Israël wil voorlopig geen nieuwe verdragen met de EU

Screenshot_4

Zolang de EU haar richtlijnen in de omgang met Israëlische nederzettingen niet verandert, wil Israël geen nieuwe verdragen met de EU ondertekenen. Dat heeft Israëls minister-president Benjamin Netanyahu donderdag samen met enkele andere belangrijke ministers besloten.

Volgens de nieuwe richtlijn moet in het vervolg iedere nieuwe overeenkomst tussen een EU-lidstaat en Israël een clausule bevatten, volgens welke de nederzettingen geen deel zouden zijn van Israël. Aan het overleg over deze EU-beslissing namen o.a. minister van Financiën Yair Lapid, minister van Justitie Tzipi Livni, minister van Onderwijs Shai Piron, minister van Economische Zaken en Handel Naftali Bennett en de viceminister van Buitenlandse Zaken Se´ev elkin deel. De ministers zouden het er over eens zijn geweest dat de nieuwe richtlijnen schadelijk zouden zijn voor de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen, deelde een regeringswoordvoerder aan de online krant “Times of Israel” mee.

Volgens de regeringswoordvoerder zouden de ministers geen beslissing hebben genomen over het onderzoeksproject “Horizon 2020”. In enkele Israëlische media stond echter, dat Israël het verdrag met de EU, dat als vlaggenschip voor innovatieprojecten geldt, op grond van de nieuwe richtlijnen niet zou ondertekenen. Academici in Israël waarschuwden er intussen voor om uit het 80 miljard euro project te stappen. Dit zou “vernietigende” gevolgen hebben voor de wetenschappelijke betekenis van het land.

In het bericht staat verder, dat de Israëlische regering extra inspanningen in Brussel zal ondernemen om te proberen de EU-aanwijzingen af te zwakken.

Andreas Reinicke, de speciale gezant van de EU voor het Nabije Oosten, had vorige week tegenover de “Times of Israel” benadrukt dat de richtlijnen in januari 2014 “in werking zullen treden zoals ze zijn”. Op enkele punten zou nog onduidelijkheid bestaan, daar zou “nog beter naar gekeken” moeten worden. De belangrijkste punten echter zouden niet worden veranderd.

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Israël wil voorlopig geen nieuwe verdragen met de EU

  1. Bob Fleumer zegt:

    De EU is net kinderzeer, het gaat maar door, wat een blamage laten wij zien aan de wereld.
    Stel nou dat die Arabieren hun zin krijgen en Israel de zee in drijft moeten wij dan passief toezien en het laten gebeuren?
    Een alternatief is er niet, tenzij de Arabieren eens tevreden zouden zijn met wat ze WEL hebben ca 95% van het hele Arabische grondgebied en dan kunnen ze alleen gelukkig worden en vrede hebben als ze de laatste 5% ook nog hebben? Deze mensen kunnen niet zonder oorlog daar worden ze mee geboren en als ze de imams er niet uitgooien dan veranderd er helemaal niets!

    Like

  2. Republikein zegt:

    Wie wil er nou onderhandelen met onbetrouwbare en incompetente euro soepkippen.

    Like

  3. Joop Klepzeiker zegt:

    De verenigde nazi,s aan het werk met uw financiële ondersteuning.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @Joop Klepzeiker 20.33. uur. Gloeiende sodeju Joop, ik heb dat stelletje clinic clowns, toch VERDOMME geen mandaat gegeven, om namens mij ISRAEL te bashen, en om in mijn en onze naam, SINTERKLAAS te spelen voor de HAATJURKEN!

      Like

      • Joop Klepzeiker zegt:

        Erger , hebben wij onze regering een mandaat gegeven om ons onder een vreemde mogendheid te zetten.

        Like

  4. Jade zegt:

    Groot gelijk hebben ze, die mafketels in Brussel zijn totaal de weg kwijt.
    Dat krom liggen voor-, en geslijm met- die arabieren vanwege olie moet
    maar eens afgelopen zijn. Gratis olie, of een atoombom op Mekka, of allebei…
    Da`s twee vliegen in één klap.

    Like

  5. Elvi zegt:

    Wát een arrogantie van de EU. Wie denken ze wel niet dat ze zijn!!

    Ze denken dat omdat wij hen hun goddelijke gang laten gaan. Wij zijn hier verdorie allemaal medeschuldig aan omdat we niet protesteren.

    Like

  6. luckybee zegt:

    Wij weten zelfs niet eens of wij deze EU willen behouden.Ze zijn nog steeds in de Greep van Marxisten dat door niemand vertrouwd kan worden.

    Like

  7. Jan zegt:

    Waarom stuurt Israël geen drone naar Brussel?

    Like

  8. Tom Hendrix. zegt:

    @Elvi 23.56. uur, op 9/8. Precies Elvi, maar 21 september kunt U ook naar Den Haag komen, om uw ongenoegen hierover te uiten. Vanaf 13.00. uur, op de locatie Koekamp.

    Like

    • Tiny zegt:

      De Koekamp, de bosjes naast het Malieveld, daar worden we gedwongen in verstopt door het Haagse College. Het is een SCHANDAAL van de eerste orde.
      Ieder haatjurk mag zomaar het Plein op om aluha hakbar te roepen, vergunning of geen vergunning.
      Demonstreren is tot nu toe nog steeds ons wettelijke grondrecht, waar en wanneer we dat willen. De overheid ontneemt ons dat recht.
      Ik begrijp eerlijk gezegd niet, waarom GW dit geaccepteerd heeft.
      Sorry, maar ik kom niet een paar uren gereden om tussen de struiken en de boompjes te gaan staan.

      Like

  9. Bob Fleumer zegt:

    We hoeven toch niet in dat Koekamp te blijven? We kunnen, als we iets ruimer uit elkaar lopen toch als individu naar Het Plein gaan?

    Like

    • Tiny zegt:

      Als je weinig mensen verwacht zou dat wel kunnen natuurlijk. Maar hou er maar rekening mee, dat alles heel erg in de gaten wordt gehouden, als niet nog erger
      Zou wel mooi zijn als al die 80.000 die getekend hebben ook kwamen opdraven. Maar dat moet ik eerst zien gebeuren.

      Like

  10. Jan zegt:

    Noor je niet bij de NOS: Syrische gewonden verzorgd in Israël, want Israël is immers en apartheidsland

    Syria’s wounded treated in Israel

    Like

Plaats een reactie