Nogmaals: Vandalisme tegen christelijke symbolen

Screenshot_16

De afgelopen weken heeft er in het noorden van Westfalen een serie aanslagen tegen christelijke symbolen plaatsgevonden: De politie van Münster registreerde sinds september in totaal 40 gevallen, waarin van religieuze standbeelden het hoofd werd afgeslagen, kruisen verbogen of verbrand en wegkruisen en kleine kapellen werden vernield. Dat deelde de perswoordvoerster van de politie van Münster, Angela Lüttmann, mee op vragen van het evangelische nieuwsagentschap “Idea”.

Men gaat er van uit dat het om een serie aanslagen en dus om dezelfde daders gaat. Op dit moment ontbreekt echter ieder spoor van de daders. Wellicht handelden de daders uit pure vernielzucht. Het is evenwel ook mogelijk dat ze religieuze motieven hadden en daarmee hun onvrede over het christendom wilden uiten. Omdat niet uitgesloten is dat het gaat om religieus gemotiveerde criminaliteit, stelt de binnenlandse veiligheidsdienst ook een onderzoek in. De aanslagen vonden plaats in Ibbenbüren, Saerbeck, Hörstel, Hopsten, Mettingen, Tecklenburg en Rheine.

Screenshot_17

In de meeste gevallen ging het om wegkruisen op privéterrein, aldus de woordvoerster van de politie. De katholieke St.-Barbarakerk in Ibbenbüren-Dickenberg was echter ook het slachtoffer. Daar werd van het op het kerkplein staande standbeeld van de heilige Barbara, die ok de beschermheilige van de mijnwerkers is, het hoofd afgeslagen. Pastoor Paul Greiwe zei tegen Idea dat hij zoveel vandalisme in zo´n korte tijd nog niet had meegemaakt.

Volgens de “Münsterländische Zeitung” uit Rheine maakten de leerlingen van de Ludgeri-school in Mettingen (bij Ibbenbüren) een statement tegen de vernielingen: ze knutselden in de godsdienstlessen kruisen, hingen deze aan een onbeschadigd processiehuisje en schreven erbij: “Dat is illegaal. Hou op met vandalisme.”

Screenshot_15

Bron:
http://www.kath.net/news/44227

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, christenhaat, Duitsland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nogmaals: Vandalisme tegen christelijke symbolen

  1. Jade zegt:

    Ik ben niet erg gelovig ofzo, maar dit vind ik walgelijk om te zien.
    Enfin, het zijn zeer zeker de voorbodes van wat nog komen gaat…
    “Gematigde” islam in Europa, hoe verzinnen ze het…

    Like

  2. Leo zegt:

    Na de beeldenstorm volgt toch de mensenstorm, ? of zoiets??

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Tja, RODEN en linkse kerk, en communisten der EUSSR, jullie hebben ons deze vandalen “door de strot”, geduwd. Zolang men deze moslims ruimhartig blijft toelaten in Duitsland en de rest van Europa zal dit alleen nog maar erger worden!

    Like

  4. Martha N zegt:

    WIE zouden DAT nu doen…?
    De vredige profeet aanhangers doen zoiets niet.
    Misschien door het slechte weer
    Of… nee het is Wilders zijn schuld uiteraard…

    Like

  5. Cathja zegt:

    Na elke vernieling een tegenprestatie leveren, en wel op het terrein van een moskee. Geef ze maar een signaal dat de grenzen ruimschoots zijn overtreden. Als christenen niet terugslaan, zal dit gedrag hand over hand toenemen.
    Mijn motto is: oog om oog, tand om tand.

    Like

  6. Willie zegt:

    Zouden we niet beter HUN de kop afslagen ??

    Like

  7. luckybee zegt:

    Kan het zijn dat God Munster niet meer zo beschermd als eens?Ze hebben ons heel vaak aangevallen. Wij de Gereformeerden.

    Like

Plaats een reactie