Middeleeuws (+ video-update!)

Rowan Atkinson eist een verandering in de wet om de ‘sluipende cultuur van bedilzucht’ te stoppen die de arrestatie van een christelijke prediker, een criticus van Scientology en zelfs een student voor het maken van een grap heeft laten zien. De ster in Blackadder en Mr. Bean uit kritiek op de “nieuwe onverdraagzaamheid” achter de controversiële wetgeving die “beledigende woorden en gedrag” verbiedt. Met de lancering van een strijd om een deel van de Public Order Act in te laten trekken, zei hij dat het een “chilling effect op de vrijheid van meningsuiting en het vrije protest” heeft.

Hij ging verder met: “Het heldere probleem van het verbod op belediging is dat er te veel dingen als zodanig kunnen worden geïnterpreteerd. Kritiek, spot, sarcasme, alleen al het innemen van een alternatief standpunt, kan worden geïnterpreteerd als belediging. Actievoerders zeggen dat de Public Order Act wordt misbruikt door overijverige politie en officieren van justitie. Artikel 5 van de wet uit 1986 verbiedt bedreigingen, schelden en beledigende woorden of gedrag, maar wat ‘beledigend’ is, is onduidelijk en heeft geresulteerd in een reeks controversiële arrestaties.

Een 16-jarige jongen werd gearresteerd op grond van de wetgeving voor het vreedzaam tonen van een aanplakbiljet met de tekst “Scientology is een gevaarlijke sekte”, met het argument dat het misschien aanhangers van de beweging zou kunnen beledigen. Activisten voor homorechten van de groep Outrage! werden op grond van de wet gearresteerd toen ze protesteerden tegen de islamitische fundamentalistische groep Hizb ut-Tahrir die opriep tot het doden van homo’s, Joden en onkuise vrouwen.

Bij de lancering van de Westminstercampagne zei de heer Atkinson dat hij hoopte dat de intrekking van artikel 5 de eerste stap zou zijn in een project om “de cultuur van bedilzucht terug te draaien en de verontwaardigingsindustrie aan te pakken – die zelfbenoemde scheidsrechters van de publieke zaak die verontwaardiging aanmoedigen, waarbij de politie zich onder zware druk voelt staan om te reageren.” Hij voegde eraan toe: “De wet mag niet medeplichtig worden aan de nieuwe intolerantie.”

De heer Atkinson werd vergezeld door Lord Dear, voormalig korpschef van West Midlands Police, die van plan is te voorzien in een amendement in het parlement om het woord ‘beledigend’ uit de wet te verwijderen. Lord Dear zei: “Artikel 5 brengt ten onrechte het strafrecht – en de politie die het moet afdwingen – op het terrein van debat en meningsverschillen.”

Voormalig schaduwminister van Binnenlandse Zaken David Davis, een toonaangevende campagnevoerder voor burgerlijke vrijheden, zei: “De eenvoudige waarheid is dat in een vrije samenleving er geen recht bestaat om niet beledigd te worden. Eeuwenlang is vrijheid van meningsuiting een essentieel onderdeel van het Britse leven geweest en de intrekking van deze wet zal dat recht herstellen.”

De campagne wordt gesteund door onwaarschijnlijk bondgenoten zoals The Christian Alliance, The National Secular Society, Big Brother Watch, The Freedom Association en The Peter Tatchell Foundation.

Video: Sun News Network interview met George Igler van ‘Discours’ en spreker op de ICLA Conferentie in Brussel.

http://vladtepesblog.com/?p=54906

Video-update:

 

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2219385/Rowan-Atkinson-attacks-new-rules-outlaw-insulting-words-behaviour.html#ixzz29fzgBYNx

Auteur: Daniel Martin.

Vertaling: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", democratie, Free speech, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Middeleeuws (+ video-update!)

 1. koddebeier zegt:

  Eindelijk ontwaakt !!!!! Was zo mooi wetje om het snel gekrenkte zieltje van de Musulman te beschermen.

  Like

 2. catherine zegt:

  Kom daar maar eens om in NL. Hier paraderen de “kunstenaars”, de zelfbenoemde “intelligentia” lustig op de kwelbuis om de tolluransie te propageren voor intoleranten terwijl het ons verboden is om te voelen wat we voelen n.l. walging voor een cultuur van segregatie en liefdeloosheid. Dat laatste geeft ons hun stempel “domrechts”. Driewerf hoera voor Atkinson, ongesubsidieerd en daardoor vrijdenker!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Je beledigd voelen is strikt subjectief! Kijk hier: http://tinyurl.com/3v3kah7
  Of op pag 25 van deze pdf: http://tinyurl.com/7zl4y95
  (bespaart mij een hoop tijd om alles opnieuw voor al die domme meelezers(die alleen maar lezen en NIETS ondernemen) uit te leggen)

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Geen kritiek op Mohammed, geen kritiek op Brussel.
  Ik wist niet dat het al zo erg was in Engeland.
  Het wordt echt tijd dat die decadente linkse wereld in elkaar stort.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Je kon binnen 10 jaar wel eens op je wenken bediend worden, Louis!

  Like

 6. treintrien zegt:


  Dit is de sketch waar hij het over heeft… Constable Savage.
  kijken hoor: hij is echt leuk!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Treintrien

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 09.09. uur, Mr. Bean, de koekwaus hahahaha. Ik bescheur me, bedankt Gerrit!

  Like

 9. Lucky9 zegt:

  (I am only intollerant against intollerance …) Ik ben inderdaad slechts onverdraagzaam tegen onverdraagzaamheid.
  Dùs ben ik onverdraagzaam tegen de islam en het linkse fascisme. Dat is niets minder en ook niets meer dan de uitoefening van mijn recht op wettige zelfverdediging.
  En iedereen die beweert dat de islam tolerant zou zijn is een fascist en een leugenaar.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9 21.32. uur, juist Lucky, daar ben ik het 100% mee eens. INTOLERANT TEGEN DE INTOLERANTEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s