Het Israëlische kabinet keurt unaniem het kostbare plan goed om illegale migratie aan te pakken

Screenshot_26

Afrikaanse illegale immigrante in het zuiden van Tel Aviv

De staat zal 550 nieuwe overheidsfuncties creëren om het probleem op te lossen; 440 miljoen ILS [Israëlische nieuwe shekels] zullen aan andere ministeries worden onttrokken. Het kabinet heeft op zondag een plan om de illegale migratie naar Israël te bestrijden goedgekeurd. Dat plan zal naar verwachting 440 miljoen ILS gaan kosten Het programma zal uitgebreide maatregelen treffen om ‘migranten aan te moedigen Israël te verlaten’, met inbegrip van een uitkering van hogere premies als men vrijwillig terugkeert en er worden 550 nieuwe overheidsfuncties gecreëerd om de kwestie te regelen.

De 550 nieuwe regeringsfuncties zullen het Ministerie van Openbare Veiligheid, van Bevolking, van Immigratie en van Grensautoriteiten en het Ministerie van Economische Zaken versterken.

De 440 miljoen ILS zullen worden onttrokken aan andere ministeries, grotendeels om de bouw en de exploitatie van de ‘open detentievoorziening’ in het zuiden te financieren, die naar verwachting plaats kan bieden aan ongeveer 3300 van de geschatte 53.000 Afrikaanse migranten in Israël.

Het voorstel omvat ook 73 miljoen ILS voor programma’s die de persoonlijke veiligheid van bewoners van gebieden met een hoge concentratie migranten kunnen verbeteren, met inbegrip van het inhuren en het inzetten van meer politie in dergelijke gebieden.

Bovendien omvat het voorstel een verhoging van $ 1.500 naar $ 3.500 van de premie die wordt gegeven aan Afrikanen die ermee instemmen om Israël vrijwillig te verlaten.

Minister-president Benyamin Netanyahu zei zondag met betrekking tot het programma: “Wij zijn vastbesloten de tienduizenden illegale migranten die hier zijn uit te zetten, nadat we het aantal illegale arbeidsmigranten die Israëls steden binnenkomen tot nul hebben gereduceerd. De stappen die we vandaag unaniem hebben goedgekeurd zijn proportioneel en noodzakelijk voor het behoud van het Joodse en het democratische karakter van de staat en die zullen de veiligheid van Israëls burgers herstellen met handhaving van de richtlijnen van het Hooggerechtshof en de internationale wetgeving”.

De Minister van Binnenlandse Zaken, Gideon Sa’ar, heeft op zijn beurt gezegd: “Het huidige plan biedt de noodzakelijke middelen voor de strijd tegen de illegale migratie in de staat Israël, overeenkomstig de regels van het Hooggerechtshof. We moeten ons opstellen als een versterkte muur om de vitale belangen van de staat Israël en zijn burgers te handhaven”.

De Israëlische regering geeft er de voorkeur aan de faciliteit niet als een gevangenis of een detentiecentrum aan te duiden, ze zegt in plaats daarvan dat het een open faciliteit zal zijn waar in de behoeften van de migranten zal worden voorzien en die ’s nachts wordt gesloten nadat een hoofdelijke telling heeft plaats gevonden.

“Illegale migranten in Israël zullen naar het opvangcentrum worden gestuurd, waar in hun fysieke behoeften – met inbegrip van onderdak, eten en drinken, en elementaire gezondheidszorg – zal worden voorzien. Illegale migranten die naar het centrum worden gestuurd, zullen niet mogen werken. Dus zal voor de eerste keer het verbod om hen in dienst te nemen worden toegepast. Gelijktijdig zal de staat handhavingsacties beginnen tegen degenen die illegale migranten die zich in het opvangcentrum bevinden, in dienst nemen”, zei de premier zondag.

Het nieuwe plan van de regering is min of meer een antwoord op het besluit van het Hoge Hof in september om het amendement op de Infiltrantenwet  in te trekken, waarin werd toegestaan dat mensen die illegaal het land binnen zijn gekomen maximaal drie jaar zonder vorm van proces gevangen konden worden gezet.

Bron:
http://www.jpost.com/National-News/Cabinet-unanimously-approves-costly-plan-to-deal-with-illegal-migration-332865
Auteur: Ben Hartman

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het Israëlische kabinet keurt unaniem het kostbare plan goed om illegale migratie aan te pakken

 1. Th.M. van Baarle zegt:

  Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. Een efficiënt beleidsvoornemen om op een correcte manier ‘insluipers’ op de weg terug te brengen,
  Als er in Nederland eenmaal een omslag is teweeg gebracht en de linkse goedmenschen niet meer de dienst uitmaken kunnen we bij Israël in de leer gaan om van onze illegalen verlost te worden.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Dat moeten wij ook hier gaan doen, Negers horen in Afrika te zijn en niet in het kouwe Nederland.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hoera, uit ISRAEL komt de VERLOSSING en het GEZOND VERSTAND. Prima gedaan Henk en Wachteres! ( vrolijk liedje neuriën gaat).

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Uitzetten desnoods met een vertrek premie, goed werk Israël !!!
  Wanneer worden de zogenaamde volksvertegenwoordiging hier wakker ????

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Daar komt-ie @ Tom. De Nederlandse tekst eronder: Hatikva-The National Anthem of Israel

  Hatikwoh

  Joden! Zolang in ons harte
  Isr’els trouwe blijft bewaard
  En naar Sion, Stad der Smarte,
  Nog ons oog begerig staart;
  Zolang zal de hoop niet sterven
  die ons volk houdt opgericht
  Om het land weer te beërven
  waar Jeroesjolajim ligt.

  Joden! Zolang nog de stenen
  staan van d’oude heil’ge muur
  waar de balling placht te wenen
  in’t verbeide Sabbath-uur;
  zó lang zal de hoop niet sterven
  die ons volk houdt opgericht
  om het land weer te beërven
  waar Jeroesjolajim ligt.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Het is duidelijk dat in Israël het gezonde verstand verstand nog volop werkt!
  Er zijn ook daar linkse krachten, maar die bepalen goddank niet het politieke klimaat.
  Israël, een VOORBEELD voor ons allemaal in het Westen.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  SIMPLY SING! Zo haatdragend zijn de Israëliërs:

  Elke twee maanden organiseren Israëlische en Palestijnse jongeren in Jeruzalem (de stad van zoveel religie en conflict) een uniek, haast spiritueel evenement: SIMPLY SING! De naam behoeft weinig uitleg. Geen politiek, geen verdeeldheid, gewoon zingen en dansen. Joodse en Arabische muzikanten spelen elkaars muziek. Israëli’s én Palestijnen uit Jeruzalem dansen samen en leren elkaar bekende nummers uit elkaars cultuur.

  Er zijn Israëli’s uit Israël, Palestijnen uit Israël, Palestijnen uit het vluchtelingenkamp in Jeruzalem, jonge mensen, ouderen, armere mensen, welgestelde mensen, hoogopgeleiden, lager opgeleiden,… Alle verschillen vallen weg van zodra mensen verenigd zijn in muziek als universele taal. We voelden hoe deze “gelijkheid in diversiteit” mensen bevrijdt.

  In deze video zingen de Israëlische zangeres en de Palestijnse muzikant Georges Saman samen twee mooie nummers. Ze zingen samen dezelfde tekst, de één in het Hebreeuws en de ander in het Arabisch. Nu eens versmelten de klanken, dan weer scheiden ze van elkaar. Hetzelfde, maar toch verschillend. Een metafoor voor Israël en Palestina… Het eindresultaat is een prachtige symbiose..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s