Top-10 van landen met meeste christenvervolging

Screenshot_39

Kerk in Peshawar, Pakistan

Wereldwijd neemt de christenvervolging toe. In Syrië alleen al werden in 2013 minstens 1.123 christenen gedood omwille van hun geloof.

Het aantal christenen dat in 2013 werd gedood om religieuze redenen is gestegen. Vooral in onstabiele landen met oorlog dreigt gevaar voor christenen. Dat blijkt uit een rapport gepubliceerd door de christelijke NGO Open Doors.
In de top-10 van de lijst staan zes landen die ineengestort zijn door oorlog of waar de overheid niet in staat is het land op een goede manier te regeren. Het meest afgesloten land ter wereld Noord-Korea, staat voor het twaalfde jaar op rij op nummer 1.
Toch ook een klein lichtpuntje volgens de NGO: Mali is uit de top-10 verdwenen en naar nummer 33 gezakt. Nu de islamitische terroristen in het Afrikaanse land zijn teruggedrongen, hebben de christenen opnieuw meer ademruimte.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

2 reacties op Top-10 van landen met meeste christenvervolging

  1. bigljohn zegt:

    Christen vervolgingen. Geen westerling die zich er druk om maakt, totdat…de Jihad ook in Europa is losgebarsten. Eerst de Joden en de Christenen die de pineut worden, en vervolgens de rest van de ongelovigen. Totdat er alleen maar Moslims over zijn. Veel naieve Europeanen moesten eens weten wat er nog boven hun hoofd hangt. En ze willen niet gezegd zijn, maar worden veel liever gehersenspoeld door Boer zoekt vrouw en de linkse politiek met hun bondgenoot de Media Stream Media. En ook niet te vergeten die grote groep veel verdieners die het allemaal maar niets kan schelen. Want ze hebben het immers financieel zo al goed, wat kan ze nog gebeuren, dat ze Geert Wilders en de PVV alras wegzetten als idioten. Als het karwij in het Midden Oosten is afgerond zijn wij aan de beurt !

    Like

  2. luckybee zegt:

    Ik hoop dat het karwij in het MO een Sissphus arbeid wordt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s