Winston Churchill over de islam

Hoe vreselijk zijn de vervloekingen die het mohammedanisme legt op zijn volgelingen! Naast de fanatieke razernij, die in een man net zo gevaarlijk is als watervrees bij een hond, is er deze vreselijke fatalistische apathie. De effecten zijn in vele landen duidelijk zichtbaar. Zorgeloze gewoonten, slordige landbouwmethoden, de trage wijze van handel en onzekerheid m.b.t. eigendomsrechten van onroerend goed, bestaan daar waar de volgelingen van de profeet het leven regeren. Een verlaagde zinnelijkheid ontneemt het leven zijn gratie en verfijning; en daaruit volgend, van zijn waardigheid en heiligheid.

Het feit dat in de mohammedaanse wet elke vrouw aan een man moet behoren als zijn absoluut eigendom – hetzij als een kind, een vrouw, of als een concubine – moet dit de uiteindelijke afschaffing van de slavernij vertragen totdat het geloof van de islam niet langer een grote macht over de mensen heeft. Duizenden worden moedige en trouwe soldaten van de Koningin: iedereen weet hoe te sterven, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van de mensen die het navolgen. Geen sterkere achterwaarts gerichte kracht bestaat in de wereld. Verre van ten dode opgeschreven is het mohammedanisme een militant en missionerend geloof. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, waar het onverschrokken strijders bij elke volgende stap doet opstaan, en ware het niet dat het christendom beschut is door de sterke armen van de wetenschap, diezelfde wetenschap waartegen het tevergeefs heeft gestreden, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome viel.

Tekstfragment: via Tundra Tabloids.

Bron:

http://tundratabloids.com/2012/08/gates-of-vienna-who-really-killed-pax-romana.html

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

18 reacties op Winston Churchill over de islam

  1. Ko Lumbus zegt:

    Fijn, Vederso, je vertaling van deze woorden van Churchill. Eerder plaatste ik de oorspronkelijke Engelse tekst elders hier onder een verkorte versie van deze uitspraak . 🙂

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Daar kan Cameron de “slapste”engelse premier sinds Thatcher een voorbeeld aan nemen. De conservatieven laten de islamisering even hard toe als Labour!

    Like

  3. G.Deckzeijl zegt:

    Alle vier tegen de muur. Geen woorden en zuurverdiend belastinggeld meer aan vuilmaken.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/12771902/__Verdachten_zaaien_verwarring__.html
    Ben trouwens benieuwd wanneer dat muffe O.M. die taqiyya-trucs van dat uitschot eens beter gaat bestuderen. Denk niet da’k ’t ooit nog beleef. Zit ik ook niet meer mee.

    Like

  4. G.Deckzeijl zegt:

    D’r is POST, EJ.
    GD-radio is now CLOSING DOWN.

    Like

  5. guusvelraeds zegt:

    Naast de fanatieke razernij, die in een man net zo gevaarlijk is als watervrees bij een hond.

    Ooit een vertaling gelezen, weet niet meer waar, die luide als volgt:

    Naast de fanatieke razernij, die in een man net zo gevaarlijk is als rabies bij een hond.

    De vertaling met gebruikmaking van het woord rabies (hondsdolheid) sprak en spreekt mij in het kader van de gebruikelijke Islamitische “”schuimbekkende”” razernij meer aan dan het woord watervrees.

    Like

  6. louis-portugal zegt:

    Hadden we nog maar een paar van die figuren.
    Hoewel die zouden ook weggedemoniseerd worden.

    Like

  7. guusvelraeds zegt:

    G.Deckzeijl zegt:

    16 augustus 2012 om 20:46

    Alle vier tegen de muur. Geen woorden en zuurverdiend belastinggeld meer aan vuilmaken.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/12771902/__Verdachten_zaaien_verwarring__.html
    Ben trouwens benieuwd wanneer dat muffe O.M. die taqiyya-trucs van dat uitschot eens beter gaat bestuderen. Denk niet da’k ‘t ooit nog beleef. Zit ik ook niet meer mee.

    Alle 4 met benzine overgieten en zeggen dat de boel aangestoken wordt als ze niet de juiste toedracht vertellen. Geweld is de enige taal die de volgelingen van de profeet verstaan. De dag komt dat de hele wereld dit zal begrijpen. Overigens dat met benzine overgieten is bij wijze van spreken. Maar iedereen die de geschiedenis van de Islam in enige mate bestudeerd heeft weet dat alleen tegengeweld de negatieve aspecten van de volgelingen en hun uitwassen in destructief gedrag kan beteugelen.

    Like

  8. Geweld is de enige taal die deze tapijtvreters spreken en dus ook gebruiken. De welbekende dialoog zal totaal geen soelaas bieden!

    Like

  9. Ko Lumbus zegt:

    @guusvelraeds zegt:16 augustus 2012 om 23:06

    Hierboven stonden eerder nog 3 andere comments van me. Die zijn nu verdwenen.
    1van die in het niets opgeloste comments betrof dat ‘citaat’ van Churchull met daarin het woord rabies.

    Like

  10. Ko Lumbus zegt:

    @E.J.Bron ???

    Like

  11. lucky9 zegt:

    Mijn gedacht is om nu aller eerst te zorgen voor een virus-vrije backup.
    Een cyber aanval behoort meer en meer tot de zekerheden in plaats van tot de waarschijnlijkheden.
    De zandzeikers rukken op. Niemand kan er nog naast kijken als hij ogen in zijn (of haar kop) heeft.
    Heb daarnet alle voorgestelde certificaten uit Turkije geschrapt uit mijn mail-cliëntelisme.
    Hun server bevindt zich daar en nergens anders. De ottomanen gaan volgende maanden groene sterretjes zien!

    Like

  12. E.J. Bron zegt:

    WordPress leidt op dit moment volgens mij even een eigen leven mensen. Er zit geen belangrijke mail in het spamfilter. Oók niet van Ko Lumbus!!

    Like

  13. lucky9 zegt:

    De filter weerstaat geen ak47 van de zanddebielen. Zo veel is duidelijk!

    Like

  14. E.J. Bron zegt:

    Er valt weinig te doen aan proxi´s lucky!

    Like

  15. Pingback: Cameron: IS-moslims zijn geen moslims, maar monsters ! (nog erger dus dan moslims) | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

  16. Peter zegt:

    In de Britse en NL media (Telegraaf 24 jan. 2015) is dit weer in het nieuws. Familie van Churchill zou hem ‘gesmeekt’ (begged) hebben zich niet te bekeren tot de Islam (hahaha!). Uiteraard ironisch bedoeld, gezien Churchills bovenstaande mening over de islam. Toch heb ik wat problemen met de vertaling.
    Churchill heeft het over ‘hydrophobia’ in het NL dus gewoon ‘watervrees’. Dit is minder relevant dan het woord ‘property’ fout te vertalen in het te beperkte ‘eigendomsrechten. .. onroerend goed.’ Vervangen door het NL woord ‘bezit’ is meer in de buurt van wat bedoeld werd. Dan: ‘rule OR live’ is beter om te zetten naar: ‘heerst en leeft’. Verder: ‘A degraded sensualism….this life…the next of its…’ is veel duidelijker als het vertaald wordt in: ‘Een gedegenereerde sensualiteit. ..in dit (aardse) leven…en het volgende (leven) van zijn…’
    Sorry voor al deze kritiek.
    Gr. Peter
    bron: Gates of Vienna.

    Like

  17. Peter zegt:

    Churchill heeft echter wel degelijk respect voor mohammedanen als krijgers, hoe dat moet worden gezien als dusdanig groot respect hij zich zou willen bekeren is mij een raadsel!
    Gr. Peter

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie