Zo wordt het domme volk van de echte problemen afgeleid

Screenshot_23

Psssst…ja, u! Waarom leest u dit? Bent u soms geïnteresseerd in de waarheid? Behoort u soms tot dat toenemende aantal burgers dat politiek niet correct is?

Terwijl de geheime diensten de burgers bespioneren als nooit tevoren en een zekere Edward Snowden steeds pijnlijker details over de handelwijze van onze lugubere grote Amerikaanse broer onthult, schuift de Duitse regering de Duitse buitenlandse geheime dienst naar voren om de burgers heel snel van de grote broer af te leiden: de Bundes Nachrichten Dienst (BND) heeft nu meegedeeld dat de klimaatverandering ons grootste probleem is. Basta. Als niet iedere burger nog meer vruchten van zijn eerlijke arbeid afstaat om de “klimaatverandering” een halt toe te roepen, dan komt er zogenaamd weldra oorlog. Zegt de BND. Het moet ook de domste burger opvallen dat dit theater een goedkope afleidingsmanoeuvre is. Want de Duitsers hebben driftig meegedaan met afluisteren. De Londense krant “The Guardian” heeft dat zojuist tot in detail onthuld. Dus afleiden met de zogenaamde klimaatverandering.

Betwisten, afleiden en liegen – dat is de bekendste tactiek van politiek en economie als de situatie netelig wordt. Maar wie bewust leeft, laat zich niet zo gemakkelijk afleiden. Wie bewust leeft, die komt het deze dagen heel merkwaardig voor dat er in het officiële NSU-verhaal opeens gaten zitten. Want een wapenexpert zei dat de NSU-leden Uwe Mundlos en Uwe Bönhardt helemaal geen zelfmoord gepleegd kunnen hebben. Dat is voor onze diensten net zo pijnlijk als de gespeelde verontwaardiging over de afluisterpraktijken van Amerikaanse geheime diensten. Ook bij het NSU-verhaal worden wij burgers blijkbaar als tamelijk dom beschouwd.

Maar wie daar over nadenkt, is politiek niet correct. En dat is gevaarlijk. Per slot van rekening is een overtreding tegen de politieke correctheid tegenwoordig een delict. In een nieuw boek, “Politische Korrektheit”, staat deze passage:

Vroeger vonden terechtstellingen op het marktplein plaats. Tegenwoordig zorgen de media daarvoor, bij al diegenen, die zich nog verzetten tegen de voorgeschreven politieke correctheid. Met diegene die twijfelt aan haar hegemonie en daarmee aan haar interpretatiegezag, wordt korte metten gemaakt – mocht hij al niet door de politiek correcte lynchmeute mediaal zijn opgeknoopt.

Komt u dat bekend voor? De auteurs van het boek omschrijven wat er gebeurt als individuele burgers niet als schapen in een kudde de voorgeschreven meningsdictatuur willen volgen. En diegenen die ons voortdurend betuttelen, treden heel subtiel op. Daarover wordt in het boek gezegd:

De betutteling bij het denken en spreken, het ringeloren van de eens zo vrij denkende mensen in het Duitstalige gebied is niet te overzien. De denksjablonen worden vooral door journalisten voorgedaan. Zij hebben de mensen in een kooi vol angst gedwongen. We hebben nu een nieuwe taal, nette taal. We noemen lelijke mensen nu “esthetisch uitdagend” en domme mensen “geestelijk uitdagend”. We zeggen “generatie 60 plus” in plaats van gepensioneerden en “op een andere wijze begaafd” in plaats van gehandicapt. Dat alles behoort tot de politiek correcte omgangstoon. De laatste jaren werden duizenden woorden onopgemerkt door andere vervangen. Vaak is ons dat helemaal niet opgevallen. Diegenen, die in de media het interpretatiegezag hebben, veranderen ons denken door ons de politiek correcte begrippen aan te bieden. Het vermoorden van burgers noemen we “zijdelingse schade” en een ontslag is nu een “vrijmaking”. George Orwell noemde deze stiekeme verandering van de taal in het jaar 1949, toen hij zijn meesterwerk “1984” schreef, “nieuwe taal”. Deze “nieuwe taal” werd in zijn roman ontwikkeld om de verscheidenheid van gedachten te verminderen. In duidelijke taal: om het denken van mensenmassa´s uniform te maken.

Als u vanavond dus weer naar het nieuw kijkt, bent u er zich dan van bewust hoe u daar in de zin van de heersende klasse beïnvloed wordt. Het uiterst actuele en spannend geschreven boek “Politische Korrektheit” ontmaskert deze farce. Als je het boek gelezen hebt, kun je over veel meldingen in deze dagen alleen nog maar lachen, bijvoorbeeld over de melding volgens welke wij ons zorgen moeten maken om de winterslaap van de planten buiten, omdat het immers zogenaamd buiten steeds warmer wordt. De politiek niet correct waarheid luidt: na twee zeer strenge winters verwacht men ook voor dit jaar opnieuw een koude winter. En dan is er veel tijd over om meer over deze gewetenloze gedachtepolitie en meningsdictators te lezen.

Bron:
Kopp-Verlag
Auteur: redactie Kopp-Verlag

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in political correctness. Bookmark de permalink .

24 reacties op Zo wordt het domme volk van de echte problemen afgeleid

 1. Linsky zegt:

  Bewustheid/zelfbewustzijn bij de kudde is echt een illusie hoor.
  Het volk slaapt niet eens meer, maar is volkomen in coma!
  Zelfs Alex Jones, die in uitzonderlijke gevallen mag rekenen op 2-500.000 lezers/kijkers, heeft geen noemenswaardige invloed op de massa. Wat is dat nou tegen een wereldbevolking van 7.000.000.000…….?

  Elk volk krijgt de leiders die het verdient…..
  Hoe reageren mensen op straat als ze wordt gevraagd om een petitie te ondertekenen voor het steunen van een Orwelliaanse politiestaat, gebaseerd op Nazi Duitsland?
  Het merendeel zal natuurlijk hard beginnen te lachen en in de gaten hebben dat het een grap is, of misschien toch niet?

  Hierbij een video van Mark Dice die de straat op gaat met een petitie waarbij het resultaat van zijn opzet toch op z’n minst opmerkelijk is te noemen.

  Het is niet zomaar een petitie. Het gaat over het invoeren van een Orwelliaanse politiestaat, gebaseerd op het model van Nazi Duitsland. Mark vraagt op straat, ergens in Amerika, of mensen zijn petitie willen tekenen, waarbij hij duidelijk uitlegt waarom het gaat.

  “Wij willen de staat modelleren naar het Duitse Nazisysteem om veiligheid voor de bevolking te creëren”, zegt Mark. “No problem”, is een veel gehoord antwoord en mensen geven hun geboortedatum en zetten hun handtekening.

  Eén man zegt zelfs, nadat hij de petitie heeft ondertekend, “Maar, dan moet je nog wel een pot met geld zien te vinden”. Klaarblijkelijk is deze man meer bezorgd over waar het geld vandaan moet komen dan over de consequenties van een politiestaat zoals men die in Nazi Duitsland had.

  Mark heeft zelf af en toe grote moeite om zijn gezicht in de plooi te houden, want het maakt niet uit wat voor onzin hij uitkraamt, mensen tekenen.

  Zo zegt hij ondermeer, “Ze proberen de begroting met 20 procent te korten, maar wij proberen een politiestaat te maken volgens het Nazimodel”. Om dan vervolgens, na het ondertekenen, te zeggen, “Dank u voor het ondersteunen van de politiestaat”.

  Tegen een andere vrouw zegt hij, “We hebben dit Orwelliaanse systeem nodig om te zorgen dat iedereen veilig is”. Waarop een vrouw zegt: “Yeah”.

  Wat deze schokkende video bewijst is dat er geen truuks nodig zijn om, in dit geval, de Amerikanen ervan te overtuigen dat ze waanzinnige maatregelen moeten ondersteunen.

  Dit ondanks dat Mark hen heel duidelijk vertelt waar het over gaat: Een Orwelliaanse politiestaat, gemodelleerd naar de Duitse Nazi versie.

  Als een Mark op straat dit al zo gemakkelijk aan het publiek kan “verkopen” dan moet het voor gladde politici met een groot media-apparaat achter zich helemaal een koud kunstje zijn. Dat blijkt ook wel uit de nog steeds geldende macht van de mainstream propagandamedia.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Linsky, hier geniet ik van …… Bedankt

   Je kunt het volk alles wijsmaken, dat blijkt wel weer….

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Uit de film ‘De avonturen van Rabbi Jacob:”
    Slimane tegen Plivert: “Vroeg of laat komt de waarheid aan het licht; je kunt het volk niet eeuwig bedriegen.”
    Plivert: “Oh jawel, dat kan best: Ik bedrieg mijn werknemers voortdurend!
    Met van alles! Zij tevreden, ik tevreden. Het volk wíl bedrogen worden!”
    Wat ook inderdaad zo is, zolang het de schijn van rust en stabiliteit wekt.
    En dat dóen de leugens, die thans op het volk worden afgevuurd!
    Niets aan de hand, dat is, wat men wil horen.
    Men moet de massa dan ook liever niet direct bezweren dat er een catastrofe op tilt is, dat wekt alleen maar averechts.
    Beter is het nog, ze stukje bij beetje bij te bengen, dat dàt en dàt scheef zit. Maar dan ook direct gevolgd door het gegeven dat dàt en dàt er aan te doen is.
    Een onmogelijk geduldwerk. Maar volgens mij de enige manier, waarop je de blinde massa ooit nog eens bereikt…..Stukje bij beetje…….

    Like

  • delamontagne zegt:

   Enquete blijbaar in ,t heerlijke warme zuiden van U.S. Waarschijnlijk Florida.! ? ! Niet helemaal EERLIJK. meesten zijn jonge mensen, hebben nog NOOIT van George Orwell noch Nazi-Duitsland gehoord.
   Nu zoiets in EU / NL en dan naar resultaat kijken. Denk dat nazi-Duitsland in EU “meer leeft” dan in U.S.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Linsky: 13.51. uur. Inderdaad Linsky, de massa denkt zelf niet (meer) na, maar laat zich avond aan avond, hersenspoelen door de msm, de omroepen en de pers. O ja, politici volgen ook nauwkeurig het handboek van Niccolo Machiavelli op- Il Principe- de Vorst- waarin deze het fiat krijgt, op aanraden van Machiavelli, om te LIEGEN, te BEDRIEGEN, en te MOORDEN om zijn/haar DOELEN te halen! Vul voor de Vorst, de POLITIEK in, en voilá, zie om U heen hoe het allemaal op zijn plaats valt. Zo rolt het helaas Linsky.

   Like

 2. Ik word al sinds mijn jeugd door mijn linkse familie en de psychiatrie weggezet als geestelijk gestoord. Onterecht natuurlijk. Terwijl ik denk dat ik veel meer weet dan hen. Mijn familie en psychiatrie zijn politiek correct. En ik ben het buitenbeentje. Het zwarte schaap. Oftewel politiek incorrect.

  Like

  • felix zegt:

   De psychiatrie is vergeven van de linksdraaiende volidioten!! Psychiaters, hulpverleners, groepsgesprekleiders, allemaal hetzelfde. Als er nuchtere mensen die met moeilijkheden voor hulp bij ze aankloppen, worden ze in no time getransformeerd tot esoterische zweefballonnen, die geloven in chakra’s energiëeen elfjes, orbs, en kaboutertjes, waar geen normaal gesprek meer mee te voeren is. Ik maak het in mijn eigen omgeving mee.

   Like

   • felix zegt:

    En natuurlijk Groenlinks stemmers, en partij voor de dieren, en macrobiotisch eten of veganisten, of kruidentheedrinkers, of homeopatische geneesmiddelenadepten, compleet doorgedraaid dus…

    Like

 3. delamontagne zegt:

  Was altijd al geinteresseerd in nieuws. Vroeger was dat veel moeilijker, maar nu kunnen de mensen via het WONDER internet, alle kennis en meningen tot zich nemen. In de tijd van m,n vader ( 1898 ) en daarna, werden den mensen dom gehouden door, ( de kerk en de Broodheer ),, zoals ,t latere gezegde luidde::”houd jij ze dom, DAN HOU IK ZE ARM” ([ werkgever TEGEN pastoor ]) Nu worden die 2 functies vereenigd door de Staat , dom houden en arm.

  Like

 4. Rick zegt:

  De politici en hun partijen werken dit zelf in de hand. We moeten elkaar vooral niet willen kwetsen.
  Gebeurd dit al dan niet per ongeluk; dan weet men niet hoe snel men door het stof moet kruipen.
  Zélf voor “ons” nationale etterlettertje Pechtholt gaat men Mea Culpa brullend door de knieën.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22044765/___Geen_al_te_frisse_types___.html
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22044875/__Verheijen_biedt_excuses_aan__.html
  http://politiek.thepostonline.nl/2013/11/10/pechtold-d66-woest-verheijen-vvd/
  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/240161/vvd-er-vindt-liberalen-toch-niet-enger-dan-le-pen.html
  Dat minderwaardige mannetje Pechtholt lacht de l#l uit zijn broek en krijgt weer alle schijnwerpers op zijn miezerige persoontje gericht. Zie hem maar glunderen op al die foto’s.

  Like

 5. Martha N zegt:

  Komt me bekend voor deze naam.
  George Orwell
  Eric Arthur Blair..
  · “Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.”
  .Het boek van Orwell is aan te raden…
  Mensen die gevraagd worden WIE George Orwell is..?
  De meesten weten het niet…
  Die weten zo wie zo niets…
  Mannetje Pechthold, ach wat helpt schelden op zo een minkukel en bedenk, de man draagt een ijzeren harnas der eigenroem en boeken lezen heeft hij al nooit gedaan… Tenminste niet deze van Orwell…
  Helaas zijn wij overgeleverd aan dit soort zielige mannetjes….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Onzin, dat niemand zou weten, wie George Orwell is!
   Dertig jaar geleden wist iedereen het. Je kreeg zijn boeken ook als verplichte kost op school, bijvoorbeeld bij Engels. In ieder geval 1984 èn Animal Farm.
   John Jansen van Galen tekende in zijn HP Document, begin jaren ’80 op, dat talloze pubers, gevraagd naar hun toekomstverwachtingen, in die tijd te kennen gaven dat “ze bang waren dat in 1984 de wereld zou vergaan.” Simpel, puberaal bijgeloof, maar de angst voor de dreiging lééfde althans.
   Het rotte is alleen, dat het jaartal te letterlijk genomen werd. Toen 1984 achter de rug was, dacht iedereen, dat de voorspelling gewoon niet uitgekomen was en ging men over tot de orde van de dag.
   Een jaar later zag ik 1984 bij de Slegte liggen.
   Misschien had menigeen die datum minder letterlijk genomen als men algemeen op de hoogte geweest was van het feit, dat Orwell zijn boek aanvankelijk 1948 had willen noemen, maar die twee cijfers later omgedraaid had. Als je het leest klopt dat ook wel want de sfeertekening past veel beter bij de jaren ’40 dan bij de jaren ’80 -die Orwell ook misschien niet eens duidelijk voor de geest stonden; een helderziende was de man natuurlijk niet.
   Die datum op zichzelf is natuurlijk ook niet eens belangrijk; het gaat er meer om dat er van tijd tot tijd altijd machtsconcentraties zullen bestaan, die zo’n greep op de wereld begéren, wanneer dan ook. Of ze hem ook blijvend krijgen is nog een tweede.
   Maar dat al degenen, die tóen wisten wie Orwell was, nu al dood en begraven zijn, is mij wat te sterk.
   Ze oeten hooguit een geheugen opfrissertje krijgen, dat is alles. Dan weten ze het heus wel weer. Mens, wij werden zowat ópgevoed met Orwell!

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Het is waar wat je zegt Theresa maar er is iets anders.
    Vanaf de jaren 80 zijn onze kinderen geindoctrineerd door onze pedagogen en worden met allerlei onzin volgestopt.
    De kinderen word niet meer geleerd om zelf na te denken en beslissingen te nemen, laat staan hun verantwoordelijkheid te nemen.
    Dat Ik hier verantwoordelijkheid noem is niet voor niets want de jeugd heeft zoals je mischien zelf al gemerkt hebt links of rechts het smoesje klaar dat als iets niet goed loopt of fout loopt het nooit aan hen ligt.

    Like

   • koddebeier zegt:

    @Theresa Geissler 15.50 uur, Zo was het vroeger, de scholen zijn niet meer wat ze eens waren. de leerkrachten zijn links gehersenspoeld tijdens hun opleiding.
    Vroeger was een leraar meester en de lerares juffrouw of mevrouw en hadden de kinderen respect voor hun.
    Het ging mis toen de nieuwe lichting met hun geitenharensokken binnenstapte en zei, ik ben DirkJan jullie nieuwe leraar.

    Like

   • Martha N zegt:

    Ik had het dan ook niet over jou Theresa… echt niet..!!!
    Trouwens, de film Rabbi Jacob is van ons een favoriet, maar hij heet niet PLIVERT maar Pivert een Pivert is een Specht….

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @ Martha N. 20,15u Ik heb de film dan ook al in jaren niet meer gezien.
    Die naam zat op de één of andere manier zo in mijn geheugen, waarvoor mijn néderige excuses.
    Dank U héél hartelijk voor het recht zetten van dit uíterst belangrijke feit.

    Like

   • Martha N zegt:

    We worden het vast nog eens Theresa LOL
    Ik hou ook niet van nederige excuses, doe maar lekker gewoon
    Ieder kan zich vergissen, doe ik vaak genoeg.
    Rabbi Jacob is één van de leukste films van Louis de Funès
    We hebben trouwens bijna al zijn films, mocht je belangstelling hebben..?
    Oh nee, dat mag niet uiteraard dus..?

    Like

   • Willie zegt:

    Theresa, vergeet niet Aldous Huxley’s Brave New World , toendertijd VERPLICHTE lectuur op de hogere scholen , maar toen werd er nog EIGEN denken verwacht , nu liefst de populaire shit aan te nemen

    Like

 6. felix zegt:

  Het wordt steeds gekker: monument voor de gastarbeiders.

  http://nos.nl/artikel/573312-monument-eert-gastarbeiders.html

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  Ik ken de serie van Mark. Velen denken dat alleen in Nederland de mensen niet geinteresseerd zijn in de politiek. In Amerika is het erger. Men is of Democraat, wat er ook in het programma staat, of Republikein, wat er in het programma staat, en dat wordt als een honkbalwedstrijd verdedigd. Enkel bij grote evenementen als verkiezingen wordt er gediscussieerd, maar dan vaak op een haast hooliganachtig manier, waarbij de eigen standpunten de juiste zijn en die van de anderen van de tegenpartij per definitie slecht. Men is fan van de eigen club. In Amerika heb je Joe Sixpack, een vergelijk met de bierdrinkende, chipskouwende, televisiekijkende gemiddelde Nederlander. Totdat Joe zijn bier niet meer kan kopen of de gemiddelde Nederlander niet meer ontspannen kan bankzitten. Maar dan is het te laat.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  We worden steeds trager en dommer in Nederland, tsja dat kun gerust zo stellen, de resultaten liegen er niet om, de ene na de andere hogeschool heeft te kampen met een wedijver om zoveel mogelijke diploma’s af te leveren wat gepaard gaat met frauduleuze manieren door het opschroeven van diploma uitreikingen aan kinderen die gezien hun niveau geen diploma mogen krijgen, maar ja een jaartje overdoen is financieel niet door de directie denkbaar. Ook de gejatte examens op de bijzondere scholen waar islamitische kinderen met hun brutale bekken tegen over de verslaggevers en camera-crew achter en voor de hekken van Ibn Ghaldoun school hun protest kenbaar maakte tegen in hun ogen zijnde harde westerse wereld hun zielige diplomaatjes claimden.

  Ook op het gebied van internettechnologie loopt Nederland achter. Ons land is bijna een derdewereldland aan het worden. Facebook, Twitter en vele andere uitvindingen gingen helemaal voorbij aan Nederland. Het lijkt alsof we steeds dommer en trager worden.
  In Nederland gevestigde moderne, winstgevende bedrijven kampen met een personeelstekort. Capabele mensen kunnen ze niet meer vinden in Nederland. Terwijl duizenden jongeren werkloos zijn – deze situatie is bijna gevaarlijk te noemen.
  De ellende komt door het gebrekkig functionerende onderwijssysteem. De toekomst is al begonnen en wij plukken nu al de wrange vruchten van het onderwijssysteem. (lees verder)

  door Afshin Ellian 11 nov 2013

  Bron
  http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2013/11/We-worden-steeds-trager-en-dommer-in-Nederland-1407034W/

  Like

 9. Republikein zegt:

  Vechten tegen de bierkaai

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s