De echte Mandela

Screenshot_36

(Door: Pete Papaherakles)

Toen de 95 jaar oude Zuid-Afrikaanse Nelson Mandela in het ziekenhuis lag, portretteerde de wereldwijde mainstream in de media hem als een levensgroot heldhaftig persoon en bevrijder van zijn volk. Maar is dat waarheid of fictie? En hoe zullen eerlijke geschiedkundigen over hem oordelen?

Het officiële verhaal gaat ongeveer als volgt: Nelson Rolihlahla Mandela werd geboren in 1918 in de koninklijke familie van de Thembu stammen. Hij studeerde rechten op twee prestigieuze universiteiten en raakte betrokken in anti koloniale politiek door lid te worden van het African National Congress (ANC). Hij was aanhanger van het niet gewelddadige verzet met als doelstelling soevereiniteit te krijgen voor de zwarte bevolking. In 1962 werd hij gearresteerd en veroordeeld voor sabotage en samenzwering om de Zuid-Afrikaanse regering omver te werpen en werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Een internationale campagne werkte voor zijn vrijlating, welke beloond werd in 1990 en hij werd aangeroepen als martelaar van het blanke racisme door de internationale media. Deze populariteit werd de drijvende kracht achter zijn verkiezing tot president van Zuid-Afrika in 1994, waar hij zijn strijd voortzette de etnische spanningen te beëindigden en raciale gelijkheid te brengen. In de loop van de jaren kreeg Mandela meer dan 250 onderscheidingen, inclusief de Nobelprijs in 1993, de U.S. Presidentiële Medaille voor vrijheid en de Sovjet Lenin orde.

Dat is het officiële verhaal. Zijn critici echter hebben een andere opinie.

Zij wijzen op het feit dat Mandela niet gevangen werd gezet omdat hij tegen de apartheid streed of wegens de tweedeling in Zuid-Afrika, maar omdat hij een terroristische bom moordenaar was in dienst van de Sovjet-Unie.

De ANC guerrillamacht, bekend onder de naam uMkhonto we Sizwe ofwel ”Speer van de Natie”, werd in 1961 door Mandela en zijn adviseur, de in Litouwen geboren Joodse communist Joe Slovo, opgericht. Diens geboortenaam was Yossel Mashel Slovo, die officieel genoemd werd als de algemeen secretaris van de Zuid-Afrikaanse Communistische Partij in 1986.

Slovo was de planner van vele ANC terreuraanvallen, inclusief de aanval op 8 januari 1982 op de kerncentrale “”Koeberg”” nabij Kaapstad, de bomaanslag in de Kerkstraat op 20 mei 1983, waarbij 19 mensen gedood werden, en de aanslag met een autobom op 14 juni1986 nabij de Magoo bar in Durban, waarbij 3 mensen gedood werden en 73 mensen gewond raakten.

In 1962 werd Mandela gearresteerd samen met 19 anderen, waarvan de helft blanke Joodse communisten waren, in een politieactie gericht op het ANC hoofdkwartier, gevestigd op een boerderij. Diens eigenaar was Andrew Goldreich, eveneens een Joodse communist uit Ravonia, een voorstad van Johannesburg.

In de Rivonia rechtszaak die plaatsvond in de loop van 1963 en 1964 werden de verdachten aangeklaagd voor 221 sabotagedaden met de bedoeling de regering omver te werpen en samenzwering en hulp aan buitenlandse militaire eenheden, die Zuid-Afrika binnendrongen met de bedoeling het communisme te bevorderen.

De aanklager, Percy Yutar, vertelde tijdens de rechtszaak dat er productiebenodigdheden voor munitie aanwezig waren om een stad ter grootte van Johannesburg op te blazen.

Ontsnapt aan de doodstraf kreeg Mandela levenslange gevangenisstraf.

In 1990 hadden de communisten achter Mandela voldoende macht verzameld om zijn vrijlating te bewerkstelligen. De Apartheid werd afgeschaft en het ANC kwam aan de macht met Mandela als president en Slovo werd zijn minister van Volkshuisvesting.

Kort daarna werden Mandela en Slovo samen met een groep ANC-leiders gefilmd terwijl zij een lied zongen alle blanken (boeren) in Zuid-Afrika te doden.:

De huidige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, eveneens van het ANC, werd ook gefilmd in januari 2012 terwijl hij het lied zong ”Kill the Boer”, staande voor een menigte van duizenden zwarten terwijl zij in opperste stemming dansten. Het lied roept op tot moord op de afstammelingen van de originele blanken kolonisten van Zuid-Afrika met liedteksten die de zwarten aanmoedigen de boeren met machinepistolen neer te schieten:

Mandela’s ex-vrouw Winnie, eveneens een langdurig ANC-activiste, prefereerde een methode genaamd ”halsbanden”, waarbij een met benzine gevulde autoband geplaatst werd rond de nek van een slachtoffer en in brand gestoken. Zij werd berucht met het gezegde “met onze luciferdozen en onze halsbanden zullen we ons land bevrijden.” (Mandela zat in eenzame opsluiting gedurende de tijd van de halsband martelmoorden. Een geschatte 3000 slachtoffers werden gedood door dit zogenaamde halsbanden).

Sinds 1994 zijn 68.000 blanken brutaal gemarteld en vermoord door zwarten in Zuid-Afrika op manieren die te gruwelijk zijn te beschrijven, inclusief 4000 Boeren, wier boerderijen opgeëist werden door wilde moordenaars, een totale oppervlakte van meer dan 25.000 km².

In tegenstelling tot het publieke geloof is de grootste meerderheid van zwarten in Zuid-Afrika niet afkomstig van de oorspronkelijke inwoners, maar kwamen met miljoenen uit naburige landen nadat de blanke Boeren een land gecreëerd hadden met een bloeiende economie, onderwijsmogelijkheden en medische zorg.

Onder blank bestuur genoten de zwarten in Zuid-Afrika betere leefomstandigheden dan in elk ander Afrikaans land dan ook, waar zwarten elkaar doodden in stammen oorlogen.

In 1994, het jaar waarin Mandela de macht overnam, doodde de Hutu stam 800.000 Tutsis in Rwanda. Gelijkluidende stamgenocides vonden plaats in Kongo, Somalië, Ethiopië, Tsjaad, Mali, Zimbabwe, Angola en vele andere Afrikaanse landen. Geweld tussen stammen en genocide is altijd een manier van omgaan met elkaar geweest voor Afrikanen.

Sinds de overname door Mandela is Zuid-Afrika een Derde Wereldland geworden. Het veranderde van het veiligste land in Afrika tot de verkrachting en moord hoofdstad van de wereld. In Johannesburg worden elk jaar 5000 mensen vermoord. Werkeloosheid steeg van 5% in 1994 tot 50% vandaag.

Zuid-Afrika heeft ook het hoogste cijfer van mensen geïnfecteerd met HIV/Aids in de wereld. In 2007 meer dan 18% van de volwassenen, wat neerkomt op 5.700.000 mensen met aids. In 2010 stierven een geschatte 280.000 mensen aan aids.

Kijkend voorbij de mediamythe van de ”halfgod Mandela” terwijl hij zijn schemering tegemoet treedt, kun je alleen maar zeggen ”opgeruimd staat netjes”.

De erfenis van 20 jaar ANC beleid:


Bron:
http://americanfreepress.net
Auteur: Pete Papaherakles

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op De echte Mandela

 1. Rick zegt:

  Het lijkt wel of “wij” in een soort parallel universum verkeren 😉
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22121454/__Koning_naar_herdenking_Mandela__.html
  Zijn “wij” nu zó slim…; Of zijn “zij” zó achterlijk ??

  Like

  • JooJootje zegt:

   Onze koning slaat een vakantie op staatskosten niet af.
   Denk maar niet dat hij hier zelf voor zal betalen.
   Dat doen ze trouwens nooit dat heeft bea al vaak genoeg bewezen.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Zij zijn achterlijk !! Besmet met het links draaien virus die alle (op één na) hersencellen vernietigd. Deze besmetting vind plaats in het onderwijs vanaf de lagere school tot en met de Universiteiten, maar ook via de krant en tv media.

   Like

 2. luckybee zegt:

  De boeren zijn in het algemeen gereformeerden, en ze volgen de leer van Jezus Christus tot op de punt op de i.Het is hoogste tijd dat Jezus Christus zijn schapen beschermd tegen deze moordenaars en communisten.Liever vandaag als morgen.Ze leefden in de voor blanken juiste climaat.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Ik ga er van uit dat de wetenschappelijke geschiedschrijvers dit zeker niet onbelicht laten.
  Ik vrees dat deze teksten tot verboden of verketterde teksten zullen worden verklaard.
  We leven nu eenmaal in het tijdperk van de leugen.
  En in het tijdperk van de leugen is de waarheid een belediging.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @JooJootje: 00.04. uur. Precies, en het is frappant hoe de boeken van George Orwell, te weten. 1984 en ” Animal Farm”, zo toepasselijk zijn in deze dagen.

   Like

 4. Ik zou de originele tekst “good riddance” eerder vertalen als “eindelijk opgerot” dan als “eindelijk bevrijd”.

  Like

 5. maria zegt:

  Dat heerschap naast Mandela in dat filmpje met “kill de Boeroe” is niet Joe Slovo, maar Ronnie Kasrils ook een Joodse communist. http://en.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Kasrils
  Het is inderdaad verbijsterend dat iedereen blijft steken in het charisma van Mandela, terwijl Zuid-Afrika in economisch en moreel opzicht zeer sterk achteruit gaat sinds de afschaffing van de apartheid. Er zijn al meer dan 4000 blanke boeren slachtoffer van “plaasmoorde” maar daar hoor je niemand over.

  Like

  • Jan zegt:

   Nee hoor, links volk wil de waarheid niet onder ogen zien. Ik bezocht even de site van Anja Vuilnisbelt, Harry Hamas en A. pessimist die kregen een orgasme bij het horen van de naam Mandela, waterige ogen en een brok in hun keel. Zo goed als iedere acoliet van Harry is lyrisch.

   Doet mij denken aan Israël, een oase en rondom vuilnisbelten van islamitische landen.

   Like

 6. Jan zegt:

  Nelson Mandela’s bombs: Messina landmine

  Why should we pray for Nelson Mandela? ‘

  On July 1 2013, an angry Afrikaner writes: “Mandela’s heritage: the victims of the land-mine exploded by ANC-terrorists in Messina: December 15 1985: Mandela later gave these murderers medals.

  http://nolstuijt.wordpress.com/2013/07/02/nelson-mandelas-bombs-messina-landmine/

  Nelson Rolihlahla Mandela, member of the Tempu tribe, won the Nobel Peace Prize in 1993. [sic] His specialty was blowing up crowded railway stations which killed hundreds and hundreds of women and children. He also was the inventor of the “necklacing” technique – [burning tyres around the neck]
  http://beforeitsnews.com/alternative/2013/12/mandela-legacy-of-a-deluded-communist-tool-2841292.html
  http://censorbugbear-reports.blogspot.nl/2009/08/nobel-peace-laureate-nelson-mandelas.html


  Let op wat Stanton zegt over de blanken die door de zwarten betiteld worden als ‘settlers’, ‘kolonisten’. Het is dezelfde smeerlapperij die socialisten bezigen tegen Joden in Israël en wat dus eens temeer aangeeft dat zij niets anders zijn dan door en door verrotte racisten.

  Like

 7. Jan zegt:

  ANC’s black on black killing spree
  http://www.thetruthaboutsouthafrica.com/p/ancs-black-on-black-killing-spree.html

  Dit is het ANC:

  Wie is Winnie Mandela?

  De antisemiet Tutu over de situatie (piepstem, blijkbaar gecastreerd)

  (kan die gek niet mee onder de grond?)

  Like

 8. Jan zegt:

  Onder communisten neemt de levensstandaard aanzienlijk toe

  Johannesburg (geluid uitschakelen):

  Like

  • Jan zegt:

   Net de Bijlmer, ook die flats werden door ‘onze zwarte landgenoten’ gesloopt tot het uiteindelijk echt gesloopt moest worden vanwege de sloop.

   Like

 9. Jan zegt:

  Aardig om aan te geven hoewel de situatie van toepassing is op de VS maar het geeft de mentaliteit weer:

  . African Americans commit 90% of the approximately 1, 700,000 interracial violent crimes occurring in the U.S. every year.
  · More than 30,000 white women were raped by black men in 1991, whereas 5,400 black women were raped by white men. The black interracial rape rate was 38 times the white rate.
  · Blacks are five to eight times more violent than whites.
  · When blacks commit violent crimes they target whites 56% of the time. When whites commit violent crimes they target blacks 2% to 3% of the time.
  · Blacks are up to 250 times likelier than whites to engage in multiple offender or group interracial violence.
  · 1,276,030 interracial crimes were recorded in 1994, of which 1,140,670 (89%) were the work of the blacks.

  According to U.S. Department of Justice records, from 1977-1997 there have been 6.6. million violent crimes of murder, rape, robbery and assault and 20 per cent were interracial. Of that 20 per cent, 90 per cent of the victims were White. Blacks murder Whites 18 times the rate that Whites murder Blacks and Black on White assaults are 21 times the opposite.

  Meer op:
  IMMIGRATION UNTO DEATH: HOW THE NORDIC WEST IS COMMITTING RACIAL SUICIDE
  http://www.alor.org/Race,%20Culture%20and%20Nation/Immigration%20Unto%20Death.htm

  Vul moslim in voor zwart en de cijfers zullen niet afwijken

  Like

 10. Jan zegt:

  Maar nu de rol van het blanke links volk in Afrika, dat niet onder doet voor dat hier in Europa. Dezelfde vunzige en intens rotte, zelfhatende mentaliteit:

  Nadine Gordimer (zij kreeg de Nobelprijs en werd in de adelstand verheven):
  “Afrikaner women are lower than rats, closer related to plants, just fit enough to be raped in an act of genus preservation”

  Noel Ignatiev
  “…The goal of abolishing the white race is on its face so desirable that some may find it hard to believe that it could incur any opposition other than from committed white supremacists…
  …Keep bashing the dead white males, and the live ones, and the females, too, until the social construct known as the white race is destroyed. Not deconstructed, but destroyed.”

  Nu van een ander: Het slechte wat Zuid-Afrika kon overkomen was het moment dat het land aan Nelson Mandela en zwarten werd gegeven”

  Bijzonder commentaar op youtube. Maar de waarheid komt altijd hard aan

  Like

  • maria zegt:

   Wauw! Hij zegt het wel even raak! Mensen hebben inderdaad op Obama gestemd omdat hij zwart was en ze zichzelf een schouderklopje konden geven…

   Like

 11. toetssteen zegt:

  De Zulu horen niet thuis in Zuid Afrika! De echte bevolking is de Khoisan. Zoek maar een u zult vinden dat deze Afrika mens dicht bij u staat. Maar ja zijn huidskleur is lichter. Zijn / haar ogen zijn amandelvormig. Enfin, deze mensen die daar leefden toen van Riebeeck voet aan wal zette en waarmee gewoon handel werd gedreven, staat op de monumentenlijst.

  Like

 12. Trucker zegt:

  In de jaren ’70 ’80 was er in Vlaanderen Protea een organisatie die zich richte op de vriendsschapbanden tussen Vlaanderen (pelgie weet ik niet meer of het pelgisch’s was) en Zuid Afrika, bestond grotendeels uit politieke en “high level” personen.
  Voor de linkse meute, dus media inbegrepen waren ze des duivels want ze verdedigden de zo door hun verfoeide apartheidspolitiek en met de openbare KRomroep BRT (in die jaren hadden ze het monopolie simpelweg omdat er geen andere zenders waren) als één van de vurigste tegenstanders was de druk op de organisatie en de leden inmens.
  Ik moet vermelden dat bij de organisatie mensen waren met een verleden als collaborateur en neo- nazi’s of facisten die uiteraard de schietschijf waren voor de huilende linkse meute.
  Voor de duidelijkheid ik onderschrijf het nazisme niet want met de islam zien we de hedendaagse variant ervan uit het graf rijzen maar werd wel nieuwsgierig naar wat er van waar was wat de media (zo goed als iedere dag) over Zuid Afrika berichte.
  Om het kort te houden begreep al vlug dat de geluiden van de media en hun lobbyisten niet altijd de waarheid spraken, (kanttekening in die jaren was het www zelfs nog niet in de embryonale fase) en was het zoeken als in een hooiberg naar de bekende naald om exacte feiten te weten te komen.
  Uiteindelijk is Protea opgeheven bij de beindiging van de apartheidspolitiek en de rest is (zoals men zegt) geschiedenis waarin Zuid Afrika verworden is tot de zoveelste zwarte bananenrepubliek onder aanvoering van macchtswellustelingen die uit zijn op én zaak de blanke erfenis wegvagen ten koste van elke prijs.
  De media heeft in de apartheidspolitiek een nefaste rol gespeeld, ik overdrijf echt niet als ik stel dat indertijd op de openbare KRomroep BRT bijna iedere dag een verslag van het racistische Zuid Afrika werd afgelezen het leek er op dat ze een lijst bijhielden met alle feiten waar zwarten bij betrokken waren (lees) als slachtoffer.
  Wat we niet mochten horen was hoe welvarend Zuid Afrika geworden was door de hardwerkende Boeren en dat het uitsluitend door hun verdienste de bloeiende economie een feit was.
  Vele zwarten haden een fatsoenlijk loon en leefden zeker niet als slaven (wat de media suggereeerde) maar dat het voor alle zwarten peis en vréé was zal ik zeker niet stellen, want uiteraard had de rassenscheiding minder aangename kantjes.
  Hoewel om tot de conclusie te komen dat de apartheidspolitek een ramp geweest is voor iedere zwarte (zoals het graag geduid werd in de vorige eeuw) is niet juist, natuurlijk zijn er zwarten gelyncht, werden ze vaker als een blanke gemolesteerd maar zoals het indertijd bericht werd leek het of het systeem niks meer of minder een genocide was.
  Heden ten dage zien we dat de zwarte haat zich richt tot iedereen die blank is en daar blijft het niet bij want ook zij die werken (of gewerkt hebben voor de blanke) worden gruwelijk gefolterd voordat ze afgeslacht worden door primitievelingen.
  Het geweld in Zuid Afrika is van dusdanig niveau dat de media er niks er over bericht want tenslotte zijn de zwarten “bevrijd”, inderdaad maar wie betaald de prijs…

  Like

  • Jan zegt:

   Ken je dit nog, van de jaren 60 en 70? Zelfhatend, blank, links volk en het gezever over Outspan sinaasappelen, en net als nu, liep de geschifte Van Thijn weer voorop, nu pro Hamas en ant-Israël, destijds voor het ANC en tegen iedere blanke, want genuanceerd kan hij niet denken. Let op de totaal idiote vergelijking van de demagoog:

   De worsteling met het eigen verleden maakte Nederland in de jaren zestig en zeventig steeds rabiater in houding tegenover apartheid
   Een van de sprekers was de PvdA-politicus Ed van Thijn, op dat moment burgemeester van Amsterdam. Er waren nogal wat gemeenten die zich ‘apartheidsvrij’ hadden verklaard en een eigen actiegroep hadden opgericht, LOTA: Lagere Overheden Tegen Apartheid. En Amsterdam schiep er een eer in voorop te lopen.

   Burgemeester Van Thijn veroordeelde de apartheid in felle bewoordingen. Hij vergeleek de apartheid in Zuid-Afrika met de Duitse bezetting van Nederland in 1940-1945, en met de jodenvervolging. ‘Geen regering, geen Shell, niemand kan onze gemeente stoppen in ons protest tegen apartheid,’ aldus de benoemde burgemeester van Amsterdam.
   http://www.isgeschiedenis.nl/archiefstukken/anti-apartheidsstrijders-uit-schuldgevoel/

   Met ‘onze’ voormalige kunnegin.

   Like

   • Trucker zegt:

    Yep krék hetzelfde, schoften die ons zouden verbieden om een Jaffa te kopen, het wordt vaak gezegd “de geschiedenis hethaalt zich” maar vele op deze blog uiten dezelfde mening en die is niet zo ver bezijden de waarheid.
    Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de grote massa gewoon niet wil weten wat er echt gebeurd of het negeert want hoe is het anders te verklaren dat er mensen zijn die op de hoogte zijn van wat the real world is en de idioten zoals nu die achter de mandela hysterie lopen.
    Ik begrijp het echt niet, hoewel vroeger was het ook zo: men sloot de ogen of “wist het niet”, griezelig en ik zal niet liegen als ik zeg dat ik tevreden ben in de jaren vijftig geboren te zijn want wij weten hoe het geweest is en hoe het er nu uitziet en waar het naar toe gaat.

    Like

 13. Trucker zegt:

  Was ik vergeten te schrijven, op 6 december de dag dat heilige der heiligsten is overleden was er op de openbare KRomroep BRT hun webstek deredactiebe een mogelijkheid om online een comment te geven.
  Ik heb een IP ban heb dus een mail verstuurd en verwezen naar zijn terroristische en moordenaars verleden én de communistische vriendschappen met de vraag waarom dit niet aan de orde komt.
  Zoals verwacht niet verschenen, het was een slijmgedoe in die mate dat ik gestopt ben met lezen want de viezigheid begon bijna uit mijn monitor te lopen.

  Like

 14. Nederland mijn Vaderland zegt:

  Goed artikel, Heeft u ook nog links naar waar u de getallen vandaan haalt zoals de 68.000 doden sinds 1994? Stel ik zou ik discussie komen met iemand dan is het altijd fijn te weten je bronnen te kennen en weten dat het juiste informatie is

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Schrikbarende statistieken

   De ‘South Africa Survey 2011/2012’ toont een aantal schrikbarende statistieken. Het meest recente onderzoek laat zien dat Zuid-Afrika tussen 1 april 2011 en 31 maart 2012 een totaal van 43 moorden, 41 pogingen tot moord, 177 seksuele misdrijven, 528 aanvallen met de intentie om zwaar letsel toe te dienen, 145 ‘normale’ berovingen, 277 ‘zware’ berovingen (onder andere op straat en hijackings van auto’s en trucks) en 673 woninginbraken kende. Niet per jaar. Nee, dit zijn de cijfers per dag! Hoewel het aantal moorden vanaf 1994/95 met 40 procent drastisch is afgenomen, is het seksuele geweld met 44 procent toegenomen. Ondanks dat geweld veelvuldig voorkomt, zorgde het hevig verminkte slachtoffer van een brute groepsverkrachting, de zeventienjarige Anene Booysen, onlangs toch voor een golf van (inter)nationale ophef. Zuid-Afrika is het zat. Ook het aantal woninginbraken, drugsgerelateerde misdrijven en overvallen is vanaf 1997 alsmaar verder toegenomen.

   http://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/homicide.html

   Like

  • Jan zegt:

   Watchdogs accuse South Africa of Genocide

   Since the ANC took power, over 4,000 South African farmers and their family members have been murdered. Thousands more have been attacked. Sometime black farm workers are attacked as well.

   Forced to flee their land, white owned commercial farms have plummeted from 85,000 to 11,000. One million jobs, most of those held by black farm workers, have been lost. South Africa’s food security has been lost as well. This on a continent known for routinely having the most severe food shortages.

   At least 68,000 white South Africans have been murdered since the ANC took power.
   http://www.examiner.com/article/watchdogs-accuse-south-africa-of-genocide

   Like

 15. Jan zegt:

  Pia Kjærsgaard: Mandela was a terrorist

  While the rest of the world has spent the last few days singing the praises of the late Nelson Mandela, Pia Kjærsgaard, the former head of Dansk Folkeparti, is sticking to her conviction that Mandela’s African National Congress (ANC) was a terrorist organisation and that the Danish government should have supported South Africa’s apartheid regime in its struggle to maintain control of the country in the 1990s.
  http://cphpost.dk/news/pia-k-mandela-was-a-terrorist.8050.html

  Like

 16. Jan zegt:

  Locked up for EIGHT hours for telling Nelson Mandela joke
  Neil Phillips said he was fingerprinted, DNA-swabbed and had his computers seized.
  The 44-year-old was held after posting: “My PC takes so long to shut down I’ve decided to call it Nelson Mandela.”
  http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/354830/Locked-up-for-EIGHT-hours-for-telling-Nelson-Mandela-joke

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Wat ben ik doodmoe van het GESLIJM en de VERAFGODING van Nelson Mandela! Potverdomme, ze maken er een IDOOL van! Ik verrek het, ik buig en kniel niet voor een MENS, en zeker niet voor een oud communist!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s