Ankara “tot de knieën in Syrisch bloed”

Screenshot_24

Syrische “rebellen”: nieuw materieel krijgen ze steeds vaker uit Turkije

Turkije wordt het opmarsgebied van Jihadisten in de strijd tegen de “ongelovige” Assad in Syrië. Weliswaar pakt de Turkse politie steeds opnieuw radicale islamieten op weg naar Syrië op, maar blijkbaar gebeurt dit slechts halfslachtig, want teveel Syriëstrijders gebruiken Turkije als doorgangsland en zelfs als operationele basis.

De opstand tegen het Assad-regime in Syrië was twee jaar geleden begonnen in de zuidelijke grensstad Deraa aan de grens met Jordanië als protest tegen corruptie en sociale onrechtvaardigheid. Maar van jordanië kregen de Syrische revolutionairen geen ondersteuning, omdat diens koningshuis zijn overleven aan de vader van Baschar al-Assad heeft te danken, omdat Hafiz al-Assad in 1970 weigerde om met Syrusche troepen de Palestijnse opstandelingen te hulp te snellen. En ook Irak en Libanon behoren nog tot de weinige bondgenoten van Assad in de Arabisch-sjiietische wereld. Als enige buurland heeft Turkije de opstand vanaf het begin ondersteund. Gezien de voortdurende oorlog in Syrië verwijten critici de regering van Recep Tayyip Erdoğan dat zij te gefixeerd op de val van Assad zou zijn geweest en daarmee een mogelijke rol als bemiddelaar in het conflict zou hebben opgegeven.

Screenshot_29

Omdat de opstand tot nu toe in het noorden en het oosten van Syrië het grootste succes had en bijna alle grensovergangen naar Turkije door de “rebellen” gecontroleerd worden, zien velen in Ankara de eigenlijke leidende macht van de opstand. Radicaalislamitische extremisten komen grotendeels ongehinderd over de Turkse grens naar Syrië. De strijders van het extremistische Al-Nusra-Front, de radicaalste radicaalislamitische groepring in Syrië, dat onlangs zijn loyaliteit tegenover het Al Qaida terreurnetwerk verklaarde, worden steeds sterker in de gelederen van de Syrische oppositie. Hen  was in maart met de inname van de stad Al Raqqa voor het eerst de verovering van een provinciehoofdstad in Syrië gelukt. Al bij de aanval op de Koerdische grensstad Ras al-Ain in november 2012 had het Turkse leger strijders van het Al-Nusra-Front in hun gevecht tegen de Koerdische volksverdedigingseenheden logistiek ondersteund.

Screenshot_25

De Syrische president al-Assad noemde in een interview begin april de Turkse politiek in de regio “stom en onrijp”. “Het vuur in Syrië zal ook Turkije verbranden”, zei hij en waarschuwde voor een uitgestrekte brand mocht zijn regime in Syrië ten val komen. De “turkse regering staat tot de knieën in Syrisch bloed”, zei hij. Assas beschuldigt Erdoğan ervan met geld uit Qatar strijders voor de Syrische burgeroorlog te werven. Dat Assad hierin waarschijnlijk gelijkheeft, daarvoor bestaan vele aanwijzingen. Steeds meer radicale islamieten uit Turkije en andere landen doen mee aan de jihad tegen de regering van Assad. In de zomer van vorig jaar werd Osman Karahan, de voormalige advocaat van de “kalief van Keulen” in Turkije, bij gevechten in Aleppo gedood. En terwijl de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu verzekerde dat leden van het Vrije Syrische Leger geen ondersteuning zouden krijgen vanaf Turks grondgebied, berichtten Turkse kranten in april dat veiligheidsautoriteiten al maandenlang een groep mannen in het kiesdistrict van de minister van Buitenlandse Zaken in Konya zouden observeren, die niet alleen wapens naar Syrië gesmokkeld, maar ook strijders voor de Syrische “rebellen” gerekruteerd zouden hebben.

Screenshot_26

Bij de gewapende Syrische “rebellen” hebben zich volgens een Brits onderzoek tot 600 Jihadisten uit Europa aangesloten. Zoals nu blijkt uit het gepubliceerde onderzoek van het Internationale Centrum voor Onderzoek van Radicalisering (ICSR) van het King´s College in Londen, zijn de strijders afkomstig uit 14 Europese landen, waaronder Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië. De melding wat betreft Duitsland werd intussen bevestigd door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich. Ze vertrekken allemaal vanuit Turkije naar Syrië in de oorlog, want Turkije is vanuit Europa eenvoudig over land te bereiken, terwijl de frontstaat Pakistan, tot nu toe het doel van de Jihadisten, alleen met het vliegtuig bereikt kan worden.

De Turkse politie pakte midden april de oostenrijker Mohamed Mahmoud op. De 28-jarige extremist en Salafisten-prediker met Egyptische wortels was samen met meerdere Duitse extremisten op weg naar Syrië. Mohamed Mahmoud met strijdnaam “Abu Usamen al-Gharib” werd dichtbij de provincie Hattay aan de Turks-Syrische grens opgepakt. Mohamed Mahmoud geldt als de aanvoerder van de in Duitsland verboden radicaalislamitische groepering “Millatu Ibrahim”, die hij in Berlijn samen met de ex-rapper Denis Cuspert had opgericht. Mahmoud was de “emir” van de groepering.

Screenshot_27

De dikste vis, die de Turkse autoriteiten twee maanden geleden in het net zwom, was een schoonzoon van de gedode chef van Al Qiada Osama bin Laden, die komend uit Iran naar Syrië wilde reizen. Ondanks een arrestatiebevel van de VS liet het NAVO-lid Turkije hem doorreizen naar Jordanië, waar hij werd overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten, door een niet Navo-lid.

Behalve de Alawiet Assad, die door de Jihadisten als “ongelovige” wordt geclassificeerd, gelden ook de Koerdische volksverdedigingseenheden voor de Jihadisten als ongelovigen, omdat zij een laïcistische ideologie vertegenwoordigen. Daarom richt het Al-Nusra-Front in Syrië zich ook tegen de Koerden. Daarmee heeft hij hetzelfde doel als Turkije, die uit alle macht een Koerdenstaat aan haar zuidelijke grens wil verhinderen. Met de Turkmeense Brigade heeft Turkije zelf ook al een militie in Syrië opgebouwd, die rondom de steden Aleppo en Azaz tegen de Koerdische volksverdedigingseenheden, niet meer tegen het leger van Assad, dat daar niet meer is, vecht.

De welvaart-Jihadisten, die nu via Turkije vertrekken naar de burgeroorlog in Syrië, komen ook ooit weer terug. De westerse geheime diensten worden nu al geplaagd door de zorg dat deze Jihadisten dan, ideologisch toegerust en beproefd in de strijd, de Jihad tegen het Westen zullen voortzetten.

Screenshot_28

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/ankara-knietief-in-syrischem-blut.html

Auteur: Bodo Bost

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamofascisme, Jihad, Moslimbroederschap, Salafisten, sjiieten, soennieten, Syrië, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ankara “tot de knieën in Syrisch bloed”

 1. maria zegt:

  Dat zei volgens mij Bill Warner al! Turkije heeft ook een behoorlijke rol gespeeld in Lybië en Mali. Want Turken zijn handelaars, of het nu kebab of containers vol wapens zijn en Erdogan weet wel waar zijn prioriteiten liggen: De Jihad ondersteunen en er nog veel geld aan verdienen ook. Het ene moment schudt hij Assad de hand, het andere moment steekt hij een mes in zijn rug, want zo werkt islam!

  Like

 2. Benesha zegt:

  Tijd voor volksverdedigingseenheden hier ten lande ook zou ik zo zeggen. Als de regeringen hier in de lage landen zich laten gijzelen door de islam en de autochtonen links laten liggen, moeten de autochtonen dan maar zelf de verdediging van volk en land in handen nemen.

  Like

 3. lucky9 zegt:

  Let maar eens op wat er zal gebeuren op het ogenblik dan “onze jongens” geoefend en bewapend uit Syrië terug thuis zullen gekomen zijn! De spiraal van geweld trekt zich langzaam maar zeker op gang, dank zij de boven ons gestelden.
  Islamofiele eurocraten en autochtone Oranjefans gelijk!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Lucky9 01.18. uur. Beste Lucky, deze klootzakken van strijders, vanuit Europa, zijn NIET onze JONGENS. Ik gruw ervan dat men deze KLOOTZAKKEN en KEELAFSNIJDERS, Belg,NEDERLANDER, DUITSER noemt, en dat is de schuld van de verraders in onze regeringen en parlementen. Iedere zandkameel krijgt hier gratis en voor niets, de nederlandse nationaliteit. Weg met de ISLAMOFIELEN en EUROFIELEN!

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  DE MOORDENDE ISLAM
  Wie de geschiedenis van de islam betrekt bij wat zich thans in Syrië afspeelt zal niet zo verbaasd zijn. De 1400 jarige sekte heeft al een oceaan van bloed laten vloeien. De uiterst wrede gruweldaden stapelen zich op. De gebeurtenis van dezer dagen, dat in Syrië de vrijwel de hele bevolking van een dorp TRADITIONEEL de keel open gesneden wordt, is gelijk aan wat zich honderden malen al afgespeeld heeft in het misdadige verleden van de islam.
  Vroeger drongen deze feiten slechts langzaam door naar de rest van de wereld. Thans wordt het gefilmd en via de sociale media gaat het pijlsnel de hele wereld over.
  WORDT WAKKER
  Hopelijk wordt de mensheid zich nu eindelijk bewust dat het gedrag van de islam-criminelen nooit of te nimmer aan een ‘GODHEID’ toegeschreven kan en mag worden. Ik ben atheïst en verwerp het bestaan van een god maar – als denkoefening – als er wel een god zou bestaan zou hij dit toch nooit toestaan.
  GEEN PERSONEN MAAR HET INSTITUUT AANPAKKEN
  We kunnen de akelige, mensonterende moordpartijen aan individuen toeschrijven of aan groepen jihadisten maar bedenk wel dat deze gebeurtenissen steeds vaker voor zullen komen. Er zijn in de moslimwereld steenrijke supporters die de bewapening van de jihadisten financieren. De enige manier om een eind te maken aan deze moordpartijen is om ons MASSAAL tegen de islam ALS INSTITUUT te keren.
  HET IS GEEN GODSDIENST !!!!
  Het is een misdadige ideologie, verzonnen en gesticht door een fanatieke, misdadige woestijnbewoner met de naam van MOHAMMED. Het is meer dan hoog tijd dat deze crimineel posthuum van zijn voetstuk wordt gestoten. Niks profeet en niks boodschapper van ALLAH.
  Een ordinaire roverhoofdman die zijn volgelingen heeft geindoctrineerd. Deze indoctrinatie is eeuwenlang doorgegaan …. en MOET NU STOPPEN.
  HALT AAN DE SEKTE !!!
  Wij (!) moeten ons daartoe verenigen om de islam een halt toe te roepen. Deze sekte, die geen eerbied heeft voor de waarde van een mensenleven moet van de aardbodem verdwijnen en wel voordat er zich een WERELDKALIFAAT heeft kunnen vestigen.
  Sluit de moskeeën en madrassa’s. Verbied religieuze kleding. Verbrand de koran. Wacht niet tot morgen want ook vandaag zullen er onschuldige slachtoffers het leven laten

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ M.A.L. Sion 09.39. uur. Dat ben ik volledig met U eens. Weg met de perverse nazi ideologie te weten: de ISLAM. Zij HATEN ons, en noemen ons: Joden,christenen of ongelovigen, ” honden, varkens en apen”. En met de dag krijg ik meer de schurft aan LINKS die dit allemaal toestaat en faciliteert!

   Like

 5. vigilante zegt:

  Het beschieten van het turkse dorp Akçakale was de aanleiding van de nato om daar wat nederlanders te planten met patriots weet U nog?
  Volgens een onderzoeksjournalist van het turkse blad Yurt is er bewijs dat deze shells afkomstig waren van de nato.
  Assad gebruikt geen nato spul de fsa wél.
  http://rt.com/news/nato-mortar-syria-turkey-954/

  Juist in deze vuile oorlog is propaganda een leuk middeltje om vooral westerse partijen op een verkeerd been te zetten.
  Fijne vent die Erdoğan

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Dit vergroot de kans op openlijke oorlog met Iran. Dit wordt een groot bloedbad. Velen zullen branden in de hel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s