Saoedi-Arabië: Apartheidsstaat in het Midden-Oosten

Screenshot_2

(Door:  Tom Struick van Bemmelen)

Saoedi-Arabië is een absolute monarchie; het is het enige Arabische land waar nog nooit parlementsverkiezingen zijn geweest.

Het is een staat in het Midden-Oosten waar schendingen van de mensenrechten vastgelegd liggen in de op de islamitische sharia gebaseerde wetgeving. Denk wat deze schendingen betreft aan de systematische discriminatie van vrouwen en minderheden. Tevens weigert Saoedi-Arabië om de ‘Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens’ te tekenen, omdat die strijdig is met de sharia. Saoedi-Arabië schendt daarmee elementaire mensenrechten als vrijheid van overtuiging en godsdienst, zoals vastgelegd in artikel 18 van deze Verklaring.

Volgens mensenrechtenorganisatie Freedom House propageren de lessen op Saoedi-Arabische openbare scholen nog steeds “haat tegen ongelovigen”, dus tegen christenen, joden, sjiieten, soefi´s en soennieten die niet de Wahabitische leer volgen. Niet-moslims mogen de stad Mekka niet bezoeken, daar wordt streng op gecontroleerd.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, Islam, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Saoedi-Arabië: Apartheidsstaat in het Midden-Oosten

 1. VarAway zegt:

  Ik mag verwachten dat onze Min van BuZa Dhr.ZimmerFranz deze onderwerpen zal aankaarten tijdens zijn kont kussen in het Heilige Land S.Arabie?

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Goed artikel,maar de meesten die islam-kritisch zijn, zullen het merendeel wel weten. Maar de gemiddelde NL-er? Wat krijg je nu voor kritische programma,s op b.v T.V ?
  Dat van die Femke Hallalsema ? LACHWEKKEND. En als men ,t al weet, geen interresse.
  Een verschrikkelijk land waar de slavernij pas op aandringen van President Kennedy in 1960 (officieel) werd opgeheven. Officieus bestaat nog wel dus, Vandaar die mishandelingen vaak van de R.K hulpen-in-huis. Aan die rammeldan en die dagelijkse gebeden hoef je als ongelovige hond niet mee te doen. MAAR je moet je wel gedeist en eigenlijk onzichtbaar houden tijdens zulke gebeurtenissen. Mensen die naar die landen voor werk etc, worden uitgezonden, krijgen INSTRUCTIES hoe-zich-te-gedragen. Dus de “do,s and don,ts’ in het heilige land. ( VOORAL: don,ts )
  Zelfs diplomatiek personnel, lees dat boek van Betsy Udink maa: “achter Mekka”.
  Verder: Ik heb eigenlijk nog nooit iemand meegemaakt,(die er voor werk was), die iets positiefs had te melden over die landen.

  Like

 3. janfreak zegt:

  De vlag klopt niet, dat bloed op het zwaard is door een of andere lolbroek erop getekend.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Ik denk dat Saudi Arabie de eerst doel wordt van de ISIS , niet vergeten daar ligt het huis van Allah.De Kaaba.

  Like

 5. Philippine zegt:

  Alweer klassewerk informatie!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Prima informatie meneer Velraeds. En het is de WAARHEID! En naar zo een NAZISTISCH LAND gaat FRANZ TIMMERHANS, buigend en knippend op bezoek, om te SLIJMEN met de HAATBAARDEN, terwijl ondertussen, Christenen en andersdenkenden worden gediscrimineerd, vervolgd en vermoord. Hoe diep is de PVDA gezonken, maar ook de VVD, CDA en D66! Driewerf schande, en de moslims in Nederland krijgen toestemming overal hun MOSKETEN/HAATHUTTEN neer te zetten, met medewerking van de genoemde partijen. Probeer als Christen bevolking maar je geloof te belijden in een MUZELMANNENLAND, dan gaat je kop er zo af! Bedankt VERRADERS in Den Haag, maar niet ECHT!

  Like

 7. Igor zegt:

  Begin jaren 80 voor mijn werk (logistiek) een tijdje in zowel het KSA als de UAE (Dubai) gebivakkeerd. Nooit maar dan ook nooit zal ik teruggaan naar het KSA (ideologische dictatuur).
  Ik heb nog nooit van mijn leven zo’n mensonvriendelijke maatschappij meegemaakt. In Dubai kan je tenminste nog een biertje drinken, daarom zit het daar vol met KSA en Koeweit inwoners.
  Ik moest toen een niet jood verklaring van de pastoor meenemen, om mijn visum te bemachtigen.

  Ik had toen eigenlijk al geen zin meer om daar naartoe te gaan, maar ik had geen keus, want ook in de jaren tachtig was de werkeloosheid in NL gigantisch hoog bijna 1 miljoen. Dus ik moest helaas gaan.

  Wat ik dus vooral niet begrijp, is dat er nog mensen zijn, die op vakantie gaan naar deze mens- en vrouwonvriendelijke landen. Je leven heeft voor Arabieren/moslims dezelfde waarde als een kakkerlak. Behalve natuurlijk voor reetlikkers cq rimjob politici als den Zimmerfranz.

  Like

  • VarAway zegt:

   Kijk ook eens naar die hele volkstammen welke zo nodig naar Egypte & Dubai gaan om van de zon te genieten (!) in de winter. Wat een dom volk met grote oogkleppen op…
   Voor mij staan S.Arabie & Koeweit met stip boven aan de lijst van meest afgrijselijke
   mensonwaardige landen. Jemen en Pakistan op #3 en #4. Maar over de rest kunnen
   we ook maar beter zwijgen!! Wientjes zou zich eens zorgen kunnen maken over een
   NL boycot, als ze deze site zouden lezen…
   Hebben we nog iets vernomen over die z.g. BOYCOT van S.Arabie??
   Wat een gezwam was dat weer, oh ja, Wilders natuurlijk weer aanpakken!!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    @VarAway. Helemaal gelijk. Ik heb óók ‘familie’ die óók ieder jaar, jaar in en uit, zo nodig elk jáár, nog steeds naar Egypte moeten gaan en dan ook nog (als idiote klap op de viuurpijl) massa’s foto’s daarna op Facbook moeten zetten!
    Als je dan vraagt: ‘kun je wel gewoon de hele nacht slapen tot 4 uur ’s morgens als de moefti je wakker schreeuwt en brult… en je dan nog leeft! Hahahaha! ) antwoorden ze; ‘Ja natuurlijk wij wonen in een zeer veilig ressort!!!!”Wat een misbaksels!!!! Wat een dom kutvolk!!!! Paul.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s