EU droom sneuvelt in Oekraïne

Screenshot_33

(Door: Joost Niemöller)

Intellectuelen hebben soms last van gevaarlijke utopische gedachten. Een van die gedachten, die zeer veel voorkomt, is dat de wereld gevormd moet worden door algemene waarden en dat die globaal en niet nationaal georganiseerd moeten worden. Nu wordt de natiestaat inderdaad van alle kanten aangevallen, en het einde daarvan lijkt nabij. Door immigratie, door de internationalisering van het bedrijfsleven, door internationale wetgeving. Maar ik zie helemaal geen reden om daar nu bij te staan juichen, want juist de natiestaat is het ideale voertuig om een democratie in stand te houden, politiek te voeren en dus ook intellectuele gedachten handen en voeten te geven. Het einde van de natiestaat en de overgang in een netwerksamenleving is het einde van de democratie, en de overgang in een diffuse staat van aanhoudend, religieus geïnspireerd geweld, en ongebreideld kapitalisme. Een centrumloze maatschappij is een stammenmaatschappij zonder orde, zonder doel.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU droom sneuvelt in Oekraïne

 1. Jean zegt:

  De EU misdaadorganisatie is de ondergang van en voor Europa.
  Wie de grootste huichelaars bezig hoort moet weten dat het einde nabij is daarom nu alles op alles om nog te redden wat gered kan worden en daar horen vanRAMPay, barbarosso, schulz, vrhfstdt, maalstroom, aston, reling en de klucht niet bij, die troep moet voor een volkstribunaal gesleept worden en levenslang krijgen, effectief levenslang in een isolatiecel.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Dankje wel Oekrainers

  Like

 3. Jade zegt:

  Ik moet opeens aan Stalingrad denken…
  Vroeg of laat komt er een einde aan hun machtshonger.

  Like

 4. Paul Zwueste zegt:

  Helemaal mee eens! Dat is het. Die Verhofstadt en zijn dik loopjongetje, van Baalen… (toen ik die twee bezig zag in Oekraïne. Die van Baalen die daar voor de microfoon zijn dikke vuistjes mocht schudden…, moest ik weer onweerstaanbaar denken aan “De Verhalen van Pa Pinkelman, van onze Godfried Bomans”, met Kareltje die een klein dik negertje had, dat al het eten wat hij niet lustte moest opeten.
  Waar zijn die twee clowns gebleven? Schielijk gevlucht achter hun bureau’s in Bruxelles, met een bordje: “Niet Storen” (in het Frans) op de deur.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Paul Zwueste zegt:
  13 april 2014 om 17:39

  Fantastisch Paul, ik wilde dat ik het gezegd had!!! :-}}}

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De EU is vanaf het begin gedoemd geweest om te mislukken. Deze EU waanzin, werd ten doop gehouden, op de Top van Maastricht, in 1992. In de aanloop naar de vestiging van de EU, is er herhaaldelijk voor gewaarschuwd, dat deze EU niet levensvatbaar kon/kan zijn. Maar ja, de politici, vonden het wel een “strak plan”, dus men is doorgegaan met dit in wezen communistisch project.

  Like

  • Paul Zwueste zegt:

   In de toekomst zal er enorm veel veranderen. Volgens Nostradamus kunnen we in alle WE-landen grote onlusten verwachten met als gevolg dat de EU zal exploderen. Duitstalige landen zullen een blok vormen. Wij er ook bij natuurlijk, plus Engeland.
   De Scandinavische landen ’n blok en dan resten nog de Zuid-Europese landen met aan het hoofd La France. Mooi dat is dan weer in orde. Lijkt me een uitstekende ontwikkeling.
   Maar of het zal gebeuren?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s