Nederlandse burger wordt ongenadig bestolen

Screenshot 30

(Door: trias politica)

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) meldde vanochtend dat onze koopkracht voor het vierde jaar op rij was gedaald.

Alwéér?, hoor ik u vragen. Het ging toch beter met ‘de economie’? Althans, dat willen onze ‘leiders’ in Brussel en Den Haag ons toch doen geloven? Waarom horen we nu dan dat we er wéér op achteruit gegaan zijn? Niet geheel toevallig vraagt onze oudgediende bij de Finance-sectie zich ook al af waar onze koopkracht blijft. Die verdwijnt als sneeuw voor de zon. En niet vier jaar, maar al twintig jaar, volgens DNB (De Nederlandsche Bank). Maar wat zegt ons statistiekbureau ervan?

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nederlandse burger wordt ongenadig bestolen

 1. Rob van Marle zegt:

  “Burger gaat bezuinigingen nog voelen”

  Portemonnee
  Portemonnee
  ANP XTRA
  Toegevoegd: dinsdag 9 sep 2014, 13:53

  De crisis bestrijden en de vergrijzing het hoofd bieden, dat was de opgave voor de kabinetten-Rutte. De bezuinigingsoperatie die volgde, heeft nu nog een gering effect, maar krijgt op termijn grote gevolgen voor de burger. Dat stelt ING na een onderzoek naar de gevolgen van het beleid van de afgelopen vier jaar.

  Zelf betalen

  Vandaag, een week voor Prinsjesdag, komt ING met een onderzoek naar de gevolgen van het beleid van de verschillende regeringen-Rutte. Deze grootste bezuinigingsoperatie in 30 jaar heeft vergaande gevolgen: de overheid trekt zich terug en burgers moeten meer zelf betalen.

  Structureel bezuinigen

  Structureel bezuinigt het kabinet 24 miljard euro op vier terreinen: zorg, werk, wonen en de AOW en pensioenen. Zo zullen in de zorg 100.000 ouderen die nu recht zouden hebben op een verblijf in een instelling, over tien jaar thuis wonen. Dat scheelt volgens ING 24.000 euro per persoon aan zorgkosten.

  En 50.000 mensen die nu nog recht hebben op een ontslagvergoeding, krijgen in 2025 gemiddeld een halve ton minder dan nu. Ook woningbezitters voelen de maatregelen: ruim 2 miljoen mensen met een hypotheek betalen in 2025 gemiddeld 600 euro per persoon per jaar meer.

  Vooral op pensioen

  Op pensioenen wordt het meest bezuinigd. Omdat er langer moet worden doorgewerkt, tot 67 jaar, loopt het aantal mensen dat tijdelijk minder recht heeft op AOW, op tot 536.000 in 2025. Dat komt neer op een besparing van 12.000 euro per persoon per jaar.

  Ouderen

  De maatregelen treffen iedereen, maar niet iedereen gelijk. Volgens ING gaan ouderen er het meest op achteruit. Rijkere ouderen moeten financieel gezien flink inleveren door een stapeling van maatregelen. Armere ouderen zijn meer op mantelzorg aangewezen

  Like

 2. sir Colin de Jong zegt:

  Veel beloven en weinig geven laten ons domme klootjes volk in vreugde leven. Schrijf al jaren dat we er op achteruit gaan elk jaar, maar als de politiek met het bericht naar buiten komt dat het beter gaat,is plots iedereen weer in hoera stemming, en is het volk weer even rustig. Grove leugens en een nog grotere schande, om onze oudjes nog meer af te pakken ten koste van ontwikkelingshulp en asielopvang.

  Like

 3. koloth zegt:

  Zelf zit ik in de bouw, de prijzen zijn de laatste 3 jaar zo’n 25% gezakt.
  Oftewel prijzen van 10 jaar geleden,anders heb je de klus niet.
  De gevolgen zien we overal voor het personeel: loonsverlaging of ontslag.
  Ja en de lasten gaan niet omlaag, wat denk je waarom al die voedselbanken uit de grond schieten ?
  We zitten in een neerwaardse spiraal.
  Toevallig dat het net samenloopt met de oprichting van de EU hé..
  En de toekomst ziet er niet beter uit.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Oftopic.
  Timmerfransje wordt baas van de betutteling en bemoeienissen.
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2014/09/timmermans_krijgt_regulering.html

  Like

 5. Monalisa zegt:

  koloth dat weten we al vanaf 2002 eigenlijk wisten wij het al voor 2002, dat die EU mislukt is.

  Like

 6. Eruit,eruit,eruit,minder,minder,minder,helemaal geen Brussel en geen islam!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Wij worden niet eerst vandaag bestolen, maar zo lang als de Marxisten bij ons regeren worden wij regelmatig bestolen.Denk aan de kraak beweging, dat is onteigenen van de bezittingen van anderen,en is dus illegaal.In de tien geboden, worden wij opgeschept met andere Goden, die door vreemdelingen aanbeden worden.Exodus 20 vers 1-26.Weg met al die mensen die van ons land, een land die voor ons niet meer leefbaar is, en onze demokratie naar de Fillistijnen willen helpen.Matheus 20 vers 20-28.De tweezonen van Zebedeus.opgericht tijdens het regiem van de Zonnen koning in Frankrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s