Bron)

Wie had gedacht ooit nog met weemoed aan hem terug te denken? Jean-Claude Juncker, EU-chef in die goede oude tijden, voordat Ursula von der Leyen aan de baan kwam zoals de maagd aan een kind.

Juncker was niet perfect, maar hij was zowel intelligent als slim, hij bezat gezond mensenverstand en hij nam zelden een blad voor de mond.

Hij heeft zojuist alle op dit moment actieve politici beschaamd gemaakt. In een interview gaf hij toe dat hij een vriendschappelijke relatie met Vladimir Poetin gehad zou hebben en er zeker van te zijn geweest dat de chef van het Kremlin in een vreedzaam met elkaar in Europa geloofd zou hebben.

Net zoals alle anderen, die daar nu niets van willen weten en berouwvol beweren dat ze waarschijnlijk “naïef” geweest zouden zijn.

Juncker niet. “Was ik naïef?”, vraagt hij. “Nee”. Het zou “goedkoop” zijn om nu te zeggen: “Jullie zouden eerder hebben moeten reageren.” De tegenvraag van Juncker: “Wat zou dan eerder zijn geweest?”

Wat, zo zet hij zijn gedachte voort, als we in het begin van de jaren-2000 in één keer de betrekkingen teruggebracht en ons enorm bewapend zouden hebben? “We zouden met honden van de openbare pleinen in Europa verjaagd zijn.”

Juncker herinnert er alleen aan wat de realiteit was, op basis waarvan men reële politiek maakte.

“Om velerlei redenen” zou Poetin zich toen “in een andere richting bewogen hebben”, geeft hij toe. Maar: “Enkele werden door het Westen veroorzaakt.”

Zo veel inzicht zou men ook van zijn opvolgster wensen. Maar waarschijnlijk mag ook zij pas haar mond opendoen wanneer ze niks meer te zeggen heeft.

Bron:
weltwoche.ch
Door: Wolfgang Koydl

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Juncker over Poetin: de voormalige EU-chef zegt over de Russische president dat die altijd in een vreedzaam Europa geloofd zou hebben. Waarom het anders liep, zou ook aan het “Westen” liggen

  1. stradivotsi zegt:

    😖🤮…..🎺 Ik zou zeggen neem nog een neut of tig

    zum kotzen

    Geliked door 2 people

  2. stradivotsi zegt:

    Serieus nu, gaat nu al de zoveelste “prominente” de barmhartige, gewetenswroegende samaritaan uithangen, omdat ie? …. een rein geweten heeft gekregen, Het licht heeft gezien? of 2 uren in een fukking biechtstoel zat te ruften?

    Hou op man, dat drankorgel.

    Geliked door 3 people

    • nemo zegt:

      Junker produceert wat in het Duits “Thekenweisheit”, tapwijsheid, wordt genoemd. Er zijn alcoholisten die herrie schoppen en drankliefhebbers die de wereld willen omarmen. Soms geven ze ook kusjes op het kale hoofd, zoals Jean-Claude, de grootafnemer van de Diekirch brouwerij. Met de hoeveelheid onzin die hij al gezegd heeft, scoort hij af en toe een hit. Dit was er een. Morgen vertelt hij ons dat hij Ursula sexy vindt.

      Like

  3. 007lucia zegt:

    Geef me 3 foto’s van een mens of een kat en ik kan je er veel over zeggen..niks paranormaals gewoon mensen/katten kennis en ik heb het zelden mis..Putin kwam altijd op mij over als een goed mens…. met een erg zware baan dat wel

    Geliked door 3 people

  4. Ravian zegt:

    “Om velerlei redenen” zou Poetin zich toen “in een andere richting bewogen hebben”, geeft hij toe.

    Maar: “Enkele werden door het Westen veroorzaakt.”

    Oh ja?

    Noem dan eens een van die “velerlei redenen” die NIET door het Westen veroorzaakt zijn, ouwe zuiplap, gewoon ééntje maar…

    Geliked door 4 people

  5. karton zegt:

    Hé, daar is die ouwe zuipschuit ook nog ! Jan Kloot Juncker ! Hij leeft nog !

    Dan is het zuipen van héél veel alcohol toch minder gevaarlijk als veel artsen ons willen doen geloven.

    Geliked door 4 people

  6. bobzelf zegt:

    wel grappig natuurlijk ..

    IK HB DIE MAN GEVOLGD ?? NOU JA IK HEB NIGEL FARAGE GEVOLGD

    DUS DEZE OPMERKING ??

     hij bezat gezond mensenverstand en hij nam zelden een blad voor de mond.

    NEE DAT KON NIET EEN BLAD.

    ER ZATEN HELE FLESSEN SHISKEY PER DAG IN ZIJN KEELGAT ..

    DIE MAN ZAT DAGEN LANG LIJKDRONKEN IN DE BAN KJES IN BRUSSEL .

    GEINIG .

    MAAR HIJ HEEFT WEL GELIJK ..

    KIJK PUTIN WILDE BIJ DE NAVO . EN DAT MOCHT NIET VAN DE USA

    DUS WAS MIJN OOM IN 1 X KLAAR MET SPITTEN

    EN ZIET U NU DE GEVOLGEN . VAN EEN SCHAAKMEESTER .

    MET THE BRICS .

    EN ??

    YOU LOST. IN DE EU MET ALLES

    GEGROET STRANDSTOEL BOBIEEE

    Geliked door 2 people

  7. bobzelf zegt:

    HET WAS U NOG NIET OPGEVALLEN DENK IK ..

    U HEEFT HET TE DRUK HIER MET BETAALDE EU TROLLEN

    DIE GEERT 1 … NIET DOOR WILLEN LATEN GAAN

    MIJN OOM VLADIMIR ZEGT NIKS EN ROEPT NIKS

    MAAR RAMT GEWOON DOOR ……

    LEES EFFE MEE …

    Volgens het Russische Ministerie van Defensie hebben Russische troepen aangekondigd dat zij de volledige controle hebben over het dorp Bilokhorivka in de provincie Loehansk. Met deze ontwikkeling wordt de poging om het wijdere gebied van Loegansk, een conflict dat in 2014 begon na het onafhankelijkheidsreferendum van Oekraïne, onder controle te krijgen, met succes afgerond.

    de officiële aankondiging werd gesproken over het succes van de eenheden van de ‘ Zuid’ -groep die erin slaagden hun posities in de nederzetting te stabiliseren.

    Tegelijkertijd meldde de Oekraïense zijde een vergeldingsraketaanval op een Russische militaire basis in de stad Yuvileyne, een voorstad van Loegansk.

    De geschiedenis van Loegansk als slagveld gedurende tien jaar

    Dit conflict maakt deel uit van het aanhoudende conflict in Oost-Oekraïne dat in 2014 begon met de opstand van de Russischsprekende bevolking in de regio Loegansk.

    De regio, die voor 95% Russisch spreekt, is het toneel geweest van hevige botsingen tussen Oekraïense strijdkrachten en separatistische krachten.

    Sindsdien heeft Rusland grote delen van de regio bezet en gecontroleerd, terwijl de spanningen en conflicten voortduren.

    Bilokhorivka, een klein dorp in de provincie Loehansk, is het nieuwste voorbeeld van het succes van de Russische strijdkrachten bij het controleren van belangrijke gebieden in Oost-Oekraïne.

    Deze ontwikkeling volgt op talrijke aanvallen en de gestage opmars van Russische troepen naar de door de separatisten gecontroleerde gebieden.

    BOB UIT SOCHI

    Geliked door 2 people

  8. bobzelf zegt:

    VEEL DUIDELIJKERZAL HET NIET MEER WORDEN VRIENDEN !!

    Statement by Russia’s Permanent Representative to the UN Vassily Nebenzia at UNSC briefing on Western arms deliveries to Ukraine, May 20, 2024

    Key talking points:

    – The moment we gathered here for that meeting, the US Secretary of State, A.Blinken, was dashingly singing and dancing in a nightclub in Kiev having treated himself to some pizza in a nearby pizzeria, where the walls were decorated with neo-Nazi symbols and photographs.

    – For several weeks now, those in the West who stand for continuation of Kiev’s hostilities with Russia, have been rejoicing at the allocation of the long-awaited large military aid package from the US to the Zelensky regime. Ukraine will indeed get some of it, and high-ranking local corrupt officials are already in anticipation, but the lion’s share of the funds will be spent in the United States itself, and American officials do not even hide it.

    – The capitalization of Western military corporations has been growing at an unprecedented rate since the beginning of the conflict. The undoubted leader here is Germany’s Rheinmetall, controlled by the American investment company BlackRock. Since February 2022, its capitalization has increased by 547%.

    – Since 2014, Washington and its allies have been having Ukraine as a lab guinea pig. They have set a task of growing it into something that would annoy Russia and, ideally, hinder our development.

    – This is the bitter truth of what is happening to Ukraine now. That is why Ukrainians are being caught in the streets by the thousands and thrown into this senseless grinder. It is only the Western puppeteers of Ukraine (who prevented Ukraine from concluding an acceptable peace treaty in March-April 2022) and the Maidan leaders (who have betrayed the interests of their homeland and whose senior will lose even formal legitimacy tomorrow) who want to keep this grinder working. Today, they are leading Ukraine to a complete and unconditional collapse.

    EFFE VOOR EEN OUDE VRIEND VAN HANNAH ..

    Verklaring van de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Vassily Nebenzia, tijdens de briefing van de VN-Veiligheidsraad over westerse wapenleveranties aan Oekraïne, 20 mei 2024
    Belangrijkste gesprekspunten:

    • Op het moment dat we hier bijeenkwamen voor die bijeenkomst, was de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, A.Blinken, onstuimig aan het zingen en dansen in een nachtclub in Kiev, nadat hij zichzelf had getrakteerd op een pizza in een nabijgelegen pizzeria, waar de muren waren versierd met neonazi’s. symbolen en foto’s.
    • – Al enkele weken verheugen degenen in het Westen die voorstander zijn van voortzetting van de vijandelijkheden in Kiev met Rusland zich over de toewijzing van het langverwachte grote militaire hulppakket van de VS aan het Zelenski-regime. Oekraïne zal er inderdaad een deel van krijgen, en hooggeplaatste lokale corrupte functionarissen kijken er al naar uit, maar het leeuwendeel van het geld zal in de Verenigde Staten zelf worden uitgegeven, en Amerikaanse functionarissen verbergen het niet eens.
    • De kapitalisatie van westerse militaire bedrijven is sinds het begin van het conflict in een ongekend tempo gegroeid. De onbetwiste leider hier is het Duitse Rheinmetall, gecontroleerd door de Amerikaanse investeringsmaatschappij BlackRock. Sinds februari 2022 is de kapitalisatie met 547% gestegen.
    • Sinds 2014 hebben Washington en zijn bondgenoten Oekraïne als proefkonijn in het laboratorium. Ze hebben de taak op zich genomen om het uit te laten groeien tot iets dat Rusland zou irriteren en, idealiter, onze ontwikkeling zou belemmeren.
    • – Dit is de bittere waarheid van wat er nu met Oekraïne gebeurt. Dat is de reden waarom Oekraïners met duizenden op straat worden opgepakt en in deze zinloze molen worden gegooid.
    • Het zijn alleen de westerse poppenspelers van Oekraïne (die Oekraïne ervan hebben weerhouden in maart-april 2022 een aanvaardbaar vredesverdrag te sluiten)
    • en de Maidan-leiders (die de belangen van hun thuisland hebben verraden en wier senioren morgen zelfs de formele legitimiteit zullen verliezen)
    • die willen laat deze molen werken. Tegenwoordig leiden ze Oekraïne naar een volledige en onvoorwaardelijke ineenstorting.

    DUIDELIJK LOSERS EN MASSAMOORDENAARS

    PUTIN DID IT ???? WAT DAN GODVERDOMME ..WAT DAN ??

    BOBOBOBOBOBOBOB VLADIBOB

    Geliked door 2 people

  9. stradivotsi zegt:

    Jan Kloot Jungenever……….proost

    Geliked door 1 persoon

  10. ccorbijn zegt:

    Probleem met politici is dat ze de waarheid vertellen als ze niet meer in functie zijn

    Like

  11. Leo P.Arden zegt:

    Lees het eerste citaat van C.Juncker op deze pagina…

    https://decorrespondent.nl/1428/hoe-de-mythe-van-jean-claude-juncker-als-ultieme-antidemocraat-in-omloop-kwam/a0ae17f1-f36b-0680-05f8-46d14282d3a4

    Reken maar dat ze die truc tot op de huidige dag nog steeds gebruiken,

    niet alleen in Brussel, ook in Den Haag.

    Like

  12. hubert zegt:

    Juncker heeft zich enorm zelf verrijkt en vond zich

    perfect als leider van de eu.

    Zelfkennis ontbrak volledig bij deze man.

    Ik moet eerlijk zijn dat ik mij vaak afvroeg, voor de oorlog

    in Oekraïne waarom de eu en usa steeds rusland van

    van alles en nog wat beschuldigden. Alles waar ze maar

    aan dachten, rusland was de schuldige voor het westen.

    Jaar in jaar uit ging dit maar door en nu staan wij burgers,

    dankzij de eu en de vs zeer dicht bij een oorlog tegen rusland.

    Wij, de burgers van de eu zijn dan de klos van het jarenlang

    rusland treiteren en beschuldigen en de vernietiging van deze

    oorlog zal enorm zijn, ook het verschrikkelijk aantal doden en gewonden.

    Rusland is onze buur, waarom niet in gesprek blijven?

    Elk land maakt zich schuldig aan van alles en nog wat,

    geen enkel land(leiders) is onschuldig.

    Like

Plaats een reactie