De stelling van de week

Screenshot_35

“Er dreigt een opstand van de armen in Europa”

Click onderstaande link aan om uw stem uit te brengen (rechts onderaan op de pagina):

http://www.popned.nu/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De stelling van de week

  1. bigljohn zegt:

    Dit moet dan hetzelfde verlopen als de bestorming van de Bastille. De voorloper van de Franse revolutie. Ik zie het al voor me. Het E.U. bastion in Brussel bestormd door een woedende menigte.
    Zo talrijk, dat zelfs de politie wordt overlopen. En wat later revoluties en opstanden in alle E.U. staten. Van mij mag het. Hoe eerder we van die E.U. verlost zijn, hoe beter.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Er is eén obstakel: Bij de Franse Revolutie werd het initiatief uiteindelijk niet genomen door het arme volk-zèlf -hoewel dat wel eens vergeten wordt- maar wel degelijk door een zekere “bovenlaag” (haute bourgeoisie, intellectuelen en geestelijken) die de bevoorrechte positie van de adel niet konden verkroppen en de arme volksmassa daar met succes in mee kregen.
      Zie jij die zekere elite hier en nu een revolutie beginnen? Zij steunen dat Bastion juist!

      Like

      • Luchtpint zegt:

        Het is een fabeltje om te geloven dat ofwel alleen de nieuwe intellectuelen van het moment ofwel alleen het volk zelf verantwoordelijk zouden zijn voor het begin van revoluties. De geschiedenis heeft aangetoond dat de beide elementen even belangrijk zijn. In eerste instantie heb je een nieuw aankomende intellectuele groep nodig die de problemen van een tijdsgeest en de socio-economische patronen gaat vertalen naar een groot publiek toe, een groep die de samenhangen in de frustraties van het volk tot bewustzijn brengt. Alleen op die manier kan het volk zelf in zijn geheel gemobiliseerd worden, wanneer de logica duidelijk wordt en mensen begrijpen hoe ze in het systeem gevangen zijn geraakt. Een groep intellectuelen die geen achterban kan mobiliseren verliest het uiteindelijk van de gevestigde macht en krijgt dus geen ruim gehoor en een volk dat stuurloos blijft door interne verdeeldheid en geen duidelijk gemotiveerd doel voor ogen heeft, kan zich niet doelmatig scharen achter 1 gezamenlijke filosofie die de gemoederen mobiliseert in zijn geheel.

        De bewustwording van het probleem moet in eerste instantie altijd ingevoerd worden door filosofische polemiek, en pas wanneer die polemiek kan worden gepopulariseerd naar de grote lagen van de samenleving toe, kan er effectief een revolutie komen die de krachten in gang zet voor wijziging van de wantoestand.

        De geschiedenis duidt effectief aan dat beide groepen een duidelijke rol te spelen hebben en dus noodzakelijk op mekaar moeten steunen. Zonder dat model zou er nooit een onafhankelijheid van de VS mogelijk zijn geweest (in beginsel vertegenwoordigd door de Founding Fathers) en bijvoorbeeld ook geen Franse Revolutie (die eigenlijk begonnen is op het moment dat Lodewijk XVI de Staten-Generaal bijeen riep terwijl het land failliet was).

        Intellectuelen maken de revolutie nooit alleen, en het volk zelf maakt ook nooit de revolutie op eigen houtje. De twee hebben mekaar nodig. Intellectuelen zonder achterban eindigen als dissidenten in de gevangenis, volkeren zonder duidelijk aanwijsbare leiders kan je onder de knoet houden met verdeel en heers politiek !

        Like

      • Joop Klepzeiker zegt:

        Zoals bij elke revolutie .

        Like

  2. Jaantje zegt:

    De poll is van 24-2-2013 hoop dat men nu meer animo heeft dan verleden jaar.
    Liefst zie ik dat niet alleen de armen genoeg hebben van het nieuwe systeem EU en de gevolgen ervan.
    met zn allen?

    Like

  3. aquarius4422 zegt:

    Fuck the EU. (Populair gezegde onder diplomaten).

    Like

  4. Jean zegt:

    Er dreigt…? Ik denk het niet, die komt er sowieso en wie denken jullie dat de hevigste klappen gaat krijgen? Ze zijn te herkennen aan baarden, soepjurken, kopvodden en zwarte bewegende tenten.
    Dat er maar gezorgd wordt voor snelle doorgang richting EXIT Europa richting zandbak, zal veel ellende voorkomen.

    Like

    • tjonge zegt:

      jean, die geiteneukers zijn niet de ware schuldigen hoewel ik er ook een bloedhekel aan heb,
      maar als er koppen moeten rollen dan moeten we eerst naar den haag en dan naar brussel en en dan landelijk alle “linkse” partijen (oftewel, alle partijen behalve de pvv).

      Like

      • Tom Hendrix zegt:

        @tjonge: 17.29. uur. Geheel met U eens. Het is de POLITIEK die SCHULDIG is, en met name de volgende partijen: het CDA, de PvdA, de VVD en D66. Deze klootzakken regeren – in wisselende samenstelling- ons Nedrigland sinds het eerste kabinet Den Uyl! Dus vanaf 1973!!

        Like

  5. Yvonne zegt:

    Er moest een opstand uitbreken van ongekende grootte door heel Europa tegelijk!Zo snel mogelijk,want nu heeft dat verdomde Eu-leger nog geen grote slagkracht en ze kunnen tenslotte niet overal tegelijk zijn!Alle landen tegelijk plat leggen en dan laten kiezen of delen,diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn:ontbinden die handel en opzouten,of de consequenties dragen van hun land-en volkverradersmentaliteit!

    Like

  6. exter39 zegt:

    Ik verwacht het ook, maar we zullen pas aan de verkiezingen kunnen zien of het ook werkelijk gaat gebeuren, als er aanmerkelijk meer mensen zich geroepen voelen om te gaan stemmen ,en dan naar rechts ,en ja meer keuze als PVV is er dan niet ,of lokaal rechts ,als daar grote verschuivingen komen , dan pas is het aannemeijk dat er iets gaat gebeuren ,wat uiteindelijk niet meer in de hand te houden is.

    Like

Plaats een reactie