Demonstratie van de EDL in Luton (+ video)

Zaterdag 5 mei hield de English Defence League, waarvan het beginselprogramma zegt dat Engeland Engels moet blijven, een demonstratie in Luton. Tegendemonstraties werden door Britse politici, de vakbonden en de zogenaamde “Antifascisten” van “Unite Against Fascism” en “Antifa” en anderen georganiseerd. De Britse politie was met veel mensen ter plaatse om voor recht en orde te zorgen.

EDL en “British Freedom”

Luton heeft voor de EDL een hele bijzondere betekenis. In Luton werd een parade ter ere van de terugkerende Britse soldaten door plaatselijke islamisten ongestraft belachelijk gemaakt, wat leidde tot de oprichting van de EDL. Sindsdien werden er op verschillende plaatsen in Groot-Brittannië demonstraties gehouden en vaak ook in het buitenland, maar Luton heeft nog altijd een hele symbolische waarde voor de EDL.

De mars van 5 mei werd gehouden om de formele toetreding van de English Defence Leaugue tot de politiek bekend te maken. De aanvoerders van de EDL, Stephen Lennon (alias Tommy Robinson) en Kevin Caroll zullen in de British Freedom Party de functies van vicevoorzitters gaan vervullen. Door haar kritische opvattingen over immigratie, de islam en de Europese Unie heeft deze partij het potentieel om grotere publieke ondersteuning te behalen, vooral in het tamelijk grote segment van de Britse niet-stemmers, die op geen van de gevestigde partijen willen stemmen. Zij hebben de macht om de verhoudingen op het politieke schaakbord van de Britse politiek te veranderen.

Wat is de UAF?                         

De Britse organisatie UAF (Unite Against Fascism) is een linkse organisatie met als belangrijkste doel iedere tegenstander te vernietigen die zij als “fascisten” beschouwt. Op 5 mei stond in het middelpunt om de EDL te verhinderen in Luton een succesvolle demonstratie te houden.

Daarvoor had zij een harde verkiezingsstrijd tegen de British National Party gevoerd en haar volgende doel schijnt de nieuwe opgerichte British Freedom Party te zijn. Terwijl onduidelijk blijft war er nu “fascistisch” is aan de groepen die de UAF bestrijdt, blijft het toch hun systeem om tegen alles te zijn wat in een of andere vorm nationalistisch is.

Radicale elementen, die samenwerken met de UAF, beschuldigen hun tegenstanders er zelfs van “nationaalsocialistisch” en daarom legitieme doelwitten voor geweld te zijn. Blijkbaar (hoewel het niet nadrukkelijk gezegd wordt)  probeert UAF ook islamkritiek te verhinderen, evenals kritiek op islamitische praktijken en de sharia. Ze zou deze kritiek “racistisch” noemen en daarom moreel onacceptabel.

In de praktijk is het echter altijd zo geweest, dat de deelname van de UAF de belangrijkste bron van geweld is, maar de politie heeft geleerd met de tegendemonstraties en vooral met de splintergroeperingen om te gaan, die de bedoeling hebben de verdachte “fascisten”, tegen wie ze zijn opgemarcheerd, te slaan. Hieronder een voorbeeld hoe de politie d.m.v. een cordon een UAF-groep separeert, die, volgens de borden, van plan was om de “EDL&BNP (te) vernietigen”.

Unite Against Fascism maakt geen geheim van haar gewelddadige bedoelingen. Zo luidt deze volgens Twitter:

“Smash the EDL racist scum off our streets”…….

Video:

 

UPDATE: EDL voegt zich bij de British Freedom Party!

Bron:

http://europenews.dk/de/node/54413

Auteur: Henrik R. Clausen

Vertaling: Liz

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Counterjihad, Free speech, Groot-Brittannië, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Islamkritiek, Moslims, Multiculti, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Demonstratie van de EDL in Luton (+ video)

  1. G.Deckzeijl zegt:

    Like

  2. Marijke . zegt:

    Goed gezegt Newt

    Like

  3. Marijke . zegt:

    Go Tommy go.Right on.

    Like

  4. lucky9 zegt:

    Robinson vertegenwoordigt het rationele, de rationaliteit tegenover het irrationele, de irrationaliteit van islam. Koop wapens. Voor islamofielen, géén genade!

    Like

  5. koddebeier zegt:

    Waar blijft de oprichting van ‘the Dutch Defence League’. ?????

    Like

  6. Tom Hendrix zegt:

    @Koddebeier, we hebben de PVV die wil opkomen voor de nederlanders. En U ziet hoe de PVV gedemoniseerd wordt door de RODE MEDIA en de gevestigde partijen. En het was CHURCHILL die de historische woorden sprak: ” De fascisten van de toekomst zullen zich anti-fascisten noemen”. Dat zegt mij in ieder geval genoeg.

    Like

Plaats een reactie