PVV en CDA in de lift

Screenshot 20

(Door: Michael van der Galien)

De PVV stijgt drie zetels in één week tijd, het CDA twee.

Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat de regeringspartijen – godzijdank – flink aan steun moeten inleveren. Zowel de VVD als de PvdA gaan er flink op achteruit. De eerste twee zetels in één week, de laatste drie zetels in twee weken.

De redenen verschillen. De VVD heeft last van de opkomst van ISIS in het Midden-Oosten, terwijl de PvdA vooral gestraft wordt omdat ouderen er weer eens op achteruit gaan. De Hond legt uit in zijn email dat de VVD vooral kiezers verliest aan de PVV. Er zijn dus nogal wat kiezers die het gevoel hebben dat de zogenaamde liberalen geen oplossingen hebben voor de bedreiging die de radicale islam vormt voor de wereld, terwijl Wilders dat in hun ogen wel heeft. Of misschien denken ze bij zichzelf dat hij ‘dit al jaren heeft geroepen’. Wie zal het zeggen.

De hele uitslag:

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, PVV. Bookmark de permalink .

57 reacties op PVV en CDA in de lift

  1. sir Colin de Jong zegt:

    Niet zo raar met die kakkerlakken en draaikonten mentaliteit van de rest. Wilders is de enige die ballen heeft en het durft te zeggen. Maar daarvoor moet hij wel 24 uur per dag bewaakt worden in ons allochtonenland.

    Like

  2. BertG. zegt:

    Ze lijden hier massaal aan een soort van Stockholm syndroom.
    Continue worden ze geslagen, getrapt, benadeelt, besodemietert, voorgelogen, bestolen, enz…
    Maar steeds weer opnieuw zullen er mensen blijven beweren dat de regering en de oranjes toch het beste met ze voor heeft en dat het uiteindelijk wel goed zal komen.
    Een werkelijk niet meer te beschrijven soort van psychose waar ze zich in verkeren.
    Daar zou eens een onderzoek naar gedaan moeten worden want dit is werkelijk zeer ziekelijk zo als deze bevolking zich opstelt. Elke dag weer opnieuw.

    Like

  3. rs zegt:

    Elsevier was hier vandaag het eerste mee. De telegraaf durfde het natuurlijk NIET aan……….
    Is er nu inmiddels wel. Maar dat komt volgens mij alleen door de speech van Geert, die is in alle talen de wereld overgegaan. Zelfs in de taal Swasileties………….hahahaha
    De viervoeter heeft er waarschijnlijk heel lang over moeten na denken, hoe DIT aan het gepeupel te brengen!!!!!!
    Pluim voor Geert.

    Like

  4. BertG. zegt:

    Terwijl in Nederland wordt gesteggeld over lastenverlichtingen, zijn deze in Griekenland al aangekondigd. De Griekse economie toont enig teken van herstel en de Griekse premier Antonio Samaras wil alweer lastenverlichtingen doorvoeren.
    http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2014/9/In-Griekenland-is-er-wel-ruimte-voor-lastenverlichtingen-1592757W/?masterpageid=158493

    Like

    • Cathja zegt:

      Ik heb mijn serieuze twijfels of de Griekse economie aan het herstellen is, en dat daarom lastenverlichting voor de burgers gerechtvaardigd is! Straks krijgen we te horen (na het vakantieseizoen) dat het er toch slechter voorstaat dan men aanvankelijk dacht en dat Griekenland opnieuw financiële steun nodig heeft.
      Ik hoop dat ik ongelijk krijg!

      Like

      • BertG. zegt:

        Je zal beslist geen ongelijk hebben. Dat kan iedereen bedenken.
        Maar het zal ze een worst zijn. De rest lapt wel weer bij als het mis gaat.
        Dat hebben ze nou wel door dat het zo werkt. En het werkt.
        Maar wij krijgen alles terug, met rente. Jan kees heeft het belooft, maar ja, die is er niet meer en dus niet meer verantwoordelijk te houden. Maar dat wist ie zelf ook wel.

        Like

  5. tjonge zegt:

    “De VVD heeft last van de opkomst van ISIS in het Midden-Oosten”

    ff vooropgesteld dat ik anti vvd ben, vind ik het vreemd dat vvd afgerekend wordt op de isis, die zelfde isis/islam die door de pvda al 40 jaar gepamperd wordt.

    Like

  6. Harry zegt:

    Onvoorstelbaar hoe vastgeroest een heel groot deel van de kiezers toch nog aan de “oude partijen” is .
    Dat het bijna burgeroorlog moet worden voor er weer enige beweging richting PVV komt , verontrust me hevig .
    Nou snap ik van techniek beduidend meer dan van de menselijke geestvermogens , maar logica zou toch overal op van toepassing moeten zijn ?
    Ligt het aan het niet kunnen zien waar dit allemaal op uitdraait ?
    Hebben ze iets tegen Wilders dat ze liever hun hele land naar de verdommenis helpen dan overstag gaan ?
    Is het angst ?
    Is het zombie-ïsme ?
    Is het lamlendigheid ?

    Ik krijg maar geen antwoorden !
    Is er iets van een vragenlijst om daar wat duidelijkheid in te brengen ?

    Kan @ Meneertje hier wat duidelijkheid scheppen , alstublieft , bij gelegenheid .

    Like

    • Cathja zegt:

      Men ziet Geert Wilders hooguit als allerlaatste redmiddel, dus een soort reddingsboei die men nog kan pakken als men bijna verzuipt!
      Al deze ‘foute’ landgenoten doen de PVV groot onrecht als ze deze partij voor het laatst houden, terwijl ons land bijna ten onder gaat aan het overheersende gedrag en de vernederingen van de moslims! We hebben ieders stem en steun meer nodig dan ooit!!

      Like

  7. Hopelijk zet deze trend blijvend door:Geert voor President!!!

    Like

    • Rien zegt:

      Nu kunnen ze er niet onder uit alles is voor GEERT WILDERS de PVV ,Waar dit kabinet zo tegen is maar wat doen ze nu de woorden van GEERT gebruiken die hij al voor jaren terug zij, GEERT heeft gelijk ons land gaat helemaal naar de verdommenis daar moet heel snel wat aan gedaan worden, Een snelle aan pak , Die hier woond zich aan passen aan onze normen en waarde en vooral die een NL paspoord hebben , Niets meer Islamiet geen burka’s verbannen die kut vuilnis zakken , Moskee’s weg er mee verboden de beesten af te slachten te veel om op te noemen , AAN PASSEN ZO NIET BAY BAY ,

      Like

  8. Jan zegt:

    In Sachsen zijn CDU en FDP afgestraft en bemerken beide partijen en landelijk ook de andere dat een partij als de AfD een blijvertje is en geen eendagsvlieg. Oorzaak is dat de bevolking vermoedt dat Merkel geen enkel antwoord heeft op de Euro-ellende, de asielshoppers, de criminaliteit die ook van over de grenzen komt.
    http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/entfremdung-schreitet-voran.html

    Like

  9. N.E. Derlander zegt:

    Hoe is het toch in Godsnaam mogelijk dat Rutte II en de drie gedogertjes maar door kunnen blijven gaan met brokken maken? Nederlanders: denk na, leveren Rutte II en de 3 gedogertjes datgene wat zij zouden moeten bieden, tegenover uw betaalde belastingen? Lijkt mij niet, nee.

    En dan het CDA de meest extreme WEGKIJKER van de afgelopen 40 jaar, die krijgt er zetels bij. Bovenstaande cartoon zegt toch genoeg? Pieter Omtzigt gooit frequent explosieve balletjes op, maar pakt zelden door.

    De door de Kunduz partijen, door Rutte I, door bedenkelijke acties van het demissionaire kabinet Rutte I en de daarbij meetekenende enge Tweede Kamer partijen en door Rutte II + de 3 gedogertjes aangerichte schade aan Nederland, zal een grote inspanning van de PVV vergen, om die schade ooit weer te kunnen herstellen. Maar het begin is er…………………..

    Like

  10. Monalisa zegt:

    PVV gaat vooruit in peiling De Hond

    AMSTERDAM –
    De discussie over de aanpak van jihadisme in Nederland heeft geleid tot een verschuiving in de peilingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PVV 3 zetels winnen ten opzichte van vorige week en uitkomen op 23 Kamerzetels. De VVD zou er twee inleveren en 28 zetels overhouden. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
    De berichten over de verwachte inkomensdaling voor 65-plussers lijken vooral slecht uit te pakken voor de PvdA. De sociaaldemocraten zouden opnieuw een zetel moeten inleveren en er 12 overhouden. Op dit moment zit de PvdA met 38 zetels in de Tweede Kamer.
    De Hond vroeg zijn respondenten ook hoe groot ze de kans achten op een gewapend conflict tussen Rusland en het Westen. Bij de achterban van 50PLUS is de angst daarvoor het grootst: 40 procent noemt de kans op zo’n conflict groot of vrij groot. De ouderenpartij wordt gevolgd door de PVV, de PvdA en de SP (35 procent). Onder D66-stemmers is de angst het kleinst. Van hen noemt 61 procent de kans op oorlog tussen Rusland en het Westen vrij klein, en maar 7 procent groot of vrij groot.

    Like

  11. cat zegt:

    Ode aan Wilders
    A true Hero

    Like

  12. louis-portugal zegt:

    Ik denk dat zijn laatste goeie optreden in de 2 de kamer zeer geholpen heeft.
    Hij mag best duidelijk zijn maar s.v.p. geen te gemakkelijke grapjes als voer voor zijn oppositie.

    Like

  13. louis-portugal zegt:

    Hei Cat rustig aan met die persoonsverheerlijking.

    Like

    • Monalisa zegt:

      Ik heb een mail gestuurd aan Geert of hij die pukkel op zijn lip wil laten verwijderen, dan wort hij nog knapper, dat kan hij met het kerstreces even doen zijn ze toch een aantal weken vrij.

      Like

      • Jaantje zegt:

        Raad ik ten zeerste af hij heeft belangrijkere dingen aan zijn hoofd en te doen.
        Zie het gewoon als een van de zeven schoonheden lol
        Maar alle gekheid op een stokje van mij hoeft hij geen model te staan voor een schoonheidswedstrijd.
        Het is goed zo Geert is Geert niks aan verbouwen.

        Like

      • Monalisa zegt:

        Jaantje het ding is steeds ontstoken en dan heeft hij een prut lip daarom die mail maar even wat aders dit staat in de telegraaf

        Brief aan de heer Wilders

        Kees de Vries windt zich op over het feit dat de PVV zich altijd een fel tegenstander toonde van de geldverspillende EU maar nu wel een hoge vergoeding ontvangt voor zogeheten kantoorkosten. Lees hier de open brief aan de heer Wilders en geef uw mening.
        Kees de Vries, Maasdam
        Heer Wilders nu dat uw collega’s zitting hebben in het EP en kunnen proeven van de overdadige luxe van ons zuur verdiende belastinggeld, verstommen hun protesten hiertegen plotseling. Zij ontvangen 10 x meer geld bijvoorbeeld voor kantoorkosten dan hun voorgangers.
        U kunt zich niet permitteren genoegen te nemen met deze overdreven geldverkwisting en hun houding, nu zij in het EP zitten. Ik bewonderde u altijd voor uw moed om deze grove misstanden bij de EU aan de kaak te stellen, die u nu helemaal onmogelijk kunt tolereren.
        Ik hoop wel dat u en uw collega’s bij uw principes blijven en de EU zal wijzen op haar foute instellingen, gedrag en overdadige luxe, terwijl vele van uw landgenoten in Nederland creperen, naar de voedselbank moeten voor een hap eten.

        Like

      • De Pvv is anders de enigste die heeft gezegd het geld dat over blijft terug te zullen geven!Heb ik andere partijen nog nooit over gehoord!Fair genoeg,zou ik zeggen!

        Like

      • Monalisa zegt:

        Yvonne van Cleef ben het volkomen met je eens

        Like

    • Monalisa zegt:

      Dhr. Wilders is eer zeker aanwezig in de kamer en ook zeerzeker verzekerd van 24 uur per dag politie bewaking omdat andersdenkenden ( allochtonen !)het op zijn leven hebben gemunt.En natuurlijk zegt geert dingen die niet politiek correct zijn , maar wel een feit !!! Dus gaat u rustig slapen nederland , er is niets aan de hand .Wie zei dit ook al weer ? …

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Hendricus Colijn. De man van het ‘gebroken geweertje’ en de bezuinigingen. Heeft de gewone man compleet kapot bezuinigd.
        Om precies te zijn waren dit zijn woorden: “Gaat U maar rustig slapen: Uw regering waakt.” Nou, wat hebben ze gewaakt! -Over hun eigen hachje en dat van de nep-oranjes, wel te verstaan.

        Like

  14. janfreak zegt:

    Geen wonder dat deze twee partijen in de lift zitten. Ze spelen in op de angst van de bevolking voor de jihadstrijders die terugkeren. Maar beste mensen, angst is nog nooit een goede raadgever gebleken.

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      @janfreak

      Ik begin een nare smaak in de mond te krijgen bij uw comments. Weet u zeker dat u op de juiste site zit??? Ik zie het nog even een tijdje aan.

      Webmaster

      Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Oh? Hoe moet men volgens U dàn reageren op die terugkerende jihadstrijders?
      Ze blakend van welwillendheid weer binnenhalen met woning, uitkering en wat dies meer zij, soms? En er maar op vertrouwen, dat er niet nog meer ellende van komt?
      U lijkt langzamerhand aardig in de hoek te verzeilen van het miezerige mannetje Pechtold en de Bilderbergkliek, Bea uiteraard voorop, met haar pafferige zoon en diens tangotruttige echtgenote in haar kielzog! Daarvoor zult U hier geen medestanders vinden.

      Like

      • BertG. zegt:

        En toch denk ik dat dat met die andere wang toekeren te maken heeft. Wat al eerder door Harry gezegd is, Sommige mensen blijven Iedereen zien als volwaardige mensen en vooral als gelijkwaardige mensen zien welke in hun gedachtegang daadwerkelijk te veranderen zijn. Iemand waar je een redelijk gesprek zou mee kunnen voeren. Of zo iets.
        Je hele wereld wordt gesloopt als dat ideaal beeld van een ideale wereld niet meer blijkt te kloppen. Dat is inderdaad lastig als je daar achter komt.

        Like

    • Harry zegt:

      “Angst is nooit een goede raadgever gebleken” , nee dat klopt , freak , maar lafheid al helemaal niet !
      Voorzichtigheid misschien nog wél .
      En dat is een gepasseerd station inmiddels .
      De brutaliteit van die klojo’s neemt met de dag toe . Begrijp je wel wat je leest ? Zie je wel wat er op de foto’s en filmpjes te zien is ?

      Voor ieder normaal mens is er een grens .
      Het pleit niet voor je dat je die bui niet ziet hangen , want het zal nog veel erger worden !
      Wanneer gaan je ogen open , als ze met machinegeweren achterop pickups rondrijden en op alles schieten dat geen soepjurk aan heeft ?
      Of heb je dan weer een ander excuus ?
      Of heeft Wilders dat dan uitgelokt ?

      “Ze spelen in op de angst” etc ???
      Nee , ze spelen niet in op angst , ze zijn niet te stom om het te beseffen !
      En jij ?

      Like

    • Zilvermeeuw zegt:

      Wij burgers kunnen er niets tegen doen als (!) dat moordende tuig terugkomt en ik ben ook zéker niet bang. Maar deze lieden – met bloed aan hun handen – horen niet meer terug te komen maar voor altijd weg te blijven. En daar hoort de overheid voor te zorgen. Zij hoort haar burgers te beschermen tegen deze moordenaars want beschermen van de burgers is de éérste taak van een overheid. Een overheid die dat verzaakt – en dat doet ze al tientallen jaren door ons vijandige lieden met tienduizenden tegelijk binnen de grenzen te halen en de bevolking daaraan uit te leveren – is géén wettige overheid meer. Zó zie ik dat! Heeft verder totaal niets met angst te maken want de bijl staat klaar in mijn meterkast.

      Like

    • Wschteres zegt:

      @ janfreak

      Niets willen zien als er gevaar dreigt is een nog slechtere raadgever. Denk aan de nazi- tijd; ongetwijfeld riepen er toen ook veel mensen dat ‘angst een slechte raadgever is’.

      Je moet altijd je gezond verstand gebruiken en onder ogen WILLEN ZIEN dat er gevaar dreigt.

      Niemand kan dat gevaar ontkennen, je hoeft maar naar het Midden-Oosten te kijken.

      Of denkl je dat die gevaarlijke monsters in vreedzame figuren veranderen als ze onze grens oversteken?

      Like

    • Monalisa zegt:

      janfreak ik heb u als eens wat geschreven u stemt zeker niet pvv geen antwoord van u gehad, maar ik had u ook geschreven dat u even een tijd van deze said af moet gaan om u verdriet gaan te verwerken van u vrouw, maar ik zeg het u nogmaals ook U wort door de Kunduz kliek op 16 sept flink genaaid als alleen staander.

      Like

    • Jaantje zegt:

      Helemaal mee eens angst is een slechte raadgever word hier ook niet aan meegedaan het licht blijft hier gewoon branden.
      Wat u angst noemt noem ik bezorgdheid.
      Zich zorgen maken om?

      Like

  15. Theo Prinse zegt:

    Ik geloof niet in de juistheid van peilingen op basis de enqueteurs laat staan de deelnemers. Wel op de invloed op de opiniepeilers, de media door vml Shell topman Jeroen van der Veer namens de grote industrie
    http://www.livemint.com/Companies/XAphIZmZsjuobkZBS6oa7I/Ukraine-Shell-ink-10-billion-shale-gas-deal.html?ref=dd
    en vandaag Hans de Boer namens VNO-NCW over de negatieve sancties van pro Hamas, antisemiet en BDI Israel supporter Frans Timmermans tegen Rusland rond de Donetsk Republiek.

    In het interview op 28 april met vml minister van defensie Hans Hillen voorafgaand aan de Europese verkiezingen van 22 mei spreekt Hillen in video segment 07:40 zijn afkeur uit over het bezoek van minister Frans Timmermans in Kiev op 4 december 2013.
    http://tvblik.nl/een-op-een/hans-hillen
    Tussendoor bemerkt is het saillant dat Frits Bolkestein in onderstaande link op video segment 07:30 Jeroen Dijsselbloem als opvolger van Barosso voorstelt nadat Dijsselbloem begin januari Juncker met alcoholisme schoffeerde hetgeen pas op 11 juli – na de Europese verkiezingen in mei – weer gepolitiseerd werd.
    http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/buitenhof-4-mei-zorgdebat–herdenken—de-eurocrisis.html
    Frits Bolkestein verrwijt in Nieuwsuur tegenover Joost Karhof ent Derk Sauer in video segment 25:15 en 35:25 Hans van Baalen en Guy Verhofstad (impliciet Frans Timmermans) ook dat hij op 4 december 2013 in Kiev steun uitsprak aan de Kiev Rechtse Sektor fascisten tegen Rusland.
    http://tvblik.nl/nieuwsuur/26-juli-2014

    Like

    • Zilvermeeuw zegt:

      Ik heb de hele uitzending van Nieuwsuur gezien (voor het eerst in jaren want ik kijk geen t.v. meer) maar dat verwijt van Bolkestein richting Van Baalen en co. valt heel erg mee hoor.
      Rusland is de kwaaie pier, (en uiteraard de separatisten) daar komt het eigenlijk op neer. Het is natuurlijk wel een uitzending van zo’n 2 maanden geleden dus men kon toen nog niet weten dat het juist de separatisten waren die heel goed voor de lichamen van de slachtoffers en hun bezittingen gezorgd hebben. (Ga er maar aanstaan om in de brandende hitte op zoek te gaan naar lijken). En dat Kiev gewoon de rampplek bleef bestoken waardoor onderzoekers de benen moesten nemen.

      Ook de toespraak van Timmermans over een gouden ring en andere bezittingen die zouden zijn gestolen door de separatisten, bleek een pertinente leugen te zijn.

      Geen woord over het opdringen van de NATO – wat gewoon een feit is -. Nee wat de NATO en Brussel doen is volgens Bolkestein altijd goed.
      Deze man is voor mij al lang geleden door het ijs gezakt, toen hij grote woorden sprak over de islamisering van ons land en meteen daarna de benen nam naar Brussel om daar eurocommissaris te worden. Hoe geloofwaardig ben je dan zeg. NOT.

      Like

  16. alidas1 zegt:

    Ik stemde iedere week op de wekelijkse peiling maar die hebben ze van de site gehaald.
    Daar stond Wilders altijd bovenaan en kon iedereen aan mee doen

    Like

  17. Wachteres zegt:

    @ alidas1

    Ik ben bang dat we bij de peilingen en bij de verkiezingen al lang bedonderd worden.

    Het probleem is, hoe stop je dat.

    Like

    • Monalisa zegt:

      Socialisten EU: ons nu richten op groei

      BOLOGNA –
      Nadat in de afgelopen jaren de nadruk in Europa wel erg veel lag op bezuinigingen, is het nu vooral tijd te investeren om economische groei aan te wakkeren. Dat was zondag in Bologna de centrale boodschap van Europese sociaaldemocratische leiders.
      Diederik Samsom
      https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQCxcPb0jJzGToSRGTnKzLkqVupUl8esL_Vd9i0azdxIgKZLgGz

      De Franse en Italiaanse premiers, Manuel Valls en Matteo Renzi, waren bijeen met onder anderen de Spaanse socialistenvoorman Pedro Sánchez en de Duitse en Nederlandse sociaaldemocratische voormannen Achim Post en Diederik Samsom.
      Gastheer Renzi had de geestverwanten verzameld op het jaarlijkse feest van L’Unità in Bologna, een evenement van Renzi’s PD (Democratische Partij). Daar was ook Federica Mogherini bij, die het nieuwe gezicht van de Europese buitenlandpolitiek wordt.

      Like

    • Jaantje zegt:

      Dat vermoeden heb ik ook.
      En ja hoe voorkom je dat?
      Controle in particulieren handen?
      Elk bureau een PVV er die meetelt?
      Doe is een gooi.

      Like

      • Zilvermeeuw zegt:

        Goedemorgen Jaantje. Ik ben 5x stembureaulid geweest (dus bij de laatste 5 verkiezingen). Het is al lange tijd bekend dat IEDEREEN zich bij de voorzitter van een stembureau kan melden om bij het stemmen tellen aanwezig te zijn. Ook mag men de gang van zaken in het stembureau controleren – mits men niet in de weg loopt – dus kijken of er geen 2 pers. in 1 hokje gaan etc. Als men ongeregeldheden ziet, kan dat meteen gemeld worden aan de gemeente, daarvoor is een speciaal tel.nr. beschikbaar.

        ALLE kansen dus voor controle maar ik moet je zeggen dat ik er in “mijn” stembureau nog nóóit iemand heb gezien die dat deed. Men heeft er gewoon geen zin in – denk ik dan -.

        Vooral in grote steden lijkt mij het een plicht van PVV-ers (in b.v. Den Haag zijn er 46.000 PVV-stemmers) om in èlk stembureau te controleren. Want dáár lijkt mij de kans op bedriegerijen het grootst omdat zéér waarschijnlijk niet alleen de stemmers maar óók de leden van het stembureau vaak allochtonen zullen zijn. Maar natuurlijk ook héél veel pvda-ers………

        Like

  18. Jaantje zegt:

    Weliswaar op de binnenkant toiletdeur maar dat ligt meer aan de gene die afgebeeld zijn dan aan de schilderkunst.

    Like

Plaats een reactie