De onmenselijke goden van links: CHE GUEVARA – massamoordenaar, martelaar, mensenvijand

“Che” Guevara – massamoordenaar, folteraar, mensenvijand

(Door: Michael Mannheimer)

De Argentijnse arts Ernesto “Che” Guevara zal “als grootste leugen de geschiedenis ingaan”. Dat zei de voormalige Cubaanse revolutieheld en latere dissident Huber Matos in een interview ter gelegenheid van de 80e geboortedag van Guevara op 14 juni 2008.

Guevara, die, net als Matos, in de rang van “commandant” tot de leiding rondom Fidel Castro behoorde, zou “handlanger” van Castro bij de sluipende verandering van Cuba in een communistische dictatuur geweest zijn. De destijds in Cuba populaire en ook in het Westen deels vereerde revolutionair zou door Castro als “uithangbord” voor het Cubaanse volk zijn misbruikt. Juist Che was verantwoordelijk voor de genadeloze politieke onderdrukking van niet alleen de politieke vijanden, maar van de totale bevolking van Cuba.

Che voerde zelf met zichtbaar genoegen executies uit

Hij liet niet alleen executies uitvoeren, maar schuwde niet om veel daarvan zelf uit te voeren – met veel genoegen, zoals tijdgenoten van Che berichten.

Men zegt, dat Che – gedurende zijn korte periode als Minister van Financiën van Cuba – buitenlandse bezoekers (vooral linksen uit Europa) uitnodigde tot het bijwonen van “definitieve martelingen”, die alleen maar tot doel hadden om Che te plezieren in zijn als ondraaglijk gevoelde strijdloze bestaan als Minister van Financiën. In zulke gevallen mochten de bezoekers een willekeurige gevangene uitzoeken, die niet wist wat hem te wachten stond: een langzame dood door de gruwelijke foltermethodes in aanwezigheid van de bezoekers rondom Che, die het zich in fauteuils in de martelkamer gemakkelijk maakten.

Che´s haat tegen het Westen (die in werkelijkheid een haat tegen het leven zelf was) was mateloos. Hij eiste schriftelijk “twee, drie, vele Vietnams”. Toen de eerste atoomraketten van Rusland op Cuba werden opgesteld, wilde hij ze het liefst zo snel mogelijk inzetten tegen de oostkust van Amerika om de Amerikaanse klassenvijand honderd miljoen slachtoffers te  bezorgen. De linksen van Europa beviel dit destijds en nu nog bejubelen ze hun charismatisch optredende massamoordenaar en mensenslager.

Che – zijn foto werd een van de beroemdste foto´s uit de fotohistorie

Nauwelijks een andere foto uit de wereldgeschiedenis heeft de mythe van de afgebeelde aan zoveel roem geholpen als de foto van de Cubaanse fotograaf Alberto Korda, die Che in een bijna religieuze verschijning toont en die waarschijnlijk de meest gedrukte foto in zijn tijd werd – en nu nog op de T-shirts van jonge westerse dummies prijkt.

Alberto Korda, die deze wereldberoemde van Che Guevara maakte, was op het goede moment op de goede plaats: Op 5 maart 1960 sprak Fidel Castro in Havanna voor meer dan 100.000 mensen. Naast Castro stonden Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir op het podium. Ernesto Che Guevara stond verdekt opgesteld in de tweede rij. Slechts één keer kwam hij naar de rand van het podium en keek over de menigte heen. Alberto Korda, fotograaf van het tijdschrift “Revolucion”, drukte af. De vermoedelijk belangrijkste icoon van de revolutieromantiek was binnen.

Net zoals Stalin, Pol Pot en Bin Laden kwam Che Guevara meestal zachtaardig over

Che Guevara, die meestal zachtaardig en vriendelijk overkwam (dit heeft hij gemeenschappelijk met de massamoordenaars Pol Pot en Osama Bin Laden) was tegelijkertijd verantwoordelijk voor de wrede folteringen en de moord op honderden Cubaanse gevangenen en de moord op talloze kleine boeren in het operatiegebied van zijn guerrillatroepen. Zijn voorbeeld was de moord op miljoenen Russische kleine boeren (“koelakken”) enkele tientallen jaren daarvoor door Lenin, Trotski en Stalin. Tijdgenoten berichten overeenstemmend, dat hij zichtbaar zou hebben genoten van de executie van zijn vijanden. Che Guevara, overkomend als een engel en door zijn aanhangers rondom de globe tot Jezus verklaard, was in werkelijkheid een duivel in engelengedaante. De Amerikaanse journalist Alvaro Vargas Llosa noemde hem de “killing machine”.

Op 9 oktober 1967 werd Che Guevara in Bolivia, waarin hij nog een Vietnam wilde veroorzaken, opgespoord en na een korte gevangenschap in een hut in de jungle door een regeringssoldaat geëxecuteerd.

Tegenover het buitenland zou Castro hem gebruikt hebben om een verkeerd beeld van de revolutie op te roepen. Na de machtsovername zou Guevara “een spoor van misdaden en haat” hebben getrokken. Hij zou “vreselijke dingen in Cuba hebben aangericht, veel mensen vermoord en onterecht hebben laten executeren”, zei Matos volgens “Kerk in nood” verder. Later zou Castro hem niet meer nodig hebben gehad en hem “uit de weg geruimd hebben” door hem zonder enige vorm van ondersteuning een gewapende opstand in Bolivia te laten veroorzaken. Ook na de dood van Guevara in 1967 tot op de dag van vandaag maakte Castro gebruik van de voormalige medestrijder om de wereldopinie te misleiden. In zijn totaliteit zou de Cubaanse revolutie “een groot verraad aan het Cubaanse volk” geweest zijn.

De armoede op Cuba is alomtegenwoordig

Matos was ervan overtuigd, dat Cuba aan het einde van Castro-regime zou zijn aangekomen. Daarna zou het belangrijkste zijn om “de mensenrechten te laten gelden”.

De dictatuur van de Castro-broeders zou erger zijn geworden dan de dictatuur van het Batista-regime, waartegen de Cubanen destijds in opstand zouden zijn gekomen. In nauwelijks een ander land worden politieke tegenstanders meedogenlozer vervolgd dan in Cuba. Al jarenlang voert Cuba de lijst met landen aan, waarin de meeste journalisten verdwijnen, gemarteld of tot langdurige gevangenisstraffen veroordeeld worden. Officieel bestaat dit alles natuurlijk niet. Er bestaat geen armoede, geen politieke onderdrukking. Er heerst persvrijheid.

De bij de Cubaanse bevolking zeer populaire Huber Matos was op 1 januari 1959 zegevierend met Castro de hoofdstad Havanna binnengereden. Al enkele maanden later gaf Matos uit protest tegen de ontwikkeling tot een communistische dictatuur zijn positie op.

Fidel Castro liet Matos in een showproces tot twintig jaar gevangenisstraf veroordelen, die hij tot en met de laatste dag moest uitzitten. Tegenwoordig woont Matos in Miami, waar hij zich als secretaris-generaal van de organisatie “Onafhankelijk en democratisch Cuba” van Cubanen in ballingschap inzet voor een vrij Cuba.

Foto´s hieronder:

Meerdere keren lukte het Cubanen om hun socialistische eilandgevangenis op zelfgebouwde, volledig onzeewaardige boten te ontvluchten. Talrijke Cubanen kwamen daarbij om het leven, velen werden in het water zwemmend opgevreten door de haaien. Castro verachtte deze vluchtelingen als “smeerlappen en misdadigers”.

Tot op de dag van vandaag wordt Che Guevara door links in de wereld gevierd als held van het socialisme. Het stoort niemand. Het interesseert niemand. De mainstream media jubelen mee. Geen wonder: Bijna alle daar werkende journalisten zijn uitgesproken links en vereerders van Che Guevara.

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2012/08/18/die-grausamen-gotter-der-linken-che-guevara-massenmorder-folterer-menschenfeind/#more-14250

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Communisme, Cuba, Linkse Kerk, mainstream-media, socialisme, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op De onmenselijke goden van links: CHE GUEVARA – massamoordenaar, martelaar, mensenvijand

  1. Martien Pennings zegt:

    Mooi stukje in de NRC over Jaffe Vinks “Opinio”: http://vorige.nrc.nl/krant/article1768697.ece

    Dat was toen het enthousiasme Jaffe nog over de schoenen liep en dus vóór dat tomeloos seks-maniakiaal mannetje en bipsenknijpertje Balkenende “Opinio” bewust kapot had gemaakt.

    Enfin, het gaat hier over Guevara en ik zou ondergenoemd stuk van Vargas Llosa wel eens on line willen zien.

    Vink laat trouwens niks meer van zich horen, zit bij de James Dean van de Moederkerk op schoot (Antoine Bodar: ook voor al uw anti-Israël-propaganda) en is te belazerd om de inhoud van al die schitterende artikelen uit “Opinio” on line te zetten.

    Enfin: Vink in 2007:

    “Er moet nog het een en ander gebeuren voor het volgende nummer. We bellen Engel Verkerke. We willen naar aanleiding van de tentoonstelling in het Tropenmuseum een interview met hem, naast het artikel van Alvaro Vargas Llosa over Che Guevara. In 1967 heeft Verkerke (82) van een foto van Che een poster gemaakt, die wereldberoemd is geworden: het beeld van de stoere rebel die van onder zijn baret vastberaden de revolutionaire verte in staart, de icoon van een revolutie. Het artikel van Vargas Llosa is genadeloos voor deze held.”

    En wie heeft die foto nou gemaakt?
    Alberto Korda of Engel Verkerke?

    Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Tja, de meeste massa-moordenaars waren LINKS, en dat is een frappante overeenkomst met de ISLAM.

    Like

  3. @ Martien
    Balkenende ook al een billenknijpert? Ben je niet in de war met Lubbers?

    Op basis van het artikel en jouw citaat van Jaffe Vink lijkt het me dat Korda de fotograaf was en dat Verkerke de foto gebruikte om er een poster van te maken. Toch?

    Like

  4. Het zijn beide vermaledijde CDAers van het ergste soort! Het zou niet het CDA maar het MDA moeten zijn: Moslim Demonisch Appèl

    Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    @ Pieter, nog beter CHRISTENEN DIENEN ALLAH!

    Like

  6. Verdomme, Tom, nog beter inderdaad!

    Like

  7. @ Pieter Veenstra, 14:33 Zeker, beiden van dat vreselijke CDA, maar Balkenende had tenminste nog enige affiniteit met Fortuyn, terwijl Lubbers…

    Like

  8. Tom Hendrix zegt:

    Hans van de Mortel 07.58. uur, helemaal mee eens Hans. Ik weet nog goed, dat de vileine Kennedy, Nederland DWONG Papoea Nieuw-Guinea OVER te geven aan INDONESIË. En dat was een BEVEL van KENNEDY, ook zo een DEMOCRAAT net als OBAMA. En wat Nixon en Johnson betreft, deze hebben GIGANTISCH veel bloed aan hun handen, met de criminele BOMBARDEMENTEN op BURGERS in NOORD-VIETNAM. Langzamerhand begin ik ook meer afstand te nemen van mijn eigen geloofsovertuiging, het christendom. Als ik zie wat politici en kerkleiders in naam van het christendom allemaal uitspoken, dan ben ik op zijn minst een zeer kritisch gemeentelid in mijn protestantse gemeente. En daar -dat moet ik toegeven- wordt gestimuleerd om ZELFSTANDIG te blijven denken. Eigenlijk voel ik mij op de eerste plaats MENS, en dan heb ik momenteel het idee dat het denken vanuit het humanisme waarschijnlijk het beste is.

    Like

  9. Michel zegt:

    Slecht stuk met totaal geen onderbouwde feiten. Het hele verhaal leunt op aannames en is daarom ook een waardeloos stuk en een gemiste kans. Er is namelijk genoeg kritiek op Cuba te verzinnen, maar 1 troost voor de auteur, het Cuba zoals jij het beschrijft bestaat binnen enkele jaren niet meer en Cuba zal net zo’n eiland worden als Jamaica waar criminaliteit de boventoon voert.

    Like

  10. E.J. Bron zegt:

    Ach, wat dat betreft is er geen verschil met het door socialisten en communisten naar de kloten geholpen Europa, of niet Michel??

    Like

  11. Tom Hendrix zegt:

    LINKS en de ISLAM hebben de meeste slachtoffers gemaakt! Kijken we maar naar de daden van Stalin, Pol Pot, en Mao-Tse-Toeng, daar kunnen anderen nog niet aan tippen.

    Like

    • Monique Arnould zegt:

      En wat doe je met Hitler? Was dat ook een linkse communistische moslim rakker?
      The mag wat mij betreft naast Ghandi, Martin Luther Kin en, Mandella staan…

      Like

  12. Jan zegt:

    Waar dan ook ter wereld, links volk blijft weerzinwekkend.
    Leeds:

    Brixton en Glasgow:
    http://www.guardian.co.uk/politics/2013/apr/08/margaret-thatcher-death-party-brixton-glasgow

    Like

    • Rudi de anti-dhimmi zegt:

      @Jan, reactie op je post van 17:08
      Het minkukel Harry v. Bommel mist opnieuw een kans om te zwijgen.
      Hij verwoordt wel de schijnheiligheid die ook socialisten in België aan de dag leggen over het overlijden van Thatcher m.b.t. de sluiting van de mijnen en de macht van de bonden.
      Dit terwijl de mijnen en de hoogovens, ondanks decennia socialistische regeringen en spierballenrollen door de vakbonden, ook dicht zijn gegaan, met een riant pensioen voor de mijnwerkers. In Nederlands Limburg zijn de mijnen ook al een jaar of twintig dicht, als ik het goed heb.
      En denk maar aan de machtige vakbonden die (althans in België) voldoende zelfzeker zijn dat ze zelfs socialistische politici tot de orde durven roepen.

      Het valt me overigens op dat er ook gehamerd wordt op de goede banden die ze onderhield met Pinochet. Dit terwijl linkse lieden ongegeneerd bij Castro, Mao, Ceaucescu, Chavez op de koffie gingen. Robert ‘Steve’ Stevaert, (oud-voorzitter van de Vlaamse socialisten), bv, ging op bezoek bij Castro. En flink wat ‘fellow travellers’ uit Hollywood gingen bij dictators op bezoek.
      Zie hiervoor het boek ‘United in Hate’ van Jamie Glazov.

      Als de heer zonder verstand Harry v. Bommel het tijdelijke voor het eeuwige ruilt, heb ik alvast een epitaaf voor hem:
      ‘Als je wat meer je mond had gehouden, zouden we nog kunnen denken dat je intelligent was.’ (vrij naar de Latijnse spreuk: ‘Si tacuisses philosophus mansisses’)

      Like

  13. Pingback: Terugblik | Golfbrekers

Plaats een reactie