Moeten Israël en het Westen aan wereld-onrecht-bestrijding bezwijken?

Screenshot_19

(Door: Martien Pennings)

Hier een filmpje van tien minuten – ook hier op YouTube – dat rondwaart op het internet onder de titel “Watch the video the New York Times didn’t Want You to See”. Daarin figureren Israëli’s die protesteren tegen de invasie van Afrikanen in hun land. Let op de smartelijk verkalmde en in tijdloosheid versereniseerde stem van de linkse Joodse jongen die het geheel voice-overt. Zoveel kosmische berusting over de slechtheid van de Andere Mensen zou ik zelfs niet in mijn stem durven leggen als ik beelden van Auschwitz zou moeten begeleiden.

Er komt bij mij in elk geval één vragenclustertje op bij het zien van dit filmpje: moeten wij – het Westen, dus Israël, Europa, de VS, Australië en etcetera – alle arme Afrikanen blijven opvangen die door onrechtsystemen worden uitgestoten? En dat dan net zo lang tot wij zelf zijn ondergespoeld en verworden tot dezelfde onrechtsystemen?  En DUS de kans op een ontwikkeling ten goede in de hele wereld verkeken zal zijn? Zijn wij alléén degenen die moeten gehoorzamen aan een hoge plichten-ethiek? Of mogen we van de onrechtbedrijvers overal ter wereld ook een inspanning verwachten? En mogen we ook een inspanning verwachten van de lokale lijders onder het onrecht? Dus dat ze niet wegvluchten, maar ter plaatste aanpakken wat aangepakt moet worden? Ook in het westen zijn revoluties gemaakt en oorlogen gewonnen onder het brengen van grote offers.

Er zijn hele twitter-oorlogen rond dit filmpje uitgebarsten, waarin twee dingen opvallen:

1) Het gemak waarmee de “linkse” twitteraars deze inderdaad in een paar uitzonderingsgevallen  minder frisse Israëli’s met nazi’s vergelijken.  Ja, ook in Israël heb je gevallen van dom rechts. Het zijn net mensen, die Joden. Wel met een uitzonderlijke geschiedenis van zelfbeheersing in Palestina, al vanaf 1920, te midden van een zee van moorddadige moslimische gekte. In lijn met die geschiedenis stelt niemand van deze Israëli’s voor om genocide op die instromende Afrikanen te plegen. Ook de Israëlische regering heeft nog geen vergassingsplannen of neermitraillerings-projecten bekend gemaakt.  Dus als er al eens een Israëli zou wezen, die een krasse uitspraak richting massamoord zou doen, is het een eenzame gek, die het waarschijnlijk niet eens meent. En waarom denk jij dat vele moslims het wel menen en die ene Jood niet, Pennings? Omdat bijna alle Joden een gewetensethiek hebben en heel veel moslims een gewetenloosheidsethiek.

2) Het gebrek aan kennis van de werkelijke geschiedenis van Israël. De westerse mainstream-media en het westerse onderwijs van de laatste decennia hebben een grondig stukje werk afgeleverd. Deze twitteraars zijn gehersenspoeld. Wat ze denken te weten zijn leugens en er is een zee van echte feiten rond Israël waarvan ze niets weten. Je zou ze allemaal een korte cursus Israël toewensen zoals Roelf-Jan Wentholt en ik die hebben opgeschreven.
__________________________________________
Door:
Martien Penninigs
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Linkse Kerk, Multiculti, Racisme, tolerantie/intolerantie, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Moeten Israël en het Westen aan wereld-onrecht-bestrijding bezwijken?

 1. Rudi zegt:

  Martien Pennings slaat de spijker weer recht op zijn kop.

  “Zijn wij alléén degenen die moeten gehoorzamen aan een hoge plichten-ethiek? Of mogen we van de onrechtbedrijvers overal ter wereld ook een inspanning verwachten?”

  Het antwoord op deze vraag is volmondig nee! Alle Derde-Wereldlanden zijn vertegenwoordigd in de VN, waar ook de westerse landen in zitten. Heel simpel, als ze in onze liga willen meespelen hebben ze zich ook aan dezelfde spelregels te houden.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Rudi: 18.28. uur. Ze zullen dat- de onrechtbedrijvers- NOOIT doen. Het is makkelijker om ONS Nederlanders uit te buiten!

   Like

   • Rudi zegt:

    @Tom Hendrix 19:22
    Dat klopt, Tom.
    Ik heb ooit de volgende vergelijking gelezen. Stel je een voetbalwedstrijd voor, het ene elftal bestaat uit voetballers die zich aan de regels van het spel moeten houden, het andere elftal uit basketbalspelers. Het hele stadion zit echter vol voetbalsupporters die vinden dat de basketbalspelers rustig op hun manier hun gang mogen gaan.

    De (s)linkse Gutmensch in het Westen is de voetbalsupporter. De ‘basketbalspelers’ zouden echter geen fractie van de arrogantie aan de dag leggen als ze daarbij niet luid door deze linkse kliek zou worden toegejuicht.

    Like

  • fleckie zegt:

   Nederlanders hoeven zich echt GEEN”schuldbewustzijns-complex” op te laten suggereren, das war einmal en is gelukkig voorbij!!!,

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Eh….Rudi, kleine opmerking: Ik heb de zinsnede, die je uit Martien’s betoog hebt gehaald, een paar maal overgelezen, maar het lijkt me toch, dat, gezien het woordje ‘of’ er in, vooral de twééde vraag essentieel is.
   Moet het derhalve niet zijn: “Het antwoord op deze vraag is volmondig: Jà!……enz” ? Als dat het geval is stem ik er uiteraard van harte mee in.

   Like

   • Rudi zegt:

    @Theresa Geissler
    Je hebt gelijk, Theresa.
    Ik focuste op de eerste vraag, maar die ‘Of’ maakt inderdaad de tweede vraag cruciaal, dus het moet inderdaad zijn: “Het antwoord op deze vraag is volmondig: Ja!”

    Like

 2. Republikein zegt:

  Wat is ons lot?

  Like

 3. oogenhand zegt:

  “Iedereen doet het!”, is géén moreel argument. Dat houden ons Emmanuel Kant en Julius Abagond ons voortdurend voor. Dit draaien wij om. Dat (bijna) iedereen Emmanuel Kant een groot filosoof vindt, wil niet zeggen dat hij er een is. De gulden-regel en andere wang moraal dient te worden afgezworen. In plaats daarvan moeten wij een barbaarse moraal in te voeren, gebaseerd op theocratie. Uiteraard is onze nieuwe moraal selectief barbaars, als U begrijpt waar ik naar toe wil. Arthur Harris en Ilya Ehrenburg hadden geen medelijden met Nationaal-Socialisten. Zo moeten wij ook geen medelijden hebben met onze vijanden.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik geloof van niet, alle drie landen die de leer van Jezus Christus vol, in hun land introduceren, dat zijn Nederland( bij zijn oprichting) , de USA ( Waar iedere immigrant zweren moet dat alle mensen, gelijk zijn geschapen) en Israel (bewoners van het Beloofde land),zijn alle drie door God beschermd.

  Like

 5. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Voeg hier je gedachtes toe.. (optioneel)

  Like

 6. Sprx zegt:

  Als de besten hun land ontvluchten, is de kans op een revolutie ten goede verkeken.
  Een onderdrukt land heeft vrijehidsstrijders nodig, wanneer je die asiel aanbiedt is de kans op verandering gestorven.
  Terug dus naar zoals het asielrecht bedoeld was in 1945, stop met de pervertering ervan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s